TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Insändare: Efter två val överväger jag att sluta rösta

Publicerad 17 oktober, 2018

Jag är ung. Jag är arg. Och jag är uppgiven. Jag är inte säker på att det blir något tredje riksdagsval för min del. Jag kommer strunta i att lägga min röst i urnan. För folkets röster tycks ändå inte eka in i riksdagen eller Rosenbad, skriver My Persson.

Jag är ung. Så ung att jag bara har deltagit i två riksdagsval. Så ung att det socialdemokratiska samhället egentligen bara varit en saga för mig, om en tid före min där alla gjorde så gott de kunde. De som inte kunde för tillfället fick den hjälp som behövdes, men man var plikttrogen och gav sedan tillbaka till det samhälle som gett en så mycket. Demokrati var viktigt. Det var gemenskap, sammanhållning. Varje individ var viktig och de som satt i riksdagen var folkvalda. Man var politiskt engagerad och trodde på sin sak, höll fast vid den.

Jag har nu medverkat i mitt andra riksdagsval. Och jag är arg. Jag ser inte vad mina föräldrar berättat för mig, vad jag lärt mig i skolan. I stället känner jag hopplöshet – vad spelar det egentligen för roll om jag går och röstar?

De hör inte folkets röster

För jag ser ju. Jag ser att politikerna sitter i sina mjuka stolar i riksdagen. Det är inte folkets röster som hörs där inne. Politikerna har ett valresultat framför sig, men tar ingen hänsyn till vad det visar. De gömmer sig bakom det ”svåra läget”, där ingen är en direkt vinnare. Gömmer sig bakom förklaringsmodeller om att demokrati handlar om att förhandla, mötas, att kompromissa. Kompromissa in i oändligheten.

Demokrati handlar tydligen även om uteslutning. Att en del av svenska folket helt enkelt valde fel parti, därmed ska deras röster absolut inte höras. Inte för mycket vänster, inte för mycket höger. Bara en enda stor kompromiss i mitten. Blåa och röda ska samarbeta, regera tillsammans. Vad handlar detta om? För mig låter det som en uppblåst version av Decemberöverenskommelsen, DÖ. Hade vi inte kommit underfund med att den var en av de mest korkade överenskommelserna i svensk politisk historia?

Jag är ung. Jag är arg. Och jag är uppgiven. Jag är inte säker på att det blir något tredje riksdagsval för min del. Jag kommer strunta i att lägga min röst i urnan. För folkets röster tycks ändå inte eka in i riksdagen eller Rosenbad.

My Persson


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

5 Kommentarer

 1. Avatar

  Arg på politikerna tänker du i nästa val ge dem carte blanche att fortsätta vad de gör genom att inte ens gå och rösta emot dem?

  För ja, en röst på SD eller annat nationalist alternativ är en röst emot 7klövern. De har ju spenderat närmare en månad med att bevisa det genom sitt patetiska vägrande att bilda fungerande regering för att tillgodose landets bästa med dem.

  Att inte rösta är att göra vad de vill. Orkar du inte med skiten, läs inte tidningar, skippa protestmarscher och twitter i några år.

  Men ge inte 7-klövern glädjen att låta oppositionen förlora det enda som kan hindra dem, din röst.

  Svara
 2. Avatar

  Kära My! Vi behöver dig unga och arga kvinna. Lägg uppgivenheten på hyllan och rösta allt vad du bara kan i varje val fram till din sista dag på jorden.

  Svara
 3. Avatar

  Det fina med att förlora tron på demokratin är att man förstår att det inte är genom att lägga en lapp i en låda som man förändrar någonting. Att donera till alternativmedia mellan valen är mycket viktigare.
  Det har också det goda med sig att man förstår att man aldrig kommer få någon pension eller någon rimlig hjälp när man behöver. Så man pensionssparar själv och ser till att spara så man har en buffert i livet.
  Det har också det goda med sig att man förstår att polisen inte kan skydda en. Så man är försiktigare i vardagen.
  Och när man förstår att sossestaten idag bara är bluff gör att man håller bättre kontakt med sina nära och kära och med sitt lokalsamhälle, så man har någonstans att vända sig när man behöver hjälp eller när det krävs en gemensam ansträngning.
  Det har också det goda med sig att man skaffar barn tidigare än ens föräldrar, för man vet att man kommer behöva deras hjälp i framtiden och för att man vet att tillsammans är man stark och starkast är familjen.

  (sen är sossestaten det monster som har ställt till det så här i sverige, men det är en annan historia).

  Svara
 4. Avatar

  invandringen sätter demokratin ur spel.
  andelen afrikaner och araber i väljarkåren är redan så stor att svenska folkets intressen aldrig kan manifesteras genom demokratiska val.
  demokratin blir pga demografin ett redskap ett medel i utförandet av folkutbytet.
  svenskarna utplånas på demokratisk väg.

  Svara
 5. Avatar

  Samma här. Sverige har blivit en bananrepublik.
  SD har helt enkelt gjort det svenska etablissemanget fullkomligt skitnödiga.
  Därför hade det nog varit bättre om ett annat parti än SD hade suttit i riksdagen istället och tagit över deras frågor, som typ Medborgerlig Samling. Dom hade iallafall inte behandlats på samma sätt tror jag och de har i synnerhet inga nazistiska rötter.
  Dessutom borde Jan Björklund och Annie Lööf överväga att lämna politiken nu.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit.