TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Publicistiskt haveri för Ledarsidorna kan bli dyrköpt

Publicerad 19 december, 2018

Ett slutet sällskap som träffas och äter middag för att diskutera politik – eller ett hot mot demokratin? Webbtidningen Ledarsidorna hävdar det senare och har i veckan publicerat ett antal ”avslöjande” artiklar om Projekt Ekerö, som sällskapet kallar sig. Kritikstormen har varit monumental och många frågar sig om motivet för vad som skulle kunna betecknas som karaktärsmord på ett antal privatpersoner, egentligen är något mindre nobelt än grävande journalistik.

Frågorna hopar sig om vad som hände på Ledarsidorna förra veckan, och hur chefredaktören Johan Westerholm kunde släppa igenom en artikelserie där man ”outar” och smutskastar bland andra sina egna medarbetare. ”Projekt Ekerö” har av allt att döma varit ett slags sammankomster där personer (de kallar sig faktiskt dissidenter i inbjudan och protokollen) diskuterar Sveriges utveckling.  För att få delta i sällskapet behövde man bli rekommenderad av en annan medlem, och mötena har skett i Stockholm. Där har det diskuterats frågor som om det svenska kan räddas genom en geografisk politisk strategi och om man bör försöka dela upp landet mellan olika grupper (muslimer och svenskar), behovet av juridisk hjälp framöver, säkerhet, samt ekonomisk hjälp till svenskar som råkat illa ut. Under ett av mötena ska det ha föreslagits att man ska försöka ta över en kommun.

”Vi behöver utrymme för att kunna bryta PK-medias, skolornas och partiernas dominans inom ett geografiskt område, så att vi kan bygga upp en normalt funtad befolkning igen. Fyra år till av samma politik som nu kommer snart att leda till att folket är helt förstört, politiskt, värderingsmässigt och kulturellt”, står det i en mötesinbjudan.

Ledarsidornas skribenter Ann Heberlein och Eric van der Heeg har tydligen deltagit på mötena någon gång, och som det verkar har även Johan Westerholm själv varit där. Mystiken tätnar därför om motivet till att Johan Westerholm låtit frilansjournalisten Andreas Henriksson nästla sig in på mötena under falsk flagg, och därefter publicera en artikelserie om nätverket: ”Ledarsidorna.se avslöjar nytt nätverk inom alternativhögern – planerat övertagande av kommuner.”

Den innersta kretsen

I en uppföljande intrikat artikel (som nu är avpublicerad från Ledarsidorna efter starka påtryckningar) avslöjar Henriksson pikanta och personliga detaljer om dem som han kallar ”den innersta kretsen”. På flera av medlemmarna i den innersta kretsen gör Henriksson regelrätta karaktärsmord, berättar om brott och problematiska personlighetsdrag och att flera lever dubbelliv med vanliga jobb vid sidan av aktiviteterna i det förment ”hemliga” sällskapet. Han döper personerna till ”Nordisten”, ”Skådespelaren”, ”Dubbelspelaren” och ”Rekryteraren”. Men genom att han också publicerar mötesanteckningar avslöjar han ändå namnen på dessa, eller gör dem mycket enkla att lista ut. För en person ligger till och med telefonnumret publikt.  Av texten kan man lätt förstå att ”Dubbelspelaren” är en person som poddar med Ann Heberlein och sedan lätt räkna ut vem denna  ”Dubbelspelaren” är. Det visar sig att även hon är skribent på Ledarsidorna.

Artikeln ”Den inre kretsen” är numera borttagen från Ledarsidorna.

Reaktionerna på artikelserien blev säkert inte vad Johan Westerholm och Andreas Henriksson tänkt sig.

”Hur blir man medlem, det här verkar vara ett gäng bra och bildade personer”, skrev någon i kommentarsfältet till artikeln.

”Är Johan Westerholm själv en av medlemmarna? Är han full? Eller kanske en monumental trollning? För det kan väl omöjligt vara seriös journalistik?”

En tredje utbrast att om inte artikeln omedelbart togs bort ämnade han säga upp prenumerationen på Ledarsidorna omgående.

Även Ingrid & Maria ställer sig frågan – vad hände egentligen på Ledarsidorna förra veckan? Missade Johan Westerholm att läsa igenom artiklarna eller finns det andra motiv bakom, till exempel att försöka komma tillbaka in på ”den goda sidan”?

https://twitter.com/CarlAfFinspang/status/1074793496958197760


Den omedelbara konsekvensen av artikelserien har blivit att både Ann Heberlein och Erik van der Heeg nu lämnar Ledarsidorna med omedelbar verkan, vilket de meddelade igår. Westerholm har också avpublicerat mötesprotokollen, och ursprungsartikeln är omskriven.

Om någon av de utpekade personerna väljer att vidta någon form av rättsliga åtgärder mot publiceringen återstår att se. Det är kostsamt och besvärligt att driva förtalsmål i Sverige och utsikterna att vinna är mycket små även om man har ett bra case, då domstolarna gärna skyddar medierna så långt det är möjligt. En fällning i Pressens Opinionsnämnd, PON, är mer sannolik och anmälan drivs i det fallet inte av den drabbade själv utan av Allmänhetens Pressombudsman och nämnden.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Att observera hur extremt akut nära ekonomisk kulturell systemkollaps U-Land 2030 ” Gravt groteskt medveten handling från Svenska politiker landsförräderi rättsröta-demokraturen Sverige ” befinner sig nuförtiden är så infantilt dagis barnsligt enkelt numera i nådens år 2018.

  Det enda som krävs är IQ rumstemperatur.

  Samt internet eller mobil och max en veckas läsande samt kunskaper i engelska språket då du lyssnar på nationella talare via mp3 samt videoklipp.

  Svara
 2. Avatar

  För oss som ”varit med ett tag”, vi som i många decennier sett hur (s) utvecklats(?) från ett tämligen ärligt parti till dagens totala politiska katastrof undrar man vad som hänt.
  ( Vid närmare eftertanke, gäller det nog inte bara (s)..)
  JW har på Ledarsidorna varit en rätt konservativ gammelsosse med i mycket rätt sunda åsikter om vikten av kompetens, politisk ärlighet, kunskap och nödvändigheten av drivna och kunniga politiker på alla nivåer.
  Lite av ”Gör Din plikt – Kräv Din rätt”
  Nu tycks hr JW antingen gjort ett kapitalt misstag, litat på fel person, eller vad jag tror, intagits till Partiets inre bakre rum för att få en rejäl tillrättavisning och åter ställa sig inrättad i ledet under de röda fanorna..
  Ledarsidorna är ju en av landets mest läst bloggar och har vanligen hållit en god kvalitetsnivå.
  Tills nu.
  Hela historien från JW stinker även om jag har svårt att exakt precisera varifrån och hur stanken uppstått..

  Svara
 3. Avatar

  Freud Framme?

  ” Westerberg har också avpublicerat mötesprotokollen, och ursprungsartikeln är omskriven.”

  Svara
  • Avatar

   Oh sorry – ändrat nu. ?

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.