En skitstorm i ett vattenglas har uppstått efter Navid Modiris intervju med Ingrid Carlqvist. De flesta kommentarer har varit översvallande positiva, men vissa har blivit extremt triggade. Bild: Gugge Zelander/pressbild

En skitstorm i ett vattenglas har uppstått efter Navid Modiris intervju med Ingrid Carlqvist. De flesta kommentarer har varit översvallande positiva, men vissa har blivit extremt triggade. Bild: Gugge Zelander/pressbild

Krönika: Ett enkelt samtal blev en skitstorm i ett vattenglas

Tre dagar efter publiceringen har nästan 17 000 människor sett mitt samtal med Navid Modiri i podden Hur kan vi. Nästan alla som kommenterat Youtube-klippet är positiva och säger sig ha fått en annan bild av mig än den som brukar målas upp av mina meningsmotståndare. Men det finns också de som är arga. Och argast av dem alla är poddaren Aron Flam och Henko Johansson från Inte rasist, men.

Navid Modiri är exiliraniern som gjorde sig ett namn när han sommaren 2014 köpte en golfrunda med Jimmie Åkesson för att han vill samtala i stället för att skrika åt meningsmotståndare. Numera driver han podden Hur kan vi, kallar sig samtalsextremist och verkar faktiskt på allvar vilja förstå hur folk utanför hans egen krets tänker och tycker.

När Navid Modiri i höstas frågade mig via Twitter om jag ville vara med i hans podd, tackade jag förstås genast ja. Det är väldigt svårt att nå utanför den grupp som redan har förstått hur illa ute Sverige är och därför är flitiga läsare och lyssnare av de alternativa medierna, så detta var ett utmärkt tillfälle för mig att ställa saker till rätta. Mainstream-medierna har ju i åratal skrämt upp svenska folket för mig genom att kalla mig rasist, fascist, nazist, Förintelseförnekare och alla andra fula ord i boken. Om de som inte vågar lyssna på Nyhetsveckan med Ingrid och Maria eller gå in på vår hemsida och läsa våra artiklar, kunde se och höra mig skulle nog de flesta inse att jag inte alls är det som journalisterna har lurat i folk.

Detta visste förstås vänstern och därför gick de genast till attack mot Navid Modiri för att han ”bjudit in en nazist till podden”. Men Navid stod på sig och förklarade att hela hans program går ut på att lyssna på oliktänkande och föra civiliserade samtal med dem.

Jag var mer nervös för denna inspelning än jag varit för alla engelskspråkiga intervjuer jag gjort med Youtube-storheter som Stefan Molyneux, Gad Saad, Vlad Tepes, Dennis Prager och Jamie Glazov. Mer nervös än för direktsända intervjuer med Fox Business och Russia Today. Varför det?

Detta var min stora chans

För att Hur kan vi är en podd som ligger mittemellan alternativmedierna och mainstream-medierna. För att jag visste att detta var min stora chans att nå de många svenskar som är livrädda för nationalism, men gärna lyssnar på invandrare som inte fullständigt omfamnar massinvandringen till Sverige. Om jag gjorde bra ifrån mig skulle jag kunna väcka om inte de stora massorna så åtminstone göra en inbrytning hos de uppgivna svenskar som tror att allt är förlorat. Visa dem att man faktiskt kan vilja återskapa det svenska Sverige utan att vara en fradgatuggande nazist – bara en helt vanlig svensk som menar att vi svenskar lider för att vi håller på att förlora vårt land.

Navid Modiri var också spänd inför vårt möte, det berättade han när samtalet började. Och det skulle visa sig att han hade större anledning än jag att vara nervös. Han verkade inte ha någon riktig koll på vare sig islam eller riksdagsbeslutet från 1975 som slog fast att Sverige inte längre skulle vara svenskt utan mångkulturellt. Detta är konstigt eftersom jag mycket pedagogiskt går igenom detta i min bok Från Sverige till Absurdistan, som han säger att han läst. Kanske inte så noga …

Inte heller kände han till att Fredrik Reinfeldt skrutit om att hans migrationsuppgörelse med Miljöpartiet kom till för att straffa de svenskar som röstat in Sverigedemokraterna i riksdagen 2010.

Intressant och upplysande

På det stora hela tycker jag att samtalet blev intressant och upplysande, även om Modiri inte riktigt verkade förstå den rasism och det svenskhat som grasserar bland stora invandrargrupper och hur detta påverkar etniska svenskar. Men det kanske inte är så konstigt, kanske har ingen svensk någonsin vågat säga det till honom förut.

Redan när vi avslutade samtalet började jag oroa mig för att han kanske aldrig skulle publicera inspelningen. Kanske var jag lite för rimlig och lite för trevlig för att han skulle kunna räkna med hyllningar från den sfär han tillhör?

Heder åt Modiri för att han faktiskt lade ut programmet. Och när jag ser hur politiskt korrekta attackerar honom för att han gav mig möjlighet att tala till punkt, tycker jag synd om honom. Jag vet precis hur det är att befinna sig i denna skitstorm, om än den utspelar sig i ett vattenglas, det vill säga Twitter.

Aron Flam tar avstånd?

Att Henko Johansson från IRM och Loan Sundman från Researchgruppen gapar och skriker tror jag inte han bryr sig om – vem vill ha sådana vänner?

Henko skriver till exempel så här:

”De tre misstagen @modiri_navid gör när han ’samtalar’, eller som jag ser det, hummar med en förintelseförnekare är.

1. Beskriver bakgrunden och kontexten på ett undermåligt sätt.
2. Är illa förberedd och okritisk.
Det sista och största:
3. Börja hitta på ursäkter åt henne.”

Vilka ursäkter det är får man såklart aldrig veta.

Nej, värre är det nog att Aron Flam från podden Dekonstruktiv kritik skriver att han, som hjälpt till att driva in pengar till projektet, vill att Modiri ska kunna säga emot vid i alla fall de mest flagranta faktafel. Jag tolkar detta som att Flam nu tänker ta sin hand ifrån Modiri. För övrigt kan han inte visa upp några faktafel från min sida.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att Navid Modiri står pall för skitstormen. Han är något av ett unikum i den svenska debatten, som aldrig har varit så polariserad som nu. Sanningen är ju att vi måste börja tala med varandra och sluta kasta skit på alla som inte tycker som vi. Men för vänstern och delar av den ängsliga liberala högern är vänskapliga samtal rena skräckscenariot – de vet ju att de inte har några andra argument än att skrika ”nazist” åt folk. Om vanligt folk förstår att jag inte är nazist så kanske de börjar lyssna på mig. Ett öde värre än döden för egohumanister och den-som-skriker-högst-vinner-opinionsbildare.

För den som inte har tid att se hela intervjun på nästan två timmar, finns här ett sammandrag på tio minuter.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

6 kommentarer angående “Krönika: Ett enkelt samtal blev en skitstorm i ett vattenglas

  1. Men så bra, då ser vi fram emot att Aaron Flam bjuder in Ingrid till sin podd och rättar hennes faktafel där! För han är väl inte rädd för debatt?

  2. Navid har verkligen lyckats skapa ett forum där människor utav olika åsikter kan mötas på ett civiliserat sätt. Hatten av både för Navid och Ingrid. Jag tycker Ingrid fick en bra möjlighet att räta ut de frågetecken som har rests kring hennes tidigare uttalanden. Och har man invändningar på de faktauppgifter som uppgavs i programmet så skulle det vara intressant att höra de.

  3. Väldigt fint samtal och mycket intressant. I din kommentar om vad som påverkat och format Sverige så talade ni om kristendomen, då sa du kära vän att asatron också hade påverkat Sverige. Asatron är DETSAMMA SOM ISLAM! Inom islam kan man bara komma med säkerhet till paradiset om man dör i strid, detsamma i asatron. Männen är de som förtrycker kvinnorna i islam, på samma sätt inom asatron, för dem som känner till hur det var och inte den förljugna formen av asatro, som finns bland skinnskallar och nazister idag. Man får ha sexslavar inom islam, detsamma inom asatron. Man får våldta kvinnor hur som helst som är kuffarer, detsamma inom asatron, alla främmande kvinnor tog man till sexslavar när man drog ut i krig och pippade dem HÅRT och VÅLDSAMT! För att inte tala om ättestupan där man slängde ner mestadels flickebarn och gamlingar utan barmhärtighet, så vidrig är inte rnd islam. Jag är en stolt KRISTEN! Karl den 12 e var en STARKT TROENDE KRISTEN. Sverige var ett starkt och mäktigt land när KRISTENDOMEN REGERADE. Nu har ateismen och sosseriet regerat under en tid och titta på hur Sverige, Sverige fosterland har slaktats. Omvänd dig Sverige till DINA FÄDERS TRO så skall Herren Guds son åter igen höra våra böner och upprätta SVEA RIKE.

    1. Uppenbart svarar du i egenskap av kristen så dina argument om våra förfäder faller platt.
      Inget av dina påståenden ang Asatro är korrekta dessutom var det inte en religion så som din, man följde släktens Gud eller Gudinna det finns eller fanns ingen allsmäktig, dömande, straffande Gud. Man brände inte kvinnor på bål för att dom inte följde den ”rena” tron osv osv. Alla de tre abramitiska religionerna bygger på samma grund och den är föga trevlig den leder som vi sett genom historien alltid till mördandet och förvisandet av de såkallade otrogna.

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth.