TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Nyhetskrönika: Måtte djävulen ta er för det ni har gjort mot mitt Malmö

Publicerad 4 december, 2018

I natt sprängdes en bomb i mitt gamla hus. I går utbröt skottlossning utanför akutmottagningen där jag suttit på nätterna med kruppsjuk son. Cykelvåldtäkterna och pizzeriaskjutningen skedde i mina gamla hemkvarter. Min älskade hemstad Malmö förblöder och de styrande diskuterar vilken färg vi ska ha på plåstren. Måtte djävulen ta er för det ni har gjort.

Jag borde troligtvis vara mer förbannad, men det jag framförallt känner är en avgrundsdjup sorg. En mig närstående person, så mycket urmalmöit man bara kan vara men nu utflyttad sedan åtta år, sammanfattade sina känslor så här efter nattens sprängning:

– Jag känner ingenting. Jag bryr mig inte. Det känns inte som att det är mitt längre.

Det är ju helt naturligt att man blir bedövad efter ett tag, det är bara ren självbevarelsedrift. Samtidigt har bedövningen bland Malmöborna tydligtvis nått patologiska nivåer. Det skjuts i stort sett varje dag men ingen reagerar. Många jag talar med verkar tycka att ”pja, det är så det är i Malmö, lite stökigt men herregud det är ju en del av charmen”. Och ingen de känner har ju blivit skjuten. Ännu.

På den tiden när jag jobbade som kriminalreporter, omkring 2005-2010, var Malmöpolisen mycket förtjust i att påstå att stadens redan på den tiden omfattande tunga gängkriminalitet inte utgjorde någon fara för allmänheten. Dåvarande chefen för Länskriminalen i Skåne, Henrik Malmquist, sa just precis det till mig 2007, i en intervju för tidningen Punkt SE. Han sa dock också en annan sak, som är betydligt mer intressant:

– Det rör sig om uppgörelser i den undre världen. Att skjuta någon på öppen gata kan vara ett sätt att signalera till andra kriminella att de inte kan känna sig säkra någonstans.

”Importerade kulturmönster som inte är svenska”

Han konstaterar att den här typen av våldsamma uppgörelser på allmän plats har ökat markant de senaste åren. Henrik Malmquist menar att det beror på att vi nu har en organiserad brottslighet i Sverige som inte fanns för 10–15 år sedan.

– Det handlar om importerade kulturmönster som inte är typiskt svenska, sa han.

Hur mycket tror ni att han fick äta upp det här med ”importerade kulturmönster”, trots att det naturligtvis var en fullständigt korrekt och faktabaserad analys? Just det, Henrik Malmquist fick maximalt med skit från exempelvis ledande vänsterpartister, dock stod han på sig och vägrade pudla, vilket hedrar honom.

Tyvärr var det ju ingen som hade lust att lyssna på vad denne extremt rutinerade och rakryggade polisman hade att säga, och nu sitter vi här i kulregnet. Den senaste veckan är det framförallt tre saker som sticker ut i Malmös till synes eviga parad av kriminella händelser.

Tre händelser på kort tid

Händelse 1: I söndags kväll sköt någon rakt in genom fönstret till en pizzeria på Lundavägen i centrala Malmö. Målet, en 16-årig kille, träffades av tre skott men fick inte livshotande skador. I lokalen fanns ett antal andra personer, bland annat två små barn, enligt uppgift en tvååring och en sjuåring. Polisen konstaterar att fallet är svårjobbat, då målsäganden inte har någon som helst lust att samverka med utredningen. Kuriosa: Jag har bott cirka 50 meter från denna pizzeria, på tvärgatan Vårgatan. På den tiden (sent 1980-tal) var området lite småruffigt i så motto att här bodde en del människor med låg inkomst och missbruksproblematik, men skjutningar … eh, nä.

Universitetssjukhuset i Malmö. Foto: Johan Wessman/News Öresund/Flickr

Händelse 2: På måndagen utbröt skottlossning mitt på blanka eftermiddagen utanför akutmottagningen på Skånes Universitetssjukhus i Malmö, tidigare känt som Allmänna Sjukhuset. Ingen förefaller ha blivit skadad och inga misstänkta kan lokaliseras. Vittnen har sett två män springa från platsen. Polisen misstänker att skjutningen är direkt kopplad till pizzeriadådet, någon form av hämndaktion således. Kuriosa: På den här akutmottagningen har jag suttit alltför många gånger och väntat många, långa timmar. De senaste åren framförallt med min lille son, som tyvärr haft en tendens att få väldigt allvarliga kruppbesvär på nätterna när han är förkyld. Fasan man skulle känt om det började skjutas utanför när man satt där med sitt barn är svårsmält.

Händelse 3: I går natt, alltså natten mot tisdag, sprängde så någon en bomb i entrén till en jourbutik på Lantmannagatan. De stackars människorna som driver butiken sedan 1998, det mycket strävsamma kinesiska äkta paret Sheng Sun och Dongbai Xia, har genom åren utsatts för ett svindlande antal rån och rånförsök. Redan 2002 blev de intervjuade i Sydsvenskan, där de berättade om det senaste rånförsöket då mannen med hjälp av ett basebollträ lyckades skrämma bort en rånare som drog kniv mot hans fru. Butiken har som sagt varit mycket hårt ansatt, bland annat blev de pistolrånade 2005, yxrånade 2008 och 2014 utsatta för ett rånförsök som slutade med att polisen var tvungen att skjuta varningsskott mot den flyende gärningsmannen. Kuriosa: 1990 köpte jag min första egna lägenhet. Den ligger vägg i vägg med jourbutiken och jag känner Sheng Sun och Dongbai Xia mycket väl, då jag behöll lägenheten i 15 år (även om jag inte bodde där hela tiden). De är sanslöst hårt arbetande människor. Butiken har öppet 8-23, alltså 15 timmar per dygn och paret är i princip alltid där båda två. Ibland hoppar sonen in och hjälper till. Hur de har orkat fortsätta hålla verksamheten igång under alla dessa år är en fullständig gåta.

Spelar ner situationens allvar

Katrin Stjernfeldt Jammeh. Foto: Thea Wiborg/News Öresund/Flickr.

Samtidigt arbetar mäktiga krafter för att spela ner situationens allvar så gott man kan. Malmös starka kvinna, socialdemokraten Katrin Stjernfeldt Jammeh, har för vana att helt enkelt bara strunta i att svara på frågor hon inte gillar, nu senast i samband med SSU-skandalen. I somras, efter en Gudfadern-liknande massaker på ett internetcafé i centrala Malmö då tre unga män sköts ihjäl med automatvapen och ytterligare tre skadades, var Jammehs kommentar att blodbadet gjorde henne ”seriöst arg”.

Det som gör mig seriöst arg är att våra politiker gjort detta mot oss med berått mod. Nej, Malmö var ingen perfekt stad för 20-30 år sedan, och nytänkande var absolut en nödvändighet när industrieran, med Kockums i spetsen, gick i graven. Men att importera 100 000  främlingar från Långtbortistan till en liten stad som Malmö på kort tid, i många fall personer som har mycket dåliga utsikter att bli självförsörjande, är inte att betrakta som något annat än harakiri. Malmö har i kraft av just levande industristad haft en stor invandring långt före många andra delar av Sverige. Redan på 1950-talet kom jugoslaver, greker och italienare för att jobba på Kockums. Men:

1. De kom för att jobba, och

2. De var européer.

Medvetet vilseledande

Att hävda att det som hänt de senaste säg 20 åren på något enda plan skulle vara jämförbart är inte bara naivt – det är medvetet vilseledande. Och jag vet inte om jag borde bli mest förbannad på politikerna, som ju rimligtvis suttit med alla fakta på hand och ändå handlat i berått mod. Eller på folket, som fortsätter sova för ingen vi känner har ju blivit ihjälskjuten.

Det sägs att orkestern ombord på Titanic fortsatte spela ända tills fartyget gick i djupet.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

15 Kommentarer

 1. Avatar

  Det finns en rolig låt som heter Harakiri och kommer från nåt Lundaspex. Den hade varit passande här men tyvärr har jag inte lyckats hitta den på nätet trots att det går att hitta mycket annan obskyr musik numera.

  Svara
 2. Avatar

  Det är framför allt två namn som vi ska komma ihåg, den dagen vi förhoppningsvis för folkdomstolar som skall utkräva ansvar:

  Fredrik Reinfeldt-Eichmann
  Stefan Quisling Löfven

  Dessa två ”statsmän” har ett direkt ansvar för landets spiral ned mot Helvetets nionde krets, där Satan (eller snarare Muhammed) sitter och tronar; de har förvisso haft en kader av Ja-sägare under sig, villiga femtekolonnare som medverkat, och de ska också få sitt straff, men dessa två är de huvudsakligen skyldiga.

  Glöm aldrig deras namn!

  Svara
  • Avatar

   Finns fler som skall läggas till i listan – Pierre Schori, Olof Palme, Anders Tunborg, Sten Andersson, Christer Wickman, Mona Sahlin, Bengt Westerberg och Sverker Åsbrink för att nämna några.

   Svara
 3. Avatar

  hur är det egentligen i centrala malmö?
  finns det några svenskar kvar?

  Svara
  • Maria Celander

   Jodå, visst finns det det. Malmö är litet. Så du får inte den effekten som i Stockholm, med X antal förorter där alla invandrare bor samt ett helvitt innerstadsområde. Ett område som Seved, som i princip är en somalisk enklav, gränsar till det lite finare norra Sofielund där det finns gulliga gathus och småhus, som förvisso är omgivna av höga plank och murar. Det påminner lite om New Orleans så tillvida att de bra och dåliga områdena ligger omlott.
   Läs gärna mitt rekviem över Malmö, ab.
   https://www.svegot.se/2018/05/06/rekviem-over-min-hemstad-malmo/

   Svara
 4. Avatar

  Är det inte väldigt överdrivet att ¨Det skjuts i stort sett varje dag..¨ ? Det är ju dock 365 dagar på ett år.

  Svara
  • Maria Celander

   Tyvärr inte. Jag räknar nu inte bara dödsskjutningar.

   Svara
 5. Avatar

  Det är dock knappast de 100.000 senast invandrade från ” Långbortistan” som ligger bakom den eskalerande brottsligheten och skottlossningarna i Malmö , utan andra generationens invandrare samt ”balkan-maffian” som gör upp sinsemellan.

  Svara
  • Maria Celander

   Men det har jag inte skrivit heller. Vare sig det handlar om första eller andra generationen, så är ju kriminaliteten ytterst en konsekvens av inflödet. Balkanmaffian. Jo, visst, de finns fortfarande men jag kan berätta för dig att de har blivit duktigt tillbakaträngda på senare år av arabiska gäng, som är hänsynslösa på en nivå juggarna aldrig kunde drömma om.

   Svara
  • Avatar

   vapnen kommer ifrån balkan.
   den grupp som levererar vapnen är albaner.
   albaner är ett muslimskt klanfolk.
   i albanien är den vanligaste dödsorsaken bland män, mord.
   albaner praktiserar strikt blodshämnd.
   dör en i klanen är det varje klanmedlems plikt att hämnas.
   att albanska klaner utgör en del av brottsligheten i malmö är oomtvistat.

   Svara
   • Maria Celander

    Har jag påstått någonting annat?

    Svara
    • Avatar

     nejdå!!! jag ville bara glänsa lite=)))).
     just albaner är ett synnerligen intressant fenomen. värt att studera.
     men även andra grupper, från afrika och mellanöstern, har ett potent våldskapital och är genom sin numerär kanske det största hotet mot liv och hälsa just nu i malmö.

     Svara
 6. Avatar

  Väldigt bra artikel och jag känner precis likadant. En stor sorg, samtidigt så försvarar jag Malmö ute i Världen. För det är min stad inte de kriminellas.

  Svara
 7. Avatar

  Tack för en fantastisk artikel.

  Jag vill inte var defaitist och svika alla de underbara svenskar allt från Sverigdemokrater till Nordiska motståndsrörelsen som arbetar för svenska folket och svenska traditioner. Jag har ju gått i pension nu och funderar på vad jag ska göra. Jag bor i Norge men kommer sannolikt att fokusera på Storbritannien och Polen mina resterande år. Jag skulle önska jag hade resurser att vid sidan om mitt deltidsjobb som läkare kunna hjälpa till att öppna någon form av verksamhet för att hjälpa svenska nationalister att flytta till England eller Polen, eller Norge men i Norge är utvecklingen osäker.

  Självklart skall andra än jag bedriva praktiska verksamheten att underlätta för svenska nationalister att flytta och att FÖRBEREDA för de som kämpar men plötsligt behöver flytta av någon anledning. Men jag skulle på något litet sätt vilja stimulera till att en sådan typ av verksamhet etableras, kanske kan denna artikel ge idé till någon med mer resurser än jag att starta detta.

  Det som gör mig ytterst bekymrad för Sverige, är att kontanterna kanske är borta om 5 år läste jag. Konsekvensen blir en paranoid grundstämning i landet där alla medborgare vet att en bankstrejk, ett datafel, ren politisk oginhet, luddigt formulerad demokratisk värdegrund eller svårförklarlig ovilja hos bankerna kan totalhaverera en människa som inte kan köpa mat eller betala hyra.
  Det kontantlösa samhället gör bankerna till gud. Journalisterna i Sverige är alldeles för ointelligenta och korrupta för att förstå detta.
  Jag skriver ibland att detta är min sista kommentar i Sverige, eller sista tweet eller sista vad somhelst helt enkelt och att jag vill inte desavouera en folklig resning. Men jag måste vara realist och till alla underbara nationalister i Sverige är det min bedömning att ”ge inte ert liv för att Gudrun Schyman, Fridolin eller Ulf Kristiansson” skall kunna fortsätta dricka vin långt bort från den kaotiska förorten i det långsamt sluttande planets land.
  Se om ert eget bo- stanna kvar i Sverige och kämpa om ni vill men lägg ned mycket tid på att förbereda en reträttväg.

  Kanske är det bästa för det svenska folket att alla från SD till NMR flyr eller förbereder att fly landet de närmaste 20 åren och låta de 82% få bygga sin egen mångkultur. Ni kommer f.ö. att få mycket bättre pension och levnadstandard i Storbritannien eller Polen än i landet där ni kommer riskera att nonchaleras av muslimska vårdhemsläkare med muslimsk personal, som kristna eller sekulära f.d. kristna är ni orena, när ni ligger på ålderns höst på gatan eller sjukhemmet.
  Jag tror nämligen svenskarna i framtidens Sverige kommer att få det ännu sämre än de kristna kopterna i Egypten eftersom svenskarna saknar tro som håller dem samman, en tro de kristna kopterna har.
  Jag har försökt lyfta sanningar om sjukskrivningsfusk, vansinnig kriminalvård, övergrepp på apatiska barn, nationen som demokratins grundvillkor därför är jag nationalist, ända sedan år 1988 då jag sa i Expressen i ett dubbelluppslag att ungar som vandaliserar mår bra av att tvingas städa och reparera det de slagit sönder och samhället mår av att vandalerna tvingas städa efter sig. Jag fick fullständigt stöd från svenska folket ”en enig Expressens läsarkår stöder dr Jackson” stod det. Jag har gjort mitt. Lycka till ni andra. Jag har nu skrivit vad jag tycker. Tack för möjligheten! Jag har fredat mig från dåligt samvete genom att delge er mina råd. Beklagar om ni anser det deafitistiskt – egentligen beror det på att jag inte vill se en enda av er urderbara nationalister offra det minsta för att totalidioten Gustaf Fridolin skall få ett bra liv – han förtjänar det ej. Sänd honom till Saud-Arabien. Kommer ej att svara på eventuella kommentarer eller undringar till detta mail.
  mvh
  Thomas GA Jackson

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette.