TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Ebbas gravskändare efterlyst för överfallsrån i Polen

Publicerad 9 januari, 2019

Den polske medborgare som gång på gång skändar Ebba Åkerlunds grav, är en känd polsk kriminell. Hos polisen i Szczecin är han efterlyst för överfallsrån, uppger Radio Szczecin.

11-åriga Ebba Åkerlund var en av de fem personer som dog i terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm 7 april 2017. Hennes pappa Stefan har gått till hård attack mot politiker och myndigheter som han menar med sin huvudlösa invandringspolitik orsakade att hans dotter och fyra andra mördades av Rakhmat Akilov, en redan utvisningsdömd man från Uzbekistan som tilläts springa lös i Stockholm och därmed kunde köra en lastbil rakt mot människor.

Men Stefan Agerbarks sorg slutar inte med dotterns död. Gång på gång har hennes grav skändats – av en polsk medborgare, i polska medier kallad ”Roman M”, 59. I likhet med Akilov har även Roman M ett utvisningsbeslut på sig – men tillåts trots det fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Han har hällt stearin över Ebbas gravsten, förstört gravljusen och trampat ner blommorna. Stefan Agerbark har flera gånger konfronterat polacken utan att det haft någon effekt. Vid ett tillfälle ertappade en kyrkvaktmästare Roman M mitt i dådet och gärningsmannen drog då kniv mot honom. I december stötte Stefan Agerbark på Roman M ännu en gång, och ringde då polisen precis som han fått instruktioner om. Medan Stefan Agerbark stod på vänt i polisens telefonväxel, fick han motta flera spottloskor av den extremt aggressive Roman M. Därefter fick han besked om att polisen inte hade tid att komma.

I mars ska gravskändaren inför rätta i Stockholms tingsrätt, men hans brott anses inte vara så allvarligt att han kan hållas i häkte fram till rättegången. Detta trots att han redan 2014 dömdes till fängelse och utvisning för stöld och 2015 för att även då ha skändat gravar. Ändå tillåts alltså denna psykiskt instabile man att besöka Ebba Åkerlunds grav så gott som dagligen.

Nu avslöjar Radio Szczecin att Roman M har ett kriminellt förflutet också i Polen. Enligt polisen i Szczecin (Stettin) är han sedan i november efterlyst för överfallsrån, men polisen har tydligen inte haft vetskap om att mannen befinner sig i Sverige.

Polisen ”vädjar” till polacken

I Sverige riskerar Roman M två års fängelse för brott mot griftefriden, men fram till rättegången har han alltså möjlighet att skända graven gång på gång. Så sent som 7 januari berättade polisen för Metro att de ”vädjat” till polacken att sluta besöka Ebbas grav.

I förhören kan man läsa:

Polisen: Är du dagligen vid Ebbas grav?
Roman M: Jag brukar cykla förbi då och då. Jag är nästan där dagligen beroende på vilken stämning jag är i.
Polisen: Anhöriga till Ebba vill inte att du ska komma till den här graven. Kan du lova det?
Roman M: Det är inte förbjudet att besöka graven. Man jag tänker inte gå dit. Jag ska inte gå på graven.
Polisen: Du ska inte vara i närheten av graven och göra något med den.
Roman M: Nej, ska jag inte. Jag vill få ett skriftligt dokument på att jag inte får besöka graven.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

  1. Avatar

    Det finns en hel del kriminella romer i Polen som kallas polacker i Sverige. Polackerna har besvär med. Men polackerna är väldigt hyggliga mot dem- alltför hyggliga enligt min mening. Hoppas det blir skärpning framgent.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.