TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Debatt: Haka inte på mainstreammediernas drev!

Publicerad 30 december, 2018

Ulrika Hallgren blev ”nazistsmörgåstårtekvinnan” i Expressen och julens snackis på sociala medier. Hon är djupt besviken på så kallade Sverigevänners beteende på sociala medier och menar att det får konsekvenser både för enskilda personer och för möjligheterna att skapa ett annat Sverige. Många drar sig för att ansluta sig till exempelvis SD på grund av vissa medlemmars jargong på nätet, skriver hon.

Det jag noterat dessa dagar är både märkligt och skrämmande: Politiskt erfarna Sverigevänner gick rakt i Expressens fälla. Man kan lugnt konstatera att Thomas Mattsson och globalisterna korkade upp skumpan. Tänk på det, ni som delade Expressens inlägg och därigenom triggade mindre kloka Sverigevänner att dreva mot mig, en enskild aktivist och kvinna som under drygt fyra års tid utan paus engagerat mig i svenskvänlig gatuaktivism utan en krona i ersättning. Jag behöver nog inte förklara hur mycket ”normalt” liv jag försakat (privatliv, familj, hobby etc). Vår aktivism har handlat om allt från flygbladsutdelningar och manifestationer till att ge understöd till utsatta svenskar ute på gatan. Allt sponsrat med pengar från egen ficka och tack och lov några donationer då och då.

Att svenskvänliga Facebook-grupper ens delar artiklar från sådana ”tidningar” är skrämmande. Än värre är det när artiklarna drevar mot och hänger ut en Sverigevän. Och ni, medlemmar, ni kastade er över kommentarsfältet och lät de hårda orden flöda. Historien går igen, det är inte första gången det drevas mot en Sverigevän. Ni vet lika väl som jag vilka tråkiga konsekvenser en del uthängningsfall fått i SDs historia för vissa i övrigt kompetenta individer. Ändå upprepar ni er.

Gatans hjältar: Aktivisterna

Ulrika Hallgren har i flera år hjälpt Stockholms hemlösa med mat och kläder. Foto: Privat.

Jag har varit delaktig och aktiv i oräkneliga manifestationer/demonstrationer. Åtskilliga timmar i alla slags väder har jag trampat på Mynttorget och andra torg. Jag gjorde det för våldtäktsoffren, för fattigpensionärerna, för att jag på mitt sätt ville upplysa förbipasserande om vad det är som händer med mitt land och mitt folk. Jag streamade live för att öka räckvidden med sändningarna där jag som regel gick runt och läste budskapen på våra plakat för dem som bodde långt bort och inte kunde stå sida vid sida med oss på Mynttorget.

För er som fysiskt stöttat de tysta manifestationerna hyser jag stor respekt. Likaså hyser jag stor respekt för er som alltid ställde upp med allehanda göromål kring manifestationerna utan uns av tvekan. Ni vet vilka ni är!

Ni som delat Expressens inlägg på Facebook, många av er känner jag till både till namn och utseende. Där stannar det. Vi har inte träffats IRL. Ni har inte sett min eller andra aktivisters strävan. Ni är vad man brukar kalla ”tangentbordskrigare” och trots annonsering om våra manifestationer i god tid så har jag inte sett er fysiska närvaro. Inte heller såg jag er på Folkets demonstration som grundades av Johan Widén, en man som också lade ner hela sin själ och som jag hjälpte i ett slags allt-i-allo roll från första demonstrationen i september 2014 till den sista i mars 2017. Däremot ser jag er i kommentarsfälten där ni ofta tjatar om att vi ska arrangera fler demonstrationer som ni sedan inte kommer till. Men det är alla som faktiskt ger sig ut som räknas, det spelar ingen roll vad din ursäkt är – jobbet, du är för fin i kanten, en deltagares grannes hund kanske är nazist eller vad som helst. Ansvaret är bara ditt!

Protesterna fortsätter – folket mot eliten

Här sitter jag nu. Besviken på många av er men inte knäckt. För att ge Mattssons skumpa en dålig eftersmak kan jag meddela att jag avser att fortsätta nyttja min rätt att protestera mot det makt och medier gör mot mitt folk. Jag avser att fortsätta ta kampen för de mest utsatta medborgarna ute på gatan så länge jag orkar. Fattigpensionärer, hemlösa och andra utsatta svenskar. Vem vet, kanske är det just din mor jag tar striden för? Din mor som jobbat och betalat skatt hela livet men som systemet nu spottar på genom att ge henne en pension som skickar ner henne i nivå med existensminimum? Fundera på detta innan du går i nästa simpla fälla från systemmedierna vars våta dröm är att splittra oss.

Åter till ”nutid” som också föranledde Expos och Expressens drev mot mig. Jag tog med kort varsel på mig att medarrangera demonstrationer mot FN-avtalet Global Compact 8 och 9 december. Jag ville ge folk möjligheten att delta i en protest och med facit i hand blev båda demonstrationerna lyckade. Med svenska mått mätt är det en stor framgång att lyckas få ut i snitt 600 arga svenskar på gatan. Dessutom två dagar i rad.

Expressens undermåliga “journalistik”

Manifestation utanför Nobelmiddagen 2017. Foto: Privat.

Vi hade som sagt väldigt ont om tid och jag ansökte därför om demonstrationstillstånd i mitt namn och betalade ur egen ficka. Den vänsterextrema stiftelsen Expo, med starka kopplingar till Researchgruppen (som precis som Expressen fokuserar på grova uthängningar och inte allt för trevliga hembesök), började dreva. Jag valde att med både namn och egen person ställa mig på ett av Stockholms mest centrala torg, vilket kan vara förenligt med en del risker. Jag gjorde det ändå och Expressen grävde fram ett antal kommentarer och re-poster på gamla memer

Memer, lustiga bilder och annat är ett sätt att förhålla sig med lite distans till den vansinniga värld vi lever i. Jag har kommenterat det hela redan innan i denna artikel.

Läs även denna artikel som jag tycker satte pricken över i.

Även om man skulle ta det jag postat på blodigt allvar så ”slarvar” mediernas korrekturläsning så till den grad att det blir pinsamt. En av dessa memer hade en kommentar från mig där det tydligt stod ”hemska memer cirkulerar nu” medan Expressen påstod att jag uttryckt mig gillande. En annan bild var på en smörgåstårta som inte heller var min bild. Ej heller var det min kommentar ”Perfekt att bjuda på vid en eventuell dejt” som tidningen påstod. Det är fullt möjligt att jag klickade på ”lajk”, det vill säga att jag gillade den utan att egentligen tänka mig för. Så gick det alltså till när jag blev Kvinnan med nazistsmörgåstårtan med hela Sverige julen 2018. Bakverk är toppnyheter medan FNs migrationspakt, våldsspiralen, fattigpensionärerna är notiser.

Låt inte motståndarna sätta agendan

Jag hoppas du tagit dig tiden att läsa ända hit eftersom raderna är riktade till dig, Sverigevän. Jag hoppas även att du nu fått en mer nyanserad bild av hela förloppet och vad detta kan komma att få för konsekvenser för fortsatt aktivism. Inte bara för mig utan även för andra uthängda och drevade. Att bli uthängd och drevad som ”Vit makt-kvinna” och ”nazist” trots att jag inte sympatiserar med nationalsocialismen kan få folk skrämda från att stötta ekonomiskt trots att de egentligen vill.

Systemmediernas mål är just precis detta och ni som delade och skrev fullständigt oansvariga och vidriga kommentarer, ni var goda medarbetare åt Expressen.

Till er som stöttat mig: Skandinaviska Förbundet, Nordisk Ungdom, representanter från AfS, Ingrid & Maria, Rosa Traktorn, twittrare som Dennis Slotteborn, Feministinspektionen, och många, många fler samt en uppsjö kamrater och gatuaktivister. Till er vill jag rikta ett stort och varmt tack, jag ser fram emot många timmars god kamp med er – med ännu en erfarenhet i min ryggsäck.

Till er så kallade svenskvänliga som drevat mot mig har jag inte så mycket mer att säga än det jag skrivit ovan samt att jag önskar att ni tar till er detta, annars bäddar ni för vår förlust. Jag är inte ond på er men det är på lojalitet och tillit som min och mina medaktivisters styrka bygger, och ni har med stor tydlighet visat att ni inte ännu delar dessa egenskaper med oss. Det är något ni måste förtjäna.  Gärna på gatan – vi ses där om du har modet!

Ulrika ”Ulle” Hallgren

Fotnot: Här finns gatuaktiviströrelserna:

https://nordiskungdom.com/tag/bli-medlem/

www.mynttorgsaktivisterna.se


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  De ”svenskvänliga” som drevat mot Ulrika samarbetar med Expo och Researchgruppen. De är bara lömska Svenskhatare som seglar under falsk flagg.

  Svara
 2. Avatar

  För mej är vänsterpolitik en politik för de ekonomiskt resurssvaga. Det ekonomiskt resursstarka etablissemanget försöker hela tiden splittra denna grupp genom att smeta höger och naziststämpel på alla som framför kritik mot massinvandringen vars konsekvenser den ekonomiskt resurssvaga delen av befolkningen får ta. Tyvärr har vi en socitetsvänster som när det gäller konkret ekonomisk politik står för en nyliberal högerpolitik . När typer som Lena Melin på Aftonbladet smetar höger på människor som Ulrika så är det i praktiken en högermänniska som anklagar en vänstermänniska för att vara höger. Håkan Juholt fick erfara att Aftonbladet är för arbetarklassen vad Der Stürmer var för judarna, då måste jag tillägga att i min mening var Der Stürmer betydligt hederligare eftersom den utgav sig inte för att föra judarnas talan.

  Svara
 3. Avatar

  Detta har gått mig totalt förbi – konsekvensen av FB algoritmer och att jag ej läser aftonslasken och X – pressen. Jag är annars ganska ”med” och försöker ”väcka” släkt och vänner på det sätt jag förmår, va FB och ”kommentarer” irl. . Bedrövligt!

  Svara
 4. Avatar

  Tråkigt att höra att de som oförtröttligt arbetar för Sveriges väl med liv och heder som insats inte bemöts med mer respekt! Jag är full av beundran för er som orkar och vågar leda våra ”gula västar”-evenemang. Själv är jag öppen med mina Sverigevänliga uppfattningar i samtal med andra, men för rädd för att ev brandbomber i brevlådan skulle kunna skada min gamla hund, för att ta plats offentligt som ni gör. All heder åt er!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.