TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Analys: Så styrde Wall Street den ryska revolutionen

Publicerad 6 november, 2018

Medan nazismen och dess ondska har belysts om och om igen och varenda sten har lyfts på, fanns det en samtida grupp av samma grymma dignitet som det talats mindre om – bolsjevikerna. Men för att kunna förstå vår samtid är det viktigt att vi får verklig kännedom om vad som hände i Ryssland för drygt 100 år sedan.

Jag var 19 år då jag första gången passerade Check Point Charlie från Västberlin till Östberlin. Det var en stark upplevelse att gå från neonljus och överflöd i det lyxiga Västberlin över till ett grått och dystert Östberlin. Den upplevelsen gjorde att jag hade väldigt svårt att förstå alla dem som vurmade för kommunismen hemma i Sverige.

Checkpoint Charlie i Berlin

Checkpoint Charlie i Berlin. Foto: Wikimedia Commons

Jag hade dittills läst och hört tusentals gånger om nazismens grymheter, men fått väldigt lite information i skolan om den terror som skett i Sovjetunionen under och efter revolutionen. Våra baltiska grannländer låg bara 30 mil bort och halva Europa var fortfarande ockuperat av Sovjet, men det nämndes sällan i medierna.

Den ryska revolutionen var orkestrerad från Väst

Kejsar Alexandra av Ryssland

Kejsarinnan Alexandra med sina tre yngsta barn. Foto: Wikimedia Commons

Det anses i dag klarlagt att Ryska revolutionen 1917 inte var en revolt av det ryska folket utan en finansierad kupp från Väst. Före revolutionen var Ryssland rikt, även om det förstås fanns stora klasskillnader. Tsarfamiljen och adeln levde på stor fot, men även vanligt folk började få det bättre och det saknades inte mat. Ryssland producerade 40 procent av världens spannmål, kallades världens kornbod och hade enorma naturtillgångar. Rysk teknik låg också i framkant och landet höll på att bli en industriell stormakt vid sidan av Europa och USA.

Enligt amerikanska UDs arkiv i Washington finns bevis för att de amerikanska bankirerna Jacob Schiff, Otto Kahn, Felix Warburg med flera redan i februari 1916 gjorde upp planer för att störta den ryska tsaren – dels för att plundra Ryssland på rikedomar, dels för att förhindra att Ryssland utvecklades till en framgångsrik supermakt. Dessa bankirer hade nästan fullständig kontroll över den internationella pressen, vilket möjliggjorde att man kunde skylla tsaren för alla de problem man avsiktligt orsakade det ryska folket.

Ryska revolutionärer utbildades i USA

Både Vladimir Lenin och Lev Trotskij levde före revolutionen i exil. Trotskij hade bjudits in till USA av Jacob Schiff, som hade börjat organisera revolutionärer. Hela 10 000 revolutionärer från Ryssland utbildades i USA under några år och deras uppgift var att återvända till Ryssland och genomdriva revolutionen. En miljon dollar i bistånd skänktes för revolutionen av Jacob Schiffs bank, och även andra banker bistod med pengar. Ryssland skulle förstöras och en kommunistisk slavregim införas. Det finns många böcker och dokument från den här tiden, där man är häpnadsväckande transparent med att man var ute efter ett globalt världsherravälde.

Lenin på promenad i Stockholm med svenska socialistiska politiker. Foto: Wikimedia Commons

Med hjälp av ett amerikanskt pass åkte Trotskij till Ryssland och genomförde maktövertagandet tillsammans med 8 000 revolutionärer. Den 8 mars 1917 satte man igång oroligheter som skylldes på brödbrist, trots att det i verkligheten fanns gott om bröd. Den 12 mars genomfördes statskuppen och några dagar senare tvingade man tsar Nikolaj II att abdikera, under hot om att man annars skulle mörda hans familj.

Den 9 april 1917 kom Lenin med sina kumpaner från Bern i Schweiz till Stockholm. Här stannade han i drygt åtta timmar innan han reste vidare till Ryssland. Han hann handla kläder på PUB och träffa flera svenska socialistiska politiker och frimurarbröder.

Svensk bankir tvättade tsarguldet

I Stockholm var den socialistiske bankiren Olof Aschberg, även kallad ”den röde bankiren”, behjälplig med att smälta ner den stulna ryska guldreserven och märka om den så att den inte skulle kunna spåras. Det omgjutna guldet skickades tillbaka till Ryssland för att stötta revolutionen. Man tror att Lenin plockade upp en del av detta guld när han var i Stockholm. Lenin och 25 000 andra internationella revolutionärer ankom kort därefter till Ryssland för att medverka i revolutionen.

Lenin och Troskij var sadister av värsta slag och efter Oktoberrevolutionen började bolsjevikerna plåga den ryska befolkningen. Mellan 1917 och 1922 avrättades mer än fyra miljoner ryssar. Man dödade poliser, militärer, biskopar, professorer, läkare, advokater och tjänstemän. Man uppskattar att 30 miljoner människor dog under de första åren efter revolutionen, varav åtta miljoner barn. Särskilt vackra ungdomar skulle förintas, eftersom de ansågs vara samhällsfarliga. Tiotusentals grova brottslingar släpptes ur fängelserna för att terrorisera befolkningen. Anarki rådde och folk mördades och rånades. I det nya Sovjetunionen sågs arbetare och bönder som arbetssoldater, som man kunde förflytta hit och dit över kontinenten.

Gulags slavarbetare bygger Vitahavskanalen (1932). Foto: Wikipedia

Hela tsarfamiljen mördades

Kronprins Aleksej var bara 14 år då han mördades av bolsjevikerna.

Man ville krossa det gamla Europa, dess kejsardömen och monarkier och inga kulturella eller religiösa band fick finnas. Trots att tsaren hade abdikerat för att försöka rädda sin familj, så mördade bolsjevikerna hela tsarfamiljen 17 juli 1918 i  Jekaterinburg efter en tids fångenskap.

”Det flyter redan floder av borgerlighetens blod. Men vi vill ha mer blod. Så mycket som möjligt”, sa Trotskij.

Det sovjetiska riket utvecklades till ett hårt kontrollerat samhälle som varade i 70 år. De som protesterade förklarades vara folkförrädare och skickades till arbetsläger i Sibirien. Det var också vanligt att makten arbetade tillsammans med psykologer för att diagnostisera dissidenter som psykiskt sjuka och internera dem på sinnessjukhus där de kunde drogas ner i åratal. För att få tag i dissidenterna utvecklade säkerhetstjänsten KGB ett utstuderat angiverisystem där man fick invånarna att spionera på varandra; barn angav sina föräldrar och grannar spionerade på varandra. Ingen var trygg och alla väggar hade öron. I KGBs stora arkiv sparades rapporterna om de egna medborgarna.

Efterkrigstiden och järnridån

Efter Andra världskriget expanderade det sovjetiska riket och man lade under sig stora delar av Europa. Folk försökte fly kommunismen och murar och taggtrådsstängsel sattes upp kring riket, den så kallade järnridån.

Trots att vi i dag känner till de grymheter som begåtts i kommunismens namn är vänstern stark i Västeuropa och genomsyrar hela vårt samhälle. Personer med vänstersympatier finns rikligt representerade i medier, politiska partier, institutioner, skolor och universitet och vänstern har därigenom säkrat sitt tolkningsföreträde.

Historien upprepar sig

Det är kusligt att se hur historien nu upprepar sig när megarika bankirer med George Soros i spetsen återigen försöker destabilisera Europas länder och förmå dem att ge upp sin suveränitet. Den gången kallade man det socialism, i dag gömmer man sig bakom ”globalism, multikultur och det öppna samhället”. Precis som då piskas stämningen upp av globalisternas egna medier, man river ner våra kulturella och nationella band, skapar anarki och kaos och arbetar aktivt för att fylla Europas länder med migranter.

Människor görs till ekonomiska slavar genom skuldsättning i bankerna, och de som opponerar sig kallas folkförrädare och får sina liv förstörda. Många frågar sig varför, men man får anta att globalisterna även denna gång har världsherravälde som mål. Då liksom nu är man egentligen övertydlig med sina avsikter, till exempel när George Soros döper sin stiftelse till just Open Society och aktivt börjar påverka våra följsamma politiker till att riva ner sina egna gränser.

Genom FN-avtalet Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration som Sverige förväntas skriva under 10 december i år, beseglas Europas öde. Om man ska vara konspiratorisk kan man tro att hela fördröjningen av regeringsbildningen är regisserad så att inga störningar av underskriften av avtalet ska ske. Avtalet kommer bland annat innebära att det görs olagligt att protestera mot den globalistiska politiken i alternativa medier. Vi kommer troligtvis att få en mängd dissidenter, som kommer att dömas i våra domstolar och interneras. Läs mer om GCSOR-avtalet: Lördagskrönika: Ett livsfarligt migrationsavtal 

Julian Assange. Foto: Wikimedia Commons

Tommy Robinson. Foto: Wikimedia Commons

Redan nu har vi sett hur man i europeiska länder tänjer på lagar och regler för att kunna internera politiska fångar som bedrivit opinionsarbete mot globalismen. Julian Assange och Tommy Robinson är två exempel. Tommy Robinson frigavs nyligen från fängelset efter att allmänheten i England gått ut på gatorna och genomfört massiva protester. Julian Assange, som grundade Wikileaks, sitter sedan 2012 i ett slags husarrest på Ecuadors ambassad i London.

Röde bankirens barnbarn vår egen Stasi

Aschberg var tidigare aktiv maoist i Sveriges kommunistiska parti (SKP), men avsade sig kommunismen i slutet av 70-talet. Foto: Wikimedia Commons

Här i Sverige arbetar grupper som stiftelsen Expo och AFA för att registrera motståndare till multikultur och globalism. Man drar sig inte för att ringa upp arbetsgivare och kräva att personen man förföljer får sparken, eller att artister bokas av från uppdrag.

Man stämplar folk med epitet som ”främlingsfientlig”,  ”har en obehaglig människosyn” eller fiskar i så kallat ”grumliga vatten”. Den kände mediemannen Robert Aschberg är för övrigt barnbarn till den röde bankiren Olof Aschberg och sitter dessutom i Expos styrelse, vilket möjligtvis är en lustig (eller olustig) tillfällighet.

 

Källor: 

Vad vi inte fick veta i skolan om den ryska revolutionen. av Jura Lina 
Wikipedia: Den ryska revolutionen
Amerikanska UDs arkiv i Washington
Wall Street and the Bolshevik Revolution av Antony C Sutton
Oikonomia – en nutidsblogg


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

10 Kommentarer

 1. Avatar

  Klockren analys. Att det främst var en judisk revolution är kanske anledningen till att denna har tystats ned såpass effektivt.

  Svara
 2. Avatar

  ett lämpligt krav för SD att ställa på kristersson? hoppa av avtalet. skulle om inte annat göra avtalet synligt i msm-pressen.

  Svara
 3. Avatar

  Vi måste helt enkelt i människokärlekens, humanismen och demokratins namn metodiskt och strukturerat fortsätta informera om dessa centrala perspektiv och sträva efter att väcka åtal vid internationella domstolar inte bara mot sådana som Soros, hans kolloboratörer, utan även mot Aschberg, hans Expo m.fl.

  Just nu sker det en sanningsresning i Sverige, landet med det gyllene korset, med luthersk sanning i blodet, så jag undrar jag om inte den gamla stormakten Sverige vaknar till liv i bl.a. dess sanningstörstande alternativmedia som inspireras från folkdjupet.

  Svara
  • Avatar

   Ja det finns sannerligen hur mycket som helst att skriva om som journalist inom alternativmedia. Så mycket som inte är granskat och som har dolts eftersom journalisterna inom MSM inte gjort sitt jobb. Tragiskt förstås, men gör vårt jobb intressant.

   Svara
 4. Avatar

  underbart att ni beskriver den judiska revolutionen 1917 och den påföljande judiska terrorn.
  jag läste i min ungdom solsjenitsyns ”gulag arkipelagen”.
  sedan dess har jag läst om den ett antal gånger.
  solsjenitsyns beskrivning av den judiska revolutionen och den därefter påföljande judiska terrorn har klara beröringspunkter med vad som sker idag i vårt samhälle.

  sajten http://www.russia-insider.com tar bl a upp rysk 1900-tals historia och judarnas roll i folkmordet på den ryska befolkningen.

  MVH

  Svara
 5. Avatar

  Urk 🙁

  Svara
 6. Avatar

  Enligt historikern Richard Pipes var händelserna i februari-mars den verkliga ryska revolutionen eftersom spontan folklig resning förekom i många delar av Ryssland. Tsaren abdikerade och den Provisoriska regering som tog makten fick stöd över hela landet. Denna regering var ändå rätt bräcklig.

  Senare under året i oktober-november tog bolsjevikerna makten med sin statskupp d.v.s. de omintetgjorde den bräckliga demokratin. Bolsjevikernas aktioner var noggrant planerade och genomfördes i en välorganiserad sammansvärjning. Det tog sedan de sammansvurna (bolsjevikerna) tre år att underkuva folkmajoriteten och införa partiets diktatur.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.