TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Jeff Ahl

Ovetenskaplig undersökning visar sprängkraften i AFS

Publicerad 13 augusti, 2018

Kommer att få många besvikna SD-väljares röster I förra veckan ordnade jag omröstningar på Facebook och Twitter där jag bad väljare som tvekar mellan Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige att välja något av partierna. Jag förväntade mig att resultatet skulle bli 90-10 i SDs favör, men det blev oväntat ett väldigt jämnt resultat. Drygt tvåtusen personer röstade totalt på de båda sociala medierna. Givetvis kan många ha röstar på både Facebook och Twitter, men låt oss säga att åtminstone 1 500 personer röstade. Det brukar kallas ett statistiskt säkerställt resultat. Nu kan man inte säga det i det här fallet, eftersom urvalet inte är slumpartat utan består av mina Twitter och Facebook-följare. Trots det tycker jag att resultatet är väldigt intressant. På Facebook röstade 645 personer på SD och 463 på AFS, vilket ger SD 58 procent och AFS 42. På Twitter kan jag inte se antalet röster på respektive parti, men procentsatsen blev 54 till SD och 46 till AFS.         Detta är helt sensationellt. Alternativ för Sverige är själva medvetna om att de i detta första skede främst kommer att ta röster från besvikna SD-väljare – de som röstade in partiet i riksdagen 2010 för att

Kommer att få många besvikna SD-väljares röster

I förra veckan ordnade jag omröstningar på Facebook och Twitter där jag bad väljare som tvekar mellan Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige att välja något av partierna. Jag förväntade mig att resultatet skulle bli 90-10 i SDs favör, men det blev oväntat ett väldigt jämnt resultat.

Drygt tvåtusen personer röstade totalt på de båda sociala medierna. Givetvis kan många ha röstar på både Facebook och Twitter, men låt oss säga att åtminstone 1 500 personer röstade. Det brukar kallas ett statistiskt säkerställt resultat. Nu kan man inte säga det i det här fallet, eftersom urvalet inte är slumpartat utan består av mina Twitter och Facebook-följare. Trots det tycker jag att resultatet är väldigt intressant.

På Facebook röstade 645 personer på SD och 463 på AFS, vilket ger SD 58 procent och AFS 42. På Twitter kan jag inte se antalet röster på respektive parti, men procentsatsen blev 54 till SD och 46 till AFS.

       

Detta är helt sensationellt. Alternativ för Sverige är själva medvetna om att de i detta första skede främst kommer att ta röster från besvikna SD-väljare – de som röstade in partiet i riksdagen 2010 för att de trodde på totalt asylstopp och en massiv återvandring, ny folkomröstning om EU-medlemskapet och svenska folkets bevarande. I dag hör de partiledaren Jimmie Åkesson tala om ”öppen svenskhet” och att det inte är så viktigt att det i framtiden föds blonda och blåögda barn i Sverige. Frågan är ju bara hur många dessa besvikna väljare är och hur många av dem som anser att AFS är mer likt det gamla SD än SD själva är.

Mina två omröstningar ger en fingervisning. Kanske är uppemot hälften av de besvikna SD-väljarna beredda att ge sin röst åt Alternativ för Sverige, vilket antyder att partiet kan komma in i riksdagen 9 september.

De flesta SD-väljare som kommenterat under omröstningen oroar sig för att AFS splittrar den invandringskritiska oppositionen. De ser ett gigantiskt SD (helst största parti) som en garant för att ett asylstopp införs redan i höst. De som väljer AFS menar att två invandringskritiska partier i riksdagen är betydligt bättre än ett, och påpekar dessutom att AFS profilfråga återvandringen är det enda som i det långa loppet kan förhindra att svenska folket hamnar i minoritet.

Mainstream-medierna gör allt de kan för att låtsas AFS inte finns

Som jag ser det är det enda som står i vägen för AFS inträde i riksdagen att folk inte känner till deras existens. Mainstream-medierna gör allt de kan för att låtsas att partiet inte finns, men det är inte säkert att det spelar någon roll. Det vi såg i såväl Brexit-omröstningen som presidentvalet i USA är att de officiella opinionsundersökningarna visade helt fel och att man inte behöver ha mainstream-medierna på sin sida för att vinna folkets gunst. Allt fler människor får sin information via alternativa och sociala medier, och har en tendens att göra tvärtemot vad MSM-journalisterna försöker få dem att göra.

Detta är som sagt ingen vetenskaplig undersökning, men eftersom opinionsinstituten vägrar redovisa Alternativ för Sveriges siffror (eller rättare sagt de medier som betalar för undersökningarna) så är mina två undersökningar åtminstone intressanta!

 

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.