Regeringen Stefan Löfven läcker som ett såll. Därför vill Säpo slippa lämna över känsliga rapporter. Foto: Wikipedia.

Opinion: Säpo litar inte på att regeringen vill Sveriges bästa

Medierna borde ha tusentals frågor kring varför Säpo vägrar ge viss information till regeringen, även om det faktiskt är fullt förståeligt att Säpo är återhållsamma. Regeringen har nämligen inte alltid rikets säkerhet för ögonen – ett faktum som sorgligt nog inte intresserar landets journalister.

”Beklagar, men vi litar inte på er!” Den nyheten kablades ut i Svenska Dagbladet 25 november, där man bland annat kunde läsa: ”Det skriver Säpo i en hemställan till regeringen, där man ber om en regeländring för att inte behöva visa rapporterna.”

I ett normalt land med en fri och granskande press hade denna nyhet lett till en kanonad av intervjuer med vassa frågor och följdfrågor. Statsministern hade konfronterats med uppgifterna i Säpos hemställan, och tvingats svara på varför regeringen inte kan anförtros frågor som rör rikets säkerhet. Om inte de högsta styrande i landet bryr sig om Sveriges och svenska folkets väl och ve, vem ska då göra det? Tydligen bara Säpo.

Men svenska mainstream-medier (som är de enda som har tillgång till politikerna) gör ingenting. De gäspar lite förstrött, skriver en notis och kastar sig sedan över ”viktiga” frågor som vilken politiker som tar mest avstånd från Sverigedemokraterna och ser till att den folkvilja som 1,1 miljoner svenskar gav uttryck för i valet i september aldrig ska tillfredsställas på minsta lilla vis. Svenska medier uppför sig precis som medierna i de värsta totalitära staterna – aldrig kritisera eller ifrågasätta makten!

Carl Bildt satte igång läckandet

Carl Bildt. Foto: Wikimedia Commons.

Läckor från regeringen har alltid funnits, men förr i tiden hade de flesta politiker trots allt Sveriges bästa för ögonen. Detta förändrades när Carl Bildt (sedermera statsminister) som 27-årig assistent åt M-ledaren Gösta Bohman gav USA uppgifter som den svenska underrättelsetjänsten hade fått fram. Enligt uppgifter från Wikileaks fortsatte Bildt som hemlig USA-informatör under hela sin politiskt verksamma tid.

Att Säpo nu öppet skriver att man inte vill följa krisberedskapsförordningen och precis som övriga viktiga myndigheter med jämna mellanrum lämna över så kallade risk- och sårbarhetsanalyser till regeringen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är i högsta grad anmärkningsvärt.

Säpo skriver alltså rakt ut att risken för läckor från regeringen är för stor för att de ska vilja dela med sig av sina kunskaper till Stefan Löfven & C:o. Anmärkningsvärt räcker inte för att beskriva det hela. Det man vill veta är förstås vilken typ av material som läcker ut? Samt: Vem och vilka är det som läcker? Har inte svenska folket rätt att veta vilka ministrar som lämnar ut statshemligheter?

Läcker till särintressen och lobbyister

Det som har hänt de senaste åren är att nationens intressen har fått ge vika för olika särintressen och lobbygrupper. Ministrar, statssekreterare och deras underhuggare skickar vidare information de får till de intressenter som ger dem pluspoäng hos exportindustrin, vapenindustrin, palestinska organisationer, främmande makt som Ryssland, Greenpeace, EU, NATO, Muslimska brödraskapet, George Soros med flera, med flera.

När Johan Westerholm, Chang Frick, Rebecca Uvell och några andra drivna personer enkelt kan gräva fram uppgifter som komprometterar regering, riksdag, politiker, lobbyister, vad gör då Säpo? Ingenting! Inget som syns utåt i alla fall, men enligt välinitierade källor inom underrättelsesfären (se även där en läcka) så himlar man med ögonen internt. Glöm inte att Säpo lyder direkt under regeringen – man biter inte den hand som föder en.

Att hålla uppgifter totalt hemliga är i dag i det närmaste omöjligt, eftersom vi i Västvärlden har öppna styrelseskick och system där vem som helst kan begära ut uppgifter och själv lägga ”pussel” om vad som sker, exempelvis gällande militära installationer. Hela IT-debaclet i Transportstyrelsen visade klart och tydligt bristerna i den svenska statens säkerhetstänkande. Och tro inte att det har blivit bättre efter att skandalen avslöjades – man har egentligen inte gjort något åt det. Detsamma gäller Fortifikationsverkets digitalisering av byggnadsritningar.

Men spioner ska hållas hemliga …

Birgitta Almgren. Foto: Wikipedia.

Men vilka svenskar som har läckt eller varit spioner – det ska hållas hemligt! När forskaren Birgitta Almgren skulle skriva boken Inte bara spioner om det omfattande spionage där svenskar försåg DDR med hemliga uppgifter, såg makten till att inga namn fick publiceras. Man fokuserade mer på att Säpo inte hade gjort sitt jobb, och det hela mynnade ut i … ingenting.

Frågan vi måste ställa oss är: Vem är våra politiker till för? Vem ska de tjäna? Svaret borde förstås vara det svenska folket, men det förstår nog de flesta att politikerna inte längre gör. Genom de senaste årtiondenas massinvandring har de styrande sett till att svenska folket blir en minoritet i vårt eget land inom ett par decennier, och det kan inte ens den mest hänförda invandringsvurmare påstå är omtänksamt mot det folk man är satt att tjäna.

Så vilka arbetar den svenska regeringen för? Är det palestinska Hamas? Al-Qaida? Ryssland? USA? George Soros? EU? FN? Ja, dem och många andra. Det var länge sedan en svensk regering hade sitt folks bästa för ögonen, och nu när inte ens Säpo litar på regeringen kan det inte råda någon tvekan om att främmande makter styr våra politiker.

Vem ser till att Sverige är tryggt?

Varför gör de så? Tja, de kan helt enkelt inte motstå frestelsen att framstå som världsaktörer, vilket skänker dem mycket ära och berömmelse. Dessutom kan det vara frestande att tjäna en slant vid sidan av den ordinarie lönen, låta sina barn eller barnbarn få skolgången betald utomlands, se fram emot ett utlovat jobb som tryggar deras framtid utan de behöver göra något – helt enkelt en plats i solen i den sköna nya världen!

Så vem ser till att Sverige är tryggt? Vem jobbar för svenska folkets väl och ve? Är det alls någon som brinner för att återskapa ett svenskt och tryggt Sverige där pensionärer slipper svälta, barn slipper dö i vårdköer och kvinnor slipper bli gruppvåldtagna av främmande män?

Jag är ledsen, men jag ser i nuläget inga sådana politiker i Sveriges riksdag. Och till Rosenbad lär det dröja länge innan de kommer.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

4 kommentarer angående “Opinion: Säpo litar inte på att regeringen vill Sveriges bästa

 1. Eftersom SÄPO-cheferna är politiskt tillsatta är det mest anmärkningsvärda att organisationen fortfarande uppenbarligen gör sitt arbete på ett oväldigt och korrekt sätt. Man måste verkligen lyfta sin hatt för dessa “untochables”. Att alla där är bra är inte vad jag vill ha sagt men det faktum att det aktuella problemet uppstått är ett vackert tecken.

 2. Det sorgligaste i denna moderna hermetiska Svenska demokratur .
  Är att frälsningen undan bort från denna ej folkvalda diktat diktatur ( FN – UN bankkartell NWO Agenda 21- 2030 världsregering), är att Sverige ekonomiskt kollapsar och då upphör folkviljan som bör bli varse och per automatik upplysta och då slutar betala till köpta utländska landsförrädare predatorer .

  Tar man bort pengarna och naturliga drivkraften så försvinner även skyddande folkets hjärntvättade dimma.
  Det är kallt i städer på vintern utan elektricitet.

 3. Mycket bra artikel, men vill tillägga att förutom SÄPO som ska ha en stor eloge för sin hederlighet inför rikets säkerhet, är det faktiskt även Polisen som fortfarande värnar om Sverige. Enligt nyligen publicerade nyhetsartiklar har Polisen inte rapporterat till Migrationsverket om alla utvisningar, utan det sker i det dolda. Dolt för Migrationsverket.

  Man behöver inte vara särskilt konspiratoriskt lagd eller ens ha tillverkat en egen foliehatt, för att förstå att något luktar både skumt och skunk….. jag tror att inte ens hundarna är intresserade av att gräva upp dessa ben, så ruttna är de!

  Min stora gissning är att SÄPO och Polisen (och kan tänka mig militären, Försvarsmakten, de publicerade ju rapport om islamister i Sverige) är sådana som svurit en ed att beskydda Sverige och svenska folket. Det är inte bara lönekuvertet som lockat, utan det är en kärlek till Sverige, en lojalitet och en inneboende moral och tro på vårt land som lett till dessa karriärval! Vissa politiker kan man gissa har kanske mer drabbats av maktbegär och habegär, än att verkligen måna om svenska folket och Svea rike.

  Det är som vanligt… det är det lilla barnet som ingen bryr sig om och som saknar makt, som faktiskt har klara öppna ögon och ser att “kejsaren är naken”…. De stora höga herrarna och damerna travar på i bara mässingen och tror sig kunna och veta allt, medan folket står och gapar inför idiotin, men tystas av herremännen om de försöker protestera…. En gång i tiden var Sverige demokratiskt. En gång i tiden kunde DIN och MIN röst påverka hur detta land styrs. Den tiden är förbi kära svenskar! Men vi kan gemensamt ta tillbaka folkets röst i dubbel bemärkelse!!!! God bless Sweden! AMEN /Ruth Kalfholm SD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Lena 50 kr ”Taaaack!”, Helen 100 kr, Olof 100 ”Lysande journalistik!”, Emma 100 kr ” Längre avsnitt åt folket! /Emma”, Lars 100 kr ”Gåva”, Peter 200 kr ”Kämpa på”, Katarina 30 kr ”Bra skrivet”, Helene 300 kr ”Sent men väl ment:) /Miss U Helene Uhlemann”, Bo 20 kr ”Stödjer”, Hans 100 kr ”Tack för bra blogg, God Jul. Hans”, Victoria 100 kr ”Kämpa!”, Ketty 100 kr, Per 25 kr ”Bra artikel polisanmälan, håller på dig”, Marie 100 ”Tack för bra arbete! Marie”, Judit 100 kr ”ni är bäst!!! från Judit”, Björn 200 kr ”Ge inte upp, vi blir fler för var dag.”, Lars 50 kr, Göran 50 kr ”För en bra pod.”, Eva 100 kr ”Tack.”, Göte 50 kr, Angelique 100 kr ”God Jul”, Jimmy 50 kr ”Bra du var i Gbg idag!”, Per 25 kr ” Underskrift 10/12 ett villkor kvala säkerhetsrådet”, Sebastian 100 kr ”För spridandet av PTSD. Post Trump Stress Syndrom.”, Sebastian igen 100 kr ”Bra tal i Göteborg.”, Hans 200 kr ”Hej tack för Bunnsparksstreamen.”, Teddy 200 kr ”Kämpa”, Peter 50 kr ”God jul!”, Mikael 100 kr ”Donation till Ingrid och Maria”, Kent 200 ”Morgan ditt namn har inte Ingrid läst upp! snål?”, Martin 2500 kr ! ”Justitiemord pågår! Tack för artikel om Arnault”, Svante 500 kr ” Bra jobbat Tjejer! Hlsn. Svante”, Ulf 100 kr ”Bra kämpat.”, Robin 200 kr ”Tack för att ni ställde Chang mot väggen”, Anders 96,57 kr ”Bra jobbat!”, Anette 50 kr, Mats 10 kr, Anders S 50 kr, Anders N 50 kr, Stig 10 kr, Joakim 50 kr, Mary-Anne 10 kr, Ulf 100 kr, Martin 100 kr, Pär 50 kr, Roland 100 kr, Leif 50 kr, Martin 10 kr, Kaj 50 kr, Christina 100 kr, Karina 200 kr, Tommy 100 kr, Mikael 100 kr, Cebeko 100 kr, Magnus 99 kr, Andreas 30 kr, Karin 200 kr, Ingrid 500 kr, Lena 1000 Denna vecka tackar vi: Lena 50 kr ”Taaaack!”, Helen 100 kr, Olof 100 ”Lysande journalistik!”, Emma 100 kr ” Längre avsnitt åt folket! /Emma”, Lars 100 kr ”Gåva”, Peter 200 kr ”Kämpa på”, Katarina 30 kr ”Bra skrivet”, Helene 300 kr ”Sent men väl ment:) /Miss U Helene Uhlemann”, Bo 20 kr ”Stödjer”, Hans 100 kr ”Tack för bra blogg, God Jul. Hans”, Victoria 100 kr ”Kämpa!”, Ketty 100 kr, Per 25 kr ”Bra artikel polisanmälan, håller på dig”, Marie 100 ”Tack för bra arbete! Marie”, Judit 100 kr ”ni är bäst!!! från Judit”, Björn 200 kr ”Ge inte upp, vi blir fler för var dag.”, Lars 50 kr, Göran 50 kr ”För en bra pod.”, Eva 100 kr ”Tack.”, Göte 50 kr, Angelique 100 kr ”God Jul”, Jimmy 50 kr ”Bra du var i Gbg idag!”, Per 25 kr ” Underskrift 10/12 ett villkor kvala säkerhetsrådet”, Sebastian 100 kr ”För spridandet av PTSD. Post Trump Stress Syndrom.”, Sebastian igen 100 kr ”Bra tal i Göteborg.”, Hans 200 kr ”Hej tack för Bunnsparksstreamen.”, Teddy 200 kr ”Kämpa”, Peter 50 kr ”God jul!”, Mikael 100 kr ”Donation till Ingrid och Maria”, Kent 200 ”Morgan ditt namn har inte Ingrid läst upp! snål?”, Martin 2500 kr ! ”Justitiemord pågår! Tack för artikel om Arnault”, Svante 500 kr ” Bra jobbat Tjejer! Hlsn. Svante”, Ulf 100 kr ”Bra kämpat.”, Robin 200 kr ”Tack för att ni ställde Chang mot väggen”, Anders 96,57 kr ”Bra jobbat!”, Anette 50 kr, Mats 10 kr, Anders S 50 kr, Anders N 50 kr, Stig 10 kr, Joakim 50 kr, Mary-Anne 10 kr, Ulf 100 kr, Martin 100 kr, Pär 50 kr, Roland 100 kr, Leif 50 kr, Martin 10 kr, Kaj 50 kr, Christina 100 kr, Karina 200 kr, Tommy 100 kr, Mikael 100 kr, Cebeko 100 kr, Magnus 99 kr, Andreas 30 kr, Karin 200 kr, Ingrid 500 kr, Lena 1000 Denna vecka tackar vi: Lena 50 kr ”Taaaack!”, Helen 100 kr, Olof 100 ”Lysande journalistik!”, Emma 100 kr ” Längre avsnitt åt folket! /Emma”, Lars 100 kr ”Gåva”, Peter 200 kr ”Kämpa på”, Katarina 30 kr ”Bra skrivet”, Helene 300 kr ”Sent men väl ment:) /Miss U Helene Uhlemann”, Bo 20 kr ”Stödjer”, Hans 100 kr ”Tack för bra blogg, God Jul. Hans”, Victoria 100 kr ”Kämpa!”, Ketty 100 kr, Per 25 kr ”Bra artikel polisanmälan, håller på dig”, Marie 100 ”Tack för bra arbete! Marie”, Judit 100 kr ”ni är bäst!!! från Judit”, Björn 200 kr ”Ge inte upp, vi blir fler för var dag.”, Lars 50 kr, Göran 50 kr ”För en bra pod.”, Eva 100 kr ”Tack.”, Göte 50 kr, Angelique 100 kr ”God Jul”, Jimmy 50 kr ”Bra du var i Gbg idag!”, Per 25 kr ” Underskrift 10/12 ett villkor kvala säkerhetsrådet”, Sebastian 100 kr ”För spridandet av PTSD. Post Trump Stress Syndrom.”, Sebastian igen 100 kr ”Bra tal i Göteborg.”, Hans 200 kr ”Hej tack för Bunnsparksstreamen.”, Teddy 200 kr ”Kämpa”, Peter 50 kr ”God jul!”, Mikael 100 kr ”Donation till Ingrid och Maria”, Kent 200 ”Morgan ditt namn har inte Ingrid läst upp! snål?”, Martin 2500 kr ! ”Justitiemord pågår! Tack för artikel om Arnault”, Svante 500 kr ” Bra jobbat Tjejer! Hlsn. Svante”, Ulf 100 kr ”Bra kämpat.”, Robin 200 kr ”Tack för att ni ställde Chang mot väggen”, Anders 96,57 kr ”Bra jobbat!”, Anette 50 kr, Mats 10 kr, Anders S 50 kr, Anders N 50 kr, Stig 10 kr, Joakim 50 kr, Mary-Anne 10 kr, Ulf 100 kr, Martin 100 kr, Pär 50 kr, Roland 100 kr, Leif 50 kr, Martin 10 kr, Kaj 50 kr, Christina 100 kr, Karina 200 kr, Tommy 100 kr, Mikael 100 kr, Cebeko 100 kr, Magnus 99 kr, Andreas 30 kr, Karin 200 kr, Ingrid 500 kr, Lena 1000 Denna vecka tackar vi: Lena 50 kr ”Taaaack!”, Helen 100 kr, Olof 100 ”Lysande journalistik!”, Emma 100 kr ” Längre avsnitt åt folket! /Emma”, Lars 100 kr ”Gåva”, Peter 200 kr ”Kämpa på”, Katarina 30 kr ”Bra skrivet”, Helene 300 kr ”Sent men väl ment:) /Miss U Helene Uhlemann”, Bo 20 kr ”Stödjer”, Hans 100 kr ”Tack för bra blogg, God Jul. Hans”, Victoria 100 kr ”Kämpa!”, Ketty 100 kr, Per 25 kr ”Bra artikel polisanmälan, håller på dig”, Marie 100 ”Tack för bra arbete! Marie”, Judit 100 kr ”ni är bäst!!! från Judit”, Björn 200 kr ”Ge inte upp, vi blir fler för var dag.”, Lars 50 kr, Göran 50 kr ”För en bra pod.”, Eva 100 kr ”Tack.”, Göte 50 kr, Angelique 100 kr ”God Jul”, Jimmy 50 kr ”Bra du var i Gbg idag!”, Per 25 kr ” Underskrift 10/12 ett villkor kvala säkerhetsrådet”, Sebastian 100 kr ”För spridandet av PTSD. Post Trump Stress Syndrom.”, Sebastian igen 100 kr ”Bra tal i Göteborg.”, Hans 200 kr ”Hej tack för Bunnsparksstreamen.”, Teddy 200 kr ”Kämpa”, Peter 50 kr ”God jul!”, Mikael 100 kr ”Donation till Ingrid och Maria”, Kent 200 ”Morgan ditt namn har inte Ingrid läst upp! snål?”, Martin 2500 kr ! ”Justitiemord pågår! Tack för artikel om Arnault”, Svante 500 kr ” Bra jobbat Tjejer! Hlsn. Svante”, Ulf 100 kr ”Bra kämpat.”, Robin 200 kr ”Tack för att ni ställde Chang mot väggen”, Anders 96,57 kr ”Bra jobbat!”, Anette 50 kr, Mats 10 kr, Anders S 50 kr, Anders N 50 kr, Stig 10 kr, Joakim 50 kr, Mary-Anne 10 kr, Ulf 100 kr, Martin 100 kr, Pär 50 kr, Roland 100 kr, Leif 50 kr, Martin 10 kr, Kaj 50 kr, Christina 100 kr, Karina 200 kr, Tommy 100 kr, Mikael 100 kr, Cebeko 100 kr, Magnus 99 kr, Andreas 30 kr, Karin 200 kr, Ingrid 500 kr, Lena 1000
Facebook
Google+
Twitter