TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Analys: Uppgörelsen kan vara en listigt gillrad fälla

Publicerad 12 januari, 2019

En tanke slår mig: Tänk om mästerförhandlaren Stefan Löfven i går genomförde sin allra listigaste manöver någonsin? Tänk om han räknar med att Vänsterpartiet röstar nej till såväl honom själv som Ulf Kristersson och driver fram ett extraval? Ett extraval där Alliansen inte längre existerar …

Jag vaknade i morse och läste en kommentar till gårdagens artikel om Annies stora lögn:

”Vill påstå att S räknar med att V röstar ner detta förslag i riksdagen. Båda partierna kan i själva verket planera för nyval. Dom går bra i opinionen och nu har man dessutom på ett elegant sätt krattat bort Alliansen från manegen.”

Exakt! Detta skulle förklara alla konstigheter i uppgörelsen mellan S, MP, C och L. Visserligen vet vi alla att sossarna gör nästan vad som helst för att sitta kvar vid makten, men vad är syftet med att föra en mer borgerlig politik än Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt någonsin gjorde? Hur skulle det i det långa loppet få folk att vilja rösta på S? Vill de verkligen göra LO till sina dödsfiender genom att ta arbetsrätten ifrån dem? Och kommer verkligen Vänsterpartiet att rösta för en sådan regering?

Svaret på dessa frågor är sannolikt nej. De flesta bedömare tycktes i går nöja sig med förklaringen att S till varje pris vill behålla makten och därför gått med på Annie Lööfs krav, alternativt att det är ett beskt piller att svälja men att Stefan Löfven gör det för Sveriges bästa – landet måste få en ”handlingskraftig regering” som han själv upprepade gång på gång efter talmansträffen i torsdags.

Snurrade upp Annie Lööf på läktaren

Själv nåddes jag av envisa rykten inifrån Sveavägen 68 under den förra förhandlingsrundan mellan S och C. Ryktena gick ut på att sossarna snurrade upp Annie Lööf på läktaren och synade alla hennes kort. När de förhandlingarna bröt samman i december rasade Annie Lööf mot vad hon kallade ”sossarnas skambud”.

Så vad gjorde sossarna då? De väntade en månad och slängde sedan till Lööf alla de köttben hon vill ha – fullt medvetna om att Vänsterpartiet aldrig någonsin kan rösta för en regering som ämnar föra extremliberal politik.

I slutet av november svarade Jonas Sjöstedt på en fråga från Aftonbladet:

Var går gränsen för när V röstar nej till en socialdemokratisk statsminister?

– Vi funderar mer på att vi ska låta Stefan Löfven bli statsminister än att han inte ska bli det. Men det är klart, om S av någon outgrundlig anledning godtar hela Centerpartiets och Liberalernas önskelista, då skulle ju Löfven bedriva en politik som var höger om Fredrik Reinfeldt och det är helt ointressant för oss. Det kan vi inte acceptera.

V har allt att tjäna på ett extraval

Det kan vi inte acceptera. Skulle detta ha förändrats på en och en halv månad? Är Vänsterpartiet verkligen villigt att nu stödja en politik som är mer höger än Reinfeldts var? I så fall varför – vad skulle V tjäna på det? Om de röstar ja till Stefan Löfven som statsminister för en regering som ska föra centerpartistisk politik skulle de rimligen drabbas av en massiv svekdebatt från sina väljare. Och om Sjöstedt ändå röstar ja, gör han då det i förvissningen om att Stefan Löfven aldrig kommer att leverera det Annie Lööf tror hon har fått? För om Löfven gör det kommer han med största sannolikhet att tappa hundratusentals röster till V i nästa val. Win-win för Jonas Sjöstedt?

Centerns andre vice ordförande Fredrik Federley konstaterar ju nöjt att ”C får igenom mer politik med Löfven än partiet någonsin fick under Alliansens ledning”.

Sanningen är att Jonas Sjöstedt har allt att vinna på ett extraval. Hans opinionssiffror har ökat sedan valet och många vänstersossar kommer antagligen att välja honom i stället för Löfven som verkar vara beredd att sälja ut de sista resterna av klassisk sossepolitik. Det faktum att Sjöstedt inte gav en enda kommentar i går, tyder också på att han har något i kikaren.

Vänsterkrönikören Lotta Gröning konstaterar på Twitter att Sjöstedt bör satsa på extraval.

Och kanske har mästerförhandlaren snurrat upp hela Sverige på läktaren. Kanske räknar han iskallt med att han röstas ned i kammaren (liksom Ulf Kristersson) och så får han ett extraval som han nu räknar med ska bli en enkel match för de rödgröna. Huvudmotståndaren Alliansen dödförklarades i går och genom att locka Annie Lööf att svika sina kolleger har han effektivt sett till att hon är avskydd och persona non grata hos Moderaterna och Kristdemokraterna.

Annie Lööf kan bli den största förloraren

Det enda som kan rädda Sverige från en ny rödgrön regering med flygskatter, Jämställdhetsmyndigheter och fortsatt massinvandring är om Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor biter i det sura äpplet och ingår ett valsamarbete med Sverigedemokraterna. En riktigt tuff koalition mellan dessa tre, med ett konservativt valmanifest, skulle kunna locka över 50 procent av väljarna – särskilt om de får klart för sig att Stefan Löfven medvetet saboterade för sina motståndare.

Tyvärr kommer detta inte att ske. Ett eventuellt extraval ska genomföras 7 april och att Ulf Kristersson skulle ändra sin halsstarriga attityd gentemot SD på så kort tid ser jag som en omöjlighet.

Men den största förloraren av dem alla kan faktiskt Annie Lööf bli. Om det blir extraval kommer hon att straffas hårt av väljarna, kanske inte ens lyckas klamra sig kvar i riksdagen. Och då hjälper inte stödet från globalisterna i Bilderberggruppen och Trilaterala kommissionen. De kommer att släppa henne som en het potatis och leta fram en ny globalist att satsa på.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

12 Kommentarer

 1. Avatar

  Ja snart får vi svaret ?
  Tack för alla intressanta analyser och inlägg.

  Och ett gott nytt nyval 2019, önskas ännu – för Sveriges
  medborgares bästa ?

  Svara
 2. Avatar

  Ber till gud om nyval för Sveriges skull. För första gången känner jag mig riktigt rädd – ett nytt Helsingborg om året i invandring. Det kommer att krossa oss. Fortsatt invandring verkar vara det viktigaste för Lööf, allt annat är sekundärt. Tror också att Federley styr i bakgrunden, han är livsfarlig.

  Svara
 3. Avatar

  Vilka partier skulle minska vid ett extra val?
  S skulle tappa till V
  MP skulle förmodligen åka ut
  L skulle definitivt åka ut
  C skulle halveras
  Dessa fyra utgör det tänkta regeringsunderlaget.
  Vilka partier skulle öka vid ett extra val?
  SD skulle som vanligt öka
  M skulle ta från C och L
  KD skulle fördubblas
  V skulle ta från S
  Dessa partier utgör en majoritet.

  Svara
 4. Avatar

  Ursäkta om off topic men var har Daniella af Geijerstam tagit vägen någonstans? I&M hade ju ett samarbete med denna person, men verkar inte skriva mera på Ingrid & Maria och ingen aktivitet på dennes Twitter, trots att kontot finns kvar. Vet ni någonting?

  Svara
 5. Avatar

  Jonas Sjöstedt är intelligent och slipad politiker , han skulle vara bra ledare om han satsade på en annan
  Häst ( ideologi) förhoppningsvis ej uppköpt av Gobala Finanser dvs Bilderberg och Co!!? Om han tar ut steget
  Och har tillräkligt mod ? Sejer han nej ! En historisk
  Bragd !!! Räddar en hel del av Sverige ! I nuläget har
  Politiken hamnade höger om allt !Det kallas egentligen
  Förräderi av stora mått !! Vill Sjöstedt stå för sin övertygelse ? Så sejer han NEJ !

  Svara
 6. Avatar

  Jag tror inte att S gick med på uppgörelsen i hopp om att V röstar nej. S är fullt medvetna om att de tappar en stor del av LO till V = gräver en egen grav.

  Möjligtvis isf att S räknar med att tappet kompenseras av väljare från andra partier.

  Enligt senaste mätningarna har C fortfarande kvar fler väljare än vid valet 2014. Om de mätningarna stämmer innebär det alltså att C fortfarande ligger på plus efter Annies nya, tydliga avståndstagande. Markeringen mot SD väger tyngre.

  De stora förlorarna är L, M och möjligtvis S isf.
  För om S gick med på en uppgörelse som en stor del av LO motsätter sig, så kommer de att tappa väljare och förutspår själv att V kan hamna på 15%. Räknar de då med Vs stöd?

  En förhållandevis stor del av Ms väljare är besvikna över det nya klimatet i partiet och slapphet över SD, samtidigt som en stor del hyllar den. Opinionsmätning hävdar att M tappat 2,7% av sina väljare. Stämmer den har över 6% moderater slopat partiet sedan Reinfeldt drog.

  L är ännu mer splittrad.. men har varit det i en låååång tid. Möjligtvis att de försvinner.

  Mp vet man inte.

  Den största vinnaren kan därför bli V.
  Följt av KD som får en del röster av M oxå, tydligare ledarskap. Kanske SD oxå.

  Svara
  • Avatar

   S enskilt viktigaste mål är att splittra Alliansen och sedan käka upp L till frukost dagen efter.
   Det är man i full färd med nu. Någon på Sveavägen 68 har sina hästar hemma.

   Svara
 7. Avatar

  De nyliberala har en strategi som går ut på att få Socialdemokraterna att genomföra deras politik för att på så sätt cementera den. På så sätt eliminerar man risken att S återställer beslutet efter nästa val där S fått majoritet samt även att S ser till att LO accepterar beslutet. Senast det hände var på 90-talet med Ingvar Carlsson och nu är det dags igen med Stefan ”Macron” Löfven. Hoppas att V stoppar detta men med den nyliberala Jonas ”Macron” Sjöstedt är jag inte övertygad. Däremot är jag övertygad om att stoppar han inte detta är hans dagar som partiledare räknande, men det kanske inte gör Jonas något Wallenberg kanske har ett välavlönat jobb som väntar?

  Svara
 8. Avatar

  Man måste också ha i beaktande att i Sveriges Riksdag tas efter EU-anslutningen enbart 30% av de beslut som rör det offentliga Sverige i Riksdagen. Övriga 70 % fattas i Bryssel/Strassbourg. Därför är förhållandet till EU av största vikt för en fortsatt svensk demokrati. För EU är det INTE!!! Jag var nog först i Sverige med att visa EUs direkta band till globalisterna:
  Lyssna här: https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervju-och-samtal-med-lararen-forfattaren-och-journalistenredaktoren-ingemar-ljungqvist-20190112
  och/eller läs här: https://newsvoice.se/2017/12/ingemar-ljungqvist-eu-walter-hallstein/
  Ingemar Ljungqvist, redaktör http://www.almanova.eu

  Svara
 9. Avatar

  Fällan slått igen? Splittrat alliansen och Sjöstedt fel att det blir nyval. Kommer Andreas föreslå Åkesson för att jävlas, SD är ju de enda som inte prövats än och Åkesson utlöser nyval.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.