TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Opinion: Migrationsavtalet hotar både Europa och Afrika

Publicerad 30 december, 2018

Våld, terror, religiös extremism och korruption måste bort från de afrikanska staterna och unga afrikaner måste förmås stanna i sina länder. Det borde vara FNs första prioritet i stället för att orkestrera folkförflyttningar mellan kontinenterna. Planeten har inte råd med med både ett Afrika och ett Europa i kaos, skriver Johanna Mörk.

Migrationsminister Helene Fritzons tal på FN-konferensen i Marocko, där Sverige skrev under FN-avtalet Global Compact for Migration, ger oss en tydlig bild av den framtid som det internationella samfundet tänker sig för Europa och Afrika, för det är naturligtvis de europeiska länderna som är mottagarländerna och det är från Afrika man förväntar sig migrantströmmarna. När man lyssnar på Fritzons tal  drabbas man med full kraft av insikten att Europa för första gången på tusentals år är på väg att ge upp sin gräns mot Afrika och Asien.


– ”Let´s move away from discussion if migration is good or bad or wheater it should be stopped or not. Migration is here to stay. More than 200 million people globally must cross borders in an orderly manner to work, unit with family members or study in accordance with national rules. I believe that the Global Compact has the balance between the rights of the migrants versus the rights of the states to control and regulate migration into its territories. Today marks the beginning of a new era in the field of multilateral cooperation in migration. Sweden stands ready to continued support, so thank you very much for Sweden.”, sa Heléne Fritzon i sitt tal i Marrakech.

Mitt alternativa Global Compact tal

Här nedanför är det alternativa tal som jag önskar att ministern istället hållit för Sveriges räkning:

”Kära medlemmar i FN. Jag är här i dag som en representant för Sverige, som är ett litet land i norra Europa. Delar av landet ligger norr om polcirkeln och vi har ett kallt klimat med långa, mörka vintrar och korta somrar. Vår etniska ursprungsbefolkning består av ungefär 8 miljoner människor, med ett särpräglat utseende, många av oss är precis som jag själv ljushyade och blonda eller brunhåriga.

De senaste 50 åren har vi tagit emot ungefär 2 miljoner invandrare från Europa, Asien och Afrika, så befolkningen är i dag drygt 10 miljoner. Bara de senaste 10 åren har en miljon tagits emot, och under 2015 och 2016 ungefär 300 000. Fram till 2020 beräknas vi ta emot ytterligare 500 000 migranter, bland annat som anhöriginvandrare till dem som redan kommit. Sverige är det land i Europa som har tagit emot flest migranter per capita under den stora migrantvågen 2015-2016 och 2050 beräknas de etniska svenskarna vara en minoritet i sitt eget land.

Sverige brukade vara en välfärdsstat och det svenska folkets mentalitet har tidigare varit mycket öppen och generös för migration. Den stora invandringen till Sverige har dock resulterat i stora problem för landet även om levnadsstandarden fortfarande är hög relativt sett. Vårt välfärdssystem levererar inte längre det som folket anser sig ha rätt till och brottsligheten är numera mycket hög jämfört med vad vi har varit vana vid. Sex procent av alla kvinnor utsattes för sexualbrott under 2017 och över fyra procent av befolkningen utsattes för misshandel eller personrån. Flera länder, bland annat Kina, varnar numera sina medborgare för att turista i Sverige.

Vi har inte lyckats integrera de stora mängder migranterna som kommit och utanförskapsområden har bildats, områden där polisen helt har tappat kontrollen. Våldet sprider sig nu på gator och torg runt om i landet och in i medelklassområden. Vi har rån, våldtäkter, inbrott och sprängningar, och svenskarna känner sig inte längre trygga. Migranterna beter sig helt enkelt illa mot ursprungsbefolkningen och många svenskar planerar att lämna landet.

Kulturskillnaderna och svårigheter att lära sig det svenska språket gör att vi inte har lyckats skapa jobb till nykomlingarna i den omfattning som skulle behövas för att få balans i ekonomin. Sverige är ett högkunskapsland och många som kommit på senare år har låg utbildning eller är till och med analfabeter. Det är då svårt att bli självförsörjande i Sverige.”

Folk vill stoppa migrationen helt

”Högerpopulistiska krafter som helt vill stoppa migrationen växer sig starka i landet, och det nationalistiska partiet blev det tredje största i det senaste valet som hölls för tre månader sedan. Det svåra parlamentariska läget med samarbetsproblem mellan liberaler, socialister och nationalister gör att Sverige fortfarande inte har någon ordinarie regering på plats, och jag representerar därför en tillfällig övergångsregering. På grund av det parlamentariska läget, men också de stora problem som Sverige står inför, har vi därför valt att inte skriva under Global Compact-avtalet. Vi anser inte att vi har kapacitet att ta emot fler migranter under överskådlig tid och behöver i stället stänga våra gränser för att få kontroll över situationen. Dessutom vill vi undersöka om Global Compact eventuellt strider mot vårt lands rätt till suveränitet enligt Folkrätten.

Vi ifrågasätter starkt nyttan med stora folkförflyttningar från den afrikanska kontinenten till Europa, och tycker att en bättre väg att gå är att säkerställa att de afrikanska länderna återigen blir beboeliga för sina befolkningar. Vi tycker att det vore en mycket olycklig utveckling om även de europeiska länderna blev kaotiska. I stället vill Sverige bidra till att bygga upp länderna i Afrika och införa demokrati och fred samt utrota den utbredda korruptionen. Vi vill återinföra framtidstro hos unga afrikaner som ska ges möjlighet till utbildning och ett bra liv utan att behöva lämna sitt land. Vi anser att det är att tillvarata deras mänskliga rättigheter. Sverige avser att helhjärtat stödja och bidra till en positiv utveckling för Afrika. Det anser vi vara det viktiga projekt som Förenta Nationerna nu har att fokusera på, inte att fortsätta se genom fingrarna då Afrika faller ner i kaos och unga afrikaner ser sig tvungna att migrera.

Afrika är en mycket rik kontinent med stora naturresurser och det afrikanska folket borde få del av denna rikedom. Vi välkomnar en transparent diskussion om nyttan med stora folkförflyttningar, som varken gagnar afrikaner eller européer.”

 

Finansmannen och globalisten George Soros arbetar aktivt för att unga afrikaner ska lämna Afrika. Foto: Wikipedia.

 

Fotnoter: 

 • Den folkrätt som tillämpas i dag har sin grund i principen om staters suveränitet som växte fram under 1600-talet. Med bildandet av Förenta Nationerna 1945 förändrades dock folkrätten dramatiskt. I dag utgör FN-stadgan, de internationella domstolarna och den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna betydande delar av den moderna folkrätten
 • Artikel nummer 2 i FNs flyktingkonvention  innebär att varje flykting har skyldigheter gentemot värdlandet som innebär att denna rättar sig efter landet lagar och förordningar samt allmän ordning.
  https://web.archive.org/web/20090920052949/http://www.unhcr.se/SE/basic_facts/pdf/1951swe.pdf

Källa: 

 


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

 

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Mycket bättre tal än Fritzons. SVT hade igår ett inslag om att tolvåringar måste jobba för att försörja familjen. hur vore det om alla syrianska ungdomar på 30 år åkte hem o hjälpte till så tolvåringar fick gå i skolan i syrien. nu är det dax för alla som inte har speciella orsaker att åka hem till syrien och bygga upp landet där. svenskarna måste börja förstå att försörja alla asylsökande med allt från dag ett och låsa in dem i olika försörjningssystem är inte snällhet och godhet. de jämför sig med högavlönade svenskar och få av dessa har språket och kunskapen för att få dessa jobb. därmed är det snällare och godare att de får hjälp i sitt land i sin kultur och med sitt språk.

  Svara
 2. Avatar

  Migrationsavtalet tömmer Africa på välutbildade och raserar Europas ekonomi, det kommer skapa blodigt inbördeskrig i Västvärlden, vilket inte gynna något land och sätta halva världen i ruiner
  Om bara 10-20 % av våra migrationskostnader skulle finansiera t.ex. Afrikas kvinnor med mikrolån och västvärldens kunskap, skulle välståndet snabbt öka och vi skulle få se ett snabbt blomstrade Africa
  Skulle västvärlden skänka alla sina avlagda jordbruksmaskiner och staterna bekosta transporterna skulle det gå riktigt snabbt och ingen skulle längre vilja lämna sina länder

  Svara
  • Avatar

   Ja visst är det konstigt att det inte genomförs aktiviteter som du nämner. Istället krossas både Afrika och Europa. Det konstigaste av allt är att inte fler ser det självklara.

   Svara
 3. Avatar

  afrikaner är inte som europeer.
  visst det är förbjuden kunskap. men sann. så är det bara.

  bosätter sig europeer i afrika så blir det europa.
  minns sydafrika som det var. rent snyggt och rikt. ett framstående land på alla sätt.
  bosätter sig afrikaner i europa så blir det afrika.
  se bara på de områden där det bor många afrikaner.

  att tro på någon form av utveckling i afrika är bara löjligt.
  att tro att om man bara gör dittan och dattan så blir afrika rent snyggt och rikt är bara löjligt.

  den afrikanska invasionen av europa förstör europa.
  den afrikanska invasionen av europa påverkar inte afrika så länge biståndspengarna från europa strömmar in.

  framtiden tillhör kina, korea och japan. där sker all utveckling idag. där är demografin fördelaktig. en minskande befolkning är bara en fördel. behovet av arbetskraft minskar i takt med AI och automatiseringen som den möjliggör.
  det är kvaliteten på befolkningen som avgör inte kvantiteten.

  europa sitter med ett överskott av människor som aldrig kommer att skapa några värden.
  resultatet blir oordning och fattigdom.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.