204 röstade för att avsätta Stefan Löfven. Foto: Riksdagen.

204 röstade för att avsätta Stefan Löfven. Foto: Riksdagen.

Opinion: Statsministerdramat ett Svarte Petter-spel utan vinnare

Stefan Löfven röstades i morse bort som statsminister och nu väntar först spel för gallerierna-kalabalik och sedan en blocköverskridande regering. Precis som i Svarte Petter är det ingen som vinner – det finns bara en förlorare och det är den spelare som sitter kvar med kortet föreställande den svarte sotaren: Sverigedemokraterna.

Själva statsministeromröstningen var en snabb affär. Efter att Ulf Kristersson, Anders Ygeman, Jimme Åkesson och några till varit uppe i talarstolen och sagt några ord om varför Stefan Löfven borde röstas bort eller röstas kvar, tryckte riksdagsledamöterna på sina knappar.

142 röstade ja till Löfven.

204 röstade nej till Löfven.

Ingen avstod från att rösta.

204 röstade för att avsätta Stefan Löfven. Foto: Riksdagen.

Men det blir bara 346, så vad gjorde de andra tre? Satt de avsvimmade i sina bänkar eller var de för nya för att begripa hur man trycker ja eller nej?

Svaret är att de inte var närvarande. Enligt riksdagsprotokollet var de tre som var frånvarande redan andra dagen: Helena Lindahl (C), Maj Karlsson (V), men dessa hade tydligen kvittats ut mot varandra, samt Leila Ali Elmi (MP). Inte för att det hade haft någon som helst betydelse för Löfvens avsättande, men är det inte märkligt att den så uppmärksammade somaliskan Leila Ali Elmi inleder sin riksdagskarriär med att skolka och inte stötta den statsminister hennes Miljöparti vill fortsätta regera med? Men det kanske inte spelar någon roll för henne vem som är statsminister, hennes uppdrag är ju att arbeta för att somalier i Sverige ska flytta fram sina positioner och det kanske Ulf Kristersson gör ännu bättre än Stefan Löfven. Moderaterna hade ju trots allt somaliern Abdirizak Waberi som riksdagsledamot 2010-2014 och placerade honom i försvarsutskottet …

Efter att riksdagsprotokollet publicerats visade det sig dock att Ali Elmi inte skolkade. Enligt Dagens Industri var hon på plats – men lyckades inte fälla upp bordsskivan och hann därför inte trycka på knappen!

Ulf Kristersson är rökt

Att Ulf Kristersson nu bröstar upp sig och tror att han ska bli näste statsminister är inget annat än ett spel för gallerierna. Hans allians samlar inte mer än 143 mandat och även om han skulle lyckas locka till sig Miljöpartiet så räcker deras 16 mandat inte till mer än totalt 159, vilket är långt ifrån de 175 som behövs för en riksdagsmajoritet. Det är därför han försöker förmå Socialdemokraterna att lova sitt stöd till en Alliansregering, vilket de naturligtvis inte kommer att göra. Vad skulle de vinna på det? Absolut ingenting.

Om Kristersson i stället hade kunnat lägga till Sverigedemokraternas 62 mandat hade han fått en massiv majoritet om 205. Men det kommer aldrig att hända för det sätter Centerpartiet och Liberalerna stopp för. Då drar de med sina sammanlagt 51 mandat och därmed återstår M+KD+SD vilket endast ger 154. Kristersson är med andra ord helt rökt.

Stefan Löfven sitter i en mycket bättre sits. Om han lyckas locka över C och L (vilket jag tror han kommer att göra) så får han ihop hela 195 mandat, och kan fortsätta vanstyra landet med massinvandring, gymnasielagar och annat som obönhörligen knuffar det svenska folket mot avgrunden. En sådan regering kommer att påskynda folkutbytet och göra det helt omöjligt för svenska folket att i framtiden styra sitt eget öde. Ju fler invandrare från Tredje världen, desto fler röster på de rödgröna. Jag tror till och med att Löfven kan vara beredd att erbjuda Annie Lööf statsministerposten om hon bara förhindrar att SD lyckas minska invandringen.

Röstade svenska folket med öppna ögon?

Jag undrar om svenskarna insåg detta när de lade sina röster i årets val. Var det verkligen med öppna ögon de röstade för de partier som förvandlat Sverige från Europas mest trygga och homogena land med 1 procent utrikes födda, till en livsfarlig mångkultur där svindlande 30 procent har någon form av utländsk bakgrund? Insåg de att det om fyra år kan vara för sent att förändra den demografiska sammansättningen i Sverige, och att vi i framtiden kommer att vara en minoritet som på nåder får lov att existera i våra förfäders land?

Jag kan inte tro att svenskarna är så självmordsbenägna att de önskar denna framtid, och därför måste svaret vara att de fortfarande vägrar tro att etablissemangspartierna vill oss illa. Svenskar litar förvisso inte på politiker i allmänhet, men ytterst få kan föreställa sig vidden av deras ondskefulla planer och därför röstade de ännu en gång på dem som skapat Absurdistan med gruppvåldtäkter, gängkrig, fattigpensionärer och allt annat elände som nu utmärker vårt land.

”Ingen önskar sig ett extraval”

Stefan Löfven sa direkt efter tisdagens statsministeromröstning, som han förlorade, att ingen önskar sig ett extraval, framförallt inte väljarna. Varför han tror att det skulle vara en sådan ansträngning för oss att ännu en gång gå till vallokalerna begriper jag inte, det är snarare han och de andra i sjuklövern som är livrädda för ett extraval. För många av oss andra framstår möjligheten till ett extraval som en skänk från ovan – ytterligare en chans för oss att förmå svenska folket att fatta sitt eget bästa.

Det enda vi kan hoppas på är ironiskt nog att Annie Lööf och Jan Björklund vägrar sätta sig i knäet på Stefan Löfven. Men det är nog att hoppas på för mycket. Båda kommer sannolikt att komma fram till att de måste göra det för att ”Sverige ska kunna styras” vilket ska utläsas som ”vi måste se till att folkutbytet kan fortsätta och förhindra att SD sätter käppar i hjulet för denna process”.

Arma svenskar. Det är alla vi (minus batikhäxorna och manstanterna) som sitter med Svarte Petter på hand. Kanske för evigt.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

7 kommentarer angående “Opinion: Statsministerdramat ett Svarte Petter-spel utan vinnare

  1. Så oerhört sorgligt! Viss förstod man att det nog skulle bli så här, jag har länge trott att Annie Lööf är den utvalda kronprinsessan till posten som Sveriges Stadsminister. Först en enda stor röra som piskas fram via medierna, sen träder hon fram som bästa alternativet, det var själva masterplanen. På ett personligt plan har jag lovat att flytta utomlands om så skulle ske, så det är väl bara att börja packa väskorna.

  2. Det som händer i detta land är mer än sorgligt. Svenska folket förstår inte vad det är de röstar på, de allra flesta har ingen aning om hur det fungerar. Jag är så innerligt trött på att ens tänka på att denna invandring skall fortsätta förstöra vårt en gång så fina land. Jag förstår bara inte hur vi ska ha pengar till detta eller bostäder. Hur länge skall svenska folket finna sig i att betala så höga skatter utan att få någon välfärd. det är dags nu svenskar att ÖPPNA ÖGONEN och fatta vad det är som händer!!!

  3. En Löfven regering med stöd av C eller L skulle eliminera stödpartiet permanent. Är inte det en av de bättre utkomsterna från det här miserabla val?

  4. Det verkar vara tjänstemännen på myndigheterna som styr landet och de är inte beredda att respektera folkviljan. Ett mycket stort problem, titta bara på USA där man försöker få en vald president avsatt. Mycket fokus har lagts på att kritisera politiker och medier, vi borde även fokusera på att granska tjänstemännens agerande.

  5. Antonia Axelsson Johnsson går rakryggat ut och förordar att Alliansen tar makten mha stöd frän SD. Emot detta går Daniel Sachs, vilket är intressant eftersom han tillhör Wallenberg-sfören. Marcus Wallenberg är gift med Daniel Sachs syster och Daniel Sachs arbetar (ev. Arbetade) på Investor.

  6. Jag hoppas att Kristersson bildar regering med KD. Undrar om Annie Lööf vågar rösta emot en sån regering, även om den har passivt stöd av SD.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #114 Platinasponsorer: Göran G – Grattis Ingrid bra jobbat. Jag är stort fan av er, Göran L – Snålskjutsen är över. FortsättKämpaViTarDemNiÄrBäst, Monica – Gåva, ni är fantastiska!, Gammelmormor – Det är skrämmande och oförlåtligt hur våra politiker kallsinnigt tittar på när vårt en gång så trygga fina Sverige går under, Magnus – För framtids segrar, Anders, Isac – Er sannolikt yngsta trogna lyssnare och fan, Isac 10 år, skulle på skolans uppmaning springa och samla in pengar för UNICEF. Fick lite fakta om korrumperade FN och UNICEF. Sprang 7 km och drog in 1400 kr, deklarerade att detta i stället ska gå till Ingrid och Maria. Övriga: Göran A, Anton, Inger – Kram Inger&M, Örjan – Tack för att ni kämpar, Angelika – Gåva, Carl – Gåva, Margarita – Hej tjejer, ni är bäst, Renee – Tack för att ni finns!, Per – Gåva, Jim – Tack för en rak och ärlig journalistik!, Inger – Gåva, Maja – Tack!, Andreas – Donation, Henrik – Donation, Lennart – Månatligt bidrag, Tord – Tack för ett bra program, Lasse – Bra jobbat, Eva & Lasse, Anonym A, Katrin, Milada, Tommy, Birgitta, Carin, Gertiepie, Anonym T, Roland, Liselott, Anonym M, Anne-Marit, Magnus, Gabor, Mikael, Anton, Kristina, Margareta, Mikael. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #114 Platinasponsorer: Göran G – Grattis Ingrid bra jobbat. Jag är stort fan av er, Göran L – Snålskjutsen är över. FortsättKämpaViTarDemNiÄrBäst, Monica – Gåva, ni är fantastiska!, Gammelmormor – Det är skrämmande och oförlåtligt hur våra politiker kallsinnigt tittar på när vårt en gång så trygga fina Sverige går under, Magnus – För framtids segrar, Anders, Isac – Er sannolikt yngsta trogna lyssnare och fan, Isac 10 år, skulle på skolans uppmaning springa och samla in pengar för UNICEF. Fick lite fakta om korrumperade FN och UNICEF. Sprang 7 km och drog in 1400 kr, deklarerade att detta i stället ska gå till Ingrid och Maria. Övriga: Göran A, Anton, Inger – Kram Inger&M, Örjan – Tack för att ni kämpar, Angelika – Gåva, Carl – Gåva, Margarita – Hej tjejer, ni är bäst, Renee – Tack för att ni finns!, Per – Gåva, Jim – Tack för en rak och ärlig journalistik!, Inger – Gåva, Maja – Tack!, Andreas – Donation, Henrik – Donation, Lennart – Månatligt bidrag, Tord – Tack för ett bra program, Lasse – Bra jobbat, Eva & Lasse, Anonym A, Katrin, Milada, Tommy, Birgitta, Carin, Gertiepie, Anonym T, Roland, Liselott, Anonym M, Anne-Marit, Magnus, Gabor, Mikael, Anton, Kristina, Margareta, Mikael. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #114 Platinasponsorer: Göran G – Grattis Ingrid bra jobbat. Jag är stort fan av er, Göran L – Snålskjutsen är över. FortsättKämpaViTarDemNiÄrBäst, Monica – Gåva, ni är fantastiska!, Gammelmormor – Det är skrämmande och oförlåtligt hur våra politiker kallsinnigt tittar på när vårt en gång så trygga fina Sverige går under, Magnus – För framtids segrar, Anders, Isac – Er sannolikt yngsta trogna lyssnare och fan, Isac 10 år, skulle på skolans uppmaning springa och samla in pengar för UNICEF. Fick lite fakta om korrumperade FN och UNICEF. Sprang 7 km och drog in 1400 kr, deklarerade att detta i stället ska gå till Ingrid och Maria. Övriga: Göran A, Anton, Inger – Kram Inger&M, Örjan – Tack för att ni kämpar, Angelika – Gåva, Carl – Gåva, Margarita – Hej tjejer, ni är bäst, Renee – Tack för att ni finns!, Per – Gåva, Jim – Tack för en rak och ärlig journalistik!, Inger – Gåva, Maja – Tack!, Andreas – Donation, Henrik – Donation, Lennart – Månatligt bidrag, Tord – Tack för ett bra program, Lasse – Bra jobbat, Eva & Lasse, Anonym A, Katrin, Milada, Tommy, Birgitta, Carin, Gertiepie, Anonym T, Roland, Liselott, Anonym M, Anne-Marit, Magnus, Gabor, Mikael, Anton, Kristina, Margareta, Mikael. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #114 Platinasponsorer: Göran G – Grattis Ingrid bra jobbat. Jag är stort fan av er, Göran L – Snålskjutsen är över. FortsättKämpaViTarDemNiÄrBäst, Monica – Gåva, ni är fantastiska!, Gammelmormor – Det är skrämmande och oförlåtligt hur våra politiker kallsinnigt tittar på när vårt en gång så trygga fina Sverige går under, Magnus – För framtids segrar, Anders, Isac – Er sannolikt yngsta trogna lyssnare och fan, Isac 10 år, skulle på skolans uppmaning springa och samla in pengar för UNICEF. Fick lite fakta om korrumperade FN och UNICEF. Sprang 7 km och drog in 1400 kr, deklarerade att detta i stället ska gå till Ingrid och Maria. Övriga: Göran A, Anton, Inger – Kram Inger&M, Örjan – Tack för att ni kämpar, Angelika – Gåva, Carl – Gåva, Margarita – Hej tjejer, ni är bäst, Renee – Tack för att ni finns!, Per – Gåva, Jim – Tack för en rak och ärlig journalistik!, Inger – Gåva, Maja – Tack!, Andreas – Donation, Henrik – Donation, Lennart – Månatligt bidrag, Tord – Tack för ett bra program, Lasse – Bra jobbat, Eva & Lasse, Anonym A, Katrin, Milada, Tommy, Birgitta, Carin, Gertiepie, Anonym T, Roland, Liselott, Anonym M, Anne-Marit, Magnus, Gabor, Mikael, Anton, Kristina, Margareta, Mikael.