TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Enkel match att få tag i vapen och sprängdeg i Sverige

Publicerad 12 december, 2018

Malmöborna har tvingats vänja sig vid explosioner och skjutningar – eller lämna stan. Men varifrån kommer alla dessa vapen och sprängämnen som de kriminella använder sig av? Jag, som är en av många svenskar som lever i villfarelsen att det är svårt att köpa vapen i Sverige, tog ett samtal med en av de väl insatta källor jag har. Svaren är förfärande och bekräftar bilden av att vi snart är mitt uppe i ett inbördeskrig.

Journalist av den gamla skolan som jag är, är jag ganska ”hårdhudad” när det gäller mitt arbete. Jag har bevakat hundratals rättegångar och där sett kallhamrade mördare och våldtäktsmän i ögonen. Jag var en av de första svenska journalister som skrev om Hells Angels och de andra MC-gängen som dök upp i Malmö omkring 1990, och trodde jag var förberedd på det mesta.

Men ingenting hade förberett mig på de informationer jag nu fått om den kriminella världen. Min källa har berättat ingående för mig om hur prostitutionen, gängen, vapnen, narkotikan och smugglingen är stora inkomstkällor för de kriminella gängen. Han har också förklarat för mig hur man gör sig av med ett lik. Det sista gav mig kväljningar – det är inte varje dag man stöter på en människa som helt iskallt kan berätta hur det rent vetenskapligt går till och verka helt oberörd. Jag antar att det blir så när man ständigt arbetar i hans värld.

Det började med att jag frågade honom hur den tonåring som ligger svårt skadad efter att ha sprängt i en trappuppgång till ett flerbostadshus i Malmö, kunde få tag i militär sprängdeg. Är det inte svårt?

– Svårt att få tag på vapen? fnös min källa och förklarade sedan i detalj hur det går till.

Går att beställa på Darknet

– De som har invandrat ifrån konfliktområden som exempelvis Syrien, Irak, Turkiet och Libyen har kvar sina kontakter hemländerna. I många av dessa länder är det helt normalt och legalt att inneha vapen som AK-47/Kalasjnikov. Tack vare internet är det i dag enkelt att ha sina kontakter kvar och helt enkelt be dem skicka hit vapen mot betalning.

– Detsamma gäller förstås invandrare från gamla konfliktområden som Libanon, Balkanländerna med flera.

På internet finns också det som kallas ”Darknet” – hemliga hemsidor där man kan beställa vapen mot postförskott.

– Notera att vapnet då inte skickas i ett stycke utan delas upp på flera olika paket. På deklarationen står att de innehåller sådant som maskindelar och reservdelar. Allt för att inte väcka uppmärksamhet, berättar källan.

Anlitar smugglare för att få in vapen

Ett annat sätt att få tag i vapen är att åka till det gamla Östblocket och köpa en automatkarbin eller andra vapen helt legalt över disk. Det kan man göra i de flesta av de gamla Östländerna. Vapnen är ”stiftade” eller ”pluggade” och ska därmed vara oanvändbara – men det är en enkel sak att fixa och vips är vapnet användbart igen”.

– Problemet är att få vapnet över gränsen. Men mot en viss summa under bordet kan man få den levererad som post enligt ovan beskrivning. Eller så anlitar man en smugglare som tar vapnet med sig till Sverige och levererar det på en bestämd mötesplats.

Jag frågar förstås om inte tullen, posten eller gränspolisen sätter stopp för denna vapenimport, men då tittar min källa på mig som om jag vore ett naivt barn.

– Vilken tull? Vilken gränspolis? undrar han retoriskt.

– Allt flödar fritt inom EU! De kriminella är slipade och gatusmarta affärsmän. När man tog bort hindren för den inre handeln inom EU exploderade bokstavligen de kriminella nätverken, inte minst på grund av invandringen. Folk som kommer från samma trakt, by eller klan håller förstås kontakten med varandra oavsett vilket land de hamnat i.

Barnflickan i Knutby köpte vapen

Okej, invandrare har lätt att skaffa vapen men för svenskar är det väl nästan omöjligt? Källan undrar om jag inte minns Knutbyfallet där barnflickan berättade att hon minglade runt på Sergels torg i Stockholm under några dagar och snart hade etablerat en kontakt hon köpte vapen av.

– Det är ett sätt att göra det på. Alternativt kan man ta kontakt med en lokal MC-klubb som man vet sysslar med olagligheter. Dock är det lätt att bli lurad och få ett dåligt underhållet vapen som kan explodera när du använder det, eller ett vapen som är ”hett” och har använts vid rån eller mord. Men jag garanterar att om du sätter dig på ett inneställe, gör dig lite känd och strör pengar omkring dig så kommer du snart att få erbjudande om att köpa narkotika. Om du gör det och visar att du inte är snut, så är det bara att fråga: ”Kan du fixa ett vapen?”

Naturligtvis kostar det att få tag i vapen. Det är inte bara tillgång och efterfrågan som styr utan även skicket på de vapnen som erbjuds. Ett vapen som är ”hett”, alltså har använts i brottslig verksamhet kan man få billigt, beroende på hur desperata säljarna är att bli av med det. Ett vapen som inte går att spåra, där serienummer och andra igenkänningstecken är borttagna, betingar ett betydligt högre pris. Dessutom handlar det om vad som finns ”i lager” för tillfället. Rent kapitalistiskt är det tillgång och efterfrågan som styr.

– Är det riktigt billigt, det vill säga under 5 000 kronor skulle jag dra öronen åt mig! Även kriminella har rea av typen: Köp ett vapen och få två handgranater på köpet.

Används för att sätta dit folk

Källan beskriver hur vissa kriminella erbjuder någon att köpa ett vapen, visar upp det och får honom att ta i det. Vederbörande kanske inte är intresserad, men i och med att han har satt sina fingeravtryck och sitt DNA på vapnet, kan det bli guld värt för den som försökte sälja det. Denna metod har använts många gånger för att sätta dit folk och eller starta fejder mellan grupperingar, ibland med hjälp av polisen.

Angående den sprängning i Malmö där militär sprängdeg användes, säger han:

– Anledningen till att kriminella gärna vill använda militär sprängdeg är att den har större sprängkraft. Du behöver alltså inte använda så stora mängder och får alltså mera ”bang for the buck”, så att säga. Även om man ganska enkelt kan göra egna sprängämnen, så blir de inte lika stabila och säkra, och dessutom tar de större plats. Militär sprängdeg är oftast dyrt och används mest av terrorister eller mot mål där man vill vara helt säker på att det smäller rejält.

Men det måste väl ändå vara svårt att få tag i svensk, militär sprängdeg?

– Nej, det är inte svårt. När Sverige demonterade försvarsmakten försvann saker – mer än så vill jag inte säga.

Granatgevär? Inga problem!

Du säger alltså att det finns rent militära vapen till salu?

– Vad vill du ha – ett granatgevär? Inga problem! Jag ser med skräck fram emot när det börjar dyka upp mängder med raketgevär som RPG-7 eller liknande här i Sverige. Svenska militära vapen har redan använts mellan olika stridande MC-gäng, både i Sverige och Danmark. Det var några år sedan och då var de mycket dyra, men med konflikten i exempelvis Ukraina så kommer denna typ av vapen hit förr eller senare. Det är än så länge en fråga om pris och användbarhet, för det är svårt att gå omkring med ett granatgevär utan att någon noterar det. Dessutom är dessa vapen, speciellt själva raketen, inte helt lätta att transportera av säkerhetsskäl. Detta gäller speciellt de gamla ryska modellerna.

För att finansiera sina vapenköp har gängen, beroende på område eller andra kulturellt betingade orsaker, olika inkomstkällor. Det kan vara narkotika, prostitution, flyktingsmuggling, spritsmuggling och ren människohandel (slavar).

Inbördeskriget närmar sig

Min kollega Maria Celander intervjuade nyligen Olle Fjordgren (en kollega till min källa), och han förutspår att Sverige är på väg mot ett rent inbördeskrig. Min källa håller med:

– Det är klart att vi är! Vi har en impotent polisledning med ett ineffektivt och gammaldags arbetssätt, inga interna processer värda namnet och ett gäng politiker som blir gödda med enbart sådan information som de vill höra. Givetvis kommer då gängen att så småningom växa ur sina områden och utöka dem. Deras baser blir autonoma områden större än ett kvarter – till sist blir det hela städer och hela landsdelar. Gäng med militärvapen som har medlemmar som har varit i krig eller varit på ”turné” med Islamiska staten, IS!

– Vad har vi att sätta emot? Saft och bullar?

Det är alltså en dyster framtid som väntar oss. Om inte politiken läggs om fullständigt och polis och militär får i uppgift att sätta hårt mot hårt, kommer de kriminella gängen att ta över mer och mer av Sverige. Till sist kommer svenskarna att också ta till vapen – och inbördeskriget är i full gång.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

5 Kommentarer

 1. Avatar

  Ingen expert på vapen (om än mer skicklig skytt..) men vad som skrivs ovan är väl ungefär som jag förstått att det fungerar om man sammanställer lätt tillgänglig mediainformation.
  Även om det var 100% koll i tullen söderifrån när jag passerade i nov så var det ingen som helst fordonsgenomsökning eller knarkhundkoll, enbart en snabb ID-koll vid ankomsten till Sverige.
  Kunde haft hela bilen full med hgr eller valfria AK…
  Man bör dock undvika genomfart av Danmark, dom har en gränspolis värd namnet. Till skillnad från Eliassons fåtaliga..

  Svara
 2. Avatar

  Undrar Eric om du är för ”dissa” Ingrid och Maria – För det du skriver hänger inte ihop ”Ingen expert på vapen (om än mer skicklig skytt..) men vad som skrivs ovan är väl ungefär som jag förstått att det fungerar om man sammanställer lätt tillgänglig mediainformation.” Om inte är expert på vapen kan du inte var en skicklig skytt. Lätttillgänglig media information? Du behöver åtminstone känna till problemställning, och som källan lägger ut saken – Visste inte jag i allafall skillnaden mellan militärt sprängämne och att de hade försvunnit saker när försvaret la ner. Dessutom om du vill en komplett handledning till begå brott så är det här nog fel sida. Och den sista lilla biten det finns flera gränsövergångar mellan Danmark och Tyskland där aldrig står en människa – Danska TV2 gjorde t.o.m ett program om det.

  Svara
  • Avatar

   Förstår inte riktigt ditt inlägg, är så osammanhängande.
   Men det är skillnad på att ”kunna en del” och vara”expert”.
   Innebörden av ”expert” har dock urholkats numera.
   När TV4 vill ha expertutlåtande om terrorism tillkallas en erkänd expert i ämnet, när man vill ha expertutlåtande om ”klimatet” tillkallas en 15-årig liten flicka med kändismamma.
   Man kan använda en dator, men behöver inte kunna dess inre för det..
   Samma sätt med vapen.
   Har använt alltifrån pistoler på kal 25 till 20mm automatkanon..
   Div automatvapen däremellan, kan underhålla den men är inte expert.
   Kunde dock under min bästa tid träffa ett stort äpple på 300meter..
   Mitt inlägg initierades av att jag läste om en vägfarande som berättade att alla kollades 100% vid infart till Danmark, (Rödby) men möttes av en svart och tom gränskontroll vid ankomsten till Helsingborg…

   Svara
   • Avatar

    QED – som de säger i amerikanska domstolar – ”I rest my case” – Läs igen innan du hamrar ”iväg” på tangetbordet speciellt vad du själv skriver

    Svara
 3. Avatar

  Tidigare före 1995 så var Sverige ett av världens mest militäriserade länder och max fullproppat av militära vapen och vapenförråd i varenda skog .

  Och även Hemvärnet kunde legalt förvara automatvapen olåsta hemma.
  Ammunition kunde du köpa utan licens i varje järnaffär som dom kallades för i byn.
  Och sportskyttar kunde enkelt få pistol-licens utan krav på korkade 5 års licenser, det vill säga” du äger inte ditt legala vapen det blir i praktiken ett lånevapen” om du inte tävlar i skytte på elitnivå.

  På den tiden på – Svenska 1980 talet så var det max ett mord det vill säga (uppgörelse i den undre narkotika världen knarkhandeln mord med skjutvapen en gång i halvåret.)
  Det är inte tillgången på vapen som dödar = utan det är den numera ”ökända hästen från Troja” utbytta importerade dödsheder kulturen religionen utan nåd som dräper din nästa medmänniska för 1krona utan samvete i alla större Svenska städer idag och ännu mera i framtidens inbördeskrig Svenska demokratur.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.