TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Sprängfyllt med Gula västar-demonstrationer i Sverige!

Publicerad 17 januari, 2019

Fem demonstrationer på drygt en månad i huvudstaden med omkring 500-800 deltagare vid varje tillfälle. Även om det är långt till Gula västarna i Frankrike så håller något ändå på att hända i Sverige – de närmaste veckorna ska sex nya demonstrationer hållas.

Något positivt håller uppenbarligen på att hända. Senast det begav sig med en demonstrationsserie var under Folkets demonstration som pågick från hösten 2014 till våren 2017, mest i Stockholm men även i Göteborg. Folkets demonstration drog inte så många deltagare – kanske var tiden inte mogen, kanske var globalismen ännu inte tydlig för svensken i gemen.

Det ser också ut som om det finns en annan glöd hos publiken nu. Folk är förbannade – med all rätt. Tiden och landet har genomgått stora förändringar sedan Folkets demonstrations dagar, och många vill ta bladet från mun och tala klarspråk. Det är nog nu!

Många hoppas att denna proteströrelse håller i sig. Mynttorgsaktivisterna uppmanar därför fler människor att arrangera möten, så att det kan hållas manifestationer en eller två gånger i månaden på olika platser i landet. Det är inte alls svårt.

Här kommer Mynttorgsaktivisternas tips:

”Du kan också bli arrangör – för i princip alla kan arrangera en demonstration. Vi som hittills gjort detta är helt vanliga människor utan vare sig större erfarenhet eller utrustning. Erfarenheten har vi skaffat oss på vägen. Misstag har gjorts, men dessa leder bara till förbättringar när man efter varje gång sätter sig ner och utvärderar.

En dröm vore om några av er som läser detta känner att ni vill arrangera en demonstration. Här kommer en manual med instruktioner om vad man måste tänka på. Ni kan även få övriga råd och feedback från Mynttorgsaktivisterna. Som vi skrev, om vi kan få fler arrangerande grupper så kan detta hålla i sig. Det fungerar inte med några få doers – vi behöver bli fler som avlastar varandra för att på så vis kunna hålla detta vid liv. Vill du ha fysiska opinionsyttringar så får du också dra ditt stå till stacken. Glöm inte låten med Kiwi som spelades in förra året:

2018 ska bli folkets år, alla på Facebook som har längtat så. Någon måste göra något, varför gör ingen nånting?

Vi behöver din hjälp!

Vi är tusentals medborgare som vaknat och nu även förstått att vi måste ut på gatan och driva fysiska opinionsyttringar som ett komplement till våra alternativa medier, övriga skribenter och podcasts.

Med tanke på det raseri mot makten som man ser på sociala medier, så borde kön ringla sig lång att ge oss som arrangerar ett handtag alternativt viljan att dra igång något eget. Tyvärr så ringlar sig inte kön lång utan vi är några få som ensamma eller tillsammans får göra jobbet, helt ideellt och med små ekonomiska muskler.

Om du inte har möjlighet att hjälpa till fysiskt så vore det av värdefull vikt om fler kunde bistå ekonomiskt.

Sverigevänlig aktivism är inte gratis och vi jobbar helt ideellt utan att ta ut någon ersättning. Det går pengar till resor, plakattillverkning, polistillstånd, teknisk utrustning etc. Små utgifter som snabbt drar i väg och blir större. Vi vet att det finns en uppsjö svenskvänliga projekt som endast drivs av donationer och som önskar ett bidrag. Ingen donation är för liten och all hjälp är värdefull för oss.”

Izabella Nilsson Jarvandi kommer att tala i Helsingborg 2 februari. Foto: @Sverigebilden08/Twitter

Vad är planerat?

 • Lördag 19 januari klockan 14 på Stortorget i Malmö. Protestpromenad mot EUs planerade censurlagar med mera. (Per Sonne Hansen arrangerar.)
 • Lördag 19 januari klockan 14 på Götaplatsen i Göteborg. Protester mot EUs planerade censurlagar med mera. (Arrangör StopACTA2 Poland.)
 • Söndag 27 januari (klockslag ej bestämt) på Mynttorget i Stockholm. Demonstration mot globalismen och maktmissbruket (Mynttorgsaktivisterna och Populisterna arrangerar.)
 • Söndag 27 januari klockan 14-17 på Stortorget i Malmö. Demonstration Gula länken går genom Malmö. (Per Sonne Hansen arrangerar.)
 • Lördag 2 februari klockan 12 på Stortorget i Helsingborg. Manifestation på temat Stoppa globalismen. (Ingrid Carlqvist arrangerar)
 • Söndag 3 februari klockan 14 på Mynttorget i Stockholm. Manifestation med tre teman: 1. EU/Swexit 2. Censur/HMF-lagen 3. Demografi/invandring. (Stockholmare för ett suveränt Sverige arrangerar.)

Mynttorgsaktivisterna meddelar att de gärna tar emot Swishbidrag till alla demonstrationer. Det är bara att berätta vilken demonstration man vill stötta så ser de till att pengarna kommer rätt.

Swishnummer: 0767024937

Förra söndagen hölls också en demonstration på Norrmalmstorg i Stockholm, arrangerad av Katerina Janouch och Jan Sjunnesson.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

6 Kommentarer

 1. Avatar

  Hej tänkte fylla en bil med folk och komma och demonstrera den 27/1 … Vilken tid ungefär mvh Mattias

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Hej! Demonstrationen pågår kl 13-15. Affischen ligger på vår förstasida, längst upp till höger!

   Svara
 2. Avatar

  Hej
  För mig är detta en manifestation emot globalisterna och den makt de vill utöva men inte alls mot invandrarna som faktum bara tar emot vad som erbjuds. Gör ingen skillnad på vem som gör brott mot andra utan ser brottslingen som en skitstövel oavsett vem det är. Är detta rätt forum för mig?

  Svara
 3. Avatar

  Jag gillar gula västarna de står för ett stabilt Sverige. Måste stänga gränsen nu inte om några år. Stackars fattig pentionnär. Cancer sjuka som måste stå i på g kö nä gott folk det här dugerbintebtavpå gul väst och kom med oss i demostera mot globalisterna

  Svara
 4. Avatar

  När
  Kommer gula västarna till malmö .

  Svara
 5. Avatar

  sv politiker är nöjna med situationen,överbetalda som dom är eftersom de dirigerar sina parasitlöner själva inom regeringen.någon förändring vill de inte ha inget parti,skattebetalarna står för allt,parasiter är det

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit.