Snart en vanlig syn även i Sverige? Foto: Wikimedia Commons

Snart en vanlig syn även i Sverige? Foto: Wikimedia Commons

Analys: Otryggheten galopperar – svenskarna flyr in i grindsamhällen

Enligt Nationella trygghetsundersökningen 2018 blir Sverige ett allt farligare land att leva i. Det är inte en särskilt vågad gissning att inhägnade bostadsområden snart kommer att vara vår nya verklighet.

I måndags släppte Brottsförebyggande rådet resultatet från Nationella trygghetsundersökningen 2018. Otrygghetskurvorna fortsätter peka uppåt och andelen som svarar att de utsatts för sexualbrott har tredubblats från 2 procent 2014 till över 6 procent 2017. Men även andelen som utsatts för personrån har  fördubblats.

 

I Brås Nationella trygghetsundersökning pekar kurvorna uppåt.

Vi är rädda!

Min familj bor i en av de norra förorterna till Stockholm, som är mycket hårt drabbat av inbrott och rån i hemmet. Vi hade själva ett inbrott för några år sedan, en av våra grannar hade inbrott i höstas och för bara några veckor sedan råkade en annan granne ut för att maskerade män försökte tränga sig in i huset. Grannen öppnade altandörren på övervåningen och kikade ut, såg männen och öppnade därför inte ytterdörren. Männen gick då i stället några hus längre ner på gatan där familjen som var hemma öppnade. Familjemedlemmarna bakbands och hotades med vapen för att man skulle komma åt bilnycklarna till deras BMW.

Henrik Schyffert
Den så kallade komikern Henrik Schyffert meddelar från sin 20-miljoners penthouselägenhet i Vasastan att vi inte ska vara rädda.
Foto: Wikimedia Commons

Att svenskar rånas i sina hem är ett ökande problem säger Jonas Lund, lokal samordnare på polisen, till tidningen Mitti. Beväpnade med vapen eller vapenliknande föremål rånar kriminella ligor människor i deras hem på värdesaker och bilar. Bilarna säljs utomlands eller används för att begå andra grova brott.

Andra vänner har haft inbrott och blivit av med smycken, mattor, möbler och tekniksaker. Den hänsynslösa kidnappningen av en tonårspojke i Västerhaninge som inträffade i helgen diskuteras bland våra vänner, och vi lider alla med föräldrarna.

Gottepåsar för banditerna

Det pratas nu allmänt om säkerhetslarm, panic rooms och om behovet av inhägnade bostadsområden, så kallade Gated Communities eller grindsamhällen. Sverige har tidigare varit ett land där man inte har behövt leva bakom grindar och murar, men eftersom våra yttre gränser numera är att betrakta som nedmonterade, behöver vi tänka nytt.

Tidningen Expressen publicerade nyligen artikeln ”Svenska lyxsamhällena – stänger in sig bakom murar”. Redan av rubriken anar man att tidningen inte ställer sig positiv till grindsamhällen. ”Forskare varnar …” fortsätter man. Men varför är det inga forskare som varnar för vad som händer med ett samhälle då en ökad andel av befolkningen blir utsatt för brott? Det fungerar ju uppenbarligen inte längre att ha så kallade öppna samhällen utan murar och grindar, då svenskarnas bostadsområden är rena gottepåsar för banditer, både sådana som redan bor i Sverige och sådana som kommit hit från olika delar av världen. För naturligtvis har det spritt sig att i Sverige klaras få inbrott eller rån upp, och om man mot förmodan åker fast får man mycket låga straff. Dessutom anses i dessa kretsar – enligt rykten – en tid i ett svenskt fängelse vara rena gratissemestern.

Gated Community ger trygghet

Jag har vänner som bor i ett Gated Community i USA. Det inhägnade området är stort och består av villor, pooler, ridklubbar och golfbanor. För att komma in behöver man åka genom en grind bemannad med vakter som screenar alla som passerar. Om man väntar gäster ska dessa anmälas i förväg. Dygnet runt åker vakter i bilar diskret runt och bevakar området. 30 km/h är högsta tillåtna hastighet för bilkörning inom området, vilket gör det tryggt och säkert för barn att vara ute och leka. Skolbussar går direkt till skolor utanför området.

När man däremot kör bil utanför området är man noga med att låsa bildörrarna, så att ingen kan kasta sig in och försöka stjäla bilen när man stannar vid rött ljus. Samt att man alltid kollar så att ingen rånare sitter i baksätet när man kommer tillbaka till bilen på parkeringsplatsen. Dessa säkerhetsåtgärder sitter i ryggmärgen på mina amerikanska vänner. Möjligtvis är det överdrivet, för jag har faktiskt aldrig hört om någon bekant i USA som utsatts för brott, medan här i Sverige har i stort sett alla jag känner blivit utsatta för brott i någon form. Möjligen är det också så att de 1. Inte utsätter sig för fara som svenskarna gör, samt 2. Ofta är beväpnade.

Svenskarna hånas av politiker, kändisar och medier

Det vore hur som helst fint om våra politiker, kändisar och medier kunde sluta håna svenskar som försöker skydda sig så gott det går där samhället har brustit.

Källa: Brås nationella trygghetsundersökning 2018


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

10 kommentarer angående “Analys: Otryggheten galopperar – svenskarna flyr in i grindsamhällen

 1. Ingrid Carlqvist, har du hört hur Magnus har förbannat sig över sådana som dig i dagens nyhetssvep på Svegot? Kontrajihadister och första vågens dissidenter kan dra åt helvete. I andra timmen utvecklade han mer vad en kontrajihadist var och även om han aldrig sa ditt namn så var andemeningen ”Ingrid Carlqvist kan dra åt helvete”. Tur du lämnade DFS och Svegot, ska också lämna och avsluta min prenumeration, det du gör är så mycket bättre.

   1. ingrid! är det inte dags att uppmärksamma bechir rabani?
    hans reportage om aschberg på megafonerna förtjänar att uppmärksammas.

  1. Vad är du för någon tomte då. Det Fria Sverige är just nu det bästa vi har som bygger någonting ur ett långsiktigt perspektiv och något som svenskar nog faktiskt vill ha om dom får mer förståelse för vad som försöker göras. Det första Svenskarnas Hus är redan på plats, något som virrpannan och defaitisten Ingrid Sionistqvist slutade tro på i slutet innan hon lämnade som jag fått berättat för mig men som nu bevisats att det är möjligt. Politiska partier och att gå o rösta var 4e år kan man bokstavligt talat glömma, det är taktiken Sionistqvist tror på á la AFS men det leder ingen vart. Dags att vi börjar göra något för oss själva där vi står och engagerar oss i vår egen räddning än att andra ska göra det åt oss.

   1. Om jag nu är så värdelös och dum i huvudet så var det väl en ren välsignelse för DFS att jag hoppade av? För övrigt har du ingen aning om bakgrunden till detta och jag råder dig att avstå från att uttala dig om sådant du inte alls känner till.

    1. ignorera åsikter som saknar bäring.
     det finns många tyckare som saknar djupare kunskaper om historia samhälle och politiska processer.
     vi är många som uppskattar ditt folkbildningsarbete ingrid!
     stå på dig och fortsätt ditt viktiga och välsignade värv.
     sverige och svenskarna behöver alla goda krafter i kampen för sanning och återupprättelse.

 2. gated communities är en amerikansk företeelse.
  sådana får vi knappast se i sverige.
  de svenska lösningarna kommer att se annorlunda ut.
  i sverige blir det nog larm och väktare som går ronder.
  troligtvis kommer enskilda fastighetsägare även att inhägna.

 3. Jag bodde i 11 år på en ö med färjeförbindelse. Natural gated community kallade jag det för. Det kändes faktiskt tryggt.

 4. Bor så i Brasilen, där de är väldigt vanligt.
  Måste säga att jag känner mig tryggare här, än vad jag gjorde i Sverige. Ändå Bode jag i en ganska trygg och bra villa område i Lund.. älskar att bo så. Men tror att något likande i Sverige kommer inte att finnas, närmaste 30-40 åren. Hälsningar från Londrina i Brasilen!

 5. Att bo i skogsdjupa glesbygden, och där kunna odla potatis med oljade trimmade jaktvapen och roddbåt fiske metspö.
  För de fattiga mindre bemedlade Svenska medborgarna utan alternativa möjlighet att emigrera.
  Tycks vara en stark modern framtids bransch i begynnade vardande samt numera antågande , en genom historien välkänd form att kunna överleva under totalt krig eller inbördeskrig
  landsförräderi ockupation orostider.
  En klassisk primitiv historisk higtech alternativ till Svensk Gated Community och mycket billigare utan dessa urbana dyrbara inbrottstjuvar inbrottslarm predator stängsel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #156 Platinasponsorer: Ulrica S – Presentera datum ger platinum i mun (i förskott), Monica D – Gåva till Ingrid och Maria! Utan er är måndagar och fredagar inte desamma! Innerliga kramar, Gabor, Nils-Erik – Kämpa på <3, Anders. Övriga: Lena J – Tuffaste smartaste tjejduon, Birgitte – Gåva, Conny – Trevlig helg!, Göran – Viktig info om sprutorna! Tack, Tonie – Puss, Ulla – Tack!, Mikael – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Ulf, Jan – Tack för bra sändningar!, Mats – Nyhetsveckan/helgen, Magnus – Tack!, Fredrik – Fortsätt att sprida sanningen till folket, Yvonne – Gåva, Renee – Tack för idag!, Kenneth, Mr DJ, Lennart – Gåva, Carola – Kolla bitchute hardnewstv2 mass genocide fr sept14, Christina – Gåva, Anders – Bidrag, Torsten – Gåva, Margareta – Gåva, Hans – Månadskramar!, Mimmi – Gåva, Lennart – Månatligt bidrag, Eva & Lasse – Bra jobbat, Tord – Liten gåva, Anonym AK, Anonym B, Carin, Milada, Tommy, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Anonym MJ, Anne-Marit, Anonym C, Mikael S, Bo L, Bo S, Anton, Harriet, Lisbeth, Kate, Niklas, Kristina, Mikael F, Lillemor, Anonym MS, Mikael S2, Cecilia, Daniel, Åke, Krister. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #156 Platinasponsorer: Ulrica S – Presentera datum ger platinum i mun (i förskott), Monica D – Gåva till Ingrid och Maria! Utan er är måndagar och fredagar inte desamma! Innerliga kramar, Gabor, Nils-Erik – Kämpa på <3, Anders. Övriga: Lena J – Tuffaste smartaste tjejduon, Birgitte – Gåva, Conny – Trevlig helg!, Göran – Viktig info om sprutorna! Tack, Tonie – Puss, Ulla – Tack!, Mikael – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Ulf, Jan – Tack för bra sändningar!, Mats – Nyhetsveckan/helgen, Magnus – Tack!, Fredrik – Fortsätt att sprida sanningen till folket, Yvonne – Gåva, Renee – Tack för idag!, Kenneth, Mr DJ, Lennart – Gåva, Carola – Kolla bitchute hardnewstv2 mass genocide fr sept14, Christina – Gåva, Anders – Bidrag, Torsten – Gåva, Margareta – Gåva, Hans – Månadskramar!, Mimmi – Gåva, Lennart – Månatligt bidrag, Eva & Lasse – Bra jobbat, Tord – Liten gåva, Anonym AK, Anonym B, Carin, Milada, Tommy, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Anonym MJ, Anne-Marit, Anonym C, Mikael S, Bo L, Bo S, Anton, Harriet, Lisbeth, Kate, Niklas, Kristina, Mikael F, Lillemor, Anonym MS, Mikael S2, Cecilia, Daniel, Åke, Krister. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #156 Platinasponsorer: Ulrica S – Presentera datum ger platinum i mun (i förskott), Monica D – Gåva till Ingrid och Maria! Utan er är måndagar och fredagar inte desamma! Innerliga kramar, Gabor, Nils-Erik – Kämpa på <3, Anders. Övriga: Lena J – Tuffaste smartaste tjejduon, Birgitte – Gåva, Conny – Trevlig helg!, Göran – Viktig info om sprutorna! Tack, Tonie – Puss, Ulla – Tack!, Mikael – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Ulf, Jan – Tack för bra sändningar!, Mats – Nyhetsveckan/helgen, Magnus – Tack!, Fredrik – Fortsätt att sprida sanningen till folket, Yvonne – Gåva, Renee – Tack för idag!, Kenneth, Mr DJ, Lennart – Gåva, Carola – Kolla bitchute hardnewstv2 mass genocide fr sept14, Christina – Gåva, Anders – Bidrag, Torsten – Gåva, Margareta – Gåva, Hans – Månadskramar!, Mimmi – Gåva, Lennart – Månatligt bidrag, Eva & Lasse – Bra jobbat, Tord – Liten gåva, Anonym AK, Anonym B, Carin, Milada, Tommy, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Anonym MJ, Anne-Marit, Anonym C, Mikael S, Bo L, Bo S, Anton, Harriet, Lisbeth, Kate, Niklas, Kristina, Mikael F, Lillemor, Anonym MS, Mikael S2, Cecilia, Daniel, Åke, Krister. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #156 Platinasponsorer: Ulrica S – Presentera datum ger platinum i mun (i förskott), Monica D – Gåva till Ingrid och Maria! Utan er är måndagar och fredagar inte desamma! Innerliga kramar, Gabor, Nils-Erik – Kämpa på <3, Anders. Övriga: Lena J – Tuffaste smartaste tjejduon, Birgitte – Gåva, Conny – Trevlig helg!, Göran – Viktig info om sprutorna! Tack, Tonie – Puss, Ulla – Tack!, Mikael – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Ulf, Jan – Tack för bra sändningar!, Mats – Nyhetsveckan/helgen, Magnus – Tack!, Fredrik – Fortsätt att sprida sanningen till folket, Yvonne – Gåva, Renee – Tack för idag!, Kenneth, Mr DJ, Lennart – Gåva, Carola – Kolla bitchute hardnewstv2 mass genocide fr sept14, Christina – Gåva, Anders – Bidrag, Torsten – Gåva, Margareta – Gåva, Hans – Månadskramar!, Mimmi – Gåva, Lennart – Månatligt bidrag, Eva & Lasse – Bra jobbat, Tord – Liten gåva, Anonym AK, Anonym B, Carin, Milada, Tommy, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Anonym MJ, Anne-Marit, Anonym C, Mikael S, Bo L, Bo S, Anton, Harriet, Lisbeth, Kate, Niklas, Kristina, Mikael F, Lillemor, Anonym MS, Mikael S2, Cecilia, Daniel, Åke, Krister.