Är godhetsapostlarnas hegemoni på väg att brytas? Foto: Wikimedia Commons

Är godhetsapostlarnas hegemoni på väg att brytas? Foto: Wikimedia Commons

Söndagskrönika: Därför måste godhetsapostlarnas tårar fångas på film

De dyker upp med jämna mellanrum och hör sannolikt till det västerländska samhällets mest destruktiva krafter. De förenas inte av att de gör någonting gott, utan av att de vill uppfattas tro på någonting gott. Resultatet är irrelevant – att synas är allt, skriver Tobias Svensson.

När vi hör talas om någon eller hör någon tala skapar vi automatiskt en bild av hur personen ser ut. Det gjorde jag när vi nåddes av nyheten att en flygning hade störts för att en aktivist ville protestera mot en utvisning till Afghanistan, och tragiskt nog motsvarade 21-åriga Elin Ersson nästan exakt den bild mina fördomar skapat.

Elin Ersson rördes till tårar över sin egen godhet då hon tillfälligt lyckades stoppa utvisningen av en afghansk kvinnomisshandlare. Foto: YouTube

Trots att hon inte kände den utvisade, eller ens visste vem det var, lyckades hon pressa fram tårar. Det skulle visa sig att den utvisade var en 52-årig man som bland annat dömts för misshandel, men det spelar ju ingen roll, eftersom hela aktionen egentligen handlade om Elin Ersson. Då blir det också begripligt varför hennes film från evenemanget, som givetvis glatt delades i sociala och andra medier, framför allt visar hennes eget ansikte. Det är möjligt att hon blev så rörd av sin egen godhet att det faktiskt framkallade tårar, men de skulle ju ha varit meningslösa om de inte fångades på film.

Till Dagens Nyheter sade hon senare bland annat:

– Jag hade ingen information om honom tidigare och har inte tagit reda på något efteråt. Det var honom som människa som jag försökte hjälpa, och inte fokusera på vad han tidigare hade gjort i sitt liv.

Det handlade om hennes tårar

Och hur menar du att du hjälpte honom? Återigen måste man ha i åtanke att aktionen handlade om Elin Ersson, hennes ansikte och tårar, eftersom inte ens hon kan tro att en avbruten flygresa direkt omvandlas till permanent uppehållstillstånd. Så sent som den 24 november deltog hon i ännu en asylmanifestation, vilket vi vet eftersom hon förstås berättar om det på Facebook, själva syftet med att göra någonting.

I går såg en liknande figur till att uppmärksammas av medierna för någonting som var än mer meningslöst än Erssons upptåg på planet. 24-åriga Josefin Meissner, som bor på Södermalm, sa sig ha upprörts över en varning för ficktjuvar som ropades ut i tunnelbanan. Hon hävdar att något slags rasism fanns i meddelandet, men i det som medier återgivit syns ingen rasism, såvida de inte strök den rasistiska delen för att inte sprida rasism.

Att just Josefin engagerade sig i utropet är lika lite en slump som när en muslimsk aktivist, med ett mångårigt intresse för kränkningar, lyckas angripas av en svensk man med ett medelstort träkors. Josefin är juriststudent och säger sig arbeta med sociala medier för Flyktinggruppernas Riksråd (FARR). Enligt Expressen, som förstås lyfter fram ”händelsen”, håller hon nu på att samla in vittnesmål om det kränkande meddelandet för att sedan kunna polisanmäla det. Hon berättar också:

– Jag hoppas att SL och MTR tar tag i det och reder ut varför sådana meddelanden läses ut och att de tar frågor om rasism och diskriminering på allvar.

Vi vet alltså inte vad som sades, bakgrunden till det eller vad SL (Storstockholms Lokaltrafik) och MTR (tågbolaget) förväntas göra, men vi vet nu vem Josefin Meissner är, vilket i vanlig ordning var det viktiga.

Destruktiva människor

I USA, varifrån hela klustret med idéer och uttryck på detta område kommer, kallas dessa människor för ”Social Justice Warriors”, ett uttryck som förstås inte betyder att de på något sätt kämpar för social rättvisa. I stället handlar det om att posera, och helst kring någon grupp som godhetsaposteln ifråga menar behöver just deras stöd. Som ett exempel bland tusentals kan nämnas den amerikanska unga kvinna som började skälla ut en taxichaufför för att denne hade en hawaiiansk docka hängande från backspegeln, vilket aktivisten förvandlade till något slags rasism, som givetvis skulle filmas och spridas på sociala medier.

Ja, så löjligt är det ofta, men eftersom dessa människor faktiskt påverkar diskussionen kring avgörande frågor hör de sannolikt till de mest destruktiva för det västerländska samhället. Invandringsfrågan har ingen naturlig koppling till rasism, men sammanblandningen har gjorts tillräckligt ofta för att göra att rasism helt har kommit att handla om just invandringsfrågan. Det amerikanska inflytandet är så tydligt att de så kallade ”antirasisternas” agerande blir absurt och direkt löjeväckande. För att kunna kopiera de tankegångar om rasism och diskriminering som uttrycks i USA, ger man för enkelhetens skull Sverige en kolonial historia och roll i den transatlantiska slavhandeln.

Ras är för dessa människor fortfarande det viktigaste, men frågor kring kön och sexuell läggning kommer inte långt efter. Är det ingen som tycker att det är märkligt att varje organisation, yrkesgrupp och politiker förväntas delta i Pride-tåget, som plötsligt har kommit att omfatta hela samhället? Att varje tillfrågad partiledare glatt ställer sig på en scen för att vifta med regnbågsflaggor? Det gör de för att de är personer utan ryggrad eller egen identitet, och de vill lika lite vara ”homofober” som ”rasister”. På samma sätt är det med all säkerhet ganska få människor som varken vill se sig som kvinnor eller män, men ändå fylls nu nyhetstexter med ”hen” och det ännu löjligare ”en”.

Vi ligger illa till

Det är alltså tämligen extrema och små grupperingar som har kommit att sätta agendan i ödesfrågor. Västvärlden ligger rätt illa till om personer utan rätt att uppehålla sig i ett land inte kan utvisas för att en 21-åring vill filma sig själv, eller man i kollektivtrafiken inte kan varna för stöldligor för att en ung asylaktivist ser ett tillfälle att glittra.

Att de får inflytande beror förstås inte på att de har rätt, eller ens någon poäng, utan för att många tror att de trots allt vill något gott. Den som kritiserar en sådan person kan ha hur rätt som helst, men för många blir slutintrycket ändå att den ene är god och den andre ond. Kanske håller dock någonting på att hända. Tunnelbanans Josefin fick genom medierna de aktuella företagen att göra avbön och tala om ”värdegrund”, men Elins lilla aktion i planet kom att kritiseras av många och hon är nu åtalad. Håller kanske godhetsapostlarnas hegemoni på att brytas?


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

4 kommentarer angående “Söndagskrönika: Därför måste godhetsapostlarnas tårar fångas på film

 1. Efter att ha läst denna krönika och Egor Putilovs artikel om ”idiokrati” samt Erik Askestads skildring från årets Bokmässa i Göteborg på Katerina Magasin så inser jag att vi är på väg ner i ett slukhål av andligt mörker. Allt är bara yta och förpackning, infantilisering och posering. Detta döljs nödtorftigt av potemkinkulisser, bakom dessa kulisser finns i stort sett ingenting. Askestad konstaterar att Kultursverige i stort sett upphört att existera. Bokmässan kryllade av själlösa zombies som mest var upptagna av hur SD/populism skulle bekämpas och hur man till varje pris ska slå vakt om sin maktposition. Hans skildring av hur han attackeras av Alexandra Pascalidou när han är på väg att lämna Bokmässan säger väl det mesta om det mentala och intellektuella tillståndet i dagens Sverige. Ett land i djupaste förfall där kulturmarxism och postmodernism tycks ha nått vägs ände. Ett sammanbrott måste komma, det är oundvikligt. Frågan är bara vad som kommer efteråt.

 2. Ett annat roligt talande epitet, samt beskrivande definition av dessa som känner sig ”Von Oben utvalda” är patetiska hycklande (Godhets – Knarkare)

 3. Hej Alla, jag heter Safa El Sadat, jag är gift i 20 år med min man och vi har två son, äldste en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket, men det kommer till en punkt när han deltar i affärer med en kvinna som är hennes medarbetare. Jag har aldrig föreställt mig det, men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, mina sena arbeten fick mig att tänka på frågan, även vid mitt 20-års bröllopsdag i mars håller jag mig borta från sex när vi lovar att göra det på bröllopet årsdag, 15 dagar före bröllopsdagen erkände han det ja, han hade sex med sin kollega.
  Han tog med henne i min säng när jag var ute och arbetade, det betyder att mina känslor var helt värdefulla mot honom. Mitt mentala tillstånd är fullt av plågor, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan. Den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig att hitta en bra stavningskastare, först och främst trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen, men jag måste försöka tills jag kom över PROPHET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex-tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen och göra människor glada i deras förhållande och några andra historier om andlig sjukdom och mer.
  Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom 7 dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara som ett mirakel för mig, är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och han är nu kär i mig som aldrig tidigare.
  Har du behov av hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, fru, pojkvän, flickvän, vinnande av lotterier, växtbaserad botemedel mot sjukdom, hiv, sjukdomar, astma, artrit, fybroid, stroke eller någon form av sjukdom, andligt problem , Jobbsökande, tittare som läser mitt inlägg som behöver hjälp när det gäller några livsutmaningar borde kontakta PROPHET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +34631686040

 4. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan.