TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Den cyklande våldtäktsmannen i Malmö pekas ut som irakier

Publicerad 28 november, 2018

Leif GW Persson må ha mesat till sig lite på gamla dagar, men i tisdagens avsnitt av Brottsjournalen var han glasklar: Den cyklande, och mycket våldsamme, våldtäktsmannen som härjar i Malmö härstammar från den arabiska halvön, mest sannolikt från Irak. Det satt dock hårt inne för polisen att begära en fördjupad DNA-profil, trots att DNA funnits tillgängligt sedan den första våldtäkten i maj.

Leif GW Persson Foto: Wikimedia Commons

– Han kommer från den arabiska halvön och det är 80 procents sannolikhet att han kommer från Irak, och hur leder vi det vidare? Jo, den stora irakiska flyktingströmmen till Sverige, asylsökande, det var mellan åren 2003 och 2005. Jag får för mig att han kommer hit som asylsökande när han är någonstans i 20-årsåldern, eftersom han i dag är närmare 40, säger GW i sitt nya program Brottsjournalen i TV4.

Att mannen sannolikt är just irakier torde inte komma som någon större chock för någon. Malmö har en mycket stor andel invånare av irakisk härkomst (drygt 11 000), nästan lika många som Göteborg (drygt 12 000), som är dubbelt så stort. Flera studier, bland annat P Jonassons omfattande kartläggning av våldtäktsdomar 2012-2017, visar att just irakier är svårt överrepresenterade vad gäller sexualbrott. Jonassons rapport visar också att drygt 95 procent av de fällda överfallsvåldtäktsmännen är av utländsk härkomst.

Den gärningsmannaprofil Leif GW Persson nu sammanställt säger att mannen sannolikt är i 40-årsåldern, fysiskt stark, har väldigt god lokalkännedom och är tidigare ostraffad. GW tror också att mannen jobbar eller har jobbat som väktare eller ordningsvakt, alternativt med person- eller varutransporter eller administrativa uppgifter på ett lager.

– Det här är inte en överfallsvåldtäktsman vem som helst. Utan det är en man med ett stort våldskapital. Förmåga till planering, förmåga att gripa tillfället i flykten och allt sådant där, säger han.

Hände intill min gamla bostad

Inför veckans program hade polisprofessorn begett sig ner till Malmö för att inspektera brottsplatserna i egen hög person. För mig är det extra otäckt att detta inte bara ägt rum i min förra hemstad Malmö, utan dessutom bokstavligt talat på min tidigare farstutrappa. Den första våldtäkten, som ägde rum 22 maj i år, strax efter klockan ett på natten, tog sin början cirka 100 meter från en lägenhet där jag bodde i över tio års tid, vid Nobeltorget i sydöstra innerstaden. Vid den bankomat där jag alltid brukade ta ut pengar finns numera en övervakningskamera, som fångat den misstänkte gärningsmannen när han cyklar efter sina offer. Detta har varit hans utgångspunkt vid båda de grova våldtäkter han misstänks för, samt ett våldtäktsförsök där offret lyckades fly.

Jag tänker på alla gånger jag stått ensam vid den bankomaten, sent på kvällen, berusad. Överhuvudtaget alla gånger jag örlat omkring ensam i dessa kvarter, med eller utan cykel. Aldrig någonsin fanns tanken att någon kunde hoppa på en. Sorgligt nog verkar inte den tanken finnas hos unga kvinnor i dag heller, fast det bevisligen blivit exponentiellt mycket farligare för kvinnor att röra sig ute ensamma, framförallt på kvällar och nätter. Det är bara att titta på nästa våldtäkt cykelmannen begår. Den inträffar 2 juni, klockan 02.15 på natten. Offret cyklar då ensam hem från en fest, i ett vid den tiden på dygnet mörkt, ensligt område med gott om buskar och träd att gömma sig bakom.

Unga kvinnor invaggas i falsk trygghet

Hon gör uppenbarligen detta för att hon känner sig trygg – och någon har ju invaggat henne i den tron fast det bevisligen inte är sant.

Polisens fantombild av den cyklande våldtäktsmannen i Malmö. Foto: Polisen

Observera nu att jag INTE, INTE, INTE säger att offret får skylla sig självt eller någonting i den stilen, det vill jag vara mycket tydlig med. Men. Detta sätter ljus på ett problem, nämligen att kvinnor i dagens Sverige inte har tillgång till korrekt information om vilka risker det medför att röra sig utomhus ensam. Jag tycker att det hade varit sjyst att delge dem den informationen, sedan får var och en fatta ett eget beslut om man tycker att det är värt risken. Man kanske åtminstone tycker att det är värt att ta med sig något slags självförsvarsvapen, som försvarssprej (eller ett effektivare men tyvärr illegalt pepparsprej), om man nu trots allt ger sig ut i natten ensam.

Min bedömning vad gäller cykelmannen i Malmö är att han kommer att åka fast förr eller senare. Om han är kvar i landet, vill säga. Tack vare modern kriminalteknologi och Leif GW Perssons profil har man nu lyckats ringa in gruppen misstänkta till 200-300 personer, och det går att beta sig igenom dem och topsa samtliga. Jag hoppas verkligen att man lyckas, för den här mannen är uppenbart farlig, och även om han tycks ha tagit en paus från våldtagandet sedan i augusti, så talar allt för att han kommer att återuppta verksamheten så fort han känner sig lite tryggare igen.

Nästa gång kanske han dödar

Låt oss för allt i världen hoppas att det inte blir så. Nästa gång kanske han dödar sitt offer, avsiktligt eller oavsiktligt. GW:

– Hans våldsanvändning är slående. Att han så direkt kan koppla på det här grova våldet. Vilket är ovanligt, för det brukar vara ganska tramsigt även vid överfallsvåldtäkter. Att han kan genomföra fullbordade sexuella övergrepp, han har ju fått utlösning båda gångerna. Sperman binder ihop honom …sperma och saliv, gör att han kan kopplas till de här.

– Det här är en mycket farlig person. Får han hålla på med det här så kommer han förr eller senare att ta livet av någon.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Detta med DNA och härkomst har varit känt länge. Blev rätt populärt ett tag att ”testa sig” för att se sin var man kommer ifrån. ”Oj, tydligen är jag 10% spanjor, hade ingen aning!”

  Varför används detta inte mer? Tekniken är så pass avancerad idag att du i vissa fall kan spåra till specifika städer utöver landet/världsdelen.

  Svara
  • Maria Celander

   Ja, varför används det inte mer, vad KAN det bero på..? Det handlar givetvis till 100 procent om politisk korrekthet. Den är viktigare än att skydda presumtiva brottsoffer, det har vi sett en längre tid nu. Ta groominghärvorna i Storbritannien, där allt var känt sedan 10, 20, 30 år tillbaka. In under mattan med det bara.

   Svara
 2. Avatar

  ”Invandrare tafsar på svenska kvinnor i Malmö”
  Feministinspektionen
  Publicerades den 4 sep. 2018
  https://youtu.be/svQ9QVyrrmw

  Bilder av Freddy Mardell

  Kan det vara samme man?

  Svara
  • Maria Celander

   Tveksamt Tussi. Han i ditt klipp ser lite för gammal ut tycker jag. Tyvärr har vi många sådana äckel i Malmö.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria.