Att vara ung i dag är sannerligen ingen dans på rosor. Relationscoachen Lennart Matikainen träffar ofta förtvivlade ungdomar. Foto: pxhere

Att vara ung i dag är sannerligen ingen dans på rosor. Relationscoachen Lennart Matikainen träffar ofta förtvivlade ungdomar. Foto: pxhere

Krönika: Hur dumt måste det bli, innan folket ser galenskaperna?

Relationscoachen och debattören Lennart Matikainen träffade en ung kille vars frågor fick honom att börja fundera på varför vi gör som vi gör, trots att allting bara blir sämre och sämre.

Jag träffade en ung kille som kom fram till mig på ett café. Han sa att han brukar se på mina Youtube-klipp och var glad att träffa mig. Han berättade att han går på en skola där det är stökigt och att han känner sig otrygg. Han berättade att han har ont i magen varje morgon när han är tvungen att gå dit. Han upplevde att det bara blivit värre och värre, med mer hot, våld och lärare som fegar ut. När han berättat om detta, som jag hört så ofta från andra unga genom åren, ställde han en enkel fråga till mig:

– Varför behöver Sverige så stor invandring?

Jag kände honom inte, men förstod att han var både frustrerad och orolig. Som coach är jag nyfiken och ställde i stället en motfråga:

– Vad har du själv för svar på frågan?

Han funderade en stund och sa sedan:

– Jag har försökt fatta varför och läst en massa, både vanliga medier och alternativa medier. Jag ser klart att det är mycket fake news i vanliga medier och att de gått från att kalla dem som kommer hit, först för flyktingar och nu migranter. Jag har läst om hur otryggt det blivit och jag ser ju det själv i plugget. Massor med barn dör av svält och ändå ska vi ta hit en massa män som leker barn.

Vuxenvärlden lyssnar inte

Jag lyssnade på honom och insåg hur klok han var. En av så många kloka unga, som vuxenvärlden inte lyssnar på. Jag insåg också hur uppgiven och rädd han var. En av många unga som tvingas leva i verkligheten och ta smällarna av en politik som inte vill väl. Jag delade min kunskap om polisens demontering, kvinnors utsatthet och mycket mer som han sög in hungrigt. Jag ville peppa honom mitt i hans förtvivlan och för mig känns det sant att Livet alltid vill balansera upp det som är fel. I min värld finns alltid ett Syfte och ingen slump. I min värld har det alltid varit en kamp mellan Ljus och mörker, Gott och ont, Kärlek och rädsla. Det brukar helt enkelt vara mörkast före gryningen.

Efter vårt samtal kändes det ändå som om han gick med rakare rygg och med mer hopp. Vi lovade att hålla kontakt framöver. En av många unga som behöver känna sig mer sedd och hörd.

Jag satt kvar en stund och tänkte på hans enkla fråga. Vi som arbetar mitt i verkligheten får kämpa. Varför fortsätter vi? Jag kan bara svara att jag själv inte kan låta bli. Det känns som ett Kall och efter alla år med arbete mitt i samhället och otaliga möten med människor, har bara detta Kall växt. Jag funderar ofta över frågan: Hur dumt måste det bli, innan folket ser galenskaperna? Just nu ser vi sandlådan i riksdagen. Är det en slump eller en given strategi?

Det körs efter ett manus

Då jag inte tror på slumpen, så känner jag mig säker på att det körs efter ett manus, vars slutmål bara är makt. På vägen kan fler och fler se att agendan går totalt emot folkets väl och ve. Hopp tänds när jag ser rubriker om att majoriteten av svenska folket är kritiska mot det som pågår. Jag ser så många fler än tidigare som är upprörda och hur detta hotar den globalism som styr. Söndra och härska har varit ledarnas melodi alltför länge. Jag vill tro att detta går mot sitt slut, liksom det alltid gjort i rike efter rike genom historien. Vad behövs mer för att folket ska vakna? En global finanskris? Den kommer utan tvekan. Stora terrordåd? Den risken är förstås överhängande. Det viktigaste är ändå att kollektivet vaknar och fullt ut förstår det stora bedrägeriet som pågått alltför länge.

Att det behövt gå så långt, med ständigt nya rekord i skjutningar, våldtäkter, sprängningar och total överbelastning på samhället, är en gåta för oss vakna. Men sent ska syndaren vakna och den största synden är att försöka förneka det som händer runt oss. Jag tror det kommer mörkna en del till, innan vi kommer ut på andra sidan. Slutfrågan alla behöver ställa sig är ändå hur högt väckarklockan måste ringa, innan folket vaknar. Svaret på den frågan avgörs av oss alla själva.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

1 kommentar angående “Krönika: Hur dumt måste det bli, innan folket ser galenskaperna?

 1. jadu lennart.
  vissa saker är eviga.
  det som hänt är helt enkelt att onda krafter vill döda vår stam för att göra plats åt en annan stam.
  detta har pågått sedan tidernas gryning.
  metoderna har ändrats genom tiderna, men mål och syfte är och har alltid varit detsamma.
  döda männen lägra kvinnorna och ta resurserna, ta livsrummet.
  så länge svenskarna inte förstår att dom är en stam och att alla andra stammar är att betrakta som fiender så kommer svenskarna att få stryka på foten.

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth.