TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Krönika: Vem tror på alla människors lika värde?

Publicerad 6 januari, 2019

Det är lätt att vara efterklok, konstaterar Klas Qvist efter att ha gjort det fatala misstaget att inleda en icke-PK diskussion på nyår, i tron att han befann sig bland vänner. Nu är han för evigt stämplad som chipsknaprande, vit, medelålders, lönnfet sverigedemokrat. Men kunde vi få över batikhäxorna på vår sida hade de utgjort formidabla stridsvapen, om nu inte uppvaknandet blir alltför bryskt när verkligheten närmar sig även deras skyddade rum, skriver Qvist.

– Menar du på fullaste allvar att du inte tror på alla människors lika värde!

Frågan är som tagen direkt ur en parodisk tirad signerad vem som helst ur den Sverigevänliga rörelsen. Kom ihåg att det bland annat är med humorns hjälp vi kommer att få fienden på knä och då behövs precis den här typen av utrop någon gång ibland. Men tyvärr! Kvinnan bakom utropet ironiserade inte och den som var tänkt att svara var inte något avlägset, inbillat monster ur English Defence League, ej heller någon tungt mediebevakad NMR-demonstrant. Det var lilla jag och jag överdriver inte nämnvärt, inte den här gången i alla fall.

Missbedömde PK-takhöjden

Det var för lite drygt ett år sedan, närmare bestämt på en nyårsfest hemma hos ett par vänner till mig. Vi hade precis avnjutit en god middag, det dracks måttligt och på det stora runda köksbordet radade skålar med jordnötter, chips och ostbågar upp sig. Klockan var bokstavligt talat ett par minuter i tolv och 2017, ”Metoo-året” var i det närmaste över.

Journalistlegenden Staffan Heimerson. Foto: Lennart Guldbrandsson/Wikimedia Commons

Det är vid sådana här tillfällen som åtminstone jag lätt kan missbedöma situationen och få för mig att begreppet ”högt i tak” inte bara har med kökets beskaffenhet att göra. Jag befinner mig bland människor som jag litar på. En del av dem betraktar jag som mina bästa vänner. Vad kan möjligen gå fel? Det är väl bara att säga vad man tycker om Metoo, inte sant? Om jag bara visste. Wake up and smell the coffee!

Minns att det här bara var en månad eller så efter att Staffan Heimerson blev hudflängd av en enad PK-elit för sin krönika i Aftonbladet där han jämförde det som nu pågick (Metoo-fenomenet alltså) med häxprocesserna under 1600-talet och stalinismen under några decennier på 1900-talet. Han sparkades under högst märkliga former av Aftonbladets dåvarande publisher Sofia Olsson Olsén, som bevisligen blev så utbränd att hon själv måste dra sig undan, förmodligen till en mysig liten femrummare på Söder snarare än till ett ruckel någonstans i Sverige, för att slicka såren i fyra månader. Det tar på krafterna att posera som samvetsgrann arbetarklasshjältinna. Det tror fan att man blir trött och måste dra sig undan ibland.

Fick veta att jag levde

Nämnas bör dock i sammanhanget att Lena K Samuelsson, Aftonbladets nuvarande publisher, nyligen anlitat Heimerson för nya artikeluppdrag för samma tidning.

Åter till förra nyåret: Jag fick minsann veta att jag levde, så även min flickvän, trots att hon endast fyllde i något jag sa och inte alls visade några som helst tecken på att hålla med. Men det är förmodligen så det fungerar nu. Guilt by association snarare än verkliga åsikter. PK-kvinnan liknade i allt högre grad damen i det berömda SVT-klippet, hon som försvarar ensamkommande män med orden: ”Det handlar ju om barn!” – samma röst, samma tonläge. Och jag kan försäkra er om att det inte är fullt lika underhållande när du har en rabiat batikhäxa på platsen snett emot dig på en nyårsfest. Då är goda råd dyra. Jag var inte vatten värd och kulmen nåddes när jag tog upp de sittstrejkande afghanerna, som också varit ett livligt samtalsämne under hösten 2017.

– Vad har du för bevis! tjöt kvinnan snett emot mig när jag råkat nämna något om Armanikostymer och Iphones.

”Inside information”, försökte jag föga övertygande. Som den efterkloke individ jag är, kom jag långt senare på att detsamma måste ha gällt när hela världen förfasade sig över tsunamin 2004. Om man skulle följt batikhäxans resonemang, var det alltså endast de som var där som hade rätt till en åsikt, inte vi andra som följde eländet framför teven.

Batikhäxan skulle dött av andnöd

Det var nog tur att jag inte kom på det där med tsunamin. Batikhäxan skulle förmodligen ha dött av andnöd. Jag fick nöja mig med att framstå som en chipsknaprande, vit, medelålders, lönnfet sverigedemokrat, ett för somliga närmast förödande epitet, men jag har vant mig nu. Jag trivs till och med ganska så bra.

Vi har inte setts sedan dess och jag vet inte vem av oss som är gladast. Stackars människa. Men hon skulle bli en alldeles utmärkt medkombattant om hon en dag slutade vara så faktaresistent och vågade se sanningen i vitögat. Måtte inte hennes uppvaknande bli allt för bryskt. Där hon bor, långt borta från de utsatta områdena, börjar redan de otäcka elementen märkas allt tydligare och argumentet att det ju finns skitstövlar bland kristna svenskar är så hålögt att det förvånar mig att någon överhuvudtaget vill ta det i sin mun.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

1 kommentar

 1. Avatar

  tyvärr är de flesta människor totalt ovetande om det folkutbyte som pågår.
  PK människor, och de allra flesta svenskar är PK människor, ser inte faran.
  PK människorna ser på invandrare som ofarliga hamstrar. man tar hand om dom
  ett tag och sedan begraver man dom i trädgården. var inte elak mot min hamster.
  hamstern påverkade inte familjens liv negativt. hamstern var underhållande.
  precis så ser PK människorna på invandrarna. gulliga och underhållande och helt harmlösa.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.