Opinion: Angela Merkels fall kan bli Europas räddning

I Aftonbladet frågar sig Peter Kadhammar vem som ska rädda Europa nu när Angela Merkel är på väg ut. Själv håller jag tummarna och hoppas att vår kontinents värsta dödgrävare äntligen mister sitt järngrepp om EU. För när Merkel ryker kan EU återgå till att bli en samarbetsorganisation för starka nationalstater i stället för ett odemokratiskt, överstatligt monster som obönhörligen för oss mot Eurabien.

Allt fler tecken tyder på att Angela Merkels, 64, saga är all. Efter valet till förbundsdagen förra året tog det ett halvår innan hon kunde bilda en koalitionsregering, i somras höll hon på att förlora greppet om regeringen sedan hennes inrikesminister Horst Seehofer ställt ultimatum om stramare invandringspolitik och i slutet av september åkte hon på ett svidande nederlag i sitt parti när hennes utvalde gruppledare Volker Kauder röstades bort till förmån för den okände Ralph Brinkhaus.

Men innan vi går in på Merkels framtid ska vi titta på hennes historia. Hur blev prästdottern Angela den starkaste personen inte bara i Tyskland utan i hela Europa?

Hon föddes 1954 som Angela Kasner i västtyska Hamburg, i en familj med rötter i Polen. Strax efter hennes födelse flyttade familjen till Östtyskland där fadern skulle verka som präst.

1973 tog hon studentexamen med högsta betyg och var aktiv i den kommunistiska ungdomsorganisationen Freie Deutsche Jugend. Hon studerade fysik i Östberlin, träffade Ulrich Merkel med vilken hon var gift 1977-1982. Två år senare träffade hon sin nuvarande make Joachim Sauer, men fick inga barn i något av äktenskapen.

Talesperson för sista östtyska regeringen

Angela Merkel, 1990.

I de sista skälvande månaderna innan kommunistledarna i Östtyskland tvingades på knä inför sitt eget folk, valde Merkel att engagera sig i ett nytt parti som kallade sig Demokratisher Aufbruch [Demokratist uppbrott], som 1990 gick ihop med kristdemokratiska CDU. Hon var talesperson för den sista östtyska regeringen, som dominerades av CDU.

Vid Tysklands återförening senare samma år blev Merkel ledamot av parlamentet Förbundsdagen och har så varit sedan dess. Redan 1991 utsågs hon till minister under Helmuth Kohl, med ansvar för kvinno- och ungdomsfrågor, och 1994-1998 var hon miljöminister.

2000 blev Angela Merkel ordförande för CDU, men det tog fem år innan hon blev förbundskansler. Under oppositionsåren 1998-2005, när Tyskland styrdes av Gerhard Schröder från socialdemokratiska SPD, fick hon inte ens ta debatterna i Förbundsdagen mot honom eftersom hon inte var gruppledare. Efter valet 2005 fick inget av de stora partierna majoritet och lyckades inte heller locka till sig småpartier. Till sist bestämdes det att CDU med dess bayerska systerparti CSU skulle regera tillsammans med socialdemokraterna i en storkoalition – Angela Merkel utsågs till förbundskansler.

Kan förnedras under sin sista period

Och det har hon varit sedan dess. Den regering hon nu företräder är hennes fjärde och sista. Att hon inte ställer upp fler gånger har varit känt, men ingen hade förväntat sig att ”Mutti Merkel” [Mamma Merkel] skulle förnedras under sin sista period.

Andreas Ritzenhoff.

Häromdagen framkom det nämligen att affärsmannen Andreas Ritzenhoff tänker utmana Merkel om ordförandeskapet för CDU. Till tidningskoncernen Funke sa Ritzenhoff, som äger ett aluminiumföretag, att CDU behöver ändra riktning och skaffa sig nya politiska mål.

Han sa sig vara bekymrad över det som händer med Tyskland, Europa och Västvärlden och pekade på hotet mot landets välstånd, säkerhet och hans folks ”frihetskultur och anda”.

Det är inte svårt att gissa att Ritzenhoff syftar på Tysklands öppna gränser, som lett till att mer än 1,6 miljoner människor invandrat dit sedan början av 2015 – ett faktum som nu får allt fler tyskar att vilja rösta på AFD, Alternativ för Tyskland. I senaste opinionsmätningarna uppgav bara 28 procent att de är nöjda med regeringens politik, medan hela 16 procent föredrog AFD som kom in i Förbundsdagen 2017 med 12,6 procent av rösterna.

Två utmanare hittills

Jan-Philipp Knoop.

Merkel själv har indikerat att hon på kongressen i december vill omväljas som partiledare i ytterligare en tvåårsperiod. Frågan är om hon verkligen vågar riskera att snöpligt väljas bort eller om hon drar tillbaka sin kandidatur. Förutom Andreas Ritzenhoff har den 26-årige juridikstudenten Jan-Philipp Knoop aviserat sina planer på att utmana Merkel om ledarskapet.

På sin Facebooksida har Knoop gått hårt åt Merkels politik och bland annat skrivit: ”En stat som har förlorat kontrollen över sina gränser är inte självstyrande.” Med den politik han vill föra tror sig Knoop kunna locka tillbaka väljare som gått över till AFD och menar att dessa är ”långtifrån nazister eller högerextremister”.

Ingen tror dock att den unge Knoop har någon chans att vinna över Merkel – å andra sidan trodde heller ingen att Ralph Brinkhaus hade någon chans att vinna gruppledarstriden mot Merkels kandidat Volker Kauder.

Inte inbjuden till Bayern

Ett annat tydligt tecken på att Angela Merkel av sina egna alltmer upplevs som en belastning, är det förestående delstatsvalet i Bayern. Hon var inte ens på plats under systerpartiet CSUs kongress och valupptakt nyligen, och i sitt eldfängda kongresstal nämnde Bayerns ministerpresident Markus Söder henne inte ens. I normala fall hade Merkel varit där och hållit ett tal där hon lyckönskat dem inför valet 14 oktober.

CSU-ledaren Markus Söder hade inte ens bjudit in Angela Merkel till kongressen inför delstatsvalet i Bayern 14 oktober. Foto: Flickr.

CSU har i princip styrt Bayern sedan 1957, oftast med egen majoritet. Första smällen kom i EU-parlamentsvalet 2014 då CSU ”bara” fick 40 procent av rösterna – deras sämsta resultat någonsin i ett Europaval. AFD fick 8 procent. Nästa smäll var valet till förbundsdagen där CSU i Bayern fick 38,8 och AFD 12,4 – deras absolut bästa resultat i västra Tyskland. I östra Tyskland blev AFD största parti i tre valkretsar.

Nu flåsar AFD än en gång CSU i nacken och kan för första gången ta sig in i Bayerns parlament Lantdagen. I en opinionsmätning i augusti fick AFD 17,5 procent och blev tredje största parti. Precis som sina svenska politikerkolleger har dock Markus Söder svurit på att aldrig samarbeta med AFD för att behålla makten i Bayern.

Merkels fall kan bli räddningen för Europa

Det ser alltså ut som om kristdemokraterna (CSU i Bayern och CDU i övriga Tyskland) är på väg att tappa sitt långa och hårda grepp om landets väljare. Tyskarna är dödströtta på massinvandring, mångkultur och islamisering. Men vad betyder det för EU om Angela Merkel försvinner ut i skuggorna och inte längre är ”The Queen of Europe”?

Enligt chefredaktören Alexander MercourisThe Duran är hon och Frankrikes president Emmanuel Macron de främsta förespråkarna för massinvandring till Europa – och utan Merkel är Macron ingenting. Mercouris menar till och med att en ny politisk ledning i Tyskland kan föra landet över till den invandringskritiska sidan där Ungern, Polen, Italien och några till gör uppror mot förvandlingen av det kristna Europa.

Frostig stämning mellan Angela Merkel och Donald Trump. Foto: Wikimedia Commons.

Varken USA eller Ryssland kommer att sörja Angela Merkel. Donald Trump har mer eller mindre utnämnt henne till sin huvudfiende och Vladimir Putin skulle älska att bli av med den sista EU-ledaren som var med och beslutade om sanktioner mot Ryssland efter Ukrainakrisen. En ny ledare med en ny politik i Tyskland skulle kunna tina de frusna relationerna mellan EU och Ryssland.

Årets julklapp?

Alexander Mercouris tror att Merkel försvinner innan året är slut. Framåt jul kommer hon själv att inse att hennes position är ohållbar och börja se sig om efter andra uppdrag, såsom FNs generalsekreterare eller chef över den europeiska centralbanken, ECB.

Om Mercouris förutsägelser blir verklighet kan Angela Merkels sorti rädda inte bara Tyskland utan även Sverige och resten av Europa. Som EUs största och viktigaste land kan Tyskland föra vår kontinent i en ny riktning och därmed rädda oss från att sjunka ner i mörkrets Eurabien.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

11 kommentarer angående “Opinion: Angela Merkels fall kan bli Europas räddning

 1. Tack för en väldigt bra artikel!

  Jag har sedan många år följt regelbundet tyska största dagstidningarna, och alternativmedia som är betydligt mindre än i Sverige i proportion till befolkningen. Jag tror din artikel bra återger en hel del stämningar som ej rapporteras om i Sverige. Tyskland är Europas intellektuella och kroppsliga hjärta. När det vänder i Tyskland vänder det sannolikt oväntat tydligt i andra länder ockå. Det kan bli dramatiskt. Tragiskt nog kan det bli så att Sverige får, liksom under andra världskriget, ta emot många flyktingar från Tyskland, vilket riskerar skapa ett nordligt ”Turkiet” såvida inte svensken vaknar.

  1. Tillägg: Noteras bör att Merkel har en judisk mor och är därför definitionsmässigt judinna. Detta är viktigt eftersom en persons inre tankebilder är beroende av den av självet upplevda etniciteten och upplever man sig själv som judinna torde kopplingen till det kristna Europa var i alla fall något mindre lojal än om man är genuin t.ex. ungersk katolik.

   1. Merkel stod och höll ett tal i Knesset 2008 på hebreiska och framhöll, att för henne och BRD var Israels säkerhet en absolut prioritet. Samtidigt fick Israel den x-te ubåten, som kan bestyckas med kärnvapenmissiler.

     1. Tur för henne att hon är judinna och inte med i Nordiska Motståndsrörelsen för det hon gör på tre av bilderna skulle annars definitivt klassats som hets mot folkgrupp!

 2. Sverige kommer att stå ensamt kvar som den humanitära stormakten i Europa och det dumma svenska folket kommer i högmod följa sina ledare i marschen mot Poltava.

 3. Mycket initierad och fyllig exposé Ingrid. Demokratischer Aufbruch betyder Demokratisk uppbrott och ej motsatsen avgång. Men det är petitesser och Du har den kunniga journalistens förmåga att servera det väsentliga intresseväckande förpackat.

 4. Man kan också notera att det är klarlagt att Merkel var en STASI-informatör- ”I.M. Erika”.Hon begick också patricid – fadermord och såg till att störta kanslern Helmut Kohl från tronen i CDU i samband med erhållna pengar till stöd till partiet inför valet, där Kohl vägrade att bryta sitt ord och namnge bidragsgivarna. Då såg Kohls flicka – Kohhls Mädchen – Merkel till att fälla sin gynnare och mentor och inta hans plats i spetsen för CDU.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #136 Platinasponsorer: Makarna B – Donation, Tomas – En gåva för ni behövs, David – Donation, Anonym A – Vill inte bli omnämnd som platina. Känns futtigt i sällskap av dem som kan skänka 500 och mer VARJE månad, men vågar inte skylta med en stående överföring, Anette S – Ni är bäst!, Göran – Carlqvist/Celander!! När FolketSjälvFårVälja!!!, Christina –Sveriges vassaste journalister. Skrattar o gråter, Gunilla – Gåva, Siwert – Glad påsk och tack för ett eggande avsnitt. Tuppen, Leif – Gåva, ni är bäst!, Else Marie – Yttrandefrihet 13:00 idag lycka till, Niklas, Magnus, Björn, Lena – Håller tummarna, Siwert – Kör på, påsken är över, MediaLinq-gåvor. Övriga: Ann-Marie – Donation, Torsten – Gåva, Klas – Gåva, Ulf – Månatligt stöd, Tord – Liten gåva, Siv – Vilka härliga kämpar ni är!, Margareta – Gåva, Camilla – Gåva, ZsaZsa – Gåva, Daniel – Nu kör jag, Mildrid – Gåva, Marie – Donation, Andreas – Donation, Bernt, Hans – Gåva, Sven-Olof – Gåva, Johan – Donation, Mattias – Bidrag, Carl – Gåva, Gunnar – Gåva, Tonie, Anita – Bidrag, Anita – Lite mer, Christina – Kram till er och kämpa på!, Sofie – Bidrag, Torbjörn, Ari – Bra jobbat tjejer, bra info ni delger, Arne, Anders – Älskar era pratshowar! Keep it up, please!!, Else Marie – Gåva till 2 proffs, Ann-Cathrin – Gåva, Sven – Gåva, Karin N, Lars – Gåva, Olavi –En gåva till duktiga flickor på tuben, Håkan – Gåva, Tetiana – Gåva, Ulrik – Till arbetet, Monica – Gåva, Lena – Glad påsk på er!, Jan – Gåva, Anna – Glad påsk Ingrid & Maria, tack för att ni finns!, Renee – Glad påsk, ni är superbra!, Fredrik, Carola – Vi ses på Blåkulla!, Tommy – Gåva, Svenning – Gåva, Carola – Tack för erat jobb ni är grymma, Sven M, Örjan – För sanningen!!!, Conny – Du är underbar Ingrid!, Bo, Lisbeth – Glad påsk till de bästaste, Helena – Ni är bara bäst!, Hans N, Grazyna – Gåva, Jan Erik – Gåva, Tomas – Gåva, Michael – Gåva liten men från hjärtat, Charlotte, Anita – Donation, Rickard, Ulf – Gåva, Inger&Martin – Bästa tjejerna!, Göran – Han där uppe är nu informerad att ni ska frias! Igen! Kram, Lars-Erik – Gåva och lycka till i dag!, Liselotte, Jon – Gvd, Marina – För yttrandefriheten, Maria – Jag stöttar ert arbete!, Peter, Lars – Försvaret, Anonym R-M, Katarina, Anonym M, Örjan, Malin, Anonym G, Ingrid A, Marianne, Daniel, Torsten, Anonym K, Christina B, Christina E, Martin A, Gudmundur A, Sara – Tack!, Kerstin, David, Dag, Lasse B, Susanne, Marlene - Tack för att ni finns.. Ni är bäst tjejer, Lars P, Martin B, Jenny, Bo, Per O, Ingrid H, Anonym M, Anonym A, Mikael, Ulf, Alexander, Christina E, Per W, Anonym B, Mona, Siv, Monica, Lotta, Kristian, Lars H, Stefan A, Anonym givare!, Rolf – Kämpa på så att vi kan störta globalisterna,Maria, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #136 Platinasponsorer: Makarna B – Donation, Tomas – En gåva för ni behövs, David – Donation, Anonym A – Vill inte bli omnämnd som platina. Känns futtigt i sällskap av dem som kan skänka 500 och mer VARJE månad, men vågar inte skylta med en stående överföring, Anette S – Ni är bäst!, Göran – Carlqvist/Celander!! När FolketSjälvFårVälja!!!, Christina –Sveriges vassaste journalister. Skrattar o gråter, Gunilla – Gåva, Siwert – Glad påsk och tack för ett eggande avsnitt. Tuppen, Leif – Gåva, ni är bäst!, Else Marie – Yttrandefrihet 13:00 idag lycka till, Niklas, Magnus, Björn, Lena – Håller tummarna, Siwert – Kör på, påsken är över, MediaLinq-gåvor. Övriga: Ann-Marie – Donation, Torsten – Gåva, Klas – Gåva, Ulf – Månatligt stöd, Tord – Liten gåva, Siv – Vilka härliga kämpar ni är!, Margareta – Gåva, Camilla – Gåva, ZsaZsa – Gåva, Daniel – Nu kör jag, Mildrid – Gåva, Marie – Donation, Andreas – Donation, Bernt, Hans – Gåva, Sven-Olof – Gåva, Johan – Donation, Mattias – Bidrag, Carl – Gåva, Gunnar – Gåva, Tonie, Anita – Bidrag, Anita – Lite mer, Christina – Kram till er och kämpa på!, Sofie – Bidrag, Torbjörn, Ari – Bra jobbat tjejer, bra info ni delger, Arne, Anders – Älskar era pratshowar! Keep it up, please!!, Else Marie – Gåva till 2 proffs, Ann-Cathrin – Gåva, Sven – Gåva, Karin N, Lars – Gåva, Olavi –En gåva till duktiga flickor på tuben, Håkan – Gåva, Tetiana – Gåva, Ulrik – Till arbetet, Monica – Gåva, Lena – Glad påsk på er!, Jan – Gåva, Anna – Glad påsk Ingrid & Maria, tack för att ni finns!, Renee – Glad påsk, ni är superbra!, Fredrik, Carola – Vi ses på Blåkulla!, Tommy – Gåva, Svenning – Gåva, Carola – Tack för erat jobb ni är grymma, Sven M, Örjan – För sanningen!!!, Conny – Du är underbar Ingrid!, Bo, Lisbeth – Glad påsk till de bästaste, Helena – Ni är bara bäst!, Hans N, Grazyna – Gåva, Jan Erik – Gåva, Tomas – Gåva, Michael – Gåva liten men från hjärtat, Charlotte, Anita – Donation, Rickard, Ulf – Gåva, Inger&Martin – Bästa tjejerna!, Göran – Han där uppe är nu informerad att ni ska frias! Igen! Kram, Lars-Erik – Gåva och lycka till i dag!, Liselotte, Jon – Gvd, Marina – För yttrandefriheten, Maria – Jag stöttar ert arbete!, Peter, Lars – Försvaret, Anonym R-M, Katarina, Anonym M, Örjan, Malin, Anonym G, Ingrid A, Marianne, Daniel, Torsten, Anonym K, Christina B, Christina E, Martin A, Gudmundur A, Sara – Tack!, Kerstin, David, Dag, Lasse B, Susanne, Marlene - Tack för att ni finns.. Ni är bäst tjejer, Lars P, Martin B, Jenny, Bo, Per O, Ingrid H, Anonym M, Anonym A, Mikael, Ulf, Alexander, Christina E, Per W, Anonym B, Mona, Siv, Monica, Lotta, Kristian, Lars H, Stefan A, Anonym givare!, Rolf – Kämpa på så att vi kan störta globalisterna,Maria, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #136 Platinasponsorer: Makarna B – Donation, Tomas – En gåva för ni behövs, David – Donation, Anonym A – Vill inte bli omnämnd som platina. Känns futtigt i sällskap av dem som kan skänka 500 och mer VARJE månad, men vågar inte skylta med en stående överföring, Anette S – Ni är bäst!, Göran – Carlqvist/Celander!! När FolketSjälvFårVälja!!!, Christina –Sveriges vassaste journalister. Skrattar o gråter, Gunilla – Gåva, Siwert – Glad påsk och tack för ett eggande avsnitt. Tuppen, Leif – Gåva, ni är bäst!, Else Marie – Yttrandefrihet 13:00 idag lycka till, Niklas, Magnus, Björn, Lena – Håller tummarna, Siwert – Kör på, påsken är över, MediaLinq-gåvor. Övriga: Ann-Marie – Donation, Torsten – Gåva, Klas – Gåva, Ulf – Månatligt stöd, Tord – Liten gåva, Siv – Vilka härliga kämpar ni är!, Margareta – Gåva, Camilla – Gåva, ZsaZsa – Gåva, Daniel – Nu kör jag, Mildrid – Gåva, Marie – Donation, Andreas – Donation, Bernt, Hans – Gåva, Sven-Olof – Gåva, Johan – Donation, Mattias – Bidrag, Carl – Gåva, Gunnar – Gåva, Tonie, Anita – Bidrag, Anita – Lite mer, Christina – Kram till er och kämpa på!, Sofie – Bidrag, Torbjörn, Ari – Bra jobbat tjejer, bra info ni delger, Arne, Anders – Älskar era pratshowar! Keep it up, please!!, Else Marie – Gåva till 2 proffs, Ann-Cathrin – Gåva, Sven – Gåva, Karin N, Lars – Gåva, Olavi –En gåva till duktiga flickor på tuben, Håkan – Gåva, Tetiana – Gåva, Ulrik – Till arbetet, Monica – Gåva, Lena – Glad påsk på er!, Jan – Gåva, Anna – Glad påsk Ingrid & Maria, tack för att ni finns!, Renee – Glad påsk, ni är superbra!, Fredrik, Carola – Vi ses på Blåkulla!, Tommy – Gåva, Svenning – Gåva, Carola – Tack för erat jobb ni är grymma, Sven M, Örjan – För sanningen!!!, Conny – Du är underbar Ingrid!, Bo, Lisbeth – Glad påsk till de bästaste, Helena – Ni är bara bäst!, Hans N, Grazyna – Gåva, Jan Erik – Gåva, Tomas – Gåva, Michael – Gåva liten men från hjärtat, Charlotte, Anita – Donation, Rickard, Ulf – Gåva, Inger&Martin – Bästa tjejerna!, Göran – Han där uppe är nu informerad att ni ska frias! Igen! Kram, Lars-Erik – Gåva och lycka till i dag!, Liselotte, Jon – Gvd, Marina – För yttrandefriheten, Maria – Jag stöttar ert arbete!, Peter, Lars – Försvaret, Anonym R-M, Katarina, Anonym M, Örjan, Malin, Anonym G, Ingrid A, Marianne, Daniel, Torsten, Anonym K, Christina B, Christina E, Martin A, Gudmundur A, Sara – Tack!, Kerstin, David, Dag, Lasse B, Susanne, Marlene - Tack för att ni finns.. Ni är bäst tjejer, Lars P, Martin B, Jenny, Bo, Per O, Ingrid H, Anonym M, Anonym A, Mikael, Ulf, Alexander, Christina E, Per W, Anonym B, Mona, Siv, Monica, Lotta, Kristian, Lars H, Stefan A, Anonym givare!, Rolf – Kämpa på så att vi kan störta globalisterna,Maria, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #136 Platinasponsorer: Makarna B – Donation, Tomas – En gåva för ni behövs, David – Donation, Anonym A – Vill inte bli omnämnd som platina. Känns futtigt i sällskap av dem som kan skänka 500 och mer VARJE månad, men vågar inte skylta med en stående överföring, Anette S – Ni är bäst!, Göran – Carlqvist/Celander!! När FolketSjälvFårVälja!!!, Christina –Sveriges vassaste journalister. Skrattar o gråter, Gunilla – Gåva, Siwert – Glad påsk och tack för ett eggande avsnitt. Tuppen, Leif – Gåva, ni är bäst!, Else Marie – Yttrandefrihet 13:00 idag lycka till, Niklas, Magnus, Björn, Lena – Håller tummarna, Siwert – Kör på, påsken är över, MediaLinq-gåvor. Övriga: Ann-Marie – Donation, Torsten – Gåva, Klas – Gåva, Ulf – Månatligt stöd, Tord – Liten gåva, Siv – Vilka härliga kämpar ni är!, Margareta – Gåva, Camilla – Gåva, ZsaZsa – Gåva, Daniel – Nu kör jag, Mildrid – Gåva, Marie – Donation, Andreas – Donation, Bernt, Hans – Gåva, Sven-Olof – Gåva, Johan – Donation, Mattias – Bidrag, Carl – Gåva, Gunnar – Gåva, Tonie, Anita – Bidrag, Anita – Lite mer, Christina – Kram till er och kämpa på!, Sofie – Bidrag, Torbjörn, Ari – Bra jobbat tjejer, bra info ni delger, Arne, Anders – Älskar era pratshowar! Keep it up, please!!, Else Marie – Gåva till 2 proffs, Ann-Cathrin – Gåva, Sven – Gåva, Karin N, Lars – Gåva, Olavi –En gåva till duktiga flickor på tuben, Håkan – Gåva, Tetiana – Gåva, Ulrik – Till arbetet, Monica – Gåva, Lena – Glad påsk på er!, Jan – Gåva, Anna – Glad påsk Ingrid & Maria, tack för att ni finns!, Renee – Glad påsk, ni är superbra!, Fredrik, Carola – Vi ses på Blåkulla!, Tommy – Gåva, Svenning – Gåva, Carola – Tack för erat jobb ni är grymma, Sven M, Örjan – För sanningen!!!, Conny – Du är underbar Ingrid!, Bo, Lisbeth – Glad påsk till de bästaste, Helena – Ni är bara bäst!, Hans N, Grazyna – Gåva, Jan Erik – Gåva, Tomas – Gåva, Michael – Gåva liten men från hjärtat, Charlotte, Anita – Donation, Rickard, Ulf – Gåva, Inger&Martin – Bästa tjejerna!, Göran – Han där uppe är nu informerad att ni ska frias! Igen! Kram, Lars-Erik – Gåva och lycka till i dag!, Liselotte, Jon – Gvd, Marina – För yttrandefriheten, Maria – Jag stöttar ert arbete!, Peter, Lars – Försvaret, Anonym R-M, Katarina, Anonym M, Örjan, Malin, Anonym G, Ingrid A, Marianne, Daniel, Torsten, Anonym K, Christina B, Christina E, Martin A, Gudmundur A, Sara – Tack!, Kerstin, David, Dag, Lasse B, Susanne, Marlene - Tack för att ni finns.. Ni är bäst tjejer, Lars P, Martin B, Jenny, Bo, Per O, Ingrid H, Anonym M, Anonym A, Mikael, Ulf, Alexander, Christina E, Per W, Anonym B, Mona, Siv, Monica, Lotta, Kristian, Lars H, Stefan A, Anonym givare!, Rolf – Kämpa på så att vi kan störta globalisterna,Maria, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A.