Borås Tidning tog till inkvisitoriska metoder för att utmåla Klas Qvist som en kättare endast värd förakt. Montage: Ointressanta Statusuppdateringar/Twitter.

Borås Tidning tog till inkvisitoriska metoder för att utmåla Klas Qvist som en kättare endast värd förakt. Montage: Ointressanta Statusuppdateringar/Twitter.

Musikern Klas Qvist dumpas av sitt skivbolag – för att han skriver för ”högerextremister”

Ingrid&Maria är stolta över att vi håller oss med ett antal duktiga gästkrönikörer. En av dem är musikern Klas Qvist, som skrivit om allt ifrån dispyter på nyårsfester till språkligt förfall. I en rad artiklar har nu Borås Tidning karaktärsmördat såväl Klas som Ingrid Carlqvist, vilket resulterat i att han slängs ut från skivbolaget där han är delägare.

Klas Qvist. Bild: Privat

– Jag är så fruktansvärt arg, säger Klas Qvist. Men de ska få en match som de aldrig räknat med. De har sparkat på fel person. Jag är verkligen stridslysten.

I mitten av förra veckan blev han uppringd av Borås Tidnings reporter Niclas Sennerteg, som efter utväxlande av några artighetsfraser släppte bomben: Varför skriver du för en högerextrem sajt?

– Jag fattade direkt att jaha, nu är det kört. Det kvittar vad jag säger för nu kommer de att göra allt för att sänka mig och förstöra mitt liv, säger Klas Qvist.

Rubriken blev braskande: ”Boråsmusiker skriver krönikor – för högerextremist”. Högerextremisten ifråga är alltså Ingrid Carlqvist, för den som inte hängde med där. Trots en rad insinuanta frågor och en bombmatta av lösryckta citat, stod Klas Qvist på sig och försvarade Ingrid, bland annat genom att trotsigt säga att han tycker att hon är modig.

– Jag tycker att hon är väldigt modig och vågar säga saker som andra inte vågar, sa Qvist till BT.

Utslängd i kylan

Detta var ju givetvis inte den reaktion tidningen var ute efter, så man malde på med uppföljande artiklar. Dagen efter publicerades en pjäs författad av tidningens kulturchef Lena Kvist, med den talande rubriken ”Skivbolagsägaren sågar – och bryter samarbetet: Känner mig grundlurad”. Förutom att artikelförfattaren kallar Ingrid Carlqvist ”högerextremist” genomgående i hela artikeln, som vore detta ett oomstritt faktum, så får läsaren också veta att Klas Qvists mångåriga samarbetspartners på skivbolaget Paraply Records nu slänger ut honom i kylan, på grund av artiklarna i Borås Tidning.

– Klas Qvists medverkan kom som en fullkomlig kalldusch, säger kollegan Peter Holmstedt till BT. Jag känner mig grundlurad. Ingrid Carlqvist är en del av ett sorgligt anhang, riktigt bajsbrun i sina åsikter. Jag blir mörkrädd. Om man som Klas lierar sig med någon som Ingrid Carlqvist är det ett ställningstagande som får oerhörda konsekvenser, för många människor.

Och konsekvenser har det bevisligen fått, inte minst för Klas Qvists anhöriga. Hans 75-åriga mor är fullständigt utom sig av förtvivlan, hon tror nämligen att det som står i Borås Tidning är sant, och undrar om Klas har blivit alldeles tokig som lierar sig med förintelseförnekare.

– Hon har varit alldeles otröstlig, och jag har förgäves försökt förklara att detta inte stämmer.

Men än märkligare var kanske att Peter Holmstedt ringde upp Klas Qvists fästmö – för att fråga om hon stod bakom honom eller ej.

– Hon blev helt ställd. Hon är en väldigt snäll person, så hon sa inte så mycket mer än att det är väl självklart att hon står bakom mig. Jättekonstig grej, säger Klas.

Pudla eller dö

Dag tre var kulturchef Kvist igång igen och krävde att Paraply Records ska skänka intäkterna från albumet ”I huvet på varann”, som Klas Qvist gjort tillsammans med Mikael Ramel, till ”arbete mot rasism”. Givetvis föll skivbolaget omedelbart till föga och aviserade att alla intäkter från skivan från och med nu går till stiftelsen Expo.

– Vi har alla varit chockade och lite blockerade efter att det här hände. Vi tänkte att nu struntar vi i det här. Men så läste jag Lena Kvists krönika och tyckte det var en fantastisk idé. Jag vill tacka henne för det, säger den servile Peter Holmstedt till BT.

Klas Qvist har som tur är ett annat jobb vid sidan av musiken, och där har han full uppbackning. Sedan artiklarna publicerats har många både gamla och nya vänner hört av sig och uttryckt sitt stöd, en gammal kompis har till och med erbjudit honom att spela in i dennes musikstudio vid behov.

– Trots allt känner jag hopp inför framtiden. Tidigare har jag försökt lägga mig vinn om att inte blanda musik och politik, och vakta min tunga. Detta är på sätt och vis befriande – nu är jag fri att göra vad jag vill och säga vad jag vill. Jag ångrar mig inte en sekund! säger Klas Qvist.

Mycket lutar åt att vi kommer få se ett fördjupat samarbete med en annan Ingrid&Maria-krönikör framöver, nämligen Klas Qvists mångårige vän Gudmundur Bragason, i duon Agony Street. Deras jullåt ”Merry Christmas Anyway” kan redan nu avnjutas på Spotify och Youtube.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

10 kommentarer angående “Musikern Klas Qvist dumpas av sitt skivbolag – för att han skriver för ”högerextremister”

 1. Den här artikeln gjorde mig illamående på riktigt. Detta är inget annat än häxjakt anno 2018 – att inte alla ser det är obegripligt. Lycka till i framtiden Klas Qvist, du har civilkurage och integritet till skillnad från din ex kompanjon.

 2. Jag har inte jagat journaliste på ett tag. Om Klas kontaktar mig så ska jag hänga ut dessa usla kommuniztiska journalister på min välkända blogg

  ”Jackson jagar journalister” Ingrid har mina kontaktuppgifter.

  mvh

  Dr Jackson MD, PhD
  Director
  Evidence Based Medicine LTD, Leeds/UK

 3. Att bli högerextrem är det bästa som har hänt mig. Därför har jag ett specialerbjudande till alla vänsterblivna. Prova på att vara högerextrem i 3 veckor utan extra kostnad. Full ångerrätt tillkommer. Erbjudandet gäller i 14 dagar.

 4. Ptja, desto smalare etablissemangets korridor blir i och med deras häxjakter och uteslutande av människor, desto färre och svagare blir dess inflytande och desto fler och starkare växer sig den politiskt inkorrekta antientablissemangsrörelsen.

 5. Ett klockrent exempel på det åsiktstotalitära svenska systemet och dess medlöpare! I DDR hade Niclas Sennerteg och Lena Kvist varit gränskontrollanter.

 6. Jag blir illamående! Fy fan rent ut sagt vilka jävla mesproppar som jobbar på Paraply records! Vad är det med folk i detta landet kan ingen stå upp för något som är ärligt och renhårigt längre 😠
  Jag blir mordisk när jag läser om sånt här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan.