TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Jamal Khashoggis försvinnande kan vara kopplat till 11 september-attackerna

Publicerad 15 oktober, 2018

Tisdagen 2 oktober gick den saudiske journalisten Jamal Khashoggi in på Saudiarabiens konsulat i Istanbul för att hämta dokument inför sitt giftermål. Han kom aldrig ut igen. Visste han något som kan ha fått saudierna att mörda honom? Enligt rykten kan han ha haft information om 11 september-attackerna som skulle sänka det saudiska kungahuset.

Jamal Khashoggi.

Jamal Khashoggi, 60, är (eller var) inte vem som helst. Han är brorson till den saudiske vapenhandlaren Adnan Khashoggi som blev känd för sin inblandning i Iran-Contra-skandalen som uppdagades 1986. Trots att president Ronald Reagan infört vapenembargo mot Iran, så sålde högre tjänstemän i hans administration vapen till landet i hopp om att sju amerikanska gisslan därmed skulle släppas. Skandalen ledde till att 14 högt uppsatta personer åtalades, däribland försvarsministern Caspar Weinberger, och elva av dem dömdes.

En annan namnkunnig släkting till Khashoggi var kusinen Dodi Fayed som dog tillsammans med prinsessan Diana i bilkraschen i Paris 1997. Själv är Jamal Khashoggi medlem av det 25 000 personer starka saudiska kungahuset som är uppdelat i 7-8 olika klaner. Kung Salman bin Abdul Aziz tillhör klanen Saudari, medan den försvunne journalisten tillhörde klanen Turki. Hans farfar var nämligen från Turkiet, gifte sig med en saudisk kvinna och började arbeta som personlig läkare åt dåvarande kung Abdulaziz Al Saud – mannen som grundade kungariket Saudiarabien.

Kunde inte hota tronen

Utrensningar i detta kungahus är inte helt ovanliga, men Khashoggis position var inte sådan att han hade någon möjlighet att hota tronen. Så om han verkligen mördades inne på konsulatet, eller fördes bort och mördades någon annanstans, vad kan det ha handlat om? Vi får titta närmare på hans karriär som journalist.

Under åren har Khashoggi varit reporter, chefredaktör och utrikeskorrespondent i länder som Afghanistan, Algeriet, Kuwait, Sudan och i Mellanöstern. Det har också påståtts att han arbetade för den saudiska säkerhetstjänsten samt för USA under tiden i Afghanistan. 2003 blev han chefredaktör för tidningen Al Watan, men sparkades redan efter två månader för att han låtit en kolumnist kritisera den islamiske lärde Ibn Taymiyya (1263-1328), som räknas som wahhabismens grundare.

Efter den incidenten flyttade Jamal Khashoggi till London, men arbetade som pressansvarig för prins Turki Al Faisal, som sedan blev Saudiarabiens ambassadör i USA. 2007 återvände han till Al Watan, och publicerade tre år senare en kolumn som ledde till avskedande nummer två. Den skrevs av poeten Ibrahim al-Almaee och utmanade salafismens (wahhabismens) premisser.

Kanalen stängdes efter elva timmar

Al Watan lät meddela att Khashoggi slutade för att fokusera på personliga projekt, men det ligger av allt att döma närmare sanningen att det var hans kritik av kungahusets hårdföra islamiska regler som låg bakom. 2015 startade han satellitkanalen Al-Arab i Bahrain, eftersom Saudiarabien inte tillåter oberoende nyhetskanaler inom sina gränser. Trots stöd från exempelvis Bloomberg Television levde kanalen bara i elva timmar, därefter stängde Bahrain ner den.

Efter det har Khashoggi varit politisk kommentator i såväl saudiska som internationella kanaler och fram till 2016 kolumnist i Al Arabiya. Enligt brittiska The Independent förklarades han då slutgiltigt persona non grata i saudiska medier, efter att han kritiserat den då nyvalde presidenten Donald Trump.

George W Bush.

Här börjar det bli riktigt intressant. Att banden mellan USA och Saudiarabien i många år har varit täta är ingen hemlighet. Trots att 15 av de 19 gärningsmännen 11 september 2001 kom från Saudiarabien, fortsatte länderna att vara såta vänner. Enligt Jan Guillou befästes denna vänskap när en saudisk affärsman räddade George W Bushs konkursmässiga oljebolag för en svindlande summa på 1970-talet och sedan dess är familjerna tätt sammankopplade. Guillou skriver:

”Under president George W Bush utropades som bekant ’kriget mot terrorismen’, vilket fortfarande pågår. Det var alltså redan från början ett krig som betalades av sådana prinsar som gjorde familjen Bush och deras vänner så ekonomiskt framgångsrika.”

Hemliga dokument om 11 september

2016 skrev Expressen att Barack Obama var på väg att offentliggöra 28 hemligstämplade dokument som binder Saudiarabien till 11 september-attackerna, dokument som skulle skaka om kungadömet och kanske avsluta vänskapen länderna emellan. Men när det mesta av dokumenten publicerades hände inte mycket. De centrala delar som George W Bush stämplade Top Secret förvaras nu i källaren till den amerikanska parlamentsbyggnaden Kapitolium.

Saudiarabien har alltså all anledning att hålla sig väl med varje amerikansk president, och kunde därför inte tåla Khashoggis kritik av Trump. Själv bodde journalisten i USA och trappade upp sin kritik av hemlandet i olika medier. Brittiska The Spectator beskriver honom så här:

”Han var västerländska Mellanöstern-kommentatorers älskling. Med nästan två miljoner Twitterföljare var han den mest berömde politiske kommentatorn i arabvärlden och en regelbunden gäst hos de stora tevebolagen i Storbritannien och USA. Skulle saudierna verkligen våga skada honom? Det visar sig att svaret på den frågan var: Det kan du skriva upp.”

Ville reformera Saudiarabien

Donald Trump.

2018 etablerade Khashoggi ett nytt politiskt parti kallat ’Demokrati i arabvärlden nu’ – ett implicit politiskt hot mot kronprins Mohammed. Han skrev i en kolumn i Washington Post 3 april 2018 att Saudiarabien borde återgå till det klimat som rådde före 1979, då regeringen införde hårdföra wahhabitiska traditioner. Han menade att kvinnor i dag ska ha samma rättigheter som män, och att alla medborgare ska ha rätt att säga vad de vill utan att vara rädda för att kastas i fängelse.

Men var det Khashoggis politiska åsikter som skrämde Saudiarabien eller hade journalisten kommit över hemligstämplad information om landets inblandning i 11 september-attackerna? Det sistnämnda ger såväl saudierna som vissa amerikanska grupper intresse av att röja honom ur vägen. Om president Trump skulle få för sig att efter ett sådant avslöjande införa vapenembargo mot Saudiarabien skulle inte den mäktiga vapenlobbyn bli glad. Det saudiska kungahuset skulle löpa en allvarlig risk att förlora sin främsta vän i Västvärlden och eventuellt förlora sitt grepp om det saudiska folket. Dock har president Trump redan hotat med vapenembargo om det visar sig att saudierna ligger bakom Khashoggis försvinnande.

Papper för att gifta sig

Så varför gick han in på det saudiska konsulatet i Istanbul? Förstod han inte att det kunde vara farligt? Den officiella förklaringen är att han planerade att gifta sig med sin turkiska flickvän Hatice Cengiz, och behövde papper för detta. Första gången han var där, 28 september, fick han besked om att komma tillbaka veckan därpå. Tisdagen 2 oktober klockan 13.41 lämnade han över sina två mobiltelefoner till flickvännen och bad henne skaffa hjälp om han inte kom tillbaka. Hon väntade utanför konsulatet till klockan ett på natten, och slog sedan larm.

Jamal Khashoggi och hans flickvän Hatice Cengiz.

Det ingen av dem visste var att ett privatplan med nio saudier hade landat på Atatürkflygplatsen i Istanbul klockan 03.13 natten före. Vissa av de nio hade diplomatpass. De checkade in på ett hotell nära konsulatet, förklarade att de skulle stanna i tre nätter, men lämnade hotellet redan dagen därpå.

Klockan 16 lämnade sex fordon med saudiska myndighetspersoner konsulatet, två andra fordon körde till konsulatets residens 200 meter längre bort och lämnade fyra timmar senare. Den turkiska personalen ombads ta ledigt.

Ett plan med saudiska tjänstemän landade i Istanbul klockan 17.15, lämnade efter en timme och flög tillbaka till Riyad.

”Banka sanningen ur honom”

Enligt uppgifter till Ingrid&Maria hade kung Salman och kretsen omkring honom erbjudit Khashoggi möjligheten att komma tillbaka och få ett välbetalt jobb i Saudiarabien. Han ska ha tackat nej till erbjudandet.

Uppgifterna gör gällande att planen var att skicka Khashoggi till ett ”fängelsehotell” (inlåsning hos en släkting) i Saudiarabien eller till ett ”svart hål” i Egypten – för att banka sanningen om vad han visste om 11 septemberattackerna ur honom samt varifrån han fått sin information.

Ingen vet om Jamal Khashoggi mördades på konsulatet eller fördes därifrån i någon av de bilar som lämnade byggnaden. Mycket talar dock för kidnappning eftersom det vore rena vansinnet att så öppet skicka sitt eget folk till ett annat land för att utföra ett mord. Sådana saker brukar genomföras via ombud – lokala, kriminella gäng eller liknande. Skickar man ett eget team brukar det göras i största diskretion.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Det är ju bra att Ingrid får leka av sin konspiratoriska ådra i ett tämligen ofarligt ämne 🙂 Men 911, finns för mycket dårar som lägrat sig i den berättelsen. Så jag tycker man ska undvika den.

  Sen, det är ju en maximalt tragisk och romantisk historia. Exilen, flickvännen, mobiltelefonerna, hon som väntar och han som inte kommer. Borde inte det här vara sprängstoff även i arabvärlden? Historien är så bra. Vad tänkte de på?

  Svara
 2. Avatar

  Trump har väl också hotat avslöja hjärnorna bakom 9/11. Så vem som är ett hot och för vilken grupp är nog svåröverskådlig. Vi kan ju bara hoppas att Trump kollar fakta noga, 7-8 olika klaner kan ju ha olika åsikter. Demokraterna/globalisterna har ju en längre tid försökt blåsa till krig/krigstillstånd för att dölja en massa djävulskap. Vi kan ju hoppas att Ingrid o Marias källor fortsätter vara välinformerade om situationen och kan informera om detta innan stridstupparna på något sätt ryker ihop. I mina ögon är försvinnandet en tydlig provokation mot något land/någon. Frågan kan därmed lika gärna vara vem provoceras att handla vid ett försvinnande.

  Svara
 3. Avatar

  Verkligen skönt att Ingrid Sionistqvist inte längre är del av Svegot eller den nationella oppositionen. Håll dig borta!

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Haha! Du tycks ju fortsätta följa mig så uppenbarligen har du saknat mig!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette.