TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Opinion: Nu tar jag och mina döttrar på oss slöjan

Publicerad 13 november, 2018

Jag har nu tagit det drastiska beslutet att skaffa slöjor till mig och mina döttrar. De var lite motsträviga till att börja med, men insåg snabbt fördelarna när de märkte att de återigen kunde röra sig fritt på gator och torg utan att antastas av invandrargäng.

Slöjorna kommer att användas vid transport på bussar, tunnelbanor eller när de tar sig mellan olika destinationer, till exempel skolan eller kvällsaktiviteter. Det är effektivare och billigare än pepparsprej, som dessutom är förbjudet. Både min man och jag arbetar heltid, och har därför inte tid att skjutsa överallt, så då kom vi på att ta seden dit man kommer, eller rättare sagt ta seden efter dem som kommit. Nu kan vi äntligen känna oss trygga igen!

Ovanstående är givetvis ironi, och ett desperat försök att sätta blixtljus på ett verkligt problem. Jag tänker inte tvinga mina döttrar att bära slöja, än mindre själv bära detta förhatliga plagg. Men.

Sedan några år tillbaka säljs mörk hårfärg i mängder i Sverige. Blonda flickor färgar sitt hår svart eller mörkbrunt i ett desperat försök att slippa bli trakasserade. Om någon har trott att Stadiums burkinier och HMs nya slöjmode bara är för kvinnor från Mellanöstern, tror jag inte att man ser de bakomliggande krafterna som påbjuder att anpassning i ett multikulturellt samhälle förväntas gå åt båda hållen.

Skyldiga att rätta sig efter landets lagar

De män som kommit till Sverige från Mellanöstern kommer från kulturer där en obeslöjad kvinna utan manlig eskort inte är ärbar och därmed ett fritt villebråd. Dessutom skickar våra domstolar starka signaler om att det i princip är straffritt för nykomlingarna att begå sexualbrott i Sverige och man utkräver mycket låga straff för män från Mena-länderna som förgriper sig på svenska kvinnor och barn.

”De förstod inte att det var olagligt, de kommer från en annan kultur”, kan det stå i domarna.

Detta trots att det i artikel 2 i FNs flyktingkonvention tydligt står att varje flykting har skyldigheter gentemot värdlandet, som innebär att man rättar sig efter landets lagar och förordningar samt allmän ordning. Denna artikel ignoreras dock helt i Sverige och i stället talas det i tid och otid om artikeln om allas lika värde (eller värdighet som är den korrekta översättningen).

Alla förstår utom våra politiker

Att resa till Mellanöstern är som att åka flera hundra år tillbaka i tiden, men det verkar som om vår politikerklass är de enda som inte förstår det. Man undrar: Har de aldrig rest, har de ingen livserfarenhet? Alla vet väl att araber och flickor från Norden inte går ihop, att dessa båda grupper är uppfostrade på kollisionskurs med varandra. Egentligen lägger jag ingen värdering i detta, araberna har sin kultur och vi har vår, det är bara att dessa två är helt inkompatibla. I mitt tycke kan den arabiska kulturen vara väldigt vacker på sitt sätt, med beslöjade kvinnor, hedersamma män och strikt leverne i en stark klankultur. Men att kombinera det med ett sekulariserat, individualistiskt folk där kvinnorna kastade av sig bikiniöverdelarna för flera decennier sedan är absurt och dömt att misslyckas.

Vifta med flaggor kan de, våra politiker, men fattar någonting gör de inte. Foto: Wikimedia Commons

Slaveriet avskaffades först på 1960-talet

Jag studerade några terminer i USA på 1980-talet och blev god vän med flera manliga utlandsstudenter från Mellanöstern. Vi hade många diskussioner om våra respektive kulturer och jag minns särskilt att vi diskuterade filmen ”En prinsessas död”, som just hade visats på teve. Mina arabiska vänner argumenterade för att det var rätt att avrätta prinsessan via halshuggning, särskilt som den pojkvän hon försökte fly med var, som de sa, ”född slav”. Där och då tror jag att jag förstod att arabernas sätt att se på världen är så fundamentalt olikt mitt eget – de trodde fortfarande på slavsystemet! Och det är ju faktiskt bara 56 år sedan slaveriet formellt avskaffades i Saudiarabien, och fortfarande vittnar Human Rights Watch om hur kvinnliga tjänare hålls i slavliknande förhållanden, piskas och våldtas.

Kvinnor är handelsvaror i Mellanöstern

För några år sedan var goda vänner i Mellanöstern på semester. De blev då erbjudna tio Lamborghinis och ett hundratal kameler för sin vackra blonda dotter. Vi skrattade när de berättade, men hur roligt är det egentligen? Kanske roligt då när vi satt här hemma i Sverige på tryggt avstånd och skrattade, men inte lika roligt nu när våra flickor trakasseras på gator och torg för att de är europeiska och obeslöjade.

Ett gäng sådana här kan man få i utbyte mot en jobbig tonårsdotter, inte fy skam. Foto: Wikimedia Commons

För några år sedan var jag själv med en dotter vid Karnaktemplet i Egypten. Den vänliga egyptologen som var vår guide, framförde ett som det verkade seriöst menat frieri till mig för min dotters räkning. Han kunde ta hand om henne och sörja för henne, berättade han. Ville jag vara så vänlig att ge honom hennes hand? Min feministiska svenska dotter blev förstås rasande arg och fräste ilsket åt honom.

– Du vill inte ändå inte gifta dig med henne, hon skulle aldrig lyda dig utan göra ditt liv till ett helvete, tröstade jag honom.

Egypten var över huvud taget fel land att ta med en svensk dotter till. Ingenstans kunde vi gå utan händer som kladdade på henne när vi gick in i affärer eller försökte röra oss på gatorna. Det verkar som om araberna inte har några gränser mellan sina händer och en västerländsk flicka, ungefär som vi när vi lite förstrött klappar en hund eller katt.

Tills gatorna är säkrade

I USA kan flickor köra bil från 16 år, medan man i Sverige måste vänta tills man är 18. Unga flickor är därför beroende av att kunna åka tryggt och säkert på våra kollektiva transportmedel, som deras föräldrar dessutom har betalat via skattsedeln. Nu kan de inte det längre, vilket är problematiskt, eftersom båda föräldrarna jobbar och inte har tid att skjutsa. Det här sätter svenska familjer med döttrar i en mycket svår situation. Det kan tyckas drastiskt, men tills våra gator är säkrade för svenska flickor och kvinnor är egentligen den bästa säkerhetsåtgärd man kan vidta att ta på sig slöjan.

Fotnot:
Slaveriet på den Arabiska halvön bestod fram till andra hälften av 1900-talet. I Bahrain tycks dock slaveriet ha försvunnit något tidigare och förbjöds där 1937. I Qatar där den ofria befolkningen uppgick till omkring 3 000 av ett totalt invånarantal på 20 000 avskaffades slaveriet 1952. Det följdes av Saudiarabien i juni 1962 där mellan 15 000 och 30 000 människor, varav 60 procent kvinnor, frigavs.  I Jemen avskaffade slaveriet 1962, Förenade Arabemiraten 1963 och Oman 1970.
Källa: Wikipedia.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

8 Kommentarer

 1. Avatar

  i Mauretanien avskaffades slaveriet först 1981 men det är först på 2000talet som myndigheterna verkligen har försökt att sätta stopp för det

  Svara
 2. Avatar

  Att svenska tjejer skulle färga håret svart för att slippa bli antastade är inte sant och det vet säkert skribenten innerst inne… Jag håller med om att många svenska tjejer har börjar färga håret svart eller mörkbrunt men dessa tjejer syns ofta ihop med killar från just Mellanöstern. Det mörkfärgade håret ska snarare ses som en signal från svenska tjejer till dessa killar. Signalen, som man antingen medvetet eller omedvetet sänder ut, är att man är intresserad av dessa invällare. Detta svek av svenska tjejer/kvinnor ska aldrig glömmas eller förlåtas.

  Svara
 3. Avatar

  Vilket pucko åker på semester till Mellanöstern, speciellt med sina döttrar? Man slutar aldrig att förvånas över hur puckade svenskar är, speciellt svenska tjejer och kvinnor. Som svensk borde du aldrig resa till ett muslimskt land. Som svensk borde du inte ens handla i affärer i Sverige som ägs av muslimer eftersom det agerandet stödjer terrorism och deras övertagande av våra länder.

  Svara
 4. Avatar

  det enda man som individ kan göra är att undvika all kontakt med utlänningar.
  handla aldrig av dom, tala bara med dom om det är absolut nödvändigt, acceptera aldrig utländsk personal i offentlig sektor, åk aldrig buss om chauffören är utlänning, håll maximal distans till utländska kollegor, osv osv osv.

  Svara
 5. Avatar

  Vi är alla deras löneslavar, vilket gör att de ser sig som ”herrar” trots att de nyss kommit hit. Regeringen bör därmed börja fatta ekonomiska beslut som tydliggör vem som fattar beslut i Sverige . Konsekvenser kan bli svåra men att inte sätta ned foten blir värre.

  Svara
 6. Avatar

  Jag fattar inget, jag har visserligen inte sett någon svensk tjej som bär slöja för att undvika trakasserier men det har diskuterats på fullt allvar i min vänskapskrets. Jag tror säkert tusentals svenska tjejer redan funderar på detta. Och jag är övertygad några redan gör det i Rosengård och andra liknande ställen. Vore kul att se en webpanel på 10.000 personer diskutera saken. När det väl sätter igång så blir det en lavin.

  Svara
 7. Avatar

  Hellre svenskor i Niqab än somaliskor utan Niqab.

  Svara
 8. Avatar

  Var i den fina gamla staden Karlstad i helgen på en tillställning. När jag skulle gå hem till hotellet sa min värdinna att nej, i Karlstad kan man inte gå ensam hem på kvällarna längre som kvinna. Jag trodde att hon skojade, tills jag förstod att hon inte skulle släppa iväg mig till fots, bara i taxi. Det hade tydligen varit 2 våldtäkter på bara en månad i kvarteret. Jag föreslog att jag skulle ta ett lakan över mig, men det slutade ändå med taxi. Bra för taxinäringen detta – och det är ju mest utlänning som kör så det blir en win-win situation för dom.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.