TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Söndagskrönika: Träsket når långt utanför politiken

Publicerad 23 september, 2018

Att dränera träsket har varit ett slagord för flera amerikanska politiker, vanligen för att beskriva en kamp mot den federala regeringens byråkrati. I Sverige skulle man kunna använda frasen i vidare mening, bortom den rent politiska centralmakten, för att också omfatta sociala, kulturella och mediala etablissemang.

Låt oss betänka ett hypotetiskt scenario där all asyl- och anhöriginvandring omedelbart stoppas av moderater och socialdemokrater. Jag tror att många som i dag kallas invandringskritiker faktiskt skulle få en känsla av antiklimax, och inte för att meningen med deras liv då skulle försvinna, eller vad nu någon meningsmotståndare tänker sig.

Invandringsfrågan har helt enkelt belyst många andra besvärande aspekter av samhället. Att riksdagen fram till nyligen bestått av sju partier som alla varit överens om att invandringen ska vara massiv kan förstås i viss mån skyllas på väljarna, men hur är mediekårens beteende möjligt? Hur kunde den grupp som ska granska makthavarna åt folket enas om en och samma linje i denna fråga? Själva likriktningen visar att vi här ser ett problem som är större än en politisk fråga, om än en avgörande sådan.

Kändisar hyllas för mångfaldsvurm

Förenat med detta mediala etablissemang har vi det kulturella. Mer eller mindre kända skådespelare, musiker och idrottsprofiler ser till att få stor uppmärksamhet när de slänger in egentligen politiska åsikter, vilket skulle vara ett mindre problem om det hade funnits en viss mångfald i hållningarna. Nu ser vi en situation där ett litet uttalande om massinvandringens välsignelse ger priser och exponering, medan en motsatt uppfattning skulle vara omöjlig att uttrycka för någon som vill fortsätta sin karriär.

Att Ungern och Polen ofta attackeras av dessa figurer är därför inte märkligt. Att ländernas regeringar står upp för sina folk och vägrar acceptera EU:s migrantkvoter är ett skäl, men det verkar ofta som att hanteringen av medier och kultur är det som verkligen oroar. Ungern har bland annat inrättat ett medieråd som kan bötfälla medier som rapporterar obalanserat eller kränker mänskliga värden.

Rödgröna SVT-journalister

Sverige har sannerligen inga lektioner att ge andra på detta område. Att SVT kallas ”vänstervridet” är en sanning så gammal att människor mer eller mindre har accepterat det, och vi minns alla hur denna statliga medieaktör efter en partiledardebatt såg sig nödgad att förklara att man inte höll med en av dessa partiledare. Vi har säkert i viss mån också vant oss vid att högtider som nationaldag eller lucia helt enkelt ska handla om ”mångfald” och alla andra tänkbara kulturer. När Ungerns premiärminister Viktor Orbán av svenskar anklagas för att genom utnämningar styra medier ska vi komma ihåg att SVT leds av en styrelse som är utsedd av regeringen. Vi ska också vara medvetna om att en undersökning av partisympatier hos SVT:s journalister visade att de rödgröna samlade 83 procent, Alliansen 17 och SD inte en enda.

Vi har alltså en statlig television som markerar mot en enda partiledare, en Nobelkommitté som bjuder in alla utom en partiledare, en stor kvällstidning som anställer aktivister för att avslöja vanliga människor som kommenterar på nätet, en ärkebiskop som mest av allt vill närma sig islam, ett RSFL som vallar runt politiker på en scen och ständiga priser till personer som Malena Ernman och Alexandra Pascalidou. Träsket är djupt och gyttjigt.

Poängen är att vi befinner oss i ett tillstånd som inte på långa vägar kan kompenseras av en stoppad asylinvandring. När Orbán i Ungern, eller SD i Sverige, vill påverka kultur och medier är det alltså en mycket rimlig ambition, inte minst eftersom de varit politiskt styrda sedan länge. Rent principiellt och objektivt sett skulle en ny och nationalistisk linje knappast vara värre än en socialistisk eller liberal sådan.

Alla har mysigt i värdegrundsträsket

I Frankrike säger man att eliterna korsbefruktar varandra och det är precis vad vi ser i Sverige. Det finns i sanning ett träsk att dränera, där nu alla med rätt värdegrund myser och hyllar varandra. Den offentliga debatten har varit så förljugen, demoniseringen av åsikter så intensiv, att varken kursändring eller ens ursäkter skulle dämpa de tystades ilska. En upprättelse för den egna personen och hållningen är otillräcklig, och vi har inte vunnit mycket om samma personer i dessa etablissemang behåller sina positioner som om ingenting hänt.

Det finns ingenting fruktansvärt i att byta ut chefer inom statlig tv eller nyckelpersoner i filminstitut, akademier och ett antal andra grupperingar som finansieras av staten. Med tanke på hur de i åratal har snedvridit all debatt och samhällsskildringar skulle det snarare vara helt fel att inte göra det. Vi har sjunkit en bra bit ner i träsket och det är hög tid att kravla sig upp och torrlägga det.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro, Swish eller PayPal – eller bli månadsgivare via Donorbox här nedanför. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0760-311017

Paypal: ingridcarlqvist@gmail.com

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

 1. Avatar

  1968 höll enoch powell sitt berömda tal
  rivers of blood
  finns på youtube, lyssna noga!
  den gud vill förinta gör han först galen.
  och svenskarna är galna.
  99,7% av väljarkåren röstade FÖR sin egen undergång.
  så hjärntvätten funkar. trots varningar.
  vår egen sven-olle olsson varnade för invandringen redan 1988.
  AfS partiledare kasselstrand varnade i år 2018.
  ingen lyssnade 1968 ingen lyssnade 1988 och ingen lyssnade 2018.
  INGEN KOMMER NÅGONSIN ATT LYSSNA!!!!! FÖR SVENSKARNA ÄR GALNA!!!

  Svara
 2. Avatar

  Vill bara instämma med ab i första kommentaren att ”svenskarna är galna”. Tyvärr är de i en masspsykos och landet är farligt idag för ingen har kontroll. Jag kan garantera er att 99,9% av den sociala kontrollen idag upprätthålls av medborgarna själva, framför allt invandrare själva som förstår bättre än svenskar att hålla ordning på sina klansamhällen. Gränszonerna mellan egna klansamhällen och det uppluckrade svenska blir plats för våld.

  Personligen har jag alltmer fått åsikten att den numera uttjatade kulturmarxiztizka doktrinen icke kan överskattas som orsak till svenska samhälssförfallet. Samt den totala fräckhet som bolzjevikerna Bonnier, Sarnecki, Wolodarski som alla flytt från Öst-europa till de godtrogna nordmännen uppvisat när de tagit kontroll över media. När bolzjevikerna (förväxla inte med judar, visserligen återfinns många judar bland bolzjeviker men det finns fler svenskar) bedriver sin djupt anti-kristna globala propaganda för att vinna egen makt så försvinner det kristna civilsationsbygget och ersätts med anarki.

  Bolzjevismen är till sin natur global och efter att bolzjevikerna blev utkastade från det katolska Polen slutet av 60-talet så flydde de till i huvudsak två länder nämligen Israel och Sverige. I Sverige blev de omedelbart inlämmade i det Bonnierska imperiet och verkar till stor del faktiskt bedriva någon form av hämndkampanjer mot katolska Polen som förstod hur destruktiv bolzjevismen är. Bol är slaviska ordet för ont.

  Det finns bara en sak att göra för svenskar som vill få tillbaks det gamla Sverige – det är att tala om och avslöja bolzjevikerna i svenska massmedia och etablissemang, alla från Hanna Stjärna, Cilla Benkö, Antje Jackelén, Robert Aschberg, Jonathan Leman, Peter Wolodarski och många andra. Dessa är mer än globalister – de är av den makthungrigaste ideologi som tänkas kan – BOLZJEVISMEN. Jag har märkt åtskilliga gånger att i debatter så kan de ej värja sig, när man väl benämner dem vid deras rätta namn – bolzjeviker.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette.