Gula västarnas manifest består av 25 åtgärdspunkter som ska ta Frankrike ur krisen och förbättra fransmännens liv.

Gula västarnas manifest består av 25 åtgärdspunkter som ska ta Frankrike ur krisen och förbättra fransmännens liv.

Macron på knä – Gula västarnas kravlista

Turbulensen fortsätter i Frankrike där en allt större del av folket reser sig mot den förda politiken, globalismen och president Macron. De Gula västarna har nu publicerat sitt officiella manifest som innehåller 25 konkreta förslag på åtgärder som ska ta Frankrike ur krisen.

Inte bara fransmännen, utan även andra folk runt om i Västvärlden revolterar nu mot ledare som inte lyssnar på dem och som vägrar att göra deras liv bättre. I Frankrike fortsätter Gula västarnas protester och president Emmanuel Macrons tal till nationen, som var tänkt att lugna ner situationen, eldade i stället på protesterna. Talet hölls i en elegant salong och folket upplevde att Macron talade ner till dem. Bitvis uttryckte sig presidenten nästan aggressivt och sa bland annat att ”fransmännen måste förstå att de inte kan fortsätta leva som de alltid gjort” och talade till och med om ”pöbeln”. Talet kallas nu Macrons Marie Antoinette-tal. Enligt legenden sa den franska drottningen när hon fick veta att folket inte hade råd med bröd: ”De får väl äta kakor!” Därefter inträffade Franska revolutionen och hon och hennes man, kung Ludvig XIV giljotinerades.

Är Macron en modern Marie Antoinette?

Macrons sätt att uttrycka sig är förstås en inblick i hur människor i toppen ser på folket – Macron kallar dem ”pöbeln” och Hillary Clinton sa deplorables – bedrövliga. Men så blir det kanske när man spenderat sitt yrkesliv i bank- och finansbranschen, Macron har till exempel arbetat på storbanken Goldman & Sachs. Hans målsättning är troligtvis att göra världen till en bättre plats för banker och stora företag, inte för vanligt folk, vilket fransmännen som valde honom nu verkar ha förstått.

Fransmännens liv har kraftigt försämrats

Franska familjer på landsbygden och i småstäder hade tidigare ett bra liv. Den som arbetade och skötte sig kunde ha råd med hus och familj. Så är det inte i dag, särskilt inte på landsbygden där de ekonomiska villkoren för vanligt folk blir tuffare och tuffare och man har svårt att få pengarna att räcka till det livsnödvändiga. De franska skatterna är bland de högsta i världen med sina 43 procent av BNP och när Macron ville höja skatterna ännu mer och dessutom höja bensinpriset exploderade fransmännen. Till råga på allt har presidenten tagit bort skatter för storföretagen samt minskat förmögenhetsskatter för de rika, med motiveringen att locka investerare till Frankrike. Den stora migrationen till Frankrike har också förändrat fransmännens livssituation, där migranternas socialbidrag urholkar välfärden och trygghetssystemen. Till exempel får migranterna gratis sjukvård, vilket inte fransmännen får.

 

Gula västarna protesterar mot globalism och den förda politiken i Frankrike. Foto: Frontnews.

Gula västarnas manifest har nu publicerats

Här är Gula västarnas officiella manifest som publicerats på nätforumet ”Le Libre Penseur” och som överlämnats till den franska regeringen. Manifestet består av en lista på 25 punkter de ser som nödvändiga för att rädda Frankrike. Bara artiklarna 9 och 10 i detta manifest borde spara upp till 130 miljarder euro per år till det offentliga, skriver man i manifestet.

”Dessa 25 förslag kommer omedelbart att förändra fransmännens vardag.  Frankrike är ett rikt land med ett tappert och hårt arbetande folk som inte ska behöva leva i misär och elände.”

 1. MINSKA SKATTETRYCKET: Ändra grundlagen så det blir olagligt att ta ut skatter som överstiger 25 procent av medborgarnas tillgångar.
 2. ÖKA MINIMILÖNERNA: Öka minimilöner, pensioner och socialförsäkringens existensminimum med 40 procent.
 3. JOBB: Skapa nya jobb inom sjukvård, utbildning, kollektivtrafik, lag och ordning med mera.
 4. BOSTÄDER: Påbörja omedelbart byggandet av 5 miljoner bostäder till rimliga kostnader och säkerställ billigare hyror och minskade bostadslån samt skapa nya jobb inom byggbranschen. Inför stränga straff för kommuner som lämnar hemlösa utomhus.
 5. BANKER: Minska bankernas storlek och bryt bankmonopolet. Förbjud banker att tillsammans med investerare delta i aktiespekulationer. Förbjud räddning av banker på obestånd för skattebetalarnas pengar.
 6. SKRIV AV STATSSKULDEN: Den har redan återbetalats flera gånger.
 7. KONSTITUTIONEN: Skriv om konstitutionen för att stärka folkrätten och landets suveränitet. Legalisera folkomröstningar om populära initiativ, såsom detta manifest.
 8. FÖRBJUD LOBBYVERKSAMHET: Förbjud personer med kriminell bakgrund på livstid att inneha officiella positioner. Förbud mot att inneha flera officiella positioner samtidigt.
 9. FREXIT: Gå ur Europeiska unionen och återgå till vår egen franska valuta.
 10. SLUTA FRÄMJA SKATTEFLYKT: Ta tillbaka de 80 miljarder euro som Frankrikes 40 största företag är skyldiga staten i uteblivna skatter.
 11. STOPPA PRIVATISERING AV STATLIG EGENDOM: Återlämna redan privatiserad egendom till staten (flygplatser, järnvägar och motorvägar, parkeringsplatser).
 12. RADAR OCH KAMERAÖVERVAKNING: Ta bort radar och kameror från vägarna. De är värdelösa när det gäller att förebygga trafikolyckor och är inget annat än en dold skatt.
 13. UTBILDNING: Uteslut ideologi från det nationella utbildningssystemet och granska kritiskt destruktiva undervisningsmetoder i skolor och på universitet.
 14. LAG OCH ORDNING: Fördubbla budgeten för rättssystemet. Lagstadga om maximala väntetider för rättegångsprocesser. Förenkla rättsystemet och gör det gratis och tillgängligt för alla.
 15. MEDIER: Krossa mediernas monopol och utrota nepotismen mellan medier och politiker. Tillåt olika åsikter att komma till tals i medierna och förbjud redaktionell propaganda. Stoppa presstöd och skattelättnader för reportrar.
 16. STÄRK MEDBORGARNAS FRIHET: Förbjud statligt ingripande i frågor om utbildning, hälso- och sjukvård och familjeinstitutionen. Skriv in detta förbud i konstitutionen.
 17. HÅLLBARHET: Lagstifta om att tillverkare måste förlänga hållbarheten för varor till minst tio år samt att reservdelar ska finnas tillgängliga under denna tid.
 18. ANVÄNDANDE AV PLAST: Förbjud så snart som möjligt produktion och hantering av plastbehållare och andra förpackningar som förstör miljön.
 19. HÄLSO- OCH SJUKVÅRD: Begränsa läkemedelsföretagens inverkan på hälsovårdssystemet. Håll ett nationellt konvent för att reformera hälso- och sjukvården.
 20. JORDBRUK: Förbjud GMO och bekämpningsmedel. Förbjud användning av jordbruksmark utan rotation av grödor.
 21. ÅTERINDUSTRIALISERING: Återupprätta industrialiseringen och överge importen som orsakar störst skada på miljön.
 22. NATO: Utträd omedelbart ur Nato och lagstifta mot användning av franska trupper i aggressiva krig.
 23. FRANKRIKES RELATIONER MED AFRIKA: Stoppa utsugarpolitiken i Afrika och stoppa militära och politiska interventioner. Ge tillbaka pengar och egendom till Afrikas folk som tillskansats av diktatorer på oärligt sätt. Ta omedelbart hem franska trupper från Afrika. Avsluta det koloniala systemet, vilket förpliktigar afrikanska länder att behålla valutareserver i Frankrikes centralbank, vilket håller kvar Afrika i fattigdom. Förhandla med Afrika såsom jämlikar.
 24. IMMIGRATION: Stoppa inflödet av migranter, eftersom Frankrike inte har några som helst möjligheter att integrera eller acceptera dessa.
 25. UTRIKESPOLITIK: Respektera noga internationell rätt och undertecknade avtal.

Även generalerna går emot Macron

Det är inte bara folket som protesterar mot Macron. I december lämnade en grupp franska generaler in en formell protest mot Global Compact-avtalet där de skrev: ”Herr president, du har inte rätt att ensam ta beslutet att beröva oss vårt hemland!” Här är generalernas brev översatt till engelska.

Franska generaler protesterar mot Macrons beslut att skriva på Global Compact. Foto: The Watchdog.

”Herr president, du har inte rätt att ensam ta beslutet att beröva oss vårt hemland!”

Till skillnad från svenskarna verkar det som om fransmännen har helt klart för sig att globalismen är deras älskade fosterlands främsta fiende. När ska svenskarna förstå att globalism med dess strävan efter världsherravälde antagligen kommer att innebära diktatur medan nationell suveränitet är garanten för frihet och demokrati?


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

7 kommentarer angående “Macron på knä – Gula västarnas kravlista

 1. God morgon alla som börjar med att läsa Ingrid o Maria innan msm media. Har Johanna eller någon av er andra koll på om dessa önske mål är kopplade till morgondagens bank rusch . Det ryktas om att gula västarna skall ta ut sina besparingar imorgon FM i Frankrike. MSM media rapporterar ju inte så utförligt om något annat än att Trump inte kan stava ( koder)eller har fel kläder. Har en svag aning om att youtube kanalen X22 report tog upp detta under veckan. Men inte något om denna kravlista. Den är väl inte helt fel i Sverige heller när vi får en regering att protestera mot. Har även hört att AfDs ledare? I Tyskland varit utsatt för mordförsök? Något ni har info om?

 2. Bra journalistik sakligt och välformulerat och era artiklar delar jag gärna i gruppen Gula västar Sverige, framför allt så slappnade jag av när jag läste ingen sån tryck eller obehag utan en artikel jag lätt kunna läsa när jag slappar, det kan jag inte med många andra.

 3. Tack för översättningen av dom gula västarnas manifest.

  Det är bara via utländsk internet, och diverse fåtaliga Svenska sidor som INGRID & MARIA- man idag hittar riktig nationell substans-information.

  Och den ovanstående listan samt protest brevet från” Franska Nationella Generaler ” kommer aldrig globalist demokratur SR SVT pest MSM i Sverige någonsin att översätta!!!

  God fortsättning tillönskas Sverigevänner!!

 4. En del saker är ju bra som att stoppa mediernas monopol och att stoppa immigrationen. Men hade hela programmet genomförts så hade man fått ett nytt Venezuela. Det går inte att bara ta bort statsskulden och öka pensioner och bidrag och förstatliga egendom. Delar av programmet är ren kommunism. Det är synd att man inte kan hålla sig inom rimliga gränser för jag gilla verkligen iden med de gula västarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #94 Platinasponsorer: Henrik - Håller med Per-Erik, Ingegerd – Fantastiskt att ni orkar vara lite uppåt mitt i allt elände, Elisabet Majs - Platina till bästa journalisterna, Hans - Gåva från Hans i Göteborg och Nice, Mona - Ge inte upp tjejer många kramar, Marit– Takk for sannhet, ærlighet og mot!, Niklas, Magnus, Leif - Tack, ni gör bra jobb, Anette – Ert hånskratt åt C opinionssiffror värt varje kr, Anders – Gåva, Jan - Tack för att ni kämpar, Makarna B, Ingrid - En glad pingst önskar Ingrid, med stor tacksamhet. Övriga: Birgitte - Ett litet bidrag, Stefan, Anonym RT, Anita - Ni är bäst! kram, Ingrid S - Håll ut, jag räknar med er!, Tobias, Örjan, Perre och Marie, Ulrika, Birgitta, Tomas, Rose-Marie, Emil - Trevligt att höra riktig journalistik från svenska sidan mvh Emil på Åland, Per, Per-Erik, Johnny, Malin, Anonym LF, Anonym MB, Ingrid A, Carola, Glenn, Marianne, Per Erik, Anonym KE, Daniel, Torsten, Brittis, Kristin - Ge inte upp Ingrid!!, Sten-Åke - Trevlig helg, Tomas - Lysande som vanligt!, Anders – Donation, Sven –Snälla, fortsätt att vara farliga!, Maria, Göran – Gåva, Johan, Maarit - Ni är super men måste emigrera, står inte ut längre!, Carina - Gåva! Inte deppa ihop. Ni är veckans höjdpunkter!, Victoria – Kämpa, Ulla – Gåva, Lars – Gåva, Per – Gåva, Peter – Gåva, Henri, Lotta - Finns hopp ändå t ex flytt från storstäderna Kram, Annica, Örjan - Fortsätt kämpa, bravo!, Lars - Gåva Jon-reportaget, Kent, Christoffer, Trygve – Gåva, Brita, Carl – Gåva, Jasminka – Pensionerad, Eva – Gåva, Gunnar – Gåva, Sven – Special 12 ett oerhört starkt program, Magnus - Bästaste tjejgänget, Christine – Tack!, Carl - Till mina bästa jäntor, Anders – Månadspeng, Britt – Bidrag, Karina, Göran – För bra jobb, Per - Fy fan vad bra ni är! Höjdare Jon-spec o ObamaGate, Nina - Ni är bara bäst!, Hans – Gåva, Carolin - Ni är så duktiga från en trött usk, Leif - NS13, Toppen att detta sprids till alla oinvigda!!, Nils - Till anti-förkorknings-arbetet, Göran – Podd, Kenneth – Gåva, Torsten – Gåva, Monica – Tack!, Maj – Gåva, Siv - Er uppfriskande rättframhet och sunda förnuft är starkt vanebildande, Mattias – Bidrag, Pepa, Börje – Gåva, Johan – Donation, Karl Erik – Gåvor, Owe, Klas – Gåva, Camilla – Månadsgåva, Johan, Dag – Heja Skåne, Peter – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #94 Platinasponsorer: Henrik - Håller med Per-Erik, Ingegerd – Fantastiskt att ni orkar vara lite uppåt mitt i allt elände, Elisabet Majs - Platina till bästa journalisterna, Hans - Gåva från Hans i Göteborg och Nice, Mona - Ge inte upp tjejer många kramar, Marit– Takk for sannhet, ærlighet og mot!, Niklas, Magnus, Leif - Tack, ni gör bra jobb, Anette – Ert hånskratt åt C opinionssiffror värt varje kr, Anders – Gåva, Jan - Tack för att ni kämpar, Makarna B, Ingrid - En glad pingst önskar Ingrid, med stor tacksamhet. Övriga: Birgitte - Ett litet bidrag, Stefan, Anonym RT, Anita - Ni är bäst! kram, Ingrid S - Håll ut, jag räknar med er!, Tobias, Örjan, Perre och Marie, Ulrika, Birgitta, Tomas, Rose-Marie, Emil - Trevligt att höra riktig journalistik från svenska sidan mvh Emil på Åland, Per, Per-Erik, Johnny, Malin, Anonym LF, Anonym MB, Ingrid A, Carola, Glenn, Marianne, Per Erik, Anonym KE, Daniel, Torsten, Brittis, Kristin - Ge inte upp Ingrid!!, Sten-Åke - Trevlig helg, Tomas - Lysande som vanligt!, Anders – Donation, Sven –Snälla, fortsätt att vara farliga!, Maria, Göran – Gåva, Johan, Maarit - Ni är super men måste emigrera, står inte ut längre!, Carina - Gåva! Inte deppa ihop. Ni är veckans höjdpunkter!, Victoria – Kämpa, Ulla – Gåva, Lars – Gåva, Per – Gåva, Peter – Gåva, Henri, Lotta - Finns hopp ändå t ex flytt från storstäderna Kram, Annica, Örjan - Fortsätt kämpa, bravo!, Lars - Gåva Jon-reportaget, Kent, Christoffer, Trygve – Gåva, Brita, Carl – Gåva, Jasminka – Pensionerad, Eva – Gåva, Gunnar – Gåva, Sven – Special 12 ett oerhört starkt program, Magnus - Bästaste tjejgänget, Christine – Tack!, Carl - Till mina bästa jäntor, Anders – Månadspeng, Britt – Bidrag, Karina, Göran – För bra jobb, Per - Fy fan vad bra ni är! Höjdare Jon-spec o ObamaGate, Nina - Ni är bara bäst!, Hans – Gåva, Carolin - Ni är så duktiga från en trött usk, Leif - NS13, Toppen att detta sprids till alla oinvigda!!, Nils - Till anti-förkorknings-arbetet, Göran – Podd, Kenneth – Gåva, Torsten – Gåva, Monica – Tack!, Maj – Gåva, Siv - Er uppfriskande rättframhet och sunda förnuft är starkt vanebildande, Mattias – Bidrag, Pepa, Börje – Gåva, Johan – Donation, Karl Erik – Gåvor, Owe, Klas – Gåva, Camilla – Månadsgåva, Johan, Dag – Heja Skåne, Peter – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #94 Platinasponsorer: Henrik - Håller med Per-Erik, Ingegerd – Fantastiskt att ni orkar vara lite uppåt mitt i allt elände, Elisabet Majs - Platina till bästa journalisterna, Hans - Gåva från Hans i Göteborg och Nice, Mona - Ge inte upp tjejer många kramar, Marit– Takk for sannhet, ærlighet og mot!, Niklas, Magnus, Leif - Tack, ni gör bra jobb, Anette – Ert hånskratt åt C opinionssiffror värt varje kr, Anders – Gåva, Jan - Tack för att ni kämpar, Makarna B, Ingrid - En glad pingst önskar Ingrid, med stor tacksamhet. Övriga: Birgitte - Ett litet bidrag, Stefan, Anonym RT, Anita - Ni är bäst! kram, Ingrid S - Håll ut, jag räknar med er!, Tobias, Örjan, Perre och Marie, Ulrika, Birgitta, Tomas, Rose-Marie, Emil - Trevligt att höra riktig journalistik från svenska sidan mvh Emil på Åland, Per, Per-Erik, Johnny, Malin, Anonym LF, Anonym MB, Ingrid A, Carola, Glenn, Marianne, Per Erik, Anonym KE, Daniel, Torsten, Brittis, Kristin - Ge inte upp Ingrid!!, Sten-Åke - Trevlig helg, Tomas - Lysande som vanligt!, Anders – Donation, Sven –Snälla, fortsätt att vara farliga!, Maria, Göran – Gåva, Johan, Maarit - Ni är super men måste emigrera, står inte ut längre!, Carina - Gåva! Inte deppa ihop. Ni är veckans höjdpunkter!, Victoria – Kämpa, Ulla – Gåva, Lars – Gåva, Per – Gåva, Peter – Gåva, Henri, Lotta - Finns hopp ändå t ex flytt från storstäderna Kram, Annica, Örjan - Fortsätt kämpa, bravo!, Lars - Gåva Jon-reportaget, Kent, Christoffer, Trygve – Gåva, Brita, Carl – Gåva, Jasminka – Pensionerad, Eva – Gåva, Gunnar – Gåva, Sven – Special 12 ett oerhört starkt program, Magnus - Bästaste tjejgänget, Christine – Tack!, Carl - Till mina bästa jäntor, Anders – Månadspeng, Britt – Bidrag, Karina, Göran – För bra jobb, Per - Fy fan vad bra ni är! Höjdare Jon-spec o ObamaGate, Nina - Ni är bara bäst!, Hans – Gåva, Carolin - Ni är så duktiga från en trött usk, Leif - NS13, Toppen att detta sprids till alla oinvigda!!, Nils - Till anti-förkorknings-arbetet, Göran – Podd, Kenneth – Gåva, Torsten – Gåva, Monica – Tack!, Maj – Gåva, Siv - Er uppfriskande rättframhet och sunda förnuft är starkt vanebildande, Mattias – Bidrag, Pepa, Börje – Gåva, Johan – Donation, Karl Erik – Gåvor, Owe, Klas – Gåva, Camilla – Månadsgåva, Johan, Dag – Heja Skåne, Peter – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #94 Platinasponsorer: Henrik - Håller med Per-Erik, Ingegerd – Fantastiskt att ni orkar vara lite uppåt mitt i allt elände, Elisabet Majs - Platina till bästa journalisterna, Hans - Gåva från Hans i Göteborg och Nice, Mona - Ge inte upp tjejer många kramar, Marit– Takk for sannhet, ærlighet og mot!, Niklas, Magnus, Leif - Tack, ni gör bra jobb, Anette – Ert hånskratt åt C opinionssiffror värt varje kr, Anders – Gåva, Jan - Tack för att ni kämpar, Makarna B, Ingrid - En glad pingst önskar Ingrid, med stor tacksamhet. Övriga: Birgitte - Ett litet bidrag, Stefan, Anonym RT, Anita - Ni är bäst! kram, Ingrid S - Håll ut, jag räknar med er!, Tobias, Örjan, Perre och Marie, Ulrika, Birgitta, Tomas, Rose-Marie, Emil - Trevligt att höra riktig journalistik från svenska sidan mvh Emil på Åland, Per, Per-Erik, Johnny, Malin, Anonym LF, Anonym MB, Ingrid A, Carola, Glenn, Marianne, Per Erik, Anonym KE, Daniel, Torsten, Brittis, Kristin - Ge inte upp Ingrid!!, Sten-Åke - Trevlig helg, Tomas - Lysande som vanligt!, Anders – Donation, Sven –Snälla, fortsätt att vara farliga!, Maria, Göran – Gåva, Johan, Maarit - Ni är super men måste emigrera, står inte ut längre!, Carina - Gåva! Inte deppa ihop. Ni är veckans höjdpunkter!, Victoria – Kämpa, Ulla – Gåva, Lars – Gåva, Per – Gåva, Peter – Gåva, Henri, Lotta - Finns hopp ändå t ex flytt från storstäderna Kram, Annica, Örjan - Fortsätt kämpa, bravo!, Lars - Gåva Jon-reportaget, Kent, Christoffer, Trygve – Gåva, Brita, Carl – Gåva, Jasminka – Pensionerad, Eva – Gåva, Gunnar – Gåva, Sven – Special 12 ett oerhört starkt program, Magnus - Bästaste tjejgänget, Christine – Tack!, Carl - Till mina bästa jäntor, Anders – Månadspeng, Britt – Bidrag, Karina, Göran – För bra jobb, Per - Fy fan vad bra ni är! Höjdare Jon-spec o ObamaGate, Nina - Ni är bara bäst!, Hans – Gåva, Carolin - Ni är så duktiga från en trött usk, Leif - NS13, Toppen att detta sprids till alla oinvigda!!, Nils - Till anti-förkorknings-arbetet, Göran – Podd, Kenneth – Gåva, Torsten – Gåva, Monica – Tack!, Maj – Gåva, Siv - Er uppfriskande rättframhet och sunda förnuft är starkt vanebildande, Mattias – Bidrag, Pepa, Börje – Gåva, Johan – Donation, Karl Erik – Gåvor, Owe, Klas – Gåva, Camilla – Månadsgåva, Johan, Dag – Heja Skåne, Peter – Gåva.