TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Söndagskrönika: Tänk om det inte finns någon plan?

Publicerad 2 december, 2018

Det finns som bekant en mängd konspirationsteorier, inte minst om hur världen egentligen styrs, där man vanligen föreställer sig att hemliga sällskap drar i trådarna utan vanliga människors insyn eller ens kännedom. När Annie Lööf (C) deltog i Bilderberggruppens möte 2017 började det omedelbart spekuleras i att detta sällskap utsett henne till blivande statsminister i Sverige, eftersom politiker som Tony Blair, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven deltagit innan de intog sina länders högsta ämbete.

Spekulationerna kring just Annie Lööf, som också är medlem av lika grumliga Trilaterala kommissionen, har knappast minskat genom den teater som spelas kring regeringsbildningen. Spelet vi nu ser, liksom valet som föregick det, skulle alltså vara riggat för att till slut vaska fram Annie Lööf till statsministerposten.

Men, tänk om det inte är så? Om det vi bevittnar är precis vad det ser ut som, alltså ett antal ofullkomliga individer som driver sina egna små agendor? På vissa sätt är det ett än mer skrämmande scenario, eftersom allt då sker utan ordning eller syfte. En ondskefull kapten är bättre än ingen kapten alls.

I detta sammanhang innebär det alltså att Ulf Kristersson verkligen vill bli statsminister, men missbedömde hur andra skulle agera och nu sitter och försöker navigera sig ur det hela. Då ingår inte heller Jan Björklund i någon större plan, utan gör sitt bästa för att landa med något slags heder. Annie Lööf, utan lömska sällskap i ryggen, har gjort sitt försök att nå drömpositionen, men kommer kanske inte alls att lyckas. Faktum är att dessa tre spelare, och inte minst Annie Lööf, gör den där stora planen mindre sannolik. Skulle inte den där globala eliten kunna skaka fram någon bättre än hon? Med en snillrik plan, skulle verkligen alla dessa veckor med intriger behövas?

Känns nästan som en lättnad

Mot denna bakgrund ter sig en upplyst elit som agerar bakom kulisserna nästan som en lättnad. Då finns det åtminstone intelligenta, om än ondskefulla, personer som funderar kring den globala situationen och inte lämnar något åt slumpen.

Även om det på detta sätt är mindre bekvämt, har dock ett scenario utan en större konspiration också en mycket stor fördel: Om utvecklingen skapas av medelmåttiga figurer som fattar irrationella beslut, är det oändligt mycket lättare att bekämpa dem och byta spår.

Även i detta sammanhang är invandringspolitiken en viktig ingrediens. Den är så irrationell, i Sverige och Västeuropa, att det inte är svårt att föreställa sig en djävulsk plan för att krossa västerländska kulturer och samhällen. Om denna politik i stället helt enkelt är ett resultat av ofullkomliga figurer som verkligen tror sig göra gott eller åtminstone vill bada i den egna godheten, ser framtiden desto ljusare ut. En Fredrik Reinfeldt som inte är en marionett för mäktigare figurer, utan helt enkelt är en individ fylld av det förakt gentemot svenskar som han inte kan dölja, är inte en oslagbar fiende.

Lägger ansvar på oss själva

Detta scenario, där allting är precis så futtigt och kaotiskt som det vid en första anblick ser ut, ingjuter hopp, men lägger också mer ansvar på oss själva. Om valresultatet inte visade någonting annat än hur människor faktiskt röstade, har den vanlige medborgaren en stor skuld till utvecklingen. Vi måste inte stillatigande se på hur vårt land monteras ned eller hur de politiska ledarna gör små piruetter för egen vinning. De är inte oövervinneliga och deras gärningar inte oundvikliga.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  det är ju fullt möjligt att svenska folket röstat som valresultatet visar. att regeringskaoset beror på inkompetenta politiker. det är inte lika lätt att förklara FN och EU beslut på inkompetens där tydliga agendor går att utläsa i de olika besluten. sedan måste man förstå att om inte myndigheter och media haft sin agenda att svartmåla alla nationalister utan försökt hålla sig till något som i alla fall liknar sanning och argument lika från olika perspektiv. då hade fler väljare informerat sig bättre inför valet. det hade kanske varit en och annan sm gjort ett annat val om den lätt tillgängliga msm median tydligt förklarat att kommun den o den har kostnader för invandring , personer som inte tillför kommunkassan en krona och vi har så här många äldre, yngre och barn som inte får någon bostad utan får bo på gatan . inom vården får de stänga avdelningar fast de befinner sig i ett totalt kaos på avdelningen. ny val låter som en bra idee.

  Svara
 2. Avatar

  Alla goda politiker som går i mot folkviljan förlorar . Ta Reinfeldt han gick i mot folkviljan han vann ett val förlora 2. Näste man till rakning är Macron han gick på val på allt driva den Globaliska agendan. Han följer samma spär som dom tre senaste franska Presidenterna I Början populär sedan sjunker presidentskapet i hop ju längre tiden lider.

  Svara
 3. Avatar

  Vi har två scenarier: (1) ondskefulla hemliga grupper som drar i trådarna och (2) bara vanlig dumhet, inkompetens och vanstyre. Intressant fråga, vilket är rätt? Som naturvetare tycker jag inte det är konstigt att det finns två konkurrerande teorier som vill förklara observationerna. Då får man avgöra vilken som är rätt. Den ena är rätt (det kan finnas bidrag från båda). Det är inte en fråga om tro. Tro är för teologerna, men här gäller det vetande. Gör så här: (a) fundera ut vilka fakta som är förenliga med den ena teorin och oförenliga med den andra, (b) försök avgöra om dessa fakta föreligger eller inte. Då kan man avgöra vilken teori som är rätt.

  Allt tyder på att utvecklingen i Västvärlden ytterst drivs av ett mäktigt globalistiskt etablissemang, närstående banksystem och storföretag, som vill bryta ner gränser mellan nationer och folkslag för att få en enda stor marknad. Samma krafter har troligen drivit på för att krossa länder som står utanför detta ekonomiska system, t.ex. självständiga arabländer som Libyen, Syrien, kanske Irak m.fl. Vidare försöker de av samma skäl hetsa (ytterst farligt) mot Ryssland via NATO och kanske t.o.m. drev på för att krossa Tyskland i WWI+II, två länder utanför nämnda ekonomiska system.

  Forskningen borde fokusera på att klarlägga hur detta globalistiska etablissemang är uppbyggt och fungerar. Det är förvisso svårt, eftersom informationen är dold och förvillande ideologier sprids, men verkligheten finns. En bra översikt ges i denna artikel av Dan Ahlmark: https://nyadagbladet.se/kronikor/vad-kampade-trump-emot/

  Svara
 4. Avatar

  till valet 2022 så har ytterligare en halv miljon u-landsmänniskor fått rösträtt i sverige.
  så något slut på eländet är inte i sikte.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.