TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Recension: Är svenskarna världens dummaste folk?

Publicerad 10 oktober, 2018

I en ny bok läggs häpnadsväckande och obehagliga uppgifter fram, som visar hur de godtrogna svenskarna har blivit grundlurade på freden, bärgningen av Estonia, den saboterade Palmeutredningen och Ryssland som den stora fienden. Och hur alla som försöker föra fram sanningen tystas med svartmålning och förstörda liv.

I augusti släppte författaren Sven Ruin sin debutbok Världens dummaste folk på Ebes förlag.

Boken handlar bland annat om hur vapenindustrin, banker och medier har samma ägarkonstellationer och hur de flesta politiker och journalister är köpta och har slutat arbeta för Sveriges bästa. Författaren tar upp hur Sverige medverkar i krig, säljer ut sin neutralitet och riskerar att bli en kärnvapenramp för USA. Den tar också upp varför man med alla medel försökte hindra bärgning av Estonia, varför man med berått mod saboterade Palmeutredningen och varför Ryssland utmålas som den stora fienden, samt hur alla som försöker föra fram sanningen tystas genom att svartmålas och får sina liv förstörda.

Med propaganda om ryska hot drivs Sverige in i Natos överlägsna och aggressiva upprustning och upplåter stora delar av landet till utländska militärövningar.

Sven Ruins tes är att eftersom svenskar är ett i grunden ärligt folk har vi utvecklat ett slags godtrogenhet som leder till att vi blir lurade. Många har inte förstått att det finns svensk propaganda och att informationen vi får från våra medier ofta är hårt vinklad. Journalisten Hanne Kjöller har i sin bok ”En halv sanning är också en lögn”, beskrivit hur teve-debatter kan vara som en teater, där de medverkande ges både repliker och regi inför sin medverkan.

Man diskuterar den stora invandringen och tycker att landet säljs ut, men det ingen pratar om är att en av huvudorsakerna till invandringstrycket är krig – i vilka Sverige ofta är delaktiga.

Regeringen visste att Irakkriget var felaktigt

Carl Bildt utmålas i Sven Ruins bok som en intelligent men mycket ful fisk, som går globalisternas ärenden. Carl Bildt ska ha varit ordförande för Committee for Liberation of Iraq, som var en lobbygrupp som drev på Irak-kriget. Det uppges att Irakkriget har gjort Carl Bildt till mångmiljonär. I efterhand har det framkommit att den svenska regeringen kände till att motivet för USAs invasion av Irak var felaktigt. Kriget startade en kedja av händelser som satte en stor del av Mellanöstern i brand.

Med hjälp av JAS Gripen bidrog Sverige till kriget mot Libyen, där man såg till att ett land hamnade i en ännu värre situation än under den tidigare diktatorn. Massmedierna bidrog till att piska upp stämningen mot Muammar Gaddafi inför kriget. Professor Francis A Boyle, som är en ledande amerikansk expert på internationell lag, menar att Libyen-kriget var ett bedrägeri helt i strid med internationell rätt.

Svenska UD gav finansiellt stöd till IS

Hundratusentals människor har dödats i Syrien sedan 2011. 5,6 miljoner syrier har flytt från sitt hemland och miljontals har blivit flyktingar inom landet. Det finns många uppgifter om hur kriget startade, men enligt general Wesley Clark hade USA sedan länge planerat krig i Syrien. Sveriges inblandning i den syriska tragedin är inte känd av många, men finns dokumenterad. Handlingar visar att UD gav finansiellt stöd till IS redan 2012. ”Bildts demokratibistånd blev terrorstöd” skrev journalisten Patrik Paulov 2014.

Flyktingströmmarna upplevs av svenskarna som att landet säljs ut, men man ska fråga sig om det verkligen är till invandrarna landet säljs ut eller till andra grupperingar, till exempel de som äger vapenindustrierna och tjänar på att sälja vapen.

Palmeutredningen saboterades

På senare tid har det framkommit att centralt placerade personer inom Palmeutredningen verkar ha saboterat utredningen medvetet. För Hans Holmér och Ebbe Carlsson var inte målet att klara upp ett brott. De hade en politisk dagordning och agerade som ombud för statsminister Ingvar Carlsson och en mycket liten, men införstådd krets, som denne omgav sig med. ”Vem som helst borde ha förstått att något var fel – till exempel då Holmer skickade upp Viggenplan för att leta efter mordvapnet!”

I många sammanhang har det antytts att Stay Behind-rörelsen kan ha haft något med Palmemordet att göra. Stay Behind är namnet på ett hemligt militärt nätverk i Västeuropa som byggdes upp av Nato/CIA. Kanske fanns det i vissa kretsar en samsyn om att Olof Palme måste bort. Ruin skriver: ”Det kan finnas många inflytelserika människor som fortfarande inte vill att sanningen på dessa områden kommer fram.”

Lögnpropaganda om ryska hot

”Sverige är en icke-röstande medlem av Nato.” Så sa ordföranden i riksdagens utrikesutskott, Göran Lennmarker, då han presenterade Sveriges säkerhetspolitik inför utländska diplomater vid en mottagning på Estlands ambassad 2009. Det skulle i så fall innebära att Donald Trump är inofficiell överbefälhavare i Sverige. Man vill få vårt samarbete med Nato att låta betryggande, men enligt många bedömare är risken större att Nato drar in oss i krig än att Ryssland skulle göra det.

Det verkar som om svensk militär avsiktligt bidrog till de kantstötta relationerna med Ryssland, genom att peka ut ubåtarna som kränkte våra vatten på 1980- och 90-talen som tillhörande Sovjet. I diplomaten Mathias Mossbergs bok I mörka vatten leder han i bevis att det mestadels var västerländska ubåtar som var här – i samförstånd med den svenska marinen. Stora psykologiska resurser har lagts ner på att få oss att tro att Ryssland är vår fiende. Många ryssar som bor i Sverige förstår ingenting när de läser vad som skrivs om Ryssland i svenska medier. Kan detta vara anledningen att man ville oskadliggöra Palme, att han försökte förbättra relationerna med Ryssland?

Risken för kärnvapenkrig större än någonsin

En tolkning av vårt Nato-samarbete är att i stället för att skydda Sverige har vi lagt oss platt och blir utnyttjade. I det nya kalla kriget mellan USA och Ryssland är  Sverige förstås en viktig, strategiskt belägen plats och vi riskerar att bli ett nytt Kuba, det vill säga ett litet närliggande land där USA kan sätta upp kärnvapen och stationera trupp i ett krig med Sovjet. Att därför kalla vårt Nato-samarbete för försvar är helt missvisande.

Ett annat tecken på det bristande intresset för att försvara Sveriges befolkning är det nedmonterade civilförsvaret. Vi har till exempel inga matreserver och vid en kris riskerar vi att snabbt svälta ihjäl.

Man pratar i dag mycket om miljöriskerna, men egentligen ganska lite om risken för kärnvapenkrig. I själva verket finns uppgifter om att världen har varit nära ett kärnvapenkrig åtminstone 25 gånger till följd av missförstånd eller tekniska haverier. Hundratals kärnvapen hålls i beredskap för att snabbt kunna skjutas iväg och man pratar om en ”First strike plan”, som beräknas döda 600 miljoner människor. Att stormakterna har kärnvapnen placerade nära varandra förkortar reaktionstiderna, och det är därför de nordiska länderna är så strategiskt intressanta.

I boken intervjuar Sven Ruin en svensk sjöofficer. Det ger en intressant inblick i att många militärer numera har genomskådat lögnerna. Samtidigt vågar man inget berätta – dels för att man är rädd för att förlora sitt arbete och dels för att man inte litar på medierna.

– Man tror att Aftonbladet och Svenska Dagbladet står för olika åsikter, men de har samma ägare som är Goldman & Sachs, säger Ruins intervjuobjekt.

Krig gör ett fåtal individer i världen ofattbart rika

Sven Ruin.

Krigsindustrin, banker och medierna har i princip samma ägare och alla dessa krig gör ett fåtal individer i världen ofattbart rika. Politiker och journalister är köpta och spelar med för att få sina ekonomiska dusörer. Krig piskas fram genom medier och politiska utspel, till exempel när Margot Wallström sitter i  SVTs Skavlan och säger att ”Putin har de kallaste ögon jag någonsin sett”. Personer som Julian Assange, som försöker synliggöra sambanden, fängslas. Om det är så att den svenska militären har infiltrerats av främmande makt är vi mycket illa ute, för det vi kan vara säkra på är att det är mycket stora intressen som står på spel.

Även om vi är ett godtroget folk, förstår de flesta numera att saker har dolts för oss och vi väntar fortfarande på sanningen om Palmemordet, Estonias förlisning och ubåtskränkningarna. Det är hög tid att de som har vetskap om vad som egentligen hände träder fram. ”Ärligheten behöver komma tillbaka för att återfå det vi förlorat. Det är bråttom innan vi sjunker under lögnerna”, skriver Sven Ruin.

Med boken vill Sven Ruin bidra till att väcka oss och han nämner Martin Luther King och Gandhi, när han filosoferar om hur vi på ett fredligt sätt ska kunna handla för att ta tillbaka makten i vårt eget land.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

31 Kommentarer

 1. Avatar

  Intressant artikel. Dock har jag fått indikationer om att varken Martin Luther King eller Gandhi var några duvungar utan dessvärre toppstyrda av samma krafter som nämns i artikeln.

  T

  Svara
 2. Avatar

  Vart finns den informationen Tyko? Vore intressant med källa på det.

  Svara
  • Avatar

   tyko har nog rätt.
   att martin luther king matchades fram av en grupp mycket inflytelserika judiska kulturmarxister är bevisat.
   den svarta medborgarrättsrörelsen på 60-talet skapades av dessa kulturmarxister i syfte att skapa motsättningar och i förlängningen samhällsförändringar. inom marxismen talar man om tes och antites som leder till syntes.
   källor: det finns dokumentärer om detta på youtube.

   Svara
   • Avatar

    Jajamen. Och MLK Blev tydligen problem när han slöt upp med den växande fredsrörelsen i USA. Hippie-freds-rörelsen var då också formad och detta gemensamt blev då ett så stort problem för krigsindustrien och intressena bakom krigen att man först började skjuta studenter på en demonstration och så avrättades MLK.

    MLK skulle röra upp ras-motsättningar var det tydligen tänkt (enl. källor). Och hippie-rörelsen skulle ledas in i promiskuitet och droger via den kontrakultur man skapat (och än gör). Detta som ett led i den postmodernistiska, kulturmarxistiska andan i ett försök att förändra stabila kulturer och folk till fragmenterade och förvirrade individer. Etnisk och kulturell krigsföring mao.

    Svara
 3. Avatar

  Svenskar är fega ynkryggar rådda för allt. Svenskarna törs aldrig protestera om dem inte blir tillsagda av rätt person. Då går svensken ut med fackla,sång och handhjärta.Tycker man kan jämföra svensken med ett pärlhöns.

  Svara
  • Avatar

   Man säger att svensken är tolerant.
   Det är fel, vi är konflikträdda, icke-agerande, vilket feltolkas som ”tolerant”..

   Svara
 4. Avatar

  Till Tyko och ab. Ok, men Gandhi då? Vart finns bevisen för att han var korrupt?

  Svara
  • Avatar

   instämmer! om någon hittar något så tipsa gärna!

   Svara
 5. Avatar

  Låter som en intressant bok. Visst har våra politiker sålt ut Sverige, frågan är väl om alla gör det medvetet. FN är väl en stor bov i sammanhanget och deras beslut påverkar hela svenska samhället och skolstrukturen. Ingen verkar tänka längre än att det låter bra och har missat att tänka konsekvenser kring beslut. Mycket bra att uppmärksamma detta.

  Svara
 6. Avatar

  Som en illustration till artikeln har SvD idag en dubbeluppslag om USAs närvaro i Europa och Norden. Man framställer det som något bra! Man lyfter dessutom återigen upp det ryska hotet. Ett riktigt typiskt krigshetsande artikel av Goldman&Sachs ägd tidning!! Riktigt otäckt när man börjar förstå bakomliggande krafter där krigsindustrin och medier jobbar i symbios.

  Svara
 7. Avatar

  ryssland utgör inget hot mot sverige.
  rysslands inflytelsesfär begränsar sig till det före detta CCCP.
  sverige är endast intressant för dagskryssningar via helsingfors.
  svenskarnas rysskräck är lika sinnessjuk som svenskarnas vurm för invandrare från tredje världen.

  Svara
 8. Avatar

  Gör om. Gör rätt.

  Svara
 9. Avatar

  Löjligt och barnsligt att lägga ut alla problem på USA eller Ryssland, precis så dumma är svenskarna och andra. Krafterna som styr är pengar och förhållandet till dem. Det som styr pengar är i sin tur girighet, maktlystnad m.m. Detta sitter i själen hos människan och är just det som ställer till denna oreda på vår jord. Alltså inte några länder eller organisationer UTAN människan själv. Så är det bara. Kom igen och snacka karaktär, egenskaper ( negativa eller positiva ) sjukdomar och sist men inte minst högmod, sa kanske vi kommer nånstans i samtalet. Annars ar det bara att trappa ner samtalet.

  Svara
  • Avatar

   Ett Ovanligt bra svar faktiskt. Förr talade man om de SJU Döds Synderna. Och ca 1000 år innan Mose skrev Moseböckerna fanns det i det kinesiska skriftspråket berättelsen om hur Synden kom in i världen. och även lösningen på syndens problem
   Och det kan kunniga kineser men även västerlänningar intyga och undervisa om Och dessa böcker finns på Amazon att köpa
   Nå vad är den värsta och dödligaste synden ? Det är nog STOLTHETEN !!! Mats Rådberg sjunger ”Det är inte lätt att va
   Ödmjuk” Han framför den i två versioner. Hans senare är bl.a ” APOKALYPSENS HÄSTAR” Det kinesiska skriftspråket är nog världens äldsta och även största språk. Dessa positiva och gamla nyheter finns även på Youtube och det vore kanske klokt att ta del av detta,tycker jag

   Svara
 10. Avatar

  G Sailer skriver:
  12 oktober, 2018 kl. 17:15
  ”Löjligt och barnsligt att lägga ut alla problem på USA eller Ryssland, precis så dumma är svenskarna och andra. Krafterna som styr är pengar och förhållandet till dem. Det som styr pengar är i sin tur girighet, maktlystnad m.m. Detta sitter i själen hos människan och är just det som ställer till denna oreda på vår jord. Alltså inte några länder eller organisationer UTAN människan själv. Så är det bara. Kom igen och snacka karaktär, egenskaper ( negativa eller positiva ) sjukdomar och sist men inte minst högmod, sa kanske vi kommer nånstans i samtalet. Annars ar det bara att trappa ner samtalet.”

  In other words: ”Nobody is guilty. There’s no right or wrong, it’s just human nature. Agree with me or shut up”.
  Moron.

  Svara
 11. Avatar

  Redan i 40 talet Tyskland lärde jag mig uttrycket : ”DIE DUMMEN SCHWEDEN” med tanke på att jag idag är Svensk medborgare undviker jag vidare kommentarer i ämnet J.H. Gozo/ Malta

  Svara
  • Avatar

   Du är helt fel ute. Uttrycket ”die dummen Schweden” har historiskt ALDRIG funnits i Tyskland!
   Det är en ren svensk konstruktion och inte förrän nu har man i Tyskland börjat skriva om att svenskarna har ett dylikt, lite lustigt, uttryck.
   Sen är det nog lite knäppt att tillvita dumhet till ett helt folk, inte sant?

   Svara
  • Avatar

   Hej Jens !
   Ja, det stämmer nog att flera svenskar inte har alla hästar i stallet.
   Men uttrycket ”Die Dummen Schweden” härstammar från det 30-åriga kriget som tog slut 1648, Westfaliska Freden,,,Osnabruck/Munster.
   Källa; Kulturchef Osnabruck år 2005, berättade för mig att uttrycket härstammar från 30-åriga kriget, det var mödrarna som skulle ropa in sina barn till middag tex. så skämde de barnen med att de dumma svenskarna var på väg. Jag blev också överraskad…kan det verkligen stämma ?

   Svara
 12. Avatar

  Bra artikel – en ögonöppnare – läste hela – tankeväckande.

  Svara
 13. Avatar

  Sven Ruins bok verkar mycket intressant och innehåller, tyvärr får man väl säga i sammanhanget, troligtvis väldigt mycket sanningar.
  En bok som påverkar mig mycket är Peter Joseph’s senaste bok ”The New Human Rights Movement”! (Finns som ljudbok också). I mitt tycke är denna bok en av de bästa och viktigaste böcker som hittills skrivits!

  Svara
  • Avatar

   Rättning..
   ”En bok som påverkat”… skulle det givetvis ha stått.

   Svara
 14. Avatar

  Över 200 år av fred och 80 år av socialdemokratiskt styre har helt enkelt gjort det svenska folket dumma i huvudet och fullständigt historielösa. Därför vore det på tiden om vi istället delade upp Sverige i småstater så att dessa inte blir beroende av te x Stockholm som representerar allt dåligt i Sverige för tillfället.

  Svara
  • Avatar

   Lördagsintervju i SwebbTV om Estonia-katastrofen innehåller häpnadsväckande uppgifter om att regeringen tackade nej till hjälp om att gå ner och rädda eventuellt överlevande i luftfickor dagarna efter Estonias förlisning! https://youtu.be/En4_WGhmIz8

   Svara
 15. Avatar

  Umgås du inte med andra svenskar på Gran Canaria. Den frågan får jag ibland och då brukar jag svara, Jag törs inte – risken att jag stöter på en halvidiot bland de 83 procent som röstat på helidioterna i Sveriges Riksdag är stor – och då är semestern förstörd !

  Svara
 16. Avatar

  Kärnvapen och Långdistans Missiler är propaganda. Missilerna skulle vara för tunga för att kunna färdas så långt. Därav att USA har baser världen över och Hangarfartygen. Man HJÄRNTVÄTTADE folket som med så mycket annat. Läs Allen DULLES-J Edgar Hoovers dokument från 1956 gällande just detta https://archive.org/details/AllenDullesToHooverReBrainwashing26April1956

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria.