TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Opinion: 300 år efter sin död är Karl XII tillbaka för att motta folkets kärlek

Publicerad 8 september, 2018

Kungsträdgården, 7 september 2018. Lägg tid och plats på minnet för just då öppnades ett nytt kapitel i Sveriges historia. Där och då fick svensken sitt självförtroende tillbaka – 300 år efter att Karl XII stupade i Norge och den svenska glansen försvann.

Alla till Kungsan! Så löd slagordet för Alternativ för Sveriges valfinal i Kungsträdgården i Stockholm i går. Uppskattningsvis 1 000-1 500 personer är nu på plats, trots risken att bli attackerad av vänsterdemonstranter som låtsas att patriotiska svenskar är nazistfascister som man har all rätt att spotta och slå på. Men det är ett blekt gäng motdemonstranter på plats, som vanligt mest småtjejer med flerfärgat hår som i falsett tjuter ”inga rasister på våra gator”.

AFS-sympatisörerna hör dem knappt, men framförallt bryr de sig inte. Stämningen är extatisk och jag kan helt ärligt säga att jag aldrig har bevistat ett möte med så mycket energi och positiv beslutsamhet. Exaaakt-utropen avlöser varandra, publiken är som värsta fotbollsklacken och skanderar slagord som AFS AFS AFS, Gustav Gustav Gustav, Hahne Hahne Hahne och allt möjligt annat som i stunden känns rätt.

Gustav XII tog tillbaka Kungsan! Bild: Kim Lindholm.

Jag har varit på en hel del politiska möten i mitt journalistiska liv och därför tvekar jag inte att slå fast att det som hände i Kungsträdgården i går var historiskt. Svensk politik väcker sällan några starkare känslor, eftersom allt under decennier antingen handlat om trivialiteter av typen jobbskatteavdrag eller om dimridåer som klimatfrågan där Sveriges insatser grovt överdrivs.

Under tiden folk har gäspat sig igenom partiledardebatter där inget av vikt sägs, har svenska folket gradvis bytts ut mot främlingar. Allt fler förstår nu att om inget görs kommer svenska folket att vara i minoritet om 20-30 år, att våra förfäders strävan kommer att gå om intet och att våra barn inte längre har en tryggad framtid i sitt eget land. Nu är det allvar.

Den insikt som förenar oss

Inget svetsar folk samman som vetskapen om att det som är vårt håller på att tas ifrån oss. Det är just denna insikt som förenar oss som deltar i Alternativ för Sveriges valfinal i Kungsträdgården. Äntligen får vi fullt upplopp för all den kärlek vi känner för vårt fosterland och den ilska vi bär på gentemot dem som förstört det.

I publiken finns gamla och unga, kvinnor och män, tjusiga och luggslitna och alla deras ansikten lyser av entusiasm och förväntan. I fem timmar står de och lyssnar på det ena politiska talet efter det andra, utan att någonsin tappa energin och glädjen. Om så Ulf Kristersson eller Stefan Löfven hade delat ut gratis uppåttjack hade de aldrig lyckats göra människor så berusande lyckliga. Här och nu får svensken sitt självförtroende tillbaka. Alla som är på plats och de många tusen som följer livesändningen på olika sociala medier kommer aldrig att glömma vad de är med om. De kommer att bära denna känsla med sig i resten av livet och sprida den till den stora massa som fortfarande tror att vi svenskar har en plikt att ge bort vårt land och gå under på kuppen.

Gustav Kasselstrand – Karl XII reinkarnerad? Bild: Kim Lindholm.

Gustav Kasselstrand är förstås siste talare ut och jublet vet inga gränser när han äntrar scenen. En av talarna har redan skojat om att Gustav är Karl XII reinkarnerad och just därför är tiden och platsen nästan kusligt väl vald.

Exakt 300 år sedan krigarkungens död

Karl XII, porträtt från 1706. Bild: Wikipedia.

30 november 1718 stupade krigarkungen i Fredrikshald i Norge. Exakt 150 år senare, 30 november 1868, invigdes statyn av Karl XII i Kungsträdgården. Statyn hade tillverkats med hjälp av pengar som samlats in från allmänheten, som givetvis såg fram emot att beskåda avtäckelsen. Men myndigheterna hade byggt höga läktare för stadens mest framstående invånare, vilket betydde att vanligt folk inte kunde se någonting. Kravaller uppstod, militären red kavallerichock mot folkmassan och till sist sänktes läktarna.

Denna dag är visserligen inte 30 november, men året är 2018 vilket betyder att det har gått 150 år sedan Kungsträdgården fylldes med patrioter som ville hylla krigarkungen, och 300 år sedan han stupade. Och där står Gustav Kasselstrand med samma ädla, höga panna som Karl XII och mottar publikens kärleksjubel som om han just hade vunnit ett viktigt slag för Sverige.

Och det har han på sätt och vis gjort. Inget militärt slag, men ett slag om svenskarnas framtid är definitivt vunnet. Han har gett törstande svenskar hoppet tillbaka och insikten om att det faktiskt går att rädda fosterlandet. Alternativ för Sverige har lösningarna, det enda som nu krävs är att partiet kommer in i riksdagen och kan sätta hjulen i rörelse.

Så vad händer om AFS inte kommer in den här gången? Är då allt hopp återigen ute och svensken drar sig än en gång tillbaka till Netflix-serierna och chipspåsen i soffan? Efter att ha sett publiken i Kungsan och talat med många av dem är jag övertygad om att svaret är: Absolut inte!

AFS är här för att stanna

Ingen tror att AFS är en quick-fix, en sol som steg upp på himlen för att försvinna som en pannkaka om antalet röster inte räcker till. Alternativ för Sverige är här för att stanna och går det inte vägen nu så står många möjligheter öppna – nästa år är det val till Europaparlamentet och många drömmer om att skicka Jeff Ahl till Bryssel. Han har alla förutsättningar att bli en ny Nigel Farage som kan ägna dagarna åt att förolämpa globalistlakejerna. De flesta är också övertygade om att ingen regering som kan tänkas bildas efter söndagens val kommer att hålla i fyra år. Extraval är en ny möjlighet att ta sig in.

Men åter till Gustav XII! Han börjar med att försäkra publiken om att han lika hög energi som någonsin tidigare – trots att detta är det 51 torgmötet i Återvandringsturnén. Han liksom nästan alla de andra talarna talar utan manus, rakt från hjärtat. Kontrasten mot de etablerade partiledarna som aldrig öppnar munnen utan att ha låtit ett flertal pressekreterare och andra förståsigpåare granska vartenda ord, kunde inte vara större. Här finns en del av förklaringen till Gustav Kasselstrands enorma popularitet – han är äkta och han säger sitt hjärtas mening helt utan filter.

Mainstream-medierna påstod att ett par hundra kommit till Kungsan. I själva verket var mellan 1 000 och 1 500 på plats. Bild: Kim Lindholm.

Som vi har törstat och längtat efter detta! Vi kuvade svenskar som förmåtts att tro att det är vår plikt att ge bort vårt fosterland till utlänningar som spottar på allt vi håller kärt och högljutt deklarerar att Sverige är deras land. Äntligen står kungen i talarstolen, äntligen kan vi se början till slutet för våra vedermödor. Äntligen förstår vi att allt inte är förlorat, äntligen rätar vi på våra ryggar, kavlar upp ärmarna och jobbar tillsammans för att återställa ordningen och göra Absurdistan till Sverige igen. Kasselstrand säger:

”Vi är det svenska folket!”

Karin Wanngård var inte populär i Kungsan. Bild: Kim Lindholm.

– Svensken måste få sitt självförtroende tillbaka, svensken behöver politiker som företräder det svenska folket över allting annat. Vi behöver inte låta oss hunsas av politiker som Karin Wanngård [S-kvinnan som försökte stoppa mötet i Kungsträdgården], för vi är folket. Vi behöver inte låta oss hunsas för vi har sanningen på vår sida! Vi är det svenska folket!

– Vi ska flytta åsiktskorridoren så att om några år kommer detta som sägs i dag att vara rena västanfläkten i jämförelse. Vi ska göra det politiskt inkorrekta politiskt korrekt i det här landet!

Några timmar senare säger Jimmie Åkesson några självklarheter i SVTs slutdebatt om att anledningen till att asylinvandrarna inte får arbete i Sverige är att de inte är svenskar och därför inte passar in här. Annie Lööf skriker av vanmakt över hur Åkesson ”uttrycker sig” och Sveriges Television får en härdsmälta och tar avstånd från SD-ledarens uttalande.

Det är därför Gustav Kasselstrand och hans gäng är så efterlängtade och välbehövliga i det absurdistanska debattklimatet. Kanske räcker det inte ända till riksdagen i morgon, men det råder i min värld ingen tvekan om att framtiden tillhör Gustav XII!

Se Alternativ för Sveriges valfinal i Kungsträdgården >

 

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

5 Kommentarer

 1. Avatar

  Tack Ingrid! Det var det vackraste jag läst på länge. Blev nästan lika lycklig när jag läste det som när jag såg våra fantastiska hjältar, kung Gustav och hans anhang i livesändningen. Länge leve Gustav XII!

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Åh, vad underbart att höra!

   Svara
 2. Avatar

  Ingrid Carlqvist som chef för det nya public service!

  Svara
 3. Avatar

  Kung Kasselstrand!

  Svara
  • Avatar

   Tack, Ingrid och tack Martin!

   För första gången jag hörde Kasselstrand tala, ledde min intuition min tanke till Karl II och inte nog med det, till alla kungar från och med Gustav Vasas tid.
   Min intuition talade om, att en hel grupp av Sveriges ”gamla kungar” nu var inkarnerade (inte att glömma drottning Kristina!), i denna svåra tid, för att ”väcka” och vägleda folket igen. Obs! De har alla ogjorda arbeten att göra för sitt folk! Jag överväldigades av tacksamhet och glädje! De är skickade av högre makter. Låt oss visa dem vördnad, kärlek och vårt stöd! Deras tid kommer! De brinner för ett högre ideal och de vill och kommer att ta sitt ansvar.
   Tidigare inkarnationer har lärt dessa individer tillräckligt med goda egenskaper och förmågor, så det är väl förberedda!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.