Har ni hört att Sverige har stängt gränserna och anpassat invandringen till EUs miniminivå? Det har ni med all säkerhet, eftersom den beskrivningen dök upp direkt när inflödet minskade något efter det totala vansinnet under hösten 2015. Då kom runt 10 000 asylsökande i veckan, vilket inte ens kunde hanteras praktiskt. Det var också denna situation som kom att kallas ”systemkollaps”, även om invandringsvurmande personer gärna raljerar kring begreppet, som om det handlade om att ingenting i samhället längre skulle fungera. Tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, aldrig rädd för att sjunka till en låg nivå i denna fråga, ställde vid juletid flinande frågan om publiken verkligen hade fått julmat eller om granen hade brunnit.
Till slut insåg till och med regeringen att utvecklingen var ohållbar och presenterade 24 november 2015 vissa åtstramningar som skulle göra Sverige mindre attraktivt som destination. Redan nästa dag protesterade Flyktinggruppernas riksråd (FARR), under rubriken Försvara asylrätten! och beklagade att regeringen tydligen sände ut ”signalen att flyktingmottagande är en stor belastning”. Regeringens förslag var dock inte alls ett avskaffande av asylrätten, utan innebar vissa skärpningar när det gällde exempelvis permanenta uppehållstillstånd och anhöriginvandring. De oroade sig särskilt för en grupp:
”De som drabbas hårdast av de tillfälliga uppehållstillstånden är barn. Många av dem kommer att utvisas efter 18-årsdagen, då kraven för att få tillstånd blir hårdare när de är vuxna.”
Märkbart inslag på många gymnasieskolor
Vid det här laget vet de flesta att ”ensamkommande flyktingbarn” i princip handlar om män som säger sig komma från Afghanistan och vara under 18 år. I verkligheten kommer åtminstone hälften egentligen från Iran, och deras ålder är okänd, eftersom de också kommer utan identitetshandlingar. Anledningen till att alla säger sig vara 16 eller 17 år gamla, är för att de saknar asylskäl och som minderåriga skulle vara svårare att avvisa. Bara under 2015 uppgick den gruppen till ungefär 35 000 personer, ett antal som i kombination med det snäva åldersspannet gör att de utgör ett tämligen märkbart inslag på många gymnasieskolor.
Några månader senare plockade FARR även upp tanken om EUs bottennivå:
”Trots att antalet asylsökande redan minskat till mindre än en tiondel av antalet i november vill regeringen genomföra att Sveriges regler ska ligga i botten för vad som är tillåtet enligt EU-regler.”
”Ett historiskt misstag”
Så har det låtit från liknande aktörer, mediefigurer och politiker sedan dess, och så sent som i augusti i år hävdade exempelvis Dagens Nyheters Anders Bolling att dessa ”stängda gränser kan bli ett historiskt misstag”.
Hur har det då sett ut efter att Sverige ”stängde gränserna” och blev ett ”isolerat land”? 2016 beviljades 151 000 personer uppehållstillstånd och 2017 blev siffran 135 000. Vid den tidpunkt i år då DN oroade sig för stängda gränser hade redan 96 000 uppehållstillstånd delats ut. Årets skörd hittills omfattar 43 000 anhöriga, trots att vi alltså redan för nästan tre år sedan fick höra att dörren för anhöriga stängts, vilket i sin tur sades betyda att Sverige ”splittrar familjer”.
Sedan ”asylstoppet” 2015 har alltså ungefär 123 000 personer fått asyl och kunnat ta in 130 000 anhöriga. Detta är enorma siffror, inte minst för ett land med Sveriges befolkningsstorlek. De beror förstås till stor del på rekordskörden 2015, men det visar ju att ett års inflöde har konsekvenser även under följande år, och för samhället i stort i decennier och generationer. Man ska också komma ihåg att så snart inflödet av asylsökande minskade i början av 2016 höjdes röster för att åter skruva på kranen. Dessa krafter fokuserade som vanligt på antalet personer som kunde bosätta sig i Sverige, alldeles oavsett hur världen i stort ser ut och hur man bäst kan hjälpa världens nödställda.
Vansinnigt undantag fick riksdagens stöd
Det är inte heller så att alla politiker nu har insett att vi inte kan fortsätta på samma väg. För bara några månader sedan infördes den så kallade ”gymnasielagen” för att kunna behålla 10 000 av de afghanska män utan asylskäl som borde ha avvisats redan 2015, av någon anledning under förutsättning att de var inskrivna för gymnasiestudier. Ett helt vansinnigt undantag fick alltså stöd av en majoritet i riksdagen.
Bland de lite finare människorna inom etablissemanget anses uttrycket ”befolkningsutbyte” vara fruktansvärt, men det är oändligt mycket sannare än ”stängda gränser”.
Källor:
https://petterssonsblogg.se/2018/10/03/95-766-beviljade-till-och-med-september/
http://snaphanen.dk/2018/10/05/et-demografisk-fait-accompli-i-sverige/
http://www.barometern.se/debatt/myten-om-de-stangda-granserna/
Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!
BG: 831-4742
Swish: 0760-311017
Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com
Lär av Balkan!
http://www.youtube.com/watch?v=vTMjpYUkQsU