TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Musikern Klas Qvist dumpas av sitt skivbolag – för att han skriver för ”högerextremister”

Publicerad 4 februari, 2019

Ingrid&Maria är stolta över att vi håller oss med ett antal duktiga gästkrönikörer. En av dem är musikern Klas Qvist, som skrivit om allt ifrån dispyter på nyårsfester till språkligt förfall. I en rad artiklar har nu Borås Tidning karaktärsmördat såväl Klas som Ingrid Carlqvist, vilket resulterat i att han slängs ut från skivbolaget där han är delägare.

Klas Qvist. Bild: Privat

– Jag är så fruktansvärt arg, säger Klas Qvist. Men de ska få en match som de aldrig räknat med. De har sparkat på fel person. Jag är verkligen stridslysten.

I mitten av förra veckan blev han uppringd av Borås Tidnings reporter Niclas Sennerteg, som efter utväxlande av några artighetsfraser släppte bomben: Varför skriver du för en högerextrem sajt?

– Jag fattade direkt att jaha, nu är det kört. Det kvittar vad jag säger för nu kommer de att göra allt för att sänka mig och förstöra mitt liv, säger Klas Qvist.

Rubriken blev braskande: ”Boråsmusiker skriver krönikor – för högerextremist”. Högerextremisten ifråga är alltså Ingrid Carlqvist, för den som inte hängde med där. Trots en rad insinuanta frågor och en bombmatta av lösryckta citat, stod Klas Qvist på sig och försvarade Ingrid, bland annat genom att trotsigt säga att han tycker att hon är modig.

– Jag tycker att hon är väldigt modig och vågar säga saker som andra inte vågar, sa Qvist till BT.

Utslängd i kylan

Detta var ju givetvis inte den reaktion tidningen var ute efter, så man malde på med uppföljande artiklar. Dagen efter publicerades en pjäs författad av tidningens kulturchef Lena Kvist, med den talande rubriken ”Skivbolagsägaren sågar – och bryter samarbetet: Känner mig grundlurad”. Förutom att artikelförfattaren kallar Ingrid Carlqvist ”högerextremist” genomgående i hela artikeln, som vore detta ett oomstritt faktum, så får läsaren också veta att Klas Qvists mångåriga samarbetspartners på skivbolaget Paraply Records nu slänger ut honom i kylan, på grund av artiklarna i Borås Tidning.

– Klas Qvists medverkan kom som en fullkomlig kalldusch, säger kollegan Peter Holmstedt till BT. Jag känner mig grundlurad. Ingrid Carlqvist är en del av ett sorgligt anhang, riktigt bajsbrun i sina åsikter. Jag blir mörkrädd. Om man som Klas lierar sig med någon som Ingrid Carlqvist är det ett ställningstagande som får oerhörda konsekvenser, för många människor.

Och konsekvenser har det bevisligen fått, inte minst för Klas Qvists anhöriga. Hans 75-åriga mor är fullständigt utom sig av förtvivlan, hon tror nämligen att det som står i Borås Tidning är sant, och undrar om Klas har blivit alldeles tokig som lierar sig med förintelseförnekare.

– Hon har varit alldeles otröstlig, och jag har förgäves försökt förklara att detta inte stämmer.

Men än märkligare var kanske att Peter Holmstedt ringde upp Klas Qvists fästmö – för att fråga om hon stod bakom honom eller ej.

– Hon blev helt ställd. Hon är en väldigt snäll person, så hon sa inte så mycket mer än att det är väl självklart att hon står bakom mig. Jättekonstig grej, säger Klas.

Pudla eller dö

Dag tre var kulturchef Kvist igång igen och krävde att Paraply Records ska skänka intäkterna från albumet ”I huvet på varann”, som Klas Qvist gjort tillsammans med Mikael Ramel, till ”arbete mot rasism”. Givetvis föll skivbolaget omedelbart till föga och aviserade att alla intäkter från skivan från och med nu går till stiftelsen Expo.

– Vi har alla varit chockade och lite blockerade efter att det här hände. Vi tänkte att nu struntar vi i det här. Men så läste jag Lena Kvists krönika och tyckte det var en fantastisk idé. Jag vill tacka henne för det, säger den servile Peter Holmstedt till BT.

Klas Qvist har som tur är ett annat jobb vid sidan av musiken, och där har han full uppbackning. Sedan artiklarna publicerats har många både gamla och nya vänner hört av sig och uttryckt sitt stöd, en gammal kompis har till och med erbjudit honom att spela in i dennes musikstudio vid behov.

– Trots allt känner jag hopp inför framtiden. Tidigare har jag försökt lägga mig vinn om att inte blanda musik och politik, och vakta min tunga. Detta är på sätt och vis befriande – nu är jag fri att göra vad jag vill och säga vad jag vill. Jag ångrar mig inte en sekund! säger Klas Qvist.

Mycket lutar åt att vi kommer få se ett fördjupat samarbete med en annan Ingrid&Maria-krönikör framöver, nämligen Klas Qvists mångårige vän Gudmundur Bragason, i duon Agony Street. Deras jullåt ”Merry Christmas Anyway” kan redan nu avnjutas på Spotify och Youtube.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

8 Kommentarer

 1. Avatar

  Den här artikeln gjorde mig illamående på riktigt. Detta är inget annat än häxjakt anno 2018 – att inte alla ser det är obegripligt. Lycka till i framtiden Klas Qvist, du har civilkurage och integritet till skillnad från din ex kompanjon.

  Svara
 2. Avatar

  Skänka intäkterna till Expo? Är det lagligt? Har inte Klas kvar rättigheterna?

  Svara
 3. Avatar

  Jag har inte jagat journaliste på ett tag. Om Klas kontaktar mig så ska jag hänga ut dessa usla kommuniztiska journalister på min välkända blogg

  ”Jackson jagar journalister” Ingrid har mina kontaktuppgifter.

  mvh

  Dr Jackson MD, PhD
  Director
  Evidence Based Medicine LTD, Leeds/UK

  Svara
 4. Avatar

  Att bli högerextrem är det bästa som har hänt mig. Därför har jag ett specialerbjudande till alla vänsterblivna. Prova på att vara högerextrem i 3 veckor utan extra kostnad. Full ångerrätt tillkommer. Erbjudandet gäller i 14 dagar.

  Svara
 5. Avatar

  Ptja, desto smalare etablissemangets korridor blir i och med deras häxjakter och uteslutande av människor, desto färre och svagare blir dess inflytande och desto fler och starkare växer sig den politiskt inkorrekta antientablissemangsrörelsen.

  Svara
 6. Avatar

  Ett klockrent exempel på det åsiktstotalitära svenska systemet och dess medlöpare! I DDR hade Niclas Sennerteg och Lena Kvist varit gränskontrollanter.

  Svara
 7. Avatar

  Jag blir illamående! Fy fan rent ut sagt vilka jävla mesproppar som jobbar på Paraply records! Vad är det med folk i detta landet kan ingen stå upp för något som är ärligt och renhårigt längre ?
  Jag blir mordisk när jag läser om sånt här!

  Svara
 8. Avatar

  Qvist, Carlqvist och Kvist. Här var det många ”Kvists”.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria.