TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Stor demonstration mot regeringens planer på att skriva under FN-talet

Publicerad 2 december, 2018

Ett tusental personer hade samlats på Mynttorget på söndagen för att protestera mot regeringens planer på att skriva under FNs migrationsramverk i Marrakech 10 december. FN-avtalet riskerar att förinta vårt lands suveränitet och i stället stärka FNs makt och många anser att våra politiker i och med påskriften i praktiken ger bort Sverige.

Demonstrationen arrangerades av gruppen Stockholmare för ett suveränt Sverige och partiet Populisterna. Läs mer om FN-avtalet i Daniella af Geijerstams artikel här på I&M: Ett livsfarligt migrationsavtal.

Över tusen personer demonstrerade

Stockholmarna hade faktiskt gått man ur huse för att protestera mot sina politiker. På torget stod medelålders par, ungdomar, ja helt enkelt vanliga stockholmare med banderoller och flaggor.

Uppskattningsvis över 1000 personer hade samlats på Mynttorget i Stockholm för att protestera mot både FN-avtalet och den förda politiken i Sverige. Foto: Johanna Mörk.

 

Många ville tala med Katerina Janouch. Foto: Johanna Mörk.

Författaren och journalisten Katerina Janouch gick ut som första talare på utsatt tid klockan 14. Likt en översteprästinna stod hon med håret fladdrande i vinden och skrek ut över Mynttorget att svenskarna nu har fått nog och måste sätta ner foten. Att den förda politiken inte fungerar. Hennes tal rev ner hejdundrade applåder.

Andra talare var bland andra John Bouvin, Lennart Matikainen och Jan Tullberg.

Lennart Matikainen berättade att han för några år sedan förlorade alla sina uppdrag när han kritiserade invandringen, men att uppdragen nu börjar komma tillbaka.

– Företagen vill ha coaching av en person som visat att han faktiskt vågar stå för sina åsikter, sa Lennart.

Inga störningar av våldsvänstern

Visst kändes det att man var på den vinnande sidan i dag. Det var en mycket stämningsfull och varm känsla på Mynttorget och av våldsvänstern syntes konstigt nog inte ett spår, kanske vågar de inte längre. Kanske är det de som nu är rädda för att bli fotograferade och förlora uppdrag och kunder. Om någon hade skrikit ”Inga rasister på våra gator”  skulle de troligtvis ha blivit utskrattade. Sverige har stora problem, kanske har till och med AFA och Expo förstått det.

De som demonstrerade på Mynttorget i dag var människor som vet att de har rätten på sin sida. Om man sedan hinner stoppa underskriften av FN-avtalet som ska ske redan nästa vecka är en annan fråga. Möjligtvis kommer vi för sent. Å andra sidan kan inte en expeditionsministär skriva under ett sådant här avtal på riktigt, det de kommer att göra är en principförklaring som sedan måste ratificeras av en kommande regering och förmodligen även riksdagen. Läs mer om detta här.

Foto: Johanna Mörk.

Se video från demonstrationen på Svensk Webbtelevision.

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

13 Kommentarer

 1. Avatar

  Om inte fåntrattarna döpt det till Stockholmare mot utan Svenskar mot tror jag deltagandet fyrdubblts. Sverige består av mer än Fjollträsk, dummaste titeln jag läst, totalt ogenomtänkt

  Svara
  • Avatar

   Hej Sonny. Kanske tänker sig arrangörerna att de här demonstrationerna skall sprida sig till andra städer i Sverige. Det är antagligen därför de skriver ”Stockholmare”.

   Svara
 2. Avatar

  När 1000 svenskar går ut och demonstrerar för en sak som inte är PK har det gått långt. Denna demonstration bör skakat om politikerna. Gör om samma demonstration nästa helg men marknadsför den bättre och på med gula västar, Banderollen ”Folkförrädare Sverige glömmer inte” bör fungera som upplysning att det som gäller idag kanske inte gäller imorgon.

  Svara
  • Avatar

   Att ha gula västar på sig är verkligen en jättebra idé! Visst vore det bra om demonstrationerna fortsätter, precis som i Frankrike. Ja, hoppas att politikerna känner sig omskakade men som vi hade förutsett nämns inte något om demonstrationen i MSM , utan man försöker bara tysta ner.

   Svara
   • Avatar

    Det är viktigt att denna rörelse inte blir en rasistisk rörelse utan en rörelse för svenska medborgare oavsett etniskt ursprung. Det handlar om ett Sverige där man som medborgare är garanterad ett tryggt liv med ett väl fungerande socialförsäkringssystem, där ingen svensk medborgare kan bli uteliggare eller fattig. Ett samhälle med resurser att ta hand om sina medborgare. Vi kan inte ta in fler än vad det finns resurser till. Ett svenskt medborgarskap skall vara något man är stolt över och inget vem som helst kan bli. Endast svenska medborgare skall omfattas av vårt välfärdssystem för övriga gäller undantagsregler. Tycker att fransmännens påhitt med gula västar är genialiskt, även en svensk som inte vill visa sina åsikter och sympatier offentligt kan ta på sig en gul väst för man kan alltid hävda att man gjort det för att bättre synas i trafiken.

    Svara
 3. Avatar

  Av dessa 1000 som medverkade kom ett antal från ställen utanför Stockholm.
  Stockholm har en befolkning på nästan en miljon.
  Var befann sig alla de som inte närvarade?
  Varför befann sig de på annan plats?
  Visste man inte om mötet?
  Bryr man dig inte?
  Förstår man inte?
  Säker berodde det på okunskap och utebliven information i media om Global Compact,
  men till stor del också beroende på ointresse och att andra viktigare saker pockar på uppmärksamhet.
  För visst sköter väl våra politiker sina arbeten med ansvar och för folkets bästa, bäst stt låta dem styra och ställa…..

  Svara
  • Avatar

   De är konflikt rädda

   Svara
  • Avatar

   Äkta fjollträskare har inte tiiid. Måste shoppa istället. De har mycket mer pengar än förnuft.

   Svara
  • Avatar

   Folk vet ju inte….Står det inte i tidningen så är det ingen som vet. Jag själv t.ex. visste bara för att jag såg det på youtube. Jag har tagit bort facebook på grund av hot från AFA och researchgruppen. Så har inte tagit del av fb spridning. Finns tusentals som inte har facebook. Om tidningars journalister tog huvudet ur ändan och vågade skriva på första sidan om att vi måste agera NU så skulle det bli mer folk. MEN tidningarna vill inte folket ska veta.

   Svara
 4. Avatar

  Utlys fler demostrationer så folk vaknar. Det är jätteviktigt.Man ur huse !!!!

  Svara
 5. Avatar

  Kunde tyvärr inte medverka, på Mynttorget. Jag tycker gula västar verkar vara ett bra alternativ för att få ett högre symboliskt värde, dock tar jag kraftigt avstånd ifrån dom våldsamheter som hänt i Paris…..Det vi pratar om i Sverige att äldre & sjukvård måste bli bättre….Alla sakkunniga säger samma sak, att det saknas ekonomiska förutsättningar. Slopa all invandring till Sverige nu, förutom dom som är mest utsatta…..Och se till att alla som kommit till Sverige får en chans till att bli svenskar….och inte leva i bidragsberoende för dom t o m får mer än min gamla mor….Usch

  Svara
 6. Avatar

  FÖRENTA NATIONERNAS MIGRATIONSRAMVERK – NEJ TACK!

  Alla är inte lika glada som Hélene Fritzon att Sverige nu ytterligare öppnar sina gränser för flyktingar och migranter. Protester sker nu regelbundet, inte bara i Sverige utan på flera ställen i Europa, mot Förenta Nationernas migrationsavtal. Här i Sverige sker demonstrationerna mot FN:s avtal bland annat på Mynttorget i Gamla Stan, Sthlm. Några som har talat på dessa demonstrationer är Katerina Janouch, Lennart Mattikainen, Jan Tullberg med mera.

  https://jmm.nu/fo-migrationsramverk_forenta-nationerna_katerina-janousch_sverige/

  Svara
 7. Avatar

  ”Man ur huse” = 1000 demonstranter? Förklara, tack!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.