TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Risk för kalabalik i Kungsträdgården – Stockholms stad vill spärra av platsen

Publicerad 6 september, 2018

I morgon fredag ska Alternativ för Sverige hålla valfinal i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Men det som skulle bli en positiv familjefest riskerar att sluta med kalabalik – vänsterextremisterna i AFA, Antifascistisk aktion, rustar nämligen för sabotage. Och Stockholms stad överväger att spärra av hela området för att till varje pris förhindra AFS från att hålla sin valfinal.

Minst sju personer omhändertogs i Nyköping.

På torsdagseftermiddagen höll uppstickarpartiet AFS sitt sista torgmöte i Återvandringsturnén. Klockan 15 drog man igång på Stora torget i Nyköping och det dröjde inte länge förrän en ganska stor grupp unga invandrarmän och vänstertjejer började skrika, visa fingret och till och med spotta på partiledaren Gustav Kasselstrand. Till sist blev det hela så stökigt att polisen fick gripa in, hålla fast de mest aggressiva och fick omhänderta minst sju personer.

Risken är mycket stor att det blir ännu värre i Kungsträdgården i morgon. Den våldsförhärligande organisationen AFA skriver på nätet:

”AfS har nekats tillträde till Kungsan av Sthlm stad, men uppmanar sina medlemmar att ta sig dit ändå. Så vår motdemonstration står fast. Den 7 september kryper sig nasseslemmet tillbaka till Stockholm för att avsluta sin ”återvandringsturné”, där de försökt sälja sin rasistiska, kvinnofientliga 30-talsdynga till olika städer runt om i landet. Utan att gå in närmre på saken har de i varje stad de besökt bemötts som sig bör – med fiskrens, äggkastning och sabotage. Visst vore det synd om Stockholm var sämre?

Under protester inledde de sin turné här och under protester ska den avslutas, ingenstans ska vi låta nazisterna få sprida sin pest ostörda. Slut upp den sjunde och visa vad du tycker om de här äcklen!”

De rödgrönrosa ger sig inte

Stockholms stad, som tidigare hade hyrt ut Kungsträdgården till AFS, drog häromdagen tillbaka sitt tillstånd vilket innebär att partiet inte får använda scenen och inte ansluta sina högtalare till Stockholms stads elnät. Men eftersom polistillståndet ligger fast, har Gustav Kasselstrand förklarat att finalfesten ska hållas precis som planerat – med den skillnaden att partiet själva måste betala för elektriciteten.

Men det rödgrönrosa styret i Stockholm tänker inte ge sig. Enligt källor till Ingrid&Maria överväger stadens politiska ledning att med hjälp av Trafikverket, parkförvaltningen och polisen spärra av Kungsträdgården med betonggrisar, byggstängsel, fordon och annat – och på så sätt göra det mer eller mindre omöjligt för stockholmare och sympatisörer från hela landet att fira Alternativ för Sveriges framgångsrika valkampanj.

Som svar på detta har AFS stämt Stockholms stad. Så här skriver de:

”I målet vid Stockholms tingsrätt yrkar Alternativ för Sverige att Stockholms stad – vid påföljd av ett vite på 1 000 000 kr – ska förpliktas att följa parternas avtal och tillåta partiet att använda Stora scenen och området kring den under partiets valspurt i Kungsträdgården i morgon. Alternativ för Sverige har hemställt om att tingsrätten ska meddela ett så kallat interimistiskt beslut med det innehållet redan i dag.

Grunden för Alternativ för Sveriges talan är att Stockholms stads hävning av avtalet saknar grund och är ogiltig. Avtalet gäller fortfarande och Stockholms stad är skyldig att följa det.”

Kasselstrand tar det hela med ro

Något interimistiskt beslut kom inte under dagen, men partiledaren Gustav Kasselstrand tar det hela med ro. Till Ingrid&Maria säger han:

– Vi har tillstånd av polisen och har god dialog med dem. Stockholms stad kommer inte att kunna stoppa mötet. Barnfamiljer kan utan problem komma dit, polisen kommer inte tillåta vänstern att komma nära överhuvudtaget.

Planen är att gästerna och artisterna i stället för att stå på Stora scenen gör sina framträdanden framför den. AFS målsättning är att tillställningen, trots vänsterextremisternas hot och Stockholmspolitikernas försök att hindra en politisk motståndare från att framföra sina åsikter, ska bli en familjefest.

Det mest intressanta med det kompakta motståndet mot Alternativ för Sveriges möte är att det visar hur oroat vänsteretablissemanget är för uppstickarpartiet. Om etablissemanget och dess svans i AFA inte trodde att AFS hade goda möjligheter att ta sig in i riksdagen, skulle de näppeligen ha mobiliserat så hårt mot partiet.

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Halmdocka, engelska ”straw man argument” består i att debattören först bygger en nidbild av motståndaren och sedan argumenterar mot denna nidbild. Det AFA här skriver skulle kunna vara ett skolexempel på just detta, och det är så bisarrt och uppenbart lögnaktigt, att man kan undra om de ens själva tror på vad de skriver. I alla händelser vittnar det om en total avsaknad av sakliga argument.

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Exakt så!

   Svara
 2. Avatar

  Det kommer bli en folkfest i Kungsan imorgon. Men kommer kanske vara litet svårt att ladda mobilen. Det är verkligen skojigt hur sossarna och ”liberalerna” har gjort bort sig och gett AFS och vi sympatisörer draghjälp. Hehe, de är redan anmälda till OSSE. Ska gå förbi S valstuga på vägen dit och höra mig för litet grann, hur tänkte ni nu? Fniss.

  AFA behöver ingen oroa sig för, de är slut. Bråkar de kör vi bort dem på direkten. Det enda de mäktar med nuförtiden är att smyga runt på natten med fiskrens i fickorna 🙂

  Svara
 3. Avatar

  Däremot är jag litet missnöjd med att ni illustrerar artikeln med de tråkiga scenerna från Nyköping. Kungsan kommer inte vara på det sättet alls. Nyköping var sista ansträngningen för våra hjältar på återvandringsturnen för att ta sig över mållinjen. Medan kungsan är belöningen. Till kungsan går vi för att njuta av hur långt vi kommit och varandras sällskap och vår gemenskap. I Nyköping var det hårda tider för de Nyköpingsbor som var modiga nog att gå dit. Det kommer inte alls bli så i kungsan. Blir vi 500? 1000? 20000?

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.