TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Analys: Storebror ser dig. Alltid.

Publicerad 23 januari, 2019

Om svenskarna visste hur övervakade de är skulle kanske en revolution bryta ut. Eller så är vi alla numera beredda att ge upp vår frihet och acceptera att Storebror kan se allt vi gör – det är ju för vår egen säkerhets skull …

Benjamin Franklin (1706-1790). Foto: Wikipedia.

Benjamin Franklin sa en gång: ”De som skulle ge upp nödvändig frihet för att köpa lite tillfällig säkerhet, förtjänar varken frihet eller säkerhet.” När uppfinnaren och en av männen bakom den amerikanska konstitutionen (och faktiskt under ett halvår USAs ambassadör i Sverige) yttrade dessa ord på 1700-talet, kunde han nog inte föreställa sig hur friheten skulle komma att kringskäras för 2000-talets människor. Ändå satte han fingret på människans ömtåligaste punkt – att många av oss är beredda att ge upp den livsviktiga friheten för att känna oss trygga.

Vi är nu omgärdade av övervakningskameror, men tänker att det gör väl ingenting så länge polisen kan använda dem för att fånga rånare, våldtäktsmän och mördare. Flygresor som förr brukade vara lyxigt härliga är nu omständliga och långrandiga procedurer med ständiga säkerhetskontroller där vakter får tafsa på oss för att övertyga sig om att vi inte bär vapen, men det gör väl ingenting med tanke på att alternativet är att en terrorist spränger planet i luften. Fler och fler butiker tar bort möjligheten att betala med kontanter så att vi tvingas registrera våra kreditkort, men det gör väl ingenting för det är ju så bekvämt att betala med kort. Och nu tänker regeringen förbjuda oregistrerade kontantkort för mobiler – givetvis för att förhindra de kriminella från att undgå övervakning.

Jag frågade en av mina källor om förbud mot kontantkort verkligen stoppar terrorister och andra grovt kriminella. Han svarade:

– Glöm det, detta är ett slag i luften. Det dröjer inte länge förrän det dyker upp ”kontantkortsmålvakter” som tar på sig att stå registrerade på hundratals mobilabonnemang. Eller så finns de att köpa på Darknet, det skulle inte förvåna mig om någon redan har lagt upp en hemsida med försäljning.

– ”Buset” klarar sig alltid, de har planer för att gå runt sådant här. Detta drabbar bara vanliga människor som av olika anledningar vill ha en oregistrerad telefon att ringa ifrån.

Vill du bli övervakad dygnet runt?

Men om staten skulle fråga dig om du vill ha mikrofoner och kameror i ditt hem, konstant avlyssning av din mobiltelefon och ett system som känner igen ditt ansikte och din bil i alla offentliga miljöer och som dokumenterar alla dina rörelser och allt du gör 24 timmar om dygnet – vad skulle du svara då?

Gissningsvis ett rungande och gravallvarligt: NEJ! Problemet är att de redan gör nästan allt detta, du vet bara inte om det och staten har aldrig frågat dig om lov.

Jamal Khashoggi. Foto: Wikipedia.

Många har undrat varifrån avlyssningarna/ljudinspelningarna av den saudiska insatsstyrkan under det påstådda mordet av Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Istanbul kom ifrån. Svaret är enkelt: Det gjordes via förövarnas mobiler. I dag kan säkerhetstjänster avlyssna dig och till och med ta bilder via din mobiltelefon – utan att du vet om det. Din hemdator kan användas för avlyssning och din webbkamera för bilder. Exakt hur det görs kommer jag inte redogöra för här, men för den intresserade finns mycket att finna på internet.

I princip är det så att allt som du har uppkopplat mot mobilnätet och internet är spårbart och avlyssningsbart. Det är enkelt att triangulera mobila enheter, GPS och bärbara datorer och följa dina rörelser. Detsamma gäller naturligtvis för bilar som använder GPS eller wifi.

Nu tänker många av er: Men jag gör inget olagligt! De får väl spionera på mig om de vill …

Så kan man förstås tänka, även om jag själv blir djupt illa berörd vid tanken på att någon kan ha tillgång till allt jag gör under en dag – jag är ju uppkopplad under all min vakna tid och går ingenstans utan mobilen. Det känns extremt obehagligt även om jag aldrig ägnar mig åt kriminella aktiviteter.

Inget att dölja?

Du som tycker att det kvittar lika eftersom du inte har något att dölja, bör fundera på vad du har gått med på om vi plötsligt får en totalitär regim i Sverige. En regim som förbjuder vissa politiska åskådningar, sexuella läggningar, religioner, föreningar, köttätande eller andra för dem misshagliga aktiviteter.

De av er som är tekniskt intresserade kanske hånflinar och säger: ”Haha, lycka till med att avlyssna mig! Jag är skyddad av VPN, appen Telegram, nätsurfar via Thor och så vidare!”

Glöm det. Den amerikanska säkerhetsmyndigheten NSA, svenska FRA (Försvarets radioanstalt) och många andra har gott om verktyg för att komma runt dina säkerhetsrutiner. Det är faktiskt så att om du använder VPN, Telegram eller Thor så väcker du genast deras intresse och om de verkligen vill har de inga svårigheter att ta sig igenom dina säkerhetsarrangemang. Oftast genom att lägga in en direkt övervakning på din mobil eller dator.

Det viktigaste att förstå är att vad du än gör på internet – bankaffärer, läser tidningar, bokar resor, köper böcker eller betalar ett hotellrum där du tänker tillbringa en natt med älskaren/älskarinnan – så lämnar du elektroniska avtryck som går att spåra. Du är aldrig osynlig, vilka säkerhetsåtgärder du än använder dig av.

En av mina säkerhetskontakter beskrev för mig vad som krävs för att vara helt osynlig på nätet. Jag gav upp efter två minuter. Det krävs alldeles för mycket tid, arbete, resurser och enorma kunskaper och envishet för att gå i land med det. Och även om du skulle ha tid och ork för det så är du ändå spårbar – du köper bara lite tid för att hålla dig undan. Detta är något som enbart proffsen, de som vet vad de håller på med, klarar av.

Officiell och inofficiell verksamhet

Vid det här laget är det säkert flera av er som undrar varför Säpo ständigt kräver fler verktyg och bättre terrorlagstiftning, sparande av internetloggar hos leverantörer etc, när de redan kan övervaka oss alla?  Det är en helt berättigad fråga.

Säpo kan övervaka allt du gör via din mobil och din dator. Foto: Säkerhetspolisen.

Enligt den information jag får när jag träffar folk som arbetar med säkerhet så måste man skilja på två saker: Den officiella verksamheten och den inofficiella verksamheten. För du tror väl inte att Säpo och andra säkerhetstjänster är små änglar som sitter och begär tillstånd för allt de vill göra? Tillstånd begär de när de vill kunna lagföra folk i domstol, för i Sverige godkänner vi inte bevis som har tagits fram via illegala metoder – det är därför de ständigt behöver nya lagar. I den inofficiella delen gör de som de vill – de avlyssnar och kartlägger vem de vill för att se om du är ett hot och om de behöver lägga in om officiell övervakning.

Äldre läsare börjar nu säkert nervöst fundera i banor som IB-affären med åsiktsregistrering och kartläggning av meningsmotståndare, sådant du trodde hade försvunnit. Allt det där finns kvar, tänk bara på vårt eget lilla Stasi – AFA, Antifascistisk Aktion – som tillåts springa runt helt öppet och fotografera och kartlägga alla de ogillar. Alltifrån medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen, NMR, till vanliga människor som går på föreläsningar med dissidenter eller demonstrationer med Gula västarna.

Säpo infiltrerar organisationer

Varför tillåts det, undrar du? Tja, tänk på att Säpo infiltrerade AFA genom Martin Fredriksson och därmed fick tillgång till organisationens datasystem. Att Säpo använder AFA och andra organisationer för att utföra ”smutsigt arbete”, bör inte förvåna någon.

Robert Aschberg startade Piscatus. Foto: Wikipedia.

Lägg till detta Piscatus, databassystemet som startades av Robert Aschberg, Mikael Ekman och ovan nämnde Martin Fredriksson. De kallar sig ”Nyhetsbyrån med myndighetskoll” och samlar information från domstolar, myndigheter och statliga verk, information som köparna får söka i eller sätta bevakning på. Föreställ dig att man samkör dessa uppgifter med olika myndigheters register, så förstår du vad Säpo och andra kan ta reda på om dig. Allt medan befolkningen invaggas i tron att det inte är någon fara eftersom det ju inte finns ”ett enda superregister”, och eftersom de flesta tror att samkörning är förbjudet och därför inte existerar.

Ovanpå detta kan vi lägga det arbete som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, under Dan Eliasson fått i uppgift att utföra – att motverka Fake news, påverkansoperationer och utländskt inflytande (läs Ryssland), något MSB talade om i Almedalen 2018. Samma MSB som tillsammans med EU-myndigheten Stratcom East 2017 pekade ut Fabian Fjälling som rysk inflytelseagent och hängde ut honom utan att han fick möjlighet att försvara sig.

Börjar det påminna om gamla Sovjetunionen och DDR? Inte konstigt i så fall. Mats DagerlindSamhällsnytt skrev en mycket avslöjande krönika om MSBs högst tvivelaktiga metoder i februari 2018.

Den tyska säkerhetstjänsten BfV infiltrerade partiet Alternativ för Tyskland, AFD, för att utreda deras ”extremism”, precis som Säpo har infiltrerat vänstern och försökt infiltrera NMR (vilket jag skrev om här). Frågan är om dessa säkerhetstjänster drivs av att utreda riktiga eller påstådda brott eller om de likt FBI, som infiltrerade Ku Klux Klan, vill använda sitt inflytande för att påverka vissa grupper att rösta eller agera på ett visst sätt?

Pudelns kärna

Det för oss fram till den berömda ”pudelns kärna”:

 • Vem är säkerhetstjänsten till för?
 • Vem är deras uppdragsgivare?
 • Vem kontrollerar deras verksamhet?
 • Kan vi lita på att de har medborgarnas bästa för ögonen när de bedriver sin verksamhet? Eller bör vi faktiskt vara väldigt rädda och vaksamma för säkerhetstjänster världen över? Är det så att de till slut allt som oftast får en egen agenda, blir en stat i staten och bedriver verksamhet ur ett perspektiv som vi medborgare inte får eller kan känna till?

Jag har inga definitiva svar på dessa frågor, men en vän med insyn i den amerikanska säkerhetstjänsten beskrev för mig hur en före detta chef inom CIA uttryckte sig när han fick en fråga om vad han trodde skulle hända om CIAs verksamhet skulle bli transparent, offentlig och om information om deras olika operationer skulle komma ut:

– Om det amerikanska folket fick veta vad vi har gjort i deras namn, skulle de hänga oss allihop i lyktstolparna utanför Vita huset.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

5 Kommentarer

 1. Avatar

  Detta är ju fruktansvärt. Jag har haft mina misstankar och vad gäller min laptop så har kameralinsen varit övertejpad från dag 1. Att stänga av platstjänster är nog bara en charad. Vidare så är ju till och med nationella ID-kort utrustade med chip och sålunda giltiga som resedokument om man skall flyga till ett EU-land som inte tillhör Schengen, t e x Kroatien eller Storbritannien medan körkort ej är giltiga. Det du skriver om ett kommande förbud för kontantkort för mobiler hade jag ingen aning om men blir dock inte förvånad. Redan 2012 var det förbud för kontantkort i Brasilien om man inte kunde legitimera sig. 2017 blev jag bestulen på min mobil när jag för 3:e gången vistades i samma land. Precis som du skriver var det inga problem att köpa kontantkort via bulvan, till och med en ny mobil lyckades jag snacka mig till i butiken. Rio de Janeiro är förmodligen en av världens mest övervakade städer och våldet i princip obefintligt idag jämfört med förr men till vilket pris?
  Bra artikel Ingrid!

  Svara
 2. Avatar

  Våra folkvalda ministrar försäkrade tidigt under ADB:s explosionsartade utveckling, här skulle inga register samköras, vill jag minnas.

  Tulipanaros, lätt att lova då innan lagringskapacitet fans annat än magnetband och lösa hårddiskar lagrade på hyllor i myndigheters skilda lokaler.
  Då fysiskt krångligt åtkomma, ansöka hos datainspektionen (?) därefter låta ADB-folk processa band/hårddiskar vilka måste laddas i avkodare och processas, därefter printa buntar av papper med sammanställda svarsdata, som grädde på moset också tolka dessa buntar.
  Det var då det.
  Dagsläget, nu är alla register i nätverk med just samkörning som mål för att ha fullständig kontroll över vad som sker IRL, även internetleverantörer måste lagra all trafik och göra folks kommunikationsdata lätt åtkomligt för viss myndighet, sannolikt direkt access!

  Vill minnas, några år sedan, kanske var det Stefan Löfven som förklarade att nu skulle säkerhetspolisen rapportering kopplas närmare regeringen.
  Därefter…Hypotetiskt, hopp till gula västarna i Paris, en möjlighet för myndighet är att i dag geografiskt kartlägga gula västars rörelser över staden.
  Att befinna sig på demonstrationens gator (GPS lägesbestämning) peka ut närvarande mobil-ID/ägare.
  Det är alltså lätt att finna ut vilka kategorier som man sedan kan bearbeta psykologiskt via MSM till att de skall bibringas rätt globala värdegrund, typ.

  Svara
 3. Avatar

  Alla telefonsamtal i hela världen spelas in av NSA, och även kortvågsradio trafik lagras på hårddisk för all framtid om någon person blir intressant för diverse säkerhetstjänster som alla jobbar för bankkartell familjer som även kallas för Illuminati och har skapat FN -EU och finansierar alla militär industriella krig sedan Napoleon och idag.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.