TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

UD-källa: ”Margot Wallström har ingen aning om vad som pågår”

Publicerad 23 oktober, 2018

En maktfullkomlig myndighet helt styrd av tjänstemän med egna politiska agendor. Den vänstra handen vet inte vad den högra gör, och den heliga Värdegrunden överskuggar allt annat. Så beskriver en mångårig anställd på Utrikesdepartementet sin arbetsplats för Ingrid&Maria.
– Agendapolitiken förstör realpolitiken. Vad syftar den svenska utrikespolitiken till? Jag tror inte att någon politiker i dag kan besvara frågan. Det känns som vi i många fall gynnar olika intressegrupper med en egen agenda och dessa har inte definitivt inte Sveriges väl och ve för ögonen.

Av rädsla för att bli identifierad, vill UD-tjänstemannen inte att vi publicerar några uppgifter om hans/hennes bakgrund, ålder, yrkeskarriär och liknande. Dock kan vi konstatera att det rör sig om en person med god insyn och stor yrkesrutin.

Hur länge har du arbetat på Utrikesdepartementet och hur brukade det vara där?

– Tyvärr måste jag avstå från att besvara just den frågan, då jag vet att min arbetsgivare kommer göra allt för att ta reda vem jag är och jag vet att de inte skyr några medel. För att besvara frågan om hur det är här, kan jag bara beskriva det som organiserat kaos eller en dålig cirkus, med rotationer, aktivister, ”genusartister” och annat löst folk som alla drar åt det håll som de tycker är bra för deras ”sak”, oavsett om det är Palestinas ”befrielse”, stöd till Polisario [Västsaharas ”befrielserörelse”] eller någon pseudovetenskap som de tror på.

Var det viktigt att upprätthålla ämbetsmannatraditionen när du började arbeta på regeringskansliet?

– Du menar på UD? Ja! Det var diplomater och tjänstemän ur den ”gamla skolan”. De var pålästa, arbetade med Sveriges bästa för ögonen och satte en heder i att genomföra den arbetsuppgift som de var satta att utföra. Stor som liten. Och det oavsett om det gick på tvärs med deras personliga övertygelse.

Har detta förändrats – i så fall: När började det och vad hände?

– Det kom smygande under Palme-eran, den mannen förstörde mycket av svensk utrikespolitik, det var den tidigare tjänstemannakadern som höll tillbaks honom och kunde släta över de värsta grodorna som gjordes. Mycket fortsatte att fungera utrikespolitiskt då vi hade nära kontakter med USA via den svenska militären, som såg till att USA bokstavligt talat inte drevs till vansinne. Många påstår att Palme spelade ett dubbelspel, ett ansikte utåt och ett annat inåt, det stämmer inte. Han var socialist, medlem av Socialistinternationalen, och torde därför behandlas därefter.

Hur har UD blivit under utrikesminister Margot Wallströms styre?

Margot Wallström – har ingen aning om någonting. Foto: Wikimedia Commons

– Det är inte hon som styr! Ursäkta, men hon gör ingenting, förstår ingenting och kan ingenting! Det är hennes statssekreterare och stab som sköter ruljangsen. Om du har möjlighet att se förhören i Konstitutionsutskottet, så förstår du att hon har ingen aning om vad som sker och händer på departementet. Hon är en ”politruk” och inget annat.

Hur har UD påverkats av den ”feministiska utrikespolitiken”?

– Har vi någon utrikespolitik i överhuvudtaget? Vi är helt i händerna på EU! Sverige är inte alliansfritt. Vi styr en mängd ”låtsasprojekt” som det i Ukraina, eller bidrar till korruptionen/propagandan i den palestinska administration –  men är det någon som tar det seriöst? Det hela är en lekstuga för politrukvalpar med rätt partibok eller föräldrar. Värdegrunds- och godhetsnarkomani är två bra ord för att beskriva verksamheten, sedan vem man ”tillfredsställer” med sagda politik låter jag vara osagt.

Tog UD åt sig av kritiken mot att kvinnliga anställda bar hijab under besöket i Saudiarabien?

– Du får ursäkta, men UD uppfattade aldrig någon kritik! Det hela sågs som ett nödvändigt ont och man la ingen reell vikt vid vad svenska medier skrev. Utrikesdepartementet, regeringskansliet, justitiedepartementet med flera instanser är ”untouchables”, medierna kan skriva vad de vill. Ta härvan med Transportstyrelsen, svenska pass, Saudivapenaffären, utbetalning av lösen för gisslan eller Bo Theutenbergs dagböcker från UD som avslöjade hur Socialdemokraterna och Pierre Schori föraktfullt ställde sig på den kommunistiska regimen i Moskvas sida när den polska fackföreningsrörelsen Solidaritet organiserade strejker i Gdansk – något som gav genklang i Warszawa. De gör som de vill, ingen bryr sig, speciellt inte medierna för de har inte kunskapen att gräva tillräckligt djupt och vill inte skada relationer med personer som har ett visst inflytande. Dock måste jag motvilligt ge Dagens Nyheter en viss ”cred” för det arbete de har gjort – dock har man inte riktigt förstått vad konsekvenserna för Sverige var.

Jag har själv märkt att man överlag på regeringskansliet har blivit ovilliga att ge service till allmänheten. Särskilt kvinnliga anställda tar varje fråga som är minsta kritisk, som personlig kritik och avslutar samtalet mycket bryskt. Antingen ska hon in i möte, eller har smitit ut från ett möte för att svara och måste tillbaka eller så lägger hon helt sonika på luren. Är detta något du märkt av? Talas det öppet om olika taktiker för att bli av med den frågvisa allmänheten?

– Det talas inte öppet om det. Dock vet jag att man gärna skickar runt folk med telefonfrågor så att frågeställaren tröttnar och lägger på. Det är allmänt känt. Om man ska vara riktigt jobbig mot en myndighet rekommenderar jag skriftliga frågor, för dessa ska loggas, det vill säga diarieföras och skickas vidare. Då kan de inte undkomma. Dock vet jag att många inom olika myndigheter ser med förakt på det som vi vanliga dödliga kallar för folket. De är inte till för folket utan för sig själva.

Hur gick det till när 261-listan skapades? Och hur har reaktionerna blivit efter att det hela kom ut?

– Oj! Oj! Detta skulle kunna fylla en hel roman. Kika gärna vad Johan WesterholmLedarsidorna.se har skrivit om detta ärende, exakt hur det gick till kan jag bara gissa mig till när listan skapades, men det var det vanliga tisslet och tasslet i korridorerna på departementet. Först blev några av dem som hade skrivit under nervösa, men de blev snart lugnade av andra: ”Vi har de rätta uttrycken med – ingen kan stoppa en skrivelse eller ge avsändarna smäll på fingrarna när vi har ordet värdegrund med!” Med andra ord: Så länge de kunde hänvisa till ”värdegrunden” och i princip yla över att nazister inte ska ha inflytande eller kunna påverka den svenska statsapparaten, det vill säga störa nomenklaturans bejakande av excesser i ”godhetsmani”. Men man måste ifrågasätta vad medierna håller på med. Hade detta hänt i något annat land hade hela departement fått gå, men inte i Sverige. Det blev en kort notis, en gäspning och allt lugnade ner sig. ”Värdegrund, värdegrund.”

Jag menar att tjänstemännen har tagit över från politikerna när det gäller styret av Sverige – håller du med?

– Ja! Verkligen! Har väl redan besvarat den frågan tidigare, men den tål att upprepas. Det som skrämmer mig mest är att väljarna, det vill säga folket, inte verkar förstå eller bry sig.

Jag har också noterat att vissa lobbygrupper är osedvanligt väl representerade på Regeringskansliet – framförallt RFSL. Hur påverkar det RKs arbete? Och varför finns det inte ett enda dokument om hur RKs personal ska förhålla sig till lobbygrupper?

– Låt mig svara så här: Ta till exempel Socialdemokraternas stöd till Polisario (en del av den svenska utrikespolitiken) men de (Polisario) stödjer bland annat de terrorgrupper som vi motarbetar med Maliinsatsen [Sveriges deltagande militärt i Mali under FN-flagg]. Med andra ord arbetar vi för vår egen/EUs/FNs politik med den ena handen och stödjer terrorister med den andra.

Är det politikernas fel att tjänstemännen fått sådan makt (om så är fallet) eller är det särskilt Socialdemokraterna som satsat på tjänstemännen för att upprätthålla sin politik även under borgerliga regeringar?

– Som jag beskrev tidigare så började förfallet med Palme, sedan har man i god socialistisk anda infiltrerat statsapparaten med syfte att låta dem som arbetar där bli en del av ”The deep state”. Oavsett vilken regering vi får (icke socialistiska) så kommer man att fortsätta på den inslagna vägen. Detta därför att det sitter personer inom många departement på nyckelpositioner som du inte flyttar på i första taget, som har rätt partibok eller ”värdegrund” som det nu populärt kallas.

Om det är så här – vad kan vi göra åt det?

– Antingen så får alla tjänstemän bli politiskt tillsatta, om vi byter regering så får alla avgå, eller så måste vi återupprätta Axel Oxenstiernas tjänstemannaanda, men jag tror inte det är möjligt att göra i dag. Kanske lite mer drastiskt är väl att återinföra tjänstemannaansvaret efter gammal grekisk modell: Efter varje tjänstemannaperiod/val så ställs man inför rätta för att se om man har gjort ett fullgott arbete. Gott = kvar = möjlig återanställning. Icke adekvat utfört arbete eller gått emot folket och regeringsdekret = utdömande av adekvat straff i förhållande till förseelsen.

Hur mår den svenska demokratin? Finns det något att göra för att förbättra den?

– Dels stoppa invandringen! Sedan får alla som har fått medborgarskap under de senaste 20 åren inte rösta längre, jag har alltid hävdat, vilket också skola bevisas (QED) när man tittar på invandrartäta förorterna (Husby, Rinkeby med flera) hur de röstade, så är invandrarna ”valboskap”. Det må låta föraktfullt, men det är vad Socialdemokraterna kallar dem internt. De kan förneka detta hur mycket de vill men de förstår inte att invandrarna, speciellt muslimerna, har sin egen agenda och den korrelerar inte med vårt politiska system. Nu har jag väl sagt för mycket, men man når en viss gräns när man inte orkar med mer hyckleri. Lägg till sedan ett utbildningssystem som inte är värt namnet med den så kallade flumskola vi har i dag. För att kunna delta i det demokratiska systemet och delta i ett val, krävs grundkunskaper, historia, samhällskunskap, politisk ideologisk/orientering (var de olika partierna står och vilken politik de vill genomföra) med mera. Annars blir valen en politisk fars, vilket är vad de är i dag!


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

11 Kommentarer

 1. Avatar

  Detta borde hela det Svenska folket läsa, kanske en del har förmåga att förstå vidden av vad de får se.

  Svara
 2. Avatar

  Den del av Svenska folket som röstade
  för en fortsättning med denna regering vaknar inte för någonting.

  Svara
 3. Avatar

  Åh vad jag önskar att man kunde hacka Sveriges radio och sända denna intervju för hela Sverige att höra, DÅ kanske några fler hade vaknat, det behövs ett drastiskt WAKE UP CALL!!

  Svara
 4. Avatar

  Mycket viktig artikel.
  Det finns idag så många briljanta personer inom alternativ media att det måste till en övergripande organisation så alternativmedia startar ett eget journalistförbund, egen motsvarighet till TT, och min gamla käpphäst ”Nationella Allmänhetens Pressombudsman” så vi får stadga i systemet. Det är dock i görningen kan jag säga.

  Svara
 5. Avatar

  En bankkassörska som utrikesminister? Sveriges skyltfönster mot omvärlden?
  Vad hade ni egentligen väntat er?
  Göran P tyckte hon var inkompetent och skickade henne till EU, han begrep inte att EU var på väg at bli Europas nya härskare.
  Därifrån kunde Margot halka in på ett bananskal bakvägen i svenska regeringen..
  Hon lär ju ha varit ”så omtyckt” i Sverige.
  Kanske? Den som inget gör gör aldrig fel…

  Svara
 6. Avatar

  jag börjar dock tvivla på svenska folkets förstånd, speciellt våra lärare inom akademin. lärare som ena minuten undervisar i källkritik o urvals metoder. kan i nästa minut hänvisa till msm media som extremt trovärdiga och kategoriskt kan bedöma SDs och Trumps onda avsikter via EXPOs och CNNs uttalanden. hjärntvätten sitter hårt. jag vet faktiskt inte hur den ” normala” väljaren skall kunna göra medvetna val i frågan när 8 partier undviker frågan. men om allt fler börjar ifrågasätta värdegrunden kanske det går att väcka några till inför nästa val som förhoppningsvis inträffar snart.

  Svara
 7. Avatar

  Wallström är ett vandrande exempel på att inkvotering är icke-fungerande.

  Svara
 8. Avatar

  Meget, meget interessant, tak!

  Svara
 9. Avatar

  Wow!
  Att dessa individer klarar av att se sig i spegeln!?
  Enfaldiga korrupta giriga Sossar!!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.