TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Krönika: Om du vill se andra resultat, gör inte samma sak igen

Publicerad 2 februari, 2019

Varför ska vi egentligen försörja alla dem som kommer hit? Det finns ingen rim och reson i det. Lämnar du på liknande sätt ditt hus öppet och bara låter folk flytta in som du sedan ska försörja? Detta och mycket annat funderade Johan Wadenbäck på när han stod med Gula västarna på Stortorget i Helsingborg.

Så stod vi där i vinterkylan framför Kärnan i Sundets Pärla. På denna plats har det funnits bebyggelse redan på Jesus och den danske kungen Frode Fredegods tid enligt de gamla historikerna Arild Huitfeldt och Sthen Jacobsen. Vare sig man tror på det eller ej så är det en anrik plats där flera kungar har residerat, som Harald Blåtand, Erik Menved (som även gifte sig här 1296) och Christoffer av Bayern (som dog här 1448). Kärnan har hållit flera Danehof och Herredage (riksmöten) på 1200- och 1300-talen och under långa perioder varit en av Nordeuropas viktigaste borgar som en del av Öresundstullen.

Vi har i sanning anor här i Helsingborg. Vi skåningar, svenskar, danskar, skandinaver är ättlingar till Knut den store, Valdemar Sejr, Ivar Vidfamne, Gånge-Rolf, Vilhelm Erövraren, Margrete I och Erik av Pommern. Vi är släktingar till huskarlar, bärsärkar, väringar, vikingar, normander och karoliner. Vi har en rik historia, en historia vi borde vara stolta över och dra lärdom av. Våra förfäder har slagits oerhört mycket, framförallt inbördes, men byggt upp samhället igen gång på gång. Vi har i åtskilliga generationer givit vår del av världen vidare till våra barn och barnbarn i fred och endräkt. Vi byggde ett modernt rikt välfärdssamhälle med stor frihet, självbestämmande och demokrati, där man kunde lita på varandra.

Margrete I, drottning av Sverige, Norge och Danmark, vilar i sin sarkofag i katedralen i Roskilde. Personer som hon och hennes far Valdemar Atterdag utgör en betydelsefull del av det skånska kulturarvet. Bild: Richard Mortel/Wikimedia Commons

Många av oss kan fortfarande minnas den tiden.

Spola fram till i dag. På mindre än ett par decennier har mycket av det som var bra med Sverige raserats. Vi har tappat kontakten med våra traditioner, vårt kollektiva medvetande, blivit hyperindividualister och inte minst har vi kapitulerat för överstatlighet, globalism och massinvandring. Egentligen är det väldigt få saker i livet som verkligen betyder något för de flesta: du själv och din hälsa, dina barn, din partner, din familj och dina vänner. Varför har vi inte sett det komma – det som nu är här? Varför vaknar så många upp ur sin Törnrosasömn först nu? En anledning är inskränkandet av det kommunala självstyret där numera alla kommuner tvingas ta emot så kallade flyktingar. Ingen har frågat oss om lov dock, det bara händer verkar det som, men naturligtvis har det funnits många planer under årens lopp och FNs migrationsramverk Global Compact är bara en i raden.

Bamselajvare och JÖKungar

Vi när en bastard vid vår barm, en JÖKunge. Dessa JÖKungar placeras i knäet på det svenska folket. Det passar i sig ganska bra in i den nya JÖKbo-regeringen exemplifierat bokstavligen av kulturminister Amanda Linds hår. JÖKungarna växer sig starka under sina adoptivföräldrars försorg placerade där av naiva, onda, korrupta och/eller suicidala politiker. Det egna landets ungar tränger JÖKungarna så småningom ur boet. Det är bara en tidsfråga. Är det priset för att vara snäll och naiv? Lite som Bamse? Är svenskarna ett gäng Bamselajvare? Är det det vi har utvecklats till? Det skulle i sin tur vara i linje med att det finns massor av skäggbarn/barnlajvare som driver omkring och ställer till med problem nuförtiden.
När svenskar en gång i tiden invandrade till USA brukade de uppfattas som lite dumma eller naiva för de litade på folk. Kulturkrocken att komma från ett högtillitssamhälle till något annat kan vara svår och brysk. Samtidigt var den höga tilliten mellan människor det som gjorde Sverige och Skandinavien tryggt och framgångsrikt. I stället för att bruka tid på att hela tiden ängsligt titta dig över axeln kunde du kanalisera din energi till gagn för samhället. Svenskar är fortfarande kreativa men det är först när dina basbehov är tillgodosedda enligt Maslows behovstrappa som man verkligen kan prata om att kunna skapa nåt som för utvecklingen framåt. Sverige, som alla andra länder, behöver sina intellektuella spjutspetsar. Inget land blir framgångsrikt med en armé av pensionsräddande kebabtekniker, kaffekokande politruker eller icke-italienska pizzabagare. Det är en omöjlighet.

Du som svensk betalar naturligtvis för hela kalaset! Inte bara ekonomiskt utan med din egen och din familjs trygghet. Varför ska vi egentligen försörja alla dem som kommer hit? Det finns ingen rim och reson i det. Lämnar du på liknande sätt ditt hus öppet och bara låter folk flytta in som du sedan ska försörja? Naturligtvis är det väldigt få som gör det, och många av dem som prövat har snabbt tagits ur sin villfarelse. Om vi nu absolut ska ta emot alla dessa människor som vi inte vet vilka de är ens, borde man inte som ett absolut minimum som medborgare bli tillfrågad? Borde inte våra politiker fråga svenskarna först? Regeringsformen, en av våra grundlagar, säger tydligt att all makt utgår från folket. Ingen har dock frågat oss och mig veterligen så vill de flesta svenskar inte ha mer invandring. Det räcker nu! Vi har varit medmänskliga så det räcker och blir över för länge sen.

Globalismen visar sitt auktoritära ansikte

Mannen på allas läppar just nu – Morgan Johansson (S). Bild: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons

”Vi har varit naiva”, sa Stefan Löfven i november 2015. Nej, jag och många med mig har verkligen inte varit naiva. Vi har sagt det här väldigt länge och för det har vi fått utstå svartmålning, brunkletning och kallade alla möjliga tillmälen och okvädinsord. Jag skulle vilja säga att du Stefan Löfven, den intellektuelle dvärgen Morgan Johansson och många andra vänsterblivna politiker inte bara varit naiva utan också ondskefulla och/eller korrupta. Nu gör ni det dock igen! Fenixfågeln sades DÖ men det är uppenbart den reinkarnerats i form av en JÖKunge. Ofattbart! Ska Stefan Löfven skylla på man varit naiv igen? Albert Einstein sa: ”Galenskap är att göra samma sak om och om igen och vänta sig olika resultat. Om du vill se andra resultat, gör inte samma sak.” Många politikerna har blivit transformerade eller utvalda som globalistiska nickedockor för ingen kan vara så korkad och totalt blind för sina egna beslut. Politiker i Sverige verkar vara oförmögna att åtminstone göra en mental konsekvensanalys.

I hela väst, inte minst med Gula västarna i Frankrike, händer samma sak. Vad vi bevittnar, än så länge något på avstånd, är dödsrullningarna för globalismen som passerat bäst-före-datum för länge sedan. Globalisterna har inte fått igenom allt de velat enligt den tidsplan de har föresatt sig i Bilderberggruppen, Trilaterala kommisionen, Council of Foreign Relations och Romklubben etc. De har insett att de inte kunnat pressa på mycket mer än vad de redan har gjort, inte utan att exponera sig alltför mycket. Det har till stor del varit en balansakt fram till nu. Globalisterna har dock trots allt överspelat sina kort, folk vaknar upp överallt och inser vad som är i görningen. I stället för att rätta mun efter matsäck så lägger de in en högre växel och gör globalismens negativa sida ännu mera uppenbar för det stora flertalet.

Globalismen är vår tids auktoritära styre där storföretagen och storfinansen ligger till sängs med politikerna i EU, FN och i Sverige. Frankrikes president Emmanuel Macron är den mest flagranta globalistiska representanten men det fullkomligt dräller av dem Europa och Väst. Yttrandefriheten, sann demokrati och individen sätts på undantag.

Svenskar backar och backar. Snart finns det ingenstans att ta vägen. Vi håller de facto på att byta ut vår egen befolkning. Andra folk kan alltid flytta hem till sina länder men det finns bara ett Sverige. ”Blott Sverige svenska krusbär har.”

Säg stopp! Säg stopp för globalismen!


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

 1. Avatar

  hey man
  for me it was a game changer when I found Rockwall and started investing with them
  my passive income started to grow much faster than before
  I’m really happy with me results and I’m so excited, because I know my passive income will increase every day (by contrast to fixed salary)
  https://janzac.com/how-to-earn-money-with-rockwall-investments/#my_rockwall_results

  wish you the best man. good luck!

  Svara
 2. Avatar

  Hello ,

  I saw your tweets and thought I will check your website. Have to say it looks really nice!
  I’m also interested in this topic + have recently started my journey as young entrepreneur.

  I’m also looking for the ways on how to promote my website. I have tried AdSense and Facebok Ads, however it is getting very expensive. Was thinking about starting using analytics. Do you recommend it?
  Can you recommend something what works best for you?

  Would appreciate, if you can have a quick look at my website and give me an advice what I should improve: https://janzac.com/
  (Recently I have added a new page about Rockwall Investments and the way how normal people can make money with this company.)

  I have subscribed to your newsletter. 🙂

  Hope to hear from you soon.

  P.S.
  Maybe I will add link to your website on my website and you will add link to my website on your website? It will improve SEO of our websites, right? What do you think?

  Regards
  Jan Zac

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #211 Platinasponsorer: Jeanette, Sonja H - Gåva samt en liten födelsedagspeng till Ingrid, Elvy R – Bidrag, Bo H – Hej flickor!, Inger E - Gåva till två av världens bästa journalister, Maj E - Lite julklappspengar till töserna! Övriga: Lisbeth, Harriet, Pär, Camilla, Andreas, Susann, Anonym LN, Roslyn, Leif E, Leif H, Kerstin, Eva, Reijo, Lars T, Bo, Sofia, Pontus, Ulla, Stefan, Lena J – Tack!, Jan P – Kärlek, Stig E – Gåva, Kurt E - Gåva. Ni är bäst av ALLA alt media, Lars Gunnar O – Gåva. Bra jobbat kämpa på!, Terese D, Mats A – Gåva, Maria M – Mm, Charlotte W – Ni är grymma!, Agne E, Ronny L – Gåva, Ulla Å – Gåva. Tack för ert outtröttliga arbete!, Sara L – Gåva, Lars P – Gåva, Masi A, Lasse Maja – Gåva, Cecilia S, Yvonne S – Gåva, Alf Z – Gåva, Else-Marie L, Anders G, Annica B, Rolf S, Göran B – Litet bidrag, Maj-Britt J – Bidrag, Anita N, Lennart K – Gåva, Sten-Åke A, Monica O – Gåva, Karin S, Britt G – Donation, Andreas K – Donation, Kaj V – Kör på, Jonathan S – WWG1WGA, Marita P. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #211 Platinasponsorer: Jeanette, Sonja H - Gåva samt en liten födelsedagspeng till Ingrid, Elvy R – Bidrag, Bo H – Hej flickor!, Inger E - Gåva till två av världens bästa journalister, Maj E - Lite julklappspengar till töserna! Övriga: Lisbeth, Harriet, Pär, Camilla, Andreas, Susann, Anonym LN, Roslyn, Leif E, Leif H, Kerstin, Eva, Reijo, Lars T, Bo, Sofia, Pontus, Ulla, Stefan, Lena J – Tack!, Jan P – Kärlek, Stig E – Gåva, Kurt E - Gåva. Ni är bäst av ALLA alt media, Lars Gunnar O – Gåva. Bra jobbat kämpa på!, Terese D, Mats A – Gåva, Maria M – Mm, Charlotte W – Ni är grymma!, Agne E, Ronny L – Gåva, Ulla Å – Gåva. Tack för ert outtröttliga arbete!, Sara L – Gåva, Lars P – Gåva, Masi A, Lasse Maja – Gåva, Cecilia S, Yvonne S – Gåva, Alf Z – Gåva, Else-Marie L, Anders G, Annica B, Rolf S, Göran B – Litet bidrag, Maj-Britt J – Bidrag, Anita N, Lennart K – Gåva, Sten-Åke A, Monica O – Gåva, Karin S, Britt G – Donation, Andreas K – Donation, Kaj V – Kör på, Jonathan S – WWG1WGA, Marita P. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #211 Platinasponsorer: Jeanette, Sonja H - Gåva samt en liten födelsedagspeng till Ingrid, Elvy R – Bidrag, Bo H – Hej flickor!, Inger E - Gåva till två av världens bästa journalister, Maj E - Lite julklappspengar till töserna! Övriga: Lisbeth, Harriet, Pär, Camilla, Andreas, Susann, Anonym LN, Roslyn, Leif E, Leif H, Kerstin, Eva, Reijo, Lars T, Bo, Sofia, Pontus, Ulla, Stefan, Lena J – Tack!, Jan P – Kärlek, Stig E – Gåva, Kurt E - Gåva. Ni är bäst av ALLA alt media, Lars Gunnar O – Gåva. Bra jobbat kämpa på!, Terese D, Mats A – Gåva, Maria M – Mm, Charlotte W – Ni är grymma!, Agne E, Ronny L – Gåva, Ulla Å – Gåva. Tack för ert outtröttliga arbete!, Sara L – Gåva, Lars P – Gåva, Masi A, Lasse Maja – Gåva, Cecilia S, Yvonne S – Gåva, Alf Z – Gåva, Else-Marie L, Anders G, Annica B, Rolf S, Göran B – Litet bidrag, Maj-Britt J – Bidrag, Anita N, Lennart K – Gåva, Sten-Åke A, Monica O – Gåva, Karin S, Britt G – Donation, Andreas K – Donation, Kaj V – Kör på, Jonathan S – WWG1WGA, Marita P. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #211 Platinasponsorer: Jeanette, Sonja H - Gåva samt en liten födelsedagspeng till Ingrid, Elvy R – Bidrag, Bo H – Hej flickor!, Inger E - Gåva till två av världens bästa journalister, Maj E - Lite julklappspengar till töserna! Övriga: Lisbeth, Harriet, Pär, Camilla, Andreas, Susann, Anonym LN, Roslyn, Leif E, Leif H, Kerstin, Eva, Reijo, Lars T, Bo, Sofia, Pontus, Ulla, Stefan, Lena J – Tack!, Jan P – Kärlek, Stig E – Gåva, Kurt E - Gåva. Ni är bäst av ALLA alt media, Lars Gunnar O – Gåva. Bra jobbat kämpa på!, Terese D, Mats A – Gåva, Maria M – Mm, Charlotte W – Ni är grymma!, Agne E, Ronny L – Gåva, Ulla Å – Gåva. Tack för ert outtröttliga arbete!, Sara L – Gåva, Lars P – Gåva, Masi A, Lasse Maja – Gåva, Cecilia S, Yvonne S – Gåva, Alf Z – Gåva, Else-Marie L, Anders G, Annica B, Rolf S, Göran B – Litet bidrag, Maj-Britt J – Bidrag, Anita N, Lennart K – Gåva, Sten-Åke A, Monica O – Gåva, Karin S, Britt G – Donation, Andreas K – Donation, Kaj V – Kör på, Jonathan S – WWG1WGA, Marita P.