
Jessica Ohlson, AFS.
I årets riksdagsval har den politiska kartan ritats om. Efter att Alternativ för Sverige bildades i mars är Sverigedemokraterna inte längre ensamma om att ha en trovärdig, restriktiv invandringspolitik. Alternativ för Sverige driver en tuffare invandringspolitik än Sverigedemokraterna och har på kort tid fått mycket uppmärksamhet och stor spridning på sociala medier och i alternativa medier.
Medan Sverigedemokraterna vacklar i frågan om Sverige ska ta emot kvotflyktingar eller inte förespråkar Alternativ för Sverige ett totalt invandringsstopp. Sverigedemokraterna vill genom ekonomiska bidrag uppmuntra invandrare att återvandra men inte tvinga någon att lämna landet. Alternativ för Sverige är däremot tydliga med att samtliga beslut om uppehållstillstånd som fattats sedan år 2000 ska omprövas. De invandrare som begått brott, ljugit sig till uppehållstillstånd, kommit hit illegalt, belastat samhället genom att leva på bidrag eller som inte klarat av att anpassa sig till Sverige ska utvisas.
Sverigedemokraterna har gjort mycket bra för debatten i Sverige även om de inte fått något politiskt inflytande. Nu när även övriga partier talar om mängden invandrare vi kan ta emot och till och med upprättat tillfälliga gränskontroller, kan vi invandringskritiker som värnar om vårt land inte nöja oss med det. Det är uppenbart för var och en att det inte räcker med att stänga gränserna för ytterligare invandring, eftersom problemen redan är här, och att det krävs en omfattande återvandring för att komma till rätta med problemen som massinvandringen fört med sig.
Debatten förskjuts åt rätt håll
Då räcker inte Sverigedemokraterna till. Alternativ för Sverige fyller därför en viktig roll i svensk politik för att se till att debatten fortsätter att förskjutas åt rätt håll. Effekterna av Alternativ för Sveriges bildande kan vi se redan nu. Sverigedemokraterna är plötsligt tveksamma till att ta emot kvotflyktingar och Kristdemokraternas ungdomsförbund nämner i en debattartikel återvandring. Detta skulle givetvis inte ha skett om inte Alternativ för Sverige lockat till sig väljare från både Sverigedemokraterna och Alliansen. Alternativ för Sverige har också lockat väljare från den grupp som val efter val legat på soffan i stället för att rösta, vilket gjort att det antal väljare som vill Sverige väl har vuxit.
Förutom att Alternativ för Sverige har den politik som Sverige behöver finns det för väljaren som värnar om Sverige flera andra anledningar att rösta på Alternativ för Sverige i riksdagsvalet.
För Sverigedemokraternas del och för deras möjlighet att få inflytande i riksdagen spelar 1-2 procent hit eller dit ingen roll. Det är uppenbart för var och en att varken det rödgröna blocket eller Alliansen kommer att få egen majoritet i riksdagen. Det block som blir störst kommer därför att vara beroende av ett parti från motsatt block, alternativt Sverigedemokraterna, för att få igenom sina förslag i riksdagen. Så kommer situationen att se ut oavsett hur stora Sverigedemokraterna blir i valet.
1-2 procent helt avgörande
För Alternativ för Sveriges del är däremot 1-2 procent helt avgörande. Klart är att partiet nu har någonstans mellan 2 och 4 procent i opinionsmätningarna, exakt var är omöjligt att svara på eftersom partiet inte särredovisas och i många opinionsundersökningar inte heller finns med som valbart alternativ utan hör till gruppen ”Övriga”. Klart är också att 20 procent av de sverigedemokratiska väljarna kan tänka sig att stödrösta på Alternativ för Sverige, enligt en opinionsundersökning från Sentio. Det är med andra ord mycket troligt att Alternativ för Sverige tar sig in i riksdagen redan i år, med hjälp av några Sverigedemokratiska stödröster.
Med två invandringskritiska partier i riksdagen skulle debatten förskjutas i en helt ny riktning. Alternativ för Sverige kan därifrån driva en tuffare återvandringspolitik som Sverigedemokraterna inte vill, kan eller vågar driva. Med både Jimmie Åkesson och Gustav Kasselstrand i partiledardebatterna ges också en större tyngd åt de Sverigevänliga och invandringskritiska rösterna. Alternativ för Sverige är givetvis också Sverigedemokraternas naturliga och välbehövliga samarbetspartner i riksdagen.
Politisk jordbävning utan dess like
Om Alternativ för Sverige, mot all förmodan, inte får över 4 procent i riksdagsvalet finns det fortfarande goda anledningar att ha röstat på partiet. Vid 1 procent av rösterna får Alternativ för Sverige valsedlar upptryckta och utlagda i vallokalerna vid riksdagsvalet 2022 eller vid ett eventuellt extra val under mandatperioden. Vid 2,5 procent av rösterna får Alternativ för Sverige partistöd vilket möjliggör en mer omfattande valkampanj inför nästa val. Vid 4 procent och riksdagsinträde får vi en politisk jordbävning utan dess like.
Den 9 september finns det därför många skäl att lägga din röst på Alternativ för Sverige i stället för på Sverigedemokraterna. Missa inte möjligheten att vara med och skriva politisk historia! Missa inte möjligheten att rösta in Sveriges återvandringsparti i riksdagen!
Jessica Ohlson, partisekreterare Alternativ för Sverige
0 kommentarer