TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Politikernas ondskefulla plan för Stockholm

Publicerad 25 oktober, 2018

För att möta den kraftiga befolkningsökningen planerar politikerna att bygga minst 600 000 nya bostäder i Storstockholm fram till 2050. De nya fastigheterna ska smällas upp i befintliga bostadsområden, så kallad förtätning – och stockholmare som köpt svindyra hus och borätter riskerar att bli sittande med Svarte Petter när områdenas attraktivitet faller till botten.

Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt. Foto: Wikipedia

När Fredrik Reinfeldt 2014 intervjuades i den danska tidningen Politiken berättade han hur han tänkte sig att nyanlända skulle bosätta sig på landsbygdens fält och i skogar.

– Jag flyger ofta över den svenska landsbygden. Det finns oändliga fält och skogar. Den som hävdar att landet är fullt måste visa var det är fullt, sa Fredrik Reinfeldt till tidningen.

Men några bostäder ute i skogen är det så klart inte tal om nu, fyra år senare. I stället planerar man för en kraftig befolkningsökning i den kroniska bostadsbristens Stockholm. I RUFS 2050 – Stockholms Läns Landstings Regionala Utvecklingsplan, som trädde i kraft hösten 2018, kan man läsa att Stockholms läns invånarantal förväntas öka från nuvarande dryga 2,3 miljoner till cirka 3,4 miljoner fram till 2050, vilket motsvarar en ökning på nästan 50 procent. Mestadels beror ökningen på migration, urbanisering samt ökade födelsetal. För att möta befolkningsökningen planerar politikerna att bygga minst 600 000 nya bostäder i Storstockholm fram till år 2050. I RUFS 2050 kan man läsa:

”Den snabba befolkningstillväxten är positiv för regionen, samtidigt som den för med sig stora utmaningar som kräver god planering och ett bra samarbete mellan många olika aktörer.”

Bostadsområden kommer att förtätas

Man kan fråga sig om stockholmarna har förstått vad RUFS 2050 innebär. Till skillnad från på 1960- och 70-talen då miljonprogrammen byggdes, kommer merparten av de planerade 600 000 nya bostäderna nu att byggas i redan befintliga bostadsområden genom så kallad förtätning. Hittills har det varit så att de norra delarna av Storstockholm såsom Danderyd, Täby och Lidingö samt Stockholms Innerstad, Nacka, Saltsjöbaden, Nacka/Värmdö och Bromma har varit förskonade från mångkulturen, medan de södra och västra delarna numera helt domineras av invandrare. Det finns all anledning att tro att förtätningen kommer att ändra på den saken.

Ulrika PalmUlrika Palm på Stockholms Läns Landsting är projektledare för RUFS 2050 och man kan fråga sig om hon är vår tids Hjalmar Mehr, det vill säga någon som gör omfattande, irreversibla och mycket negativa förändringar av huvudstaden.

Bilden nedan visar hur fördelningen av nya bostäder kommer att bli inom kommunerna. Behovet av service som förskolor, skolor, bibliotek, arbetsplatser, vård och omsorg, livsmedelsbutiker och annat kommer givetvis också att öka i dessa kommuner. Däremot kommer det inte att ske någon ökning av befolkningens inkomster, utan dessa kommer tvärtom att minska, enligt rapporten. Hur man ska få ihop den ekvationen framgår däremot inte.

Betalat svindyrt för att bo lugnt och tryggt

Svenskarna i Stockholm har betalat dyrt för att få bo lugnt och tryggt. I Reinfeldts egen hemkommun Täby kostar en enkel familjevilla på drygt 100 kvadratmeter hela 8 miljoner kronor på Hemnet.

Om man som köpare får låna upp till 85 procent av husets marknadsvärde, innebär det att man måste ha en handpenning på minst 1, 2 miljoner. Enligt de nya amorteringskraven som infördes i år måste man amortera 3 procent på lånet tills det understiger 70 procents belåningsgrad och därefter 2 procent ned till 50 procents belåningsgrad. Det skulle innebära en räntekostnad på 11 000 kronor och en amorteringskostnad på 16 000 kronor per månad, det vill säga en totalkostnad på 28 000 kronor (efter ränteavdrag och med driftskostnader) för huset i vårt exempel. För att få lånet beviljat var vi dessutom tvungna att uppge en sammanlagd bruttolön för hushållet på 105 000 kronor i månaden i SEBs räknesnurra, vilket innebär att poliser, sjuksköterskor, lärare och andra med vanliga yrken helt enkelt inte har möjlighet att köpa huset.

De som köper nu kan sitta med Svarte Petter

Om boräntan skulle stiga till 3 procent, kommer boendekostnaden i vårt exempel öka till  32 000 kronor efter ränteavdrag. Just igår annonserade Stefan Ingves att räntorna kommer att börja stiga med början i december i år, och många bedömare tror att räntorna kommer att uppgå till mellan 3-4 procent inom några år.

Enligt Svensk Mäklarstatistik har priserna för villor redan sjunkit med 10 procent de senaste 12 månaderna i Storstockholm, medan snittet i riket bara är en minskning med 2 procent.  Det finns helt enkelt inte tillräckligt många köpare på nuvarande prisnivåer. Om vi dessutom lägger till att politikerna nu planerar att bygga 600 000 nya bostäder, varav ungefär 40 000 i just Täby, så kan man anta att det också kraftigt kommer att bidra till att pressa ner priserna.

Bild: Svensk Mäklarstatistik

Kanske har det hela tiden varit avsikten, att lura in en hel generation unga stockholmare i en gigantisk ekonomisk fälla som man nu slår igen? Befolkningsutbytet är givetvis inte bara en demografisk historia, utan också en överföring av etniska svenskars ekonomiska resurser till de nya.

Reinfeldts vision slår in

Det är mycket svårt att säga vart unga Stockholmsfamiljer kommer att flytta för att få en trygg tillvaro och minskad ekonomisk press, men ett hett tips är just att många kommer att flytta ut på landet. Man kan redan nu se hur priserna för villor i orter som tidigare varit på väg att avfolkas har börjat stiga. Kanske blir det svenskarna som flyttar ut till de skogar och fält som Reinfeldt såg från sitt flygplan.

Läs mer:
Rufs 2050 – http://www.rufs.se/rufs-2050
Källa: Finansinspektionen www.fi.se.
Svensk Mäklarstatistik: https://www.maklarstatistik.se/
Hemnet: http://www.hemnet.se
SEB: http://www.seb.se
https://sv.wikipedia.org/wiki/Norrmalmsregleringen

Fotnoter: Hjalmar Mehr var finansborgarråd i Stockholms stad 1958–1966 och 1970–1971 och brukar hållas ansvarig för rivningarna av Norrmalm och Klarakvarteren. Hjalmar Mehr var även ett av de sex namnen i det PM över potentiella säkerhetsrisker som spelade en central roll i Geijeraffären.

Det här innebär det nya amorteringskravet: Har du ett lån med belåningsgrad på mellan 70–85 procent av bostadens värde så ska du i dag amortera 2 procent ned till 70 procent och därefter 1 procent ned till 50 procent av bostadens värde. Har du sedan en skuld som överskrider 4,5 gånger din årsinkomst innan skatt så ska du amortera ytterligare 1 procent till dess att din skuld underskrider 4,5 gånger din årsinkomst innan skatt. Källa: Finansinspektionen www.fi.se.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

10 Kommentarer

 1. Avatar

  Anledningen till att Stockholm är dubbelt så stor som någon annan stad är att så stor andel av våra inkomster samlas in och omfördelas. Med ett skattetryck över 50% kommer naturligtvis byråkratins center att dra till sig massor med människor.
  Ett rimligare sätt att lösa bostadsbristen i Stockholm är att låta medborgarna behålla en betydligt större del av sina inkomster.

  Svara
 2. Avatar

  Jag känner väl till Hjalmar Mehrs besinningslöshet och socialdemokratins tafatthet inför bolzjeviken Hjalmar Mehr.

  Hjalmar Mehrs föräldrar , hängivna marxizt/bolzjevik/kommunizter flydde till Stockholm undan tsaren åren före ryska revolutionen 1917 – de var ledande judar såklart, vilket de flesta bolzjeviker var och orsakade lika mycket elände för den judiska majoriteten som nazismen för den tyska majoriteten.

  Men det var kommunizterna som började trakassera Tyskland. Märk väl att nazismen hade aldrig uppstått på 20-talet om icke den judiska revolutionen 1917 i Ryssland som hotade hela Europa hade ägt rum.

  En del av det judiska kapitalet, tack lov sa många rika judiska bankirer på USA:s östkust nej, började strukturera upp det väldiga Ryssland som ett instrument att ta över världen – vilket var den grymme Lev Trotskis tanke. Stalin kallade judarna kosmopoliter, satte stopp för dem, och begränsade revolutionen till Sovjetunionen.

  Hjalmar Mehr gjorde sedan med sina etniska fränders Bonniers hjälp karriär i SAP och blev socialdemokratiskt borgarråd i Stockholm och visade den frenesi och fräckhet vilken bolzjeviker handskades med menlösa och tafatta svenskar. Mehr gjorde alltså karriär och ville helt omstöpa Stockholms innerstad i DDR-anda, vilket han delvis lyckades med den dumskallen. Men ännu naivare var sossarna. De fattade nada.

  Jag har ofta tänkt, jag som gillar Israel och judiska majoriteten, om jag emigrerat till Israel, blivit politiker och börjat riva Jerusalems gamla delar för att som invandrare stöpa om stadens karaktär i grunden – tror ni jag fått göra det? Jag hade självklart som luthersk kristen insett min plats som ny medborgare och ansett att judarna själva bäst sköter sitt kulturarv- men sådana var inte bolzjevikerna Mehr och Bonniers . Förändring till varje pris för att finna det som enligt deras enkla och bizarra själar är paradiset är deras sataniska recept – de har inte funnit Kristus – så därför måste de, bolzjevikerna i ren avundsjuka rasera de städer de mäktar för att mätta sin omättliga makthunger.

  Svara
  • Avatar

   En omständighet som mer liknar en agenda än något annat är att Dagens Nyheters judiske bolzjevikliknande chefredaktör Peter Wolodarskis far, Stockholms stadsarkitekt Alexander Wolodarski, är av polsk judisk familj, född 1944 i Tjeljabinsk dit hans familj blev förflyttad under kriget, i Sovjetunionen, och är en svensk stadsplanerare, har planlagt delar av Stockholm. Han kom till Sverige 1967 utkastad av polska katoliker men gjorde likt Hjalmar Mehr snabb karriär med hjälp av sina etniska bröder Bonniers.

   Jag har många polska vänner, det bor cirka 100.000 polacker i Sverige, de undrar ibland ”varför är det bara judiska polacker som kommer i svensk samhällstopp – vi kastade ju ut dem!”. Jag anser faktiskt man utan att kallas antisemit bör skriva en hel del mer om just detta. Andra polacker har sagt till mig ”svenskarna fattar inte vad judarna kan göra med ett land”. Jag vet inte riktigt vad dessa menar – är det bra eller dåligt?

   Svara
   • Avatar

    Tänk om Wolodarski, Mehr, Arschberg med flera är/var Bolzjeviker i andra och tredje generation som opererar i landet. Tänk om motsvarande hade hänt med Nazisters barn och barnbarn, det hade aldrig accepterats. Men Bolzjevik-ättlingarna har lyckats göra sig till ”untouchables”. Finns det fler kända namn med denna bakgrund? Blir väldigt sugen på att undersöka mera, men då blir man väl knuffad framför tunnelbanetåget. Tänker också på IB-affären och att Mehr var säkerhetsklassad, dvs ansågs vara kommunist av IB. Var hela Geijer-affären en avledande manöver för att kunna lägga ner IB? Guillot och Peter Bratt avslöjade, varav åtminstone Gillou stod på KGBs lönelista. Det har han ju t o m erkänt! Finns mycket att gräva i här….

    Svara
    • Avatar

     Jo, det är faktiskt spännande, och mycket intressant, jag tror det är viktigt som du säger att just skilja bolzjeviker från judar och nazister från germaner. När man väl gjort det kan man med god etisk bas gräva vidare.

     Jag vill formulera att jag har viss förståelse för framväxten av en opposition bland judar i öst-europa eftersom de periodvis var intensivt motarbetade av tsaren och andra östpotentater, kanske på goda grunder men motarbetade var de . Bolzjevismen var i samma grymhetsklass som nasismen, alltså likiltiga inför mänskligt liv, om inte värre och har tillika skuldbördan av att i sin grymhet ha provocerat fram nasismen som en tysk försvarsrörelse mot just – bolzjevismus.

     Ytterst få svenskar förstår hur hängivna politiska judar är sin ideologi och synen på sig själva. De boljzeviker, jag anser de programmatiskt är detta, du nämner som Wolodarski och Mehr har inte gått i söndagsskola eller eller böjt knä inför korset och har en värlsåskådning fjärran från den skandinaviska. Dock 95% av judiska befolkningen har inget med detta att göra är min bedömning.

     Mitt råd till Dig är att inte ensam gå in i någon granskning av detta – det måste vara ett gediget nätverk med en trimmad och anpassad organisation som gräver här – jag tror inte det är farligt men du kommer att bli utfryst överallt. Det blir alltså personligt för jobbigt.

     Svara
  • Avatar

   Jag är lika kritisk mot judisk maktrörelsen som en ann. Men förfulningen av sverige är mer djupt svenskt än någonting vi kan skylla på Mehr. Alltså, gå runt i sverige. Se plåtschabraken och betongmonstreon som kommunen smällt upp i de finaste miljöper för att tillhandahålla el och vatten. Och oändlig fulhet.
   Eller ställ dig på slussens tunnelbanestation och titta mot gamla stan. Se hur den ruttnande, brutala, fula betongen i slussens tunnebanestation. Som byggdes när den svenska rekordtillväxten från 1850 hade ångat på i 70 år och sverige började bli ett sällsynt rikt land. Se eländet rama in gamla stans vackra gamla hus. Som byggdes när sverige var otroligt fattigt.

   Socialdemokratin är centralism, futurism, förkastande av det gamla, makt makt makt, hänsynslöshet. Den förstör allt i sin väg. Så jag skyller förstörelsen av stockholm. Och ärligt talat, alla svenskars närmiljö, fulheten ligger som en rutten filt över allt som byggts de senaste 100 åren. Jag skyller förstörelsen på socialdemokratin. Megalitkulturen. Det är möjligt att det finns något i vårt sinne som är paj. Svenskar har slagits mot naturen så länge, har vi slutat bry oss om någonting annat än konstnads och resultatkalkyl?

   Svara
 3. Avatar

  globalisternas agenda 21 och 30 går just ut på att förslava jordens befolkning via skulder. inser man agendan blir helt plötsligt alla korkade beslut logiska. jag skulle gärna vilja veta vilka globalisthjärnor som kommer på alla dessa dumheter som följer agendan? då finns det ju lite möjlighet att låta rätt personer få byta jobb.

  Svara
 4. Avatar

  Det hela handlar om att en överväldigande majoritet av mänskligheten har satt att tjäna pengar för högt i prioritetsordningen. Det blir en automaticitet, en intressant och kreativ sådan, men farlig, i dynamiken som inte heller globalisthjärnorna kan göra något åt -än mindre förstå.

  Svara
 5. Avatar

  Statistik från Hemnet visar att 16 procent av alla lägenhetsannonser återpublicerades i oktober. Det är tre procentenheter mer än under samma period 2017. I Stockholm syns samma mönster. 19 procent av alla bostadsannonser lades ut på marknaden en andra gång under oktober, jämfört med 16 procent under 2017.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.