TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Opinion: Efteråt är allt försent – Sveriges värsta baksmälla någonsin?

Publicerad 10 september, 2018

Dagen efter valet surrar ett envist rykte som inte vill dö: Att det förekommit omfattande valfusk runtom i hela landet. Under hashtaggen #valfusk2018 strömmar vittnesmålen in om gömda och slängda valsedlar, samt oegentligheter i rösträkningen. Oavsett hur mycket sanning det kommer visa sig ligga i dessa rykten, så är de symptom på något mycket allvarligt – Sverige slits i tusen bitar och tilliten är borta.

Inför det svenska valet 2018 bestämde EUs samarbets- och säkerhetsorganisation OSSE sig för att skicka valobservatörer till Sverige. Detta är mycket anmärkningsvärt, då sådana oftast bara är på plats i länder där demokratin bedöms vara skör och i behov av skydd utifrån. Så vitt känt är detta första gången observatörer skickas till en förment stabil, västerländsk demokrati. Bakgrunden är bland annat att Sverige vid flera tillfällen fått hård kritik från EU-håll för att vi inte i tillräcklig utsträckning skyddar valhemligheten och säkerställer att rösträkningen sker på ett korrekt sätt. Och det inspektörerna fann under detta val lär inte stärka Sveriges aktier som stabil demokrati. Danske politikern Michael Aastrup Jensen har också funnits på plats under valet, och han säger sig vara ”chockad” av det han sett:

Aldrig sett ett så odemokratiskt val

Michael Aastrup Jensen.

– Under alla valobservationer jag har varit på har jag aldrig sett ett val så odemokratiskt som det svenska. Det är långt ifrån europeisk standard, säger han till TT.

Och då ska man ha klart för sig att Venstre-politikern Jensen tidigare bevakat val i bland annat Ryssland och övriga Östeuropa. Jensen säger för övrigt till den danska tidningen Kristeligt Dagblad att han inte kan begripa vad Venstres svenska systerpartier Liberalerna och Centerpartiet sysslar med:

– 60 procent röstade emot sittande regering. Men eftersom Centerpartiet och Liberalerna inte vill samarbeta med Sverigedemokraterna är vi i den unika situationen att vi likväl kan bli sittande med en röd regering. Utifrån en allmändemokratisk tankegång är detta för mig helt fel, det är som att säga till alla de människor som röstat på Sverigedemokraterna att deras röster inte har någon betydelse, säger Aastrup Jensen.

Han har försökt tala sina svenska partikolleger tillrätta, utan framgång.

– Jag har pratat med dem, men de envisas. Det är som att vi lever i två skilda världar.

– Sverige är nu där Danmark var på 1990-talet, att man hellre kallar folk för rasister och ännu värre saker, än tar tag i de problem som faktiskt finns.

Intressant rapport om två månader

OSSEs rapport ska ligga klar om två månader, och den lär bli intressant läsning. Inte minst för att det under valdagen och –natten strömmade in rapporter om flagrant valfusk, som i många fall vidarebefordrats till OSSE.

Från Malmöförorten Arlöv rapporterar en person om hur felaktiga valsedlar godkänns och korrekta röster byts ut. Från Filipstad och många andra städer kommer uppgifter om klan- och familjeröstning. På många håll har folk känt sig hotade av personer som stirrar på dem när de ska ta valsedlar, och från ett flertal orter runtom i hela landet kommer rapporter om att valsedlar saknas, kastats och gömts. Dessutom ska PostNord ha schabblat med ett stort antal förtidsröster. Människor ska också ha lurats att tro att man inte behöver försegla sitt valkuvert.

Arga Blatten misstänker valfusk

Den kände YouTube-profilen Arga Blatten/Angry Foreigner gick redan på söndagskvällen ut och vädrade sina misstankar om valfusk på Facebook:

”Jag säger VALFUSK.

Ska vi på fullt allvar tro att Socialdemokraterna fick 28%? Efter allt de gjort mot Sverige senaste åren?

Inte ens Reinfeldt förstörde landet så hårt som Löfven gjort. Sexbrottsepidemi, shariapoliser, sjukhus som inte fungerar längre, pensionärer som begår självmord när välfärden tas ifrån dom. Dessa avslöjanden i mainstream-media dessutom. Är det sånt som brukar ge en 28% av rösterna?

Varför skulle SD ligga på 24-28% i flera månader, sen tappa hela 10% precis när det blir val?

Med tidigare opinionsundersökningar har det alltid vart tvärtom. Att SD ligger lågt sen överraskar när de verkliga siffrorna är ännu högre. Varför skulle det vara annorlunda nu?

Vi har sett hur smutsig vänstern vart denna valrörelse, speciellt med gömda sedlar och upprivda reklampapper. Samtidigt kan vem som helst anmäla sig till rösträknare, och därmed kasta bort sedlar de ogillar. Skulle knappast förvåna mig om aktivister gjort extra ansträngning det här året när ”fascismen är som störst”.

Seriöst, kolla alla de exempel som använts under hashtaggen #valfusk2018 på sociala medier. Det är många ställen där sedlar saknats eller partier stått utanför och pressat folk att rösta på dom, vilket är olagligt. Använd gärna #valfusk2018 ni också för att dela med er av misstänksamheter ni beskådat i vallokalerna.

Jag hoppas innerligt SD kräver en undersökning och får den beviljad, för annars är det skandal!”

SD själva kan ha goofat

Och visst kan allt detta synas märkligt. Men det finns ett par saker man ska ta i beaktande. Det första är att Sverigedemokraterna kan ha gjort ett par fatala misstag i slutet av valrörelsen, vilket Chang FrickNyheter Idag är inne på:

”Min spontana reaktion är att SD har tappat en del, kanske rent av en hel del, i valspurten. Stor differens mot Sentio/Yougov osv. Det här behöver undersökas närmare. Men nu sova,” skrev han på valnatten på Twitter.

Julia Kronlid, SD.

Jimmie Åkessons uttalande om att invandrare inte är svenskar och därför i förekommande fall har svårt att passa in i Sverige kan tyckas banalt och självklart, men många verkar helt ha missförstått vad han menade. En annan sakfråga som visade sig vara väldigt infekterad är abortfrågan – tydligtvis är det väldigt viktigt för många svenska kvinnor att man fritt ska få lov att ta död på halvt fullgångna foster fram till vecka 18. Frågans galjonsfigur Julia Kronlid utgör heller inte bästa tänkbara ”optik” för SD, då hon har en hemvävd, frireligiös utstrålning som många urbana, i eget tycke moderna och fräsiga, kvinnor ser ner på och skyr som pesten.

Sossarna har mobiliserat valboskapen

Den andra faktorn man inte bör bortse från är att Socialdemokraterna inför detta val satsat stenhårt på att mobilisera sin valboskap i de så kallade utanförskapsområdena. Man har medvetet gått in för att dels sprida desinformation om politiska motståndare, dels lova guld och gröna skogar till dessa grupper – inte sällan på deras egna hemspråk. Och Valmyndighetens statistik talar sitt tydliga språk. I till exempel Herrgården i Malmös ökända invandrargetto Rosengård har Socialdemokraterna och Vänsterpartiet nästan 90 procent av rösterna. Bilden är densamma överallt i hela landet. Statsvetaren Jan Kallberg kommenterar siffrorna på Facebook:

Preliminärt valresultat för valkretsen Herrgården i Rosengård, Malmö.

”Som statsvetare. Den förändrade demografin (invandringen) spelade nog en rejäl roll det här valet. Varje år med 100 000+ ger en förskjutning efter 5-6 år med en halv procent på riks till vänsterns fördel. Tio år gör det nog omöjligt att få en borgerlig regering. It is in the numbers. Grafen är hur Rosengård röstar. Att (S) vill ge hela världen asylamnesti faller naturligt. Det är deras enda chans att behålla makten.”

Hur det ligger till med det påstådda valfusket och hur mycket det i så fall har påverkat vet vi ännu inte. Men en sak vet vi – demografin i Sverige förändras i en rasande takt, och med den väljarmönster. Något för moderatledaren Ulf Kristersson att fundera på om han någon gång i framtiden tänker sig att bilda regering.

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Min magkänsla säger att detta stämmer inte. Sentio och YouGov har haft rätt inför 2 konsekutiva val 2010 och 2014 och nu detta med Novussiffror?? ”Övriga” har noterats med 4,8%och nu c:a 1%? There is something very rotten in the State of Sweden….AfS:s få valsedlar låg ihop med sossarnas på ett av tre bord med valsedlar i Tynneredsskolan i Västra Frölunda. En bekant till mig som var där tidigare fann inga AfS valsedlar. Ett sådant tapp från SD kan bara ha gått till AfS då väldigt många har fått nog av Mattias EXPO-Karlssons envälde och av den urvattnade reaktionerna på massinvandringen och dess fatala följder.

  Svara
  • Avatar

   Jag glömde nämna kattastrofen (sic!) Paula Bieler. Var hittade MK denna SD:s femme fatale?

   Svara
 2. Avatar

  Sverige kan ikke frelses på demokratisk vis (men det kan hverken Danmark eller Norge heller ikke). Riksdagsvalget 2018 var i sandhed historisk.

  Svara
 3. Avatar

  Den förändrade demografin (invandringen) spelade nog en rejäl roll det här valet. Varje år med 100 000+ ger en förskjutning efter 5-6 år med en halv procent på riks till vänsterns fördel. Tio år gör det nog omöjligt att få en borgerlig regering. It is in the numbers.

  Häri ligger svaret, och det kommer inte att bli bättre på ett bra tag.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.