TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Insändare: Till försvar för Ulrika Hallgren, Mynttorgsaktivisterna

Publicerad 16 december, 2018

Nu måste jag få lägga mig i Nyheter Idag vs. Ulrika Hallgren. Nu är jag less på smuts. Här behöver saneras, skriver Helena Israelsson.

Ulrika Hallgren, som har arrangerat manifestationer till stöd för fattigpensionärer, ordnat insamlingar av kläder och hygienartiklar till hemlösa, förvarat donerat material hemma hos sig själv, som under flera år har tagit pengar ur egen ficka och satt sig själv på undantag för att hjälpa andra, har de senaste dagarna åkt på verbalt däng av (den notoriske lögnaren) Chang Frick. Han spred inte bara rent illvilligt skitsnack om ”den svenske diplomaten” (Pavel Gamov), något som gjort att jag numera läser hans artiklar med försiktig behållning, utan nu drar han även en privatperson i smutsen, en kvinna som gör något för att förbättra utsattas situation. Han drar henne och alla oss andra som med själ, hjärta och helt vanlig medmänsklighet ställer oss på de behövandes sida, över samma taggtråd som Expressen gjorde med ett godisföretag som råkat leverera godis utan kex.

Chang Frick säger att manifestationer mot FNs migrationspakt är bra, men att de borde arrangeras av någon annan än Ulrika, då hennes Instagram-konto tydligen har delat sådant som med bästa illvilja och total humortorka kan tolkas som ”högerextremt” och förkastligt. Vanligt folk har (tyvärr) svårt att skilja mellan sak och person och i och med det så förvandlas något som handlar om politik till politrams. Lite som att AFA med näbbar och klor skulle hävda att jorden är platt om någon höger om Miljöpartiet skulle säga att den är ett klot …

Är man nazist om man skrattar?

Så långt håller jag faktiskt med. Det blir lätt brunsmetning som får ”vanligt folk” att dra öronen åt sig – de tar hellre det säkra före det osäkra än stöttar någon som delat en bild på en kanelbulle med tveksamma vinklar eller en youtubevideo där Magnus Söderman talar. Någon kan ju tro att man är nazist om man tittar och/eller skrattar! Men vem bland de borgerliga, som också sägs vara emot pakten, har gjort något? Vad har Chang Frick själv gjort? Har någon gjort något? Ingen som har lämnat något nämnvärt avtryck, det är då ett som är säkert.

Det stör mig att Chang Frick och Nyheter Idag (som utöver vissa lögner och smutskastning av folk som står mig nära är en eminent journalist/skribent respektive publikation) väljer att köra samma vinkel på detta som gammelmedierna har gjort mot Sverigedemokraterna i så många år. Man kletar brunt på vanliga medborgare som tycker att landet styrs illa genom guilt by association. ”Arrangören har delat det-och-det, så då måste alla som handlat i samma butik som vederbörande vara dödsknarkarknivrasistfascist”.

En bättre variant, som kanske skulle vända pannkakan åt rätt håll och i förlängningen få folk att sluta hata så urskillningslöst från vänster till höger, vore att lyfta upp Ulrika Hallgren som den förebild hon är. Vore det inte ett nytt, spännande grepp att visa att ”högerextremister” minsann är människor av kött och blod, som brinner för att göra tillvaron bättre för våra medmänniskor?

Intervjua Ulrika Hallgren i stället!

Låt gammelmedierna och terrororganisationen Expo sköta dumheterna och brunkladdandet à la dagis, så kan Nyheter Idag i stället gå i bräschen och nyansera i stället för att fortsätta banka ner fyrkantiga klossar i stjärnformade hål. Varför inte göra ett personporträtt och visa människan bakom satirbilderna och engagemanget? Visa att ”den där som delar högerextremism” faktiskt är en människa av kött och blod som brinner för andras väl och ve. Eller vore det för kontroversiellt? Ted Bundy och Hagamannen och Fan och hans moster har ju fått medieutrymme och gullegull – så varför inte porträttera en vars värsta brott är att hon bryr sig?

Här är Chang Fricks verk:

Läs, för all del. Klickhoran (som han själv kallar sig) ska ju ha sitt.

När du läst Nyheter Idag, gå gärna in och lämna ett bidrag till Mynttorgsaktivisterna. De behöver pengarna långt bättre än Chang.

Helena Israelsson

https://www.youtube.com/watch?v=9EwyY40wjd0&t=639s


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

5 Kommentarer

 1. Avatar

  Tack för en rättvis och beskrivande insändare <3

  Jag tycker det alltför sällan framstår att vi är två ägare till varumärket Mynttorgsaktivisterna. Det finns ännu en kvinna som bör creddas. Hon heter Sanna och vi två har kämpat hårt med vårat hemlöseprojekt i drygt 2 år. Utan henne – inget Mynttorgsaktivisterna.

  Vi vaknade "politiskt" strax före år 2000. Innan dess så var politiken inte av något större intresse men vi insåg där och då att något håller på hända med landet som det inte gick att blunda för. Vi kan varmt rekommendera "gatuaktivism" speciellt som "seniorer" Vi har den fördelen att bära en del livserfarenhet i våra ryggsäckar som är nyttigt i kampen. Att vara "senioraktivist" är tufft men roligt och roligt är det viktigt att kunna ha i vår omvälvande samtid. Dessutom är vi med jämna mellanrum ute med "junioraktivister" från Nordisk Ungdom. Att vi tillsammans har en ålderspann på 15-72 är är enbart en fördel. Anslut dig du också! Vi behöver fler aktivister som inte "är gjorda av socker" och som kan trotsa väder och vind och komma när vi kallar. Kontakta oss på Mynttorgsaktivisterna@gmail.com

  Så ännu en gång: Tack Sanna för givande år tillsammans med dig 🙂 Dina söner ska vara grymt stolta över sin mor <3

  Läs gärna vår tillbakablick här: http://skandinaviskfrihet.se/mynttorgsaktivisterna-en-tillbakablick/

  Svara
 2. Avatar

  Bra skrivet. Tyvärr hade Söndagens mynttorgsdemonstration förvandlats till Folkets Demonstration 2.0. Fullständigt urvattnat, alla nationalistiska talare hade bannlysts, enda icke invandraren som talade var Wigert och man fick stå och lyssna på hur jäkla centrumliberalextrema och icke högerextrema vi var och hur vi egentligen bara vill ha mer sosseri.
  Jag kommer inte gå tillbaka. Mynttorgsdemonstrationerna gå samma öde till mötes som Folkets Demonstration.

  Svara
 3. Avatar

  Så fullkomligt ihålig och intelligensbefriat skrivet att det bara kan komma ur en nazikramare. Applåderna uteblir.

  Svara
  • Avatar

   Jaha. Så vad har ni liberala centrumextremister någonsin gjort för andra människor? Förutom att gnälla? Artikeln handlar om en person som engagerat sig på riktigt. För att hjälpa andra svenskar. Har du ingen skam din lymmel? Vem är du att börja babbla om ”nazister”? Skäms!

   Och dessutom, det är ni liberala centrumextremister som är intoleranta. Jag kan visst stå och lyssna på maingar efter mer sosseri trots att det är vad jag avskyr allra mest. Men då ska banne mig ni liberala centrumextermister stå ut med att stå och lyssna på en nationalistisk talare också!

   Svara
 4. Avatar

  Verkar som att både Ulrika Hallgren och Helena Israelsson är empatiska medmänniskor med skinn på näsan vilket behövs idag. DET ÄR NÄR SVENSKA KVINNAN VAKNAR SOM VI MÄN VAKNAR OCKSÅ och börjar stå upp för sitt eget folks läggning och godhet. Vilka skall annars göra det? Sjöarna? Tallarna? Granarna? Våra djur i skogen?
  Jag såg han tagit bort artikeln som komprometterade Ulrika. Jag tror han försöker göra sitt bästa och visst behövs Nyheter Idag.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette.