TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Analys: Därför är det farligt att låta kvinnor styra

Publicerad 26 november, 2018

Det finns de som säger att män bygger samhällen medan kvinnor river ner dem. Inte precis för att kvinnor vill förstöra allt runtomkring dem, utan för att kvinnor i gemen inte klarar av att se lidande och därför fattar ogenomtänkta beslut som i slutänden orsakar betydligt större lidande. SVT Nyheter Skånes avslöjande om hur de gängkriminella i Malmö fick bo ”all inclusive” på stadens tjusigaste adresser på skattebetalarnas bekostnad, är ett typexempel på hur fel det blir när kvinnligt tänkande får styra.

Det råder en farlig missuppfattning om att kvinnor är snällare än män, och att allting därför skulle bli fredligare och trevligare i ett matriarkat. Men vad är godhet? Är det snällt att öppna landets gränser för att man inte står ut med att en pojke låg död på en strand i Turkiet, när det samtidigt leder till att svenska folket kommer att bli en minoritet i sitt eget land? Är det gott att vilja ta hand om fullvuxna män som låtsas vara barn, och därmed utsätta svenska kvinnor för exponentiellt högre våldtäktsrisk? Det som till synes verkar snällt, visar sig ofta vara förödande farligt.

Den kanadensiske filosofen och mäkta populäre YouTubern Stefan Molyneux. Foto:Wikimedia Commons

Youtube-profilen Stefan Molyneux har i dagarna lagt upp två program som han kallar An Introduction to Female Evil, part 1 & 2. Jag fastnade särskilt för hans förklaring av det engelska ordspråk som finns i några olika varianter:

Sticks and stones may break my bones
But words will never hurt me

Som Molyneux förklarar gäller detta ordspråk bara för män. Det är män som slår ner den man som hotar honom eller stjäl något från honom. Pojkar lär sig tidigt att dåligt beteende kommer med en stor risk för våld, kanske till och med död. Därför är det helt sant för män att käppar och stenar kan bryta deras ben, medan ord aldrig kan orsaka skada. Därför har män skapat och upprätthållit yttrandefriheten som är fullständigt livsavgörande för en sann demokrati.

För kvinnor är ord farligare

Men för kvinnor är ordspråket helt felaktigt. Flickor lär sig tidigt att de inte löper någon större risk att få stryk av väninnorna, däremot är risken stor att dessa talar illa om henne om hon inte följer reglerna. Och kvinnlig utfrysning kan faktiskt leda till om inte brutna ben så något slags social död. Att förlora systerskapet är för de flesta kvinnor outhärdligt och leder inte sällan till att männens intresse för dem dalar (om hon exempelvis kallas hora av andra kvinnor), vilket i sin tur leder till att hon lyckas sämre på äktenskapsmarknaden och om hon väl får barn så drabbas de också av utfrysning.

Män och kvinnor ser alltså helt olika på ords farlighet. Det är ingen slump att allt fler länder i takt med kvinnors ökade inflytande i samhällslivet infört restriktioner av yttrandefriheten. Det är kvinnors skräck för ord som lett till att man infört triggervarningar och safe spaces på universitet – orden har plötsligt blivit farligare än våld.

Eftersom sådana här frågor sällan kan diskuteras utan att folk missförstår, vill jag poängtera att jag talar i generella termer. Det är inte alla kvinnor som är så rädda för ord att de vill montera ned yttrandefriheten och det är inte alla män som kämpar för att behålla den. Men om man vill förstå vad ökat kvinnligt inflytande i vårt samhälle leder till, så måste man förstå de grundläggande skillnaderna mellan kvinnor och män – till exempel att kvinnor inte står ut med att se lidande.

Alan Kurdi dog på en turkisk strand 2015 och satte igång massinvasionen av Europa. Bild: Flickr.

Stefan Molyneux tar exemplet med den syriske pojken Alan Kurdi, som hittades drunknad på en strand i Bodrum i Turkiet 2 september 2015 – och fick stora delar av Europa att öppna sina gränser för den största massinvasion av främlingar vår kontinent någonsin drabbats av.

”Vilken hemsk pappa”

Män som tittade på bilden och läste att det var pojkens pappa som hade satt sin familj i en ranglig liten plastbåt för att ta sig till den grekiska ön Kos och därefter till släktingar i Kanada där han tänkte kräva nya tänder, en båt som sjönk fem minuter efter att den lämnat Bodrum, tänkte: ”Vilken hemsk pappa som utsatte sina barn för det. Sådana människor vill vi inte ha hos oss.”

Men kvinnorna såg ett litet barn ligga död på en strand och stod inte ut med den ångest bilden framkallade. De krävde att vi skulle rädda barn och vuxna på Medelhavet och öppna våra gränser för dem: ”Vi orkar inte se döda barn, därför måste vi göra något!” Därefter stod de på järnvägsstationer och tog emot hundratusentals män i stridbar ålder med skyltar som förkunnade ”Refugees welcome” – och blev sedan gruppvåldtagna som ett resultat av sin ”godhet”.

För mig är det fullständigt uppenbart att samhällen som vill överleva som trygga och välmående sådana, måste använda sig av det manliga, rationella och logiska tänkandet. Det råder ingen tvekan om att det finns kvinnor som tänker som män, men på det stora hela är kvinnor styrda av sina känslor vilket leder till ogenomtänkta och på sikt livsfarliga beslut. Vi är i stort behov av det manliga, kyliga tänkandet som ser längre än näsan räcker. Ingen kan i dag vara omedveten om att den massinvandring som till största delen kunnat genomföras på grund av att kvinnor röstar för vänsterpolitiker som vill rädda all världens olycksbarn, nu har gjort Sverige till ett för kvinnor betydligt farligare land. Ett bättre exempel på hur kvinnlig ”godhet” leder till enormt lidande för kvinnor går inte att hitta.

Så sent som för någon vecka sedan kom ännu en förskräckande rapport, Nationella Trygghetsundersökningen 2018, som visade att bland de tillfrågade personerna i åldersgruppen 16-84 år, uppgav 6,4 procent att de utsatts för ett sexualbrott under 2017. 2016 var siffran 4,7 procent, och Brottsförebyggande rådet, som gör trygghetsundersökningen, tvingas nu erkänna att det handlar om en reell ökning som tycks ha börjat runt 2012 – innan dess låg siffran stadigt på 1 procent. Värst är utsattheten hos unga kvinnor i åldrarna 16-24 – där uppger var mer än var tredje tjej, 34,4 procent, sig ha blivit utsatt för någon typ av sexualbrott under 2017.

Kvinnligt tänkande bakom socialtjänstskandal i Malmö

I morse avslöjade SVT Nyheter Skåne att socialtjänsten i Malmö har placerat flera av stadens grovt gängkriminella i vackra våningar med personal, mat och städhjälp. 70 miljoner kronor kostade det stadens skattebetalare att flera unga män från samma kriminella kompiskrets på Rosengård fick bo i detta ”stödboende” där de kunde fortsätta begå brott. Av reportaget framgår att flera kvinnor varit inblandade när besluten om hur grovt kriminella skulle tas om hand, och vi vet att socialtjänsterna runt om i landet har en kraftig övervikt kvinnliga anställda.

Men det spelar egentligen ingen större roll huruvida de direkt inblandade i denna skattesvindel är män eller kvinnor. Problemet är att det är det kvinnliga tänkandet som styrt beslutsfattarna, och att de män som arbetar i kvinnodominerade branscher tenderar att antingen foga sig efter det kvinnliga tänkandet (eftersom det är det som premieras) eller säger upp sig så fort som möjligt.

Om män hade styrt socialtjänsten hade inte de gängkriminella kunnat fortsätta begå brott efter brott, lägga huvudet på sned och få ett oändligt antal nya chanser. Männen hade lagt skulden där den hör hemma – på de kriminella själva. Inte på ”samhället” som diskriminerat dem, varit för dåligt på att integrera dem och i största allmänhet behandlat dem rasistiskt.

Kvinnors patologiska ömhet

Den attityd som kvinnor har till kriminella män präglas av deras patologiska ömhet, se bara hur kvinnor dras till män i fängelse, till och med ett kräk som barnaskändaren och mördaren Anders Eklund får besök av beundrande kvinnor. Detta illustrerar med all önskvärd tydlighet varför moderlig omsorg hör hemma i hemmet med de egna barnen och inte får tillåtas prägla en så viktig inrättning som socialtjänsten!

Frågan jag ställer mig är hur vi ens ska kunna börja tala om detta. Till och med kloka kvinnor som tenderar att tänka mera manligt och bedyrar att de inte vill arbeta på kvinnodominerade arbetsplatser, blir upprörda när jag påpekar att män bygger civilisationer och kvinnor river ner dem. Det vore skönt om åtminstone dessa kvinnor kunde låta bli att reagera med ryggmärgen så fort man framför kritik mot hur kvinnor i gemen låter känslorna styra dem.

Att de kuvade männen skulle slå näven i bordet och kräva att samhället går tillbaka till manligt, rationellt tänkande har jag svårt att se framför mig. Det hänger nog faktiskt på att de kloka kvinnorna inser att det är viktigare att återskapa ett tryggt och svenskt Sverige än att försvara kvinnors position i det offentliga livet.

Vad tror ni, kära läsare?! Diskutera gärna i kommentarsfältet.

https://www.youtube.com/watch?v=duX06TK7fDs

https://www.youtube.com/watch?v=9aocGkj03_g


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

17 Kommentarer

 1. Avatar

  Helt och fullt vill jag diskutera det här. Jag är kvinna och när jag tänker: att känner kvinnor inför människor som jag inför lidande djur. Då kan jag förstå känslorna helt plötsligt. Texten andas mycket Jordan B Peterson som jag lyssnat en del på. Inte för ett ögonblick har han sårat mina känslor, snarare fått mig att förstå mer om mig, andra kvinnor och män. Kvotering är inte någonstans en god idé.

  Svara
 2. Avatar

  Finns inte mycket att orda om. Du har helt rätt Ingrid och tiden kommer att ge oss som hävdar ovanstående rätt. Kvinnor, generellt ja generellt ?, har inte att göra på ledande positioner där viktiga och avgörande beslut fattas. Kvinnor ska ta hand om kommande generationer och män ska ta hand om verkligheten här och nu. Tycker jag.

  Svara
 3. Avatar

  Ingrid! Du går från klarhet till klarhet och det är en fröjd att ta del av vad du skriver. Tyvärr är jag blockad från Facebook i 30 dagar så jag kan inte kommentera något i någon av alla trådar. Som grädde på moset råkade jag igår spilla ut en öl över min laptop så nu har jag ingen dator heller men beställde en ny idag. Så fort jag har fått litet bättre ekonomi kommer jag att fortsätta att donera. Du och Maria är för övrigt helt outstanding. Sätt på flygbussen i fredags och lyssnade på senaste sändningen med hörlurar på. Oj oj oj vad jag skrattade såväl högt som ljudligt. Folk trodde förmodligen att jag inte var riktigt klok men det kan jag bjuda på. En stor kram till er båda! ❤

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Åh, vad roligt att höra, Tyko!!!

   Svara
   • Ingrid Carlqvist

    Ja, inte dina datorproblem förstås, utan att du gillar oss så mycket!

    Svara
    • Maria Celander

     Käre Tyko! Skönt att höra att det inte bara är Ingrid och jag som sitter och skrattar åt våra egna skämt… 😉
     Kan du inte få ut något på hemförsäkringen för datorn, eller var den för gammal..? Jäkla skit, men man kan få sjysta avbetalningsplaner utan ränta eller med extremt låg ränta på tex NetOnNet om man inte vill ta allt på ett bräde.
     Kram!

     Svara
     • Avatar

      Ja, jag kontaktade mitt försäkringsbolag igår och de gav mig klartecken för skadereglering så i morgon får jag en ny värsting-laptop samt fjärrstyrda support som var billigare än Norton Anti-virusskyddet jag har prenumererat på i över 10 år. Det abonnemanget stängde jag av direkt igår. ?

 4. Avatar

  `Dream babes goes Hollywood`
  Gammalt talesätt från 1960-talet.

  Svara
 5. Avatar

  Jaha, bidde det skilsmässa från Conrad, eller har han genomgått könsbyte och bytt namn till Maria?
  Mycket bra artikel, hade platsat på gamla genusdebatten.se. Och Stefan Molynolly (eller vad han nu heter) är mycket bra, fast jag har inte sett/hört hans Introduction to Female Evil. JAg får väl försöka hitta tid till det (2,5 timmar, huh!)
  Fortsätt dra fram mörkerkvinnorna i ljuset.

  Svara
 6. Avatar

  Fantastiskt!!

  Lyssnade också på Molyneuxs video och precis som du hajade jag till vid analysen av ”sticks and stones”. Det var som om alla bitar föll på plats. Plötsligt förstod jag varför det Orwellska nyspråket och språkpolisandet är så markant i Sverige, jordens mest feminiserade samhälle. Kämpa på Ingrid, du gör ett mycket viktigt arbete…

  MVH

  Conlon N

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Tack, Conlon! Jag fick samma reaktion – aha, är det därför!!! Egentligen självklart, men ibland är det svårt att se skogen för alla träd.

   Svara
 7. Avatar

  Håller helt med dig !! att Svenska män ca 60 % är ( intellektuellt hjärntvätt-kastrerad paralyserade -feminiserade ) på grund av den sedan 1980 talet ” Svenska gravt groteska unikt för västvärlden stegvisa ökande köpta fake news demokratur MSM propagandan
  ”och numera 100 % totalitära demokratur kulturmarxism och 1984 PK Orwelliska språkbruket dagisnivå retorik ”som även idag bedrivs av alla politiska partier från( 7 Kartell Alliansen) snart även från SD ?
  Riktiga Alfa Svenskar hittar man nästan alltid utomlands och som undslapp emigrerat före 1980 talet.
  Mvh allt gott ?

  Svara
 8. Avatar

  Medias lögner beror på att vi har lögnmedia som vinklar, det är något som både män och kvinnor tyvärr går på i allt för stor utsträckning.

  Kvinnor röstar i högre grad vänster än män vilket egentligen säger ganska lite om var de står i invandringsfrågan. Sd är ju sossar fast de vill ha mindre invandring. Nazbol vill ha hård invandringskontroll men nazbol tilltalar nästan bara män. I Sverige domineras Nazboltendenserna av Örebropartiet och Kommunistiska partiet.

  Ang. Malmös lyxlägenhet var det även män som hjälpte de kriminella så det visar inget alls.

  Att kvinnor blir upprörda för att man säger att de river ner civilisationer är väl förståeligt, om än en överreaktion.

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Jag skrev ju exakt det – att det inte spelar någon större roll om det var män eller kvinnor som fattade just dessa beslut. Problemet är det kvinnliga TÄNKANDET som genomsyrar snart sagt varenda myndighet i Sverige, det känslomässiga tänkandet som är tänkt att göra gott men alltsomoftast får fasansfulla konsekvenser.
   Det är därför kvinnor direkt går i försvarsposition för alla andra kvinnor. Män är bättre på att diskutera dåliga saker män gör, kvinnor är i princip oförmögna att erkänna att det skulle finnas ett kvinnligt tänkande som kan leda till civilisationers förgörelse. Det är just det som är problemet.

   Svara
 9. Avatar

  Detta är ett av de mest intressanta inläggen i feministdebatten som jag har läst. Jag har själv varit inne på samma tankegångar efter kafferepet kring regeringsbildningen. För att ställa frågan på sin spets: Vad kan Kvinnan tillföra politiken? Mitt svar: Inte mycket annat än det som en viss avdankad statsminister kallar ”käbbel”.

  Svara
  • Avatar

   Varje människa som är i balans har balans på manligt kvinnligt inom.. Det spelar i det ingen roll om vi är man eller kvinna på utsidan..
   Att generallisera och peka på ett kön, och ett köns tänkande som bättre eller sämre är att slå kilar mellan människor.
   Släpp all könfixering råder jag..
   Varför lyfta dåliga kvinnors beslut och knyta det till kön ens? Det gör vi inte med män som också tar dåliga beslut eller hur…?
   Ingen skriver om Löfven att han tar dåliga beslut just för han är man och tänker som en man, medans det är ok om det är en kvinna!?
   Vart vill man nå med en sådan här artikel?
   Jag upplever det som att slå kil och skapa onödiga konflikter just mellan män o kvinnor..
   Behövs den konflikten idag?
   Har vi inte nog med problem och borde fokusera på annat än att bedömma människor efter könstänkande.
   Globalismen makt spinner just på detta att splittra människor just för att styra bort fokus på deras dåliga destruktiva toppledarskap som just styr både män som kvinnor..varför inte fokusera på just det grundproblemet? Det är ju det som styr både män som kvinnor som står som politiska ledare om vi granskar det hela.

   Är det inte politik, religion , folkraser, så är det kön som manipuleras att strida mot varandra istället för att sammarbeta…
   I detta finns en stor risk och det är att vi mer tjaffsar med varandra istället för stoppa maktmissbruk allmänt som skadar vårt land, oavsätt vilket kön de har.
   Självklart finns det ju både män och kvinnor i makt som styr vansinnigt dumt.. Räcker det inte med att fastslå det?
   Kan säga jag personligen är väldigt långt ifrån feminismen som den ser ut idag.

   Svara
 10. Avatar

  Jag är här för att kommentera mitt personliga möte med en stavspelare som har hjälpt mig att återställa harmonin i mitt äktenskap och han har också gett mitt liv en ny mening. Jag vill att ni alla ska veta att prästmanuka hjälpte mig att återställa freden i mitt äktenskap som förstördes återställdes tillbaka och min man är tillbaka till huset och har tagit fullt ansvar för familjen och även han har blivit befordrad på kontoret med hjälp av präst manuka ord är helt enkelt inte tillräckligt för att säga tack. Du är verkligen en välsignelse för människovänlig prästmanuka. om du vill träffa den här mannen och få ditt problem att lösa hans e-postadress är lovesolutiontemple1@gmail.com Mrs.barbara

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.